Blogi: Heikki Porkka, to 08.06.2017 10:25

Mitä kommunistit ennen, sitä uuskommunistit ja oikeiston "liberaalit" nykyään

1. Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoimitus sai mieleisensä vihan kohteen, kun kulttuurimarxilaisten hallitsema Long Play –julkaisu kertoi ilmiantoon perustaen, että poliisit kirjoittavat vapaa-ajallaan rumasti fb:n suljetussa, poliiseille tarkoitetussa ryhmässä.

2. Kuten hallintotieteiden maisteri, vanhempi rikoskonstaapeli Piia Kattelus toteaa Ilkka-lehden artikkelissa, rankka työ vaatii vähän rankemman huumorin.

Poliisi kohtaa työssään ne ongelmat, joita Suomen ulkomaalaispolitiikka ja yllätys, yllätys, tällä kertaa porvarillinen hallitus on tuottanut suomalaisen yhteiskunnan haitaksi kokoomusministerien Orpo, Grahn-Laasonen ja Risikko johdattelemana.

Fb-seinällään Kattelus toteaa, että ”suurin ongelma on mielestäni se, että poliisin ylijohto ja Poliisihallitus (Poha) on politisoitunut ja poliisin operatiivista toimintaa johdetaan poliittisin perustein”.

3. Poliisin ylijohdon ja sisäministeri Risikon viestinnästä muodostuu kuva, jonka mukaan poliisin tulisi keskittää merkittävät voimavarat ”vihapuheen” kitkentään. Rikoslaki ei kuitenkaan tunne käsitettä vihapuhe ja kansalaisnäkökulmasta poliisilla olisi useita tärkeämpiä tehtäviä kuin poliisien vapaa-ajalla käymän keskustelun kyttääminen.

Ravintoloiden vessojen seinät olivat aikoinaan täynnä yhteiskunnallisia ”vihaviestejä”, kaveriporukoissa on aina puhuttu rumasti aiheista, jotka tuottavat ongelmia ihmisen arkeen eikä erityisesti naisvaltaisilla työpaikoilla ole koskaan säästetty sanoja, kun on muodostettu mielipidettä päivän tai viikon inhokeista.

Vihaista puhetta on riittänyt maailman sivu, mutta nyt näyttää siltä, että äärivasemmiston ikiaikainen halu estää vapaa keskustelu sananvapauden rajoitusten avulla, on johtamassa haluttuun tulokseen porvarilliseksi katsotun kokoomuksen toimesta.

Poliisi on perinteisesti ollut melko porvarillinen, joten on syytä olettaa, että kokoomus on edelleen poliisijohdon suosikkipuolue. Ja koska sisäministeri edustaa kokoomusta, loogisesti ajatellen muodostuu kuva, jonka mukaan kokoomus toimii totalitarismin edistäjänä äärivasemmistolaisessa hengessä.

4. Perimmäisenä ”vihapuheen” kyttääjänä ja aidon sananvapauden rajoittajana toimii Euroopan unionin komissio, joka on viime vuodet keskittynyt neuvostotyyliseen väestönvaihtopolitiikkaan ja ”vihapuheen” kitkentään pakotettuaan jäsenmaat vastaanottamaan haitallista maahanmuuttoa ja painostettuaan netin jättiläiset Facebookin, Googlen, Twitterin ja Microsoftin sensuurin linjalle.

5. Neuvostoliiton olemassaolon aikana Suomen innokkaimmat sanojen ja totuuden kieltäjät olivat sosialisteja ja kommunisteja, nykypäivän totalitaristit ovat uuskommunistisia kulttuurimarxilaisia ja kokoomuslaisia.

6. Seuraavassa on lainauksia Suomen Kuvalehden artikkelista, joka kertoo vuoden 1975 tapahtumista, kun äärivasemmistolainen kirjailija Matti Rossi (kom) ilmiantoi unkarilaisen kirjailija Dénes Kiss’n neuvostovastaisen propagandan levittämisestä. Todellisuudessa Kiss esitti kysymyksen, jonka sisällössä ei ole minkäänlaista propagandaa vaan vankka realistinen perusta.

SK 30.5.2007:

” [Unkarilaiskirjailija Dénes] Kiss kysyi, onko Suomen talvisodasta kirjoitettu merkittävää romaania. Veijo Meri esitti näkemyksensä siitä, miksi näin ei ole, ja selvitti vieraalle myös talvisodan syttymisen syitä.

Rintamalinjat repesivät välittömästi. Matti Rossin käsityksen mukaan talvisota oli käsitettävä kansainvälisen fasismin hyökkäykseksi sosialismia vastaan.

Kiss kysyi, ehkä keventääkseen rajuksi muuttunutta keskustelua, ”Melyik fasizmus?” Anna-Maija Raittila käänsi: ”Kumman fasismin, itäisen vai läntisen?”

Rossi kirjoitti vielä samana päivänä klassisen ilmiantokirjeen Unkarin kirjailijaliitolle. Kun huhut Rossin kirjeestä ja Kissin kohtalosta levisivät Suomeen, säikähti myös Veijo Meri. Hän kirjoitti myös kirjeen yrittäen kumota kaikki ne syytökset, jotka hän kuvitteli Rossin esittäneen.”

7. Lainauksia (SK, 30.5.2007) Matti Rossin ilmiantokirjeestä Unkarin kirjailijaliitolle ja Unkarin suurlähettiläälle:

”Silloin hra Kiss kysyi tarkoitinko fasismilla myös ”itäistä fasismia”. Koska termi oli minulle tuntematon, pyysin hra Kissiä tarkentamaan kysymystään. Hra Kiss selitti meille, että ”itäinen fasismi” tarkoittaa fasistista ja imperialistista Neuvostoliittoa.”

”Kunnioitettakoon mielipiteen vapautta. Mutta se joka kutsuu Neuvostoliittoa fasistiseksi ja imperialistiseksi ei esitä mielipidettä. Väite on valhe missä tahansa ja tässä maassa se on provokaatio. Jos joku maamme monista taantumuksellista kirjailijoista olisi vaivautunut saapumaan hra Kissin tiedotustilaisuuteen, saisimme lukea sen huomenna kaikkien oikeistolehtien etusivuilta. Mutta vain demokraattiset ja edistykselliset kirjailijat olivat kiinnostuneita tästä tapaamisesta. Jos lehdistö olisi ollut paikalla, provokaatiosta olisi saattanut tulla loistava menestys. Onneksi tapaamiseen ei saapunut lehtimiehiä.

Taantumusvoimat riehuvat tässä maassa kuten kaikkialla kapitalistisessa maailmassa. Kommunistinen Puolue, Suomen Kansan Demokraattinen Liitto, kaikki edistykselliset ja demokraattiset ihmiset, työläiset, talonpojat, opiskelijat ja sivistyneistön jäsenet pyrkivät rakentamaan Suomeen kansanrintamaa taantumusta ja fasismia vastaan.”

8. Otteita (SK, 30.5.2007) Dénes Kiss’n vuonna 1997 julkaisemasta kirjoituksesta

”Asemani on ollut monessa suhteessa tavallisuudesta poikkeava. Nimittäin vuonna 1956, Unkarin kansannousun aikaan, joka oli alkanut 23, lokakuuta, minulta jo seuraavana päivänä ilmestyi runo Péosi Egyetem (Péosin yliopisto) -nimisen lehden etusivulla. Tämän takia, kansannousun ja vapaustaistelun päätyttyä tappioon, minut pidätettiin maaliskuun alussa 1957 korkeakouluopiskelijana, olin kahdessa vankilassa kuukausikaupalla ja jouduin sitten Kistarosaan keskitysleirille. Minut suljettiin maan kaikista yliopistoista ja korkeakouluista. Tämä sulkeminen on ollut voimassa tähän päivään (5.4.1997) saakka.”

”Luullakseni tuolloin [Népszava-ammattiyhdistyslehden päätoimittajan toteuttama kuulustelu 1975] sain kuulla, että Matti Rossi oli kirjoittanut kirjeen Unkarin ja Neuvostoliiton Helsingin-suurlähetystöihin. (Jälkeenpäin sanottiin myös, että hän oli kirjoittanut Népszavalle ja Unkarin Kirjailijaliitollekin.) Jo silloin päätoimittaja heilutteli jotakin kirjettä muttei antanut sitä käsiini. Nyt myöhemmin arvelen, että se on ehkä saapunut lähetystön kuriiripostina.

Pöytäkirjan laadinnan alkuhetkistä lähtien, parin kolmen rivin kirjoittamisen jälkeen, tajusin, että minusta voi tulla uudestaan sekatyömies, mikäli eivät sitten pane taas vankilaan. (Jälleen, aivan kuin vuonna 1957; nyt rikoksen uusineena vastavallankumouksellisena!)”

”Kohta tuli myös päätoimittaja János Siklós ja sanoi, ettei pöytäkirjan laadintaa jatkettaisi, mutta minun täytyisi panna paperille, mitä Helsingissä olikaan tarkalleen tapahtunut. No, minä panin sen paperille. Muistiinpanoni toimitettiin ministeriöön, ja kuten sain tietää, myös puolueen keskuskomitealle. Ainakin kaksi kertaa minut kutsuttiin kuultavaksi, ja niin kuin vankilassa on tapana, minut pantiin yhä uudestaan kirjoittamaan, mitä oli tapahtunut.”

”Psyykkinen kuntoni huononi huononemistaan, kuukausien ajan oli epävarmaa, mitä minulle tapahtuu.”

”Kirjani eivät voineet ilmestyä, olin julkaisukiellossa, ja joskaan en sitä juuri näyttänyt, pelkäsin lakkaamatta hirvittävästi, mihin suuntaan kohtaloni ratkeaa. Vankilassa olleena, muutenkin epäilyksenalaisena »vastavallankumouksellisena», olen saanut joka tapauksessa vuosikaudet kantaa uutta poltinmerkkiä tietyissä piireissä.”

9. Kulttuuriministeri Stefan Wallin (rkp) myönsi Matti Rossille kirjallisuuden valtionpalkinnon (15 000 €) vuonna 2007.

10. Poliisihallitus aloittaa orwellilaisen ajatuspoliisitoiminnan käynnistämällä poliisin sisäisen ilmiantokoneiston

HS 7.6.2017:

Poliisihallitus odottaa uudesta ilmiantojärjestelmästä apua poliisien epäasiallisen ja rasistisen käytöksen havaitsemiseen. Jatkossa jokainen poliisi voi ilmoittaa nimettömästi huomaamistaan epäkohdista.

Poliisihallitus kertoi keskiviikkoiltana tiedotteessaan, millaisiin toimiin se on ryhtynyt epäasiallisten asenteiden kitkemiseksi. Asia nousi ajankohtaiseksi viikonloppuna, kun verkkolehti LongPlay kertoi poliisien salaisessa Facebook-ryhmässä esiintyneestä rasistisesta kirjoittelusta.”

DDR vai Neuvostoliitto, kumpi on kokoomusministerien, Poliisihallituksen ja kulttuurimarxilaisten esikuva?

 

Heikki Porkka to 08.06. 10:25

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44