Blogi: Juha Ahvio, ma 05.06.2017 12:15

USA:n presidentti Donald Trump hylkäsi Pariisin ilmastosopimuksen

USA:n presidentti Donald Trump piti jälleen yhden vaalilupauksistaan ja irrotti USA:n Pariisissa joulukuussa 2015 solmitusta globalistisesta ilmastosopimuksesta

USA:n edellisen presidentin Barack Obaman päättäväisesti kannattaman ilmastosopimuksen mukaisesti USA:n olisi pitänyt sekä asettaa omalle taloudelleen ja energiantuotannolleen tuhoisia rajoituksia että rahoittaa miljardisummilla YK:n niin sanottua vihreää rahastoa. Tämä rahasto on käytännössä globalistinen tulonsiirtomekanismi, jolla USA:sta ja muualta lännestä siirretään valtavia rahasummia niin kutsuttuun kolmanteen maailmaan.

Presidentti Trump perusteli hyvää ratkaisuaan realistisin järkiargumentein. Hän vetosi virkavelvollisuuteensa puolustaa USA:n kansallista suvereniteettia ja USA:n perustuslakia – jotka molemmat joutuvat kyseenalaisiksi Pariisin ilmastosopimuksen velvoitteiden ja rajoitteiden voimassa ollessa – sekä USA:n taloutta ja amerikkalaisten työpaikkoja.

YK:n arvovallalla ajettu Pariisin ilmastosopimus olisi vaikuttanut USA:ssa sen, että amerikkalainen työmies ja ylipäätään veronmaksaja olisi joutunut selkänahastaan kustantamaan menetetyt amerikkalaiset työpaikat, alemmat palkat, suljetut tehtaat ja taloudellisen tuotannon laskemisen. Pariisin ilmastosopimuksella pyritään globalistisen sosialismin hengessä toteutettuun tulontasaukseen.

Pariisissa joulukuussa 2015 pidetyssä YK-kokouksessa 134:n kolmannen maailman hallituksen edustajat, niin kutsuttu 77:n ryhmä (Group of 77) ja kommunistinen Kiina, esittivät rahalliselta arvoltaan triljooniin nousevan vaatimuslistan länsimaille maksuksi siitä, että suostuvat olemaan yhteistyössä oletetusti ihmisperäisen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kuitenkin esimerkiksi juuri Kiinalle ja Intialle, jotka ovat maapallon pahimpia saastuttajia, sallitaan Pariisin sopimuksen pykälien mukaan varsin lieviä päästörajoitustavoitteita, kun taas USA:n osalle sovittiin erittäin tiukat rajoitteet ja velvoitteet fossiilisen energian alas ajamiseksi.

Presidentti Trumpin päätöstä ymmärtääkseen on syytä pitää mielessä se, mistä Stephen Moore ja Kathleen Hartnett White muistuttavat kirjansa Fueling Freedom: Exposing the Mad War on Energy (Regnery, 2016) alkusanoissa ja johdannossa: USA:lla on enemmän käyttöön otettavissa olevia energialähteitä kuin millään muulla valtiolla. USA:lla on enemmän öljyä ja maakaasua kuin Saudi-Arabialla, Iranilla, Venäjällä Kiinalla ja kaikilla OPEC-valtioilla yhteensä. Jo nykyäänkin käytössä olevan erityyppisen porausteknologian näkökulmasta tarkasteltuna USA:lla on satojen vuosien öljy-, maakaasu- ja kivihiilireservit.

Pariisin ilmastosopimuksen ja ylipäätään YK:n ajaman globalistisen ilmastoideologian tavoitteisiin on lukeutunut sekin, että USA ei näitä luontaisia energiaresurssejaan käyttöönsä ottaisi, koska osaltaan myös näiden energiaresurssien myötä USA:lla olisi kyky toimia tosiasiallisen itsenäisenä ja riippumattomana geopoliittisena toimijana. Tällaisen geopoliittisen itsenäisyyden ja riippumattomuuden salliminen ei kuitenkaan kuulu globalistisen politiikan kannattajien hyväksymiin asioihin. Tästä syystä presidentti Trumpin päätös irrottaa USA Pariisin ilmastosopimuksesta on, kuten arvata saattoi, nostattanut varsin kriittisiä ja jopa vihamielisiä vastalauseita erilaisten globalistien ja heidän vaatimuksiaan myötäilevien poliitikkojen ja talousmiesten taholta.

Kannattaa myös muistaa, että koko maailman energian- ja sähköntuotanto nojaa lähes 90-prosenttisesti fossiilisten polttoaineiden eli kivihiilen, öljyn ja maakaasun varaan. Esimerkiksi USA:n sähköstä vain 4,3 prosenttia tuotetaan niin kutsutuista puhtaista ja uusiutuvista lähteistä kuten tuulivoimasta ja aurinkoenergiasta. Ja tämä siitäkin huolimatta, että USA:n liittohallitus on syytänyt tukiaisina näille lähteille kymmeniä miljardeja dollareita.

Tosiasia kuitenkin on, että näistä lähteistä ei kyetä tuottamaan sitä määrää sähköä ja energiaa ylipäätään, jota nykyainainen teollisuus- ja teknologiayhteiskunta tarvitsee. Myöskään kolmannen maailman tuhoisa köyhyys ei tule koskaan poistumaan ilman laajamittaista sähkön käyttöä ja tämän takaavien runsaiden ja edullisten fossiilisten lähteiden hyödyntämistä. Vihreän ekososialistinen sota fossiilisia polttoaineita vastaan ja niiden leimaaminen ”likaiseksi” energiaksi on tuhoisaa paitsi länsimaisten teollisuusyhteiskuntien kannalta myös ja ennen kaikkea maailman köyhien kannalta.    

Sitä, miksi myös niin kutsuttu globalistinen iso raha tukee YK:n Agenda 21:ä ja siihen lukeutuvaa Pariisin ilmastosopimusta, selostan tarkemmin kirjani Avoimet rajat ja maahanmuutto (Kuva ja Sana, 2016) sivuilla 155–160.  

Ilmastonmuutosagendan ja etenkin siihen oleellisesti sisältyvän ihmisperäisyysuskomuksen ideologis-uskonnollista perusluonnetta ja aiheeseen liittyviä luonnontieteellisiä ulottuvuuksia olen käsitellyt seuraavissa blogeissani:

”Kestävän kehityksen” vihreä valhe 17.6.2012; IPCC:n ilmastohälytys järkyttää jälleen 13.10.2013;Usko ihmisperäisen ilmastonmuutoksen todellisuuteen on ideologisen maailmankatsomuksellista, ei tieteellistä 18.10.2015 ja Jatkoa ilmastonmuutoskeskustelulle25.10.2015.

Erittäin hyvän yhteenvedon siitä ilmastotieteellisestä asiantuntija-argumentaatiosta, joka asettaa vallitsevan ihmisperäisyysuskomuksen varsin kriittiseen valoon, tarjoaa Hallituksista riippumattoman kansainvälisen ilmastopaneelin NIPCC:n (The Nongovernmental International Panel on Climate Change) suomeksi käännetty ilmastotieteellinen yhteenvetopaperi Ilmastonmuutos uudelleen harkittuna II. Fysikaalinen tiede. Yhteenveto päättäjille vuodelta 2013.     Varsinkin tähän paperiin kannattaa paneutua huolella ja ajatuksella.

Hyviä teoksia aiheeseen syventymiseksi ovat myös seuraavat: Moran, Alan, ed., Climate Change: The Facts (The Institute of Public Affairs, 2015) ja Robinson, G. DedrickRobinson III, Gene D.,Global Warming-alarmists, Skeptics and Deniers: A Geoscientist Looks at the Science of Climate Change (Moonshine Cove Publishing, 2012). Lukemisen arvoinen on lisäksi tohtori ja dosentti Mikko Paunion teos Vihreä valhe (Auditorium, 2015). Mielenkiintoisen moraalisen näkökulman aiheeseen tarjoaa Alex Epstein kirjassaan The Moral Case for Fossil Fuels (Penguin, 2014).

Vihreän ilmastonmuutosagendan historiallisia ja ideologisia taustoja sekä tämän päivän pyrintöjä avaavat meteorologi Brian Sussman teoksissaan Climategate: A Veteran Meteorologist Exposes the Global Warming Scam (WND Books, 2010) ja Eco-Tyranny: How the Left’s Green Agenda Will Dismantle America (WND Books, 2012) sekä tutkiva journalisti Elizabeth Nickson kirjassaan Eco-Fascists: How Radical Conservationists Are Destroying Our Natural Heritage (Broadside Books, 2012).

Hyvän ja perustellun raamatullis-teologisen analyysin ympäristö- ja ilmastonmuutosaiheesta esittää Uuden testamentin selitysopin ja systemaattisen teologian professori ja johtaviin konservatiivisiin evankelikaalisiin teologeihin lukeutuva Wayne Grudem kattavan Politics According to the Bible: A Comprehensive Resource for Understanding Modern Political Issues in Light of Scripture (Zondervan, 2010) -teoksensa ”The Environment” -luvussa, sivuilla 320-386.

Juha Ahvio ma 05.06. 12:15

Kommentit: 4

Juha. ma 05.06.2017 15:01 1

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumph on sanansa mittainen periaatteen mies, jonka sydäntä lähinnä on Yhdysvaltain kansa ja sen hyvinvoinnin edistäminen kaikin käytettävissä olevin keinoin, jotka hän selvästi paalutti presidentinvaalikampanjansa aikana. Tämä mies puhuu suunsa puhtaaksi selvällä leveällä Amerikan englannilla, eikä höpötä niitä näitä pyöreyksiä, joka on kuin tyhjänpäiväistä paperisilppua joka ei tarkoita mitään ja joka ei sitouta poliitikkoa mihinkään muuhun kuin siihen minkä hän jättää sanomatta eli YK:n, EU:n, globalistien ja juutalaisten ylikansallisten pankkiirien lahjusrahojen ja ym. kestityksen perässä juoksevaksi korruptoituneeksi mätäpaiseeksi, joka on valmis myymään maansa kansakunnan elämän ja hyvinvoinnin 30 hopearahasta. Mitä enemmän valtamedia USA:ssa ja Suomessa parkuu ja repii pelipaitojaan Trumphin edesottamuksista sen paremmin tuo mies toteuttaa sitä politiikkaa, joka olisi myös Euroopan kansojen kannalta parasta ja joka takaisi heidän elämänsä sekä tulevaisuutensa. On aikoihin eletty kun omat herramme ja rouvamme valmistelevat meidän murhaamistamme Bilderberg kokouksissa ja George Soroksen "stipendeillä".

Hannele Korpela ma 05.06.2017 15:21 1

Voi nyt kuulostaa kaukaa haetulta ja täysin asian vierestä liipaisevalta mutta...Viime vuosina on aika-ajoin ilmestynyt artikkeleita maapallon magneettisten napojen vaihtumisesta, eli navat vaihtaisivat paikkoja keskenään. Voiko tällä olla vaikutusta ilmastonlämpenemiseen ja aika-ajoin erikoisiinkin sääilmiöihin, joita viime vuosien/vuosikymmenen ja reilunkin ajan? Siirtyessäänhän maapallon magneettikenttä heikkenee ja näin ei anna sitä suojaa auringon ja avaruuden säteilyiltä, mitä se normaalisti antaa. Kunhan tässä pohdin, kun olen sellainen pohtija.

Alcibiades ma 05.06.2017 19:57 1

@Hannele Korpela

Se voi tosiaankin aiheuttaa vaikka mitä. Mutta mainittava on että nykyinen lämpeneminen ei ole millään tavalla poikkeuksellista. Viimeisen 20 000 vuoden aikana ilmasto on muuttunut kymmeniä kertoja nopeammin kuin mitä olemme nyt havainneet. Hurjin nousu tapahtui 11 500 vuotta sitten jolloin Grönlannin jäätiköistä on voitu päätellä lämpötilan nousseen huimat 11C vain 50 vuodessa, eli nopeudella 22C sadassa vuodessa. (http://www.colorado.edu/today/2008/06/19/greenland-ice-core-analysis-shows-drastic-climate-change-near-end-last-ice-age)

Verrataan tätä viimeisen vuosisadan lämpenemiseen, joka on luokkaa 1C sadassa vuodessa, ja nähdään että mitään luonnotonta tässä ei ole havaittavissa.

Lämpötilat eivät myöskään ole nousseet erityisen korkealle. Suuri osa nykyisen holoseenin ajasta on ollut nykyistä lämpimämpää ja lämpöhuippu oli 6000 vuotta sitten. (http://www.metla.fi/julkaisut/workingpapers/2012/mwp240_2_2.1.pdf, etenkin kuva 2.1.8)

Että ennen kuin alamme selittämään miksi ilmasto käyttäytyy oudosti, olisi todistettava että se käyttäytyy oudosti. Se on vielä todistamatta kaikesta hyperventiloinnista huolimatta. Historia on täpötäynnä sääilmiöitä, jotka nykyään laitettaisiin empimättä ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen syyksi, kuten tältä sivusta voi lukea: http://ilmastokauhu.blogspot.fi/2013/05/kiusallisia-tuulahduksia-menneisyydesta.html

Saara ti 06.06.2017 00:05 0

Hienoa, Ahvio! USA:n presidentti Trumpia mollataan suotta tästäkin asiasta. Mutta tokihan se ei tässä yhden aivopesukoneistolla ylläpidettävän ilmastomuutostotuuden maailmassa ole mitenkään ihmeteltävää.

Monen monet ihmiset kerta kaikkiaan kieltäytyvät ajattelemasta asiaa itse ja lukemasta mitään muuta kuin valtamedian sepustuksia aiheesta - tai heidän suosittelemiaan muita julkaisuja.

Kiitos myös Alcibiadekselle linkeistä!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

tuoreimmat

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

Venäjä valmistautuu Airistolla

pe 28.09. 23:23

Trumpin nimittämä tuomari Brett Kavanaugh Soros-vehkeilyn kohteena

pe 21.09. 22:46

Kansalliskonservatiiviset Ruotsidemokraatit nousevat Ruotsissa

la 01.09. 10:25

Professori Petri Luomasen Puolimatka-kritiikki ei osu kohteeseensa

ke 22.08. 22:23

Kansalliskonservatiivinen Eurooppa nousee Unkarin ja Italian johdolla

la 18.08. 23:02

Onko meneillään kampanja pedofilian laillistamiseksi?

su 12.08. 20:12

Presidentti Trump nimittää jälleen tuomarin USA:n korkeimpaan oikeuteen

su 15.07. 12:03

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06. 17:03

Amerikkalaiset konservatiiviset kirkkokunnat Soros-solutuksen kohteina

ke 20.06. 17:42

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10.2018 23:10

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10.2018 20:50

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10.2018 22:33

Jukka Hankamäki

"Uusi normaali" toteutumassa myös Suomessa

to 11.10.2018 23:01

Petteri Hiienkoski

Kuka pelkää natseja?

su 09.09.2018 06:07

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10.2018 01:12

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10.2018 22:35

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Avoin raja Afganistanista Suomeen?

ke 10.10.2018 12:25

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10.2018 23:29

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Punavihreä moraaliposeeraaja, faktantarkistaja ja JSN:n jäsen Johanna Vehkoo sai kunnianloukkaussyytteen

pe 12.10.2018 13:17

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10.2018 22:34

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40