Blogi: Heikki Porkka, ma 17.07.2017 12:09

Irakilaiset, somalit ja Viro Suomi-internationalistien suojeluksessa

”Mosulin kaupunki on ihan maan tasalla”, totesi tänään 17.7.2017 Ylen aamutelevisiossa haastateltu Irakista Suomeen palannut SPR:n avustustyöntekijä, kirurginen sairaanhoitaja Kati Partanen.

Partasen lausunnon ja Mosulin vapautumisen seurauksena olettaisi, että väkivaltaa ja terroristeja paenneet irakilaiset nuoret miehet palaavat intoa puhkuen isänmaataan jälleenrakentamaan. Irakilaisista olisi suuri apu omassa maassaan sen sijaan, että he metelöivät ja häiriköivät Helsingin keskustassa osoittamalla mieltään laillisia palautuspäätöksiä vastaan.

Suomessa irakilaisten maine on hyvin huono, viimeisimpien rikostietojen perusteella irakilaiset ovat seksuaalirikostilastojen ylivoimaisesti ongelmallisin ryhmä.

Keskusrikospoliisin julkaiseman vuotta 2016 koskevan tilaston mukaan irakilaisilla on 43-kertainen todennäköisyys syyllistyä seksuaalirikokseen verrattuna kantaväestöön.

Toisin sanoen tuhatta Suomessa oleskelevaa Irakin kansalaista kohden oli 12,9 seksuaalirikosepäilyä, kun taas Suomen kansalaisten kohdalla epäilyjä on 0,3 tuhatta kohden. Geneettisestä erityispiirteestä ei ole todisteita, mutta sen sijaan voidaan olettaa, että heidän kulttuurissaan ei kunnioiteta hunnuttamattomia tai yksin liikkuvia naisia eikä länsimaisia lakeja ja tapakulttuuria.

Lisäksi irakilaisten työllistyminen Suomessa on ollut vuosikausia yhtä heikkoa kuin afgaanien ja somalien työllistyminen.

Aikaväliä 1990 – 2013 koskevaan Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) tutkimukseen viitaten taloustieteilijä Matti Sarvimäki toteaa, että ”Afganistanissa, Irakissa ja Somaliassa syntyneiden maahanmuuttajien työllisyys ja tulot olivat huomattavasti pienemmät kuin muissa maissa syntyneiden maahanmuuttajien tai kantaväestön”.

Sarvimäki on Aalto-yliopiston ja VATTin tutkija.

Irakilaisia kutsuttiin viimeksi kotiin maaliskuussa 2017 maan poliittisen johdon taholta. Saksalainen Bild-lehti kertoi 10.3.2017, että Irakin pääministeri Haider al-Abadi kutsuu irakilaisia sotaa ja julmuuksia paenneita palaamaan takaisin kotiinsa.

Pääministerin mukaan "meidän etumme olisi, että kansalaisemme palaisivat kotiinsa. Me emme halua, että kansalaisemme asuvat ulkomailla pakolaisina. Me teemme kaikkemme, että tuhotut alueet jälleen rakennetaan ja siinä tarvitaan kaikkien kansalaisten apua."

Nyt, kun Mosul on vapautettu, luulisi, että irakilaiset kilvoittelevat keskenään, ketkä ehtivät ensimmäisinä mukaan nostamaan isänmaataan raunioista.

Irakilaiset voivat pitää esikuvinaan niitä suomalaisia, jotka rakensivat sodan jälkeen yhteiskunnan, jonka antimista ja turvasta irakilaiset ovat saaneet nauttia usean kuukauden ajan.

Kun Irakin miehet ja naiset saavat yhteiskuntansa kuntoon, voivat he vastavuoroisesti kutsua suomalaisia nauttimaan oman maansa kulttuurista, rauhasta ja rikkauksista.

Irakilaisten miesten vastahankainen suhtautuminen kotimaahan paluuseen nostaa mieleen ikäviä ajatuksia. Ovatko he Suomessa ilmaisen elämän toivossa vai eivätkö he halua palata, koska ovat vankilasta paenneita rikollisia, sotilaskarkureita, ex-terroristeja tai terroristien tukijoita?

Poliisivoimien sisältä kantautuneiden tietojen mukaan täyttä varmuutta useiden tulijoiden taustasta ei ole mahdollista selvittää.

Irakilaisten tavoin myös somalit voivat ryhtyä aktiivisesti paluumuuton suunnitteluun. Somalian ensimmäinen naispuolinen ulkoministeri Fowsiyo Yusuf Haji Adan kertoi jo 23.5.2013 Ruotsin SVT:lle (Ruotsin "Yle"), että tilanne maassa on tasaantunut ja jälleenrakennustoimet on aloitettu.

Helsingin Sanomat puolestaan uutisoi 19.2.2015 Kanadasta Somaliaan palanneesta nuoresta naisesta, Ugaaso Abukar Boocowista, jonka mukaan ”kansainvälisestä uutisoinnista saa liioitellun kuvan” Somalian turvallisuustilanteesta.

Ugaaso toteaa, että "olen asunut täällä [Mogadishussa] seitsemän kuukautta ja kuullut yhden räjähdyksen. Uutisten perusteella niitä tapahtuu kymmenen kertaa useammin”.

Ugaason lausuntoon viitaten vaikuttaa siltä, että Ruotsin Malmössä asuminen on monin verroin Somalian Mogadishussa asumista vaarallisempaa. Ruotsissa asumisen etuna ovat kuitenkin parempi sosiaaliturva ja poliitikkojen lepsu suhtautuminen maahanmuuttajien törkeään rikollisuuteen.

10.10.2016 Savon Sanomissa julkaistun uutisen mukaan ”Malmö ja Skåne ovat nousseet viime vuosina toistuvasti otsikoihin järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja rikollisjengeihin liittyvän väkivallan ja rikollisuuden vuoksi”.

Ruotsin valumisesta väkivaltarikollisuuden ongelmamaaksi maahanmuuton seurauksena kertoo kranaatti-iskujen määrän valtava kasvu, joka korreloi afrikkalaisten ja lähi-itäläisten maahanmuuton kanssa.

Somalian ja Irakin tilanne näyttää paranevan samalla, kun Ruotsin ja monen muun aiemmin sivistyksen kehtona pidetyn maan turvallisuustilanne heikkenee kovaa vauhtia.

Sosialidemokraattinen ja internationalistinen kurjuuden tasa-arvo on muutaman vuoden päästä todellisuutta kaikkialla läntisessä Euroopassa, jos muutosta noudatettuun maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan ei tehdä.

Suomalaiset sosialidemokraatit ja yleisvasemmistolaiset ovat aloittaneet myös Virossa taustavaikuttamisen, jolla pyritään edistämään maan monikulttuurisuuskehitystä eli kulkeutumista samaan internationalistiseen hornankattilaan, johon sosialidemokratia on kuljettanut lähes koko Euroopan.

Kyse ei ole ainoastaan sosialidemokraattien toiminnasta, sillä monet eurooppalaiset keskusta-oikeistolaiset puolueet ovat omaksuneet kurjuuden tasa-arvon politiikan, jossa köyhien ja sosiaalituen varassa elävien määrä kasvaa ja erilaiset vakavat uhat sekä pelon ilmapiiri vahvistuvat tavallisten kansalaisten keskuudessa.

Virossa sosialidemokraattista tuhon politiikkaa edistävät poliittisella punavärillä täyttyneet Suomen Tallinnan suurlähetystö ja Suomi-instituutti.

Suomen nykyinen edustusto ja instituutti ovat siirtyneet viimeisen parin vuoden aikana poliittisen taustavaikuttamisen tielle sen sijaan, että pysyisivät diplomatian ja kulttuuriyhteistyön saralla.

Esimerkkejä lähetystön poliittisesta roolista ja diplomatian unohtamisesta on ollut nähtävissä lähetystön toteuttamassa monikulttuurisen maahanmuuton markkinoimisessa (lähetystö tuotti somali Husu Husseinin ja islaminuskoisia poliiseja Suomeen toivovan ylikomisario Jari Taposen luennoimaan virolaiselle mediaväelle monikulttuurisuuden ihanuudesta) ja lausunnossa, jossa lähettiläs iloitsi Pärnussa työskentelevästä nigerialaissyntyisestä hotellinjohtajasta.

Lähettiläs ei maininnut mitään nigerialaiskirjeistä tai siitä, että nigerialaiset ovat hyvin edustettuina ihmiskaupan piirissä ja maksullisina naisina. Ei maininnut, koska hyvä propaganda olisi mennyt pilalle.

Instituutin toimintakenttä on ilmaistu nettisivuilla hyvin leväperäisesti:

”Suomen Viron-instituutin tehtävänä on ylläpitää ja kehittää suomalais-virolaista kulttuuri- ja kieliyhteistyötä sekä vahvistaa Suomen ja Viron yhteyksiä taiteen, koulutuksen ja yhteiskunnan eri aloilla.”

Nykyisen johtajan ja kulttuuritoiminnasta vastaavan ohjelmapäällikön toimesta instituutista on muodostunut kulttuurimarxilaisuuden edistäjä Virossa.

Instituutin viimeisin näkyvä teko oli Suomi100-konsertin järjestäminen Tallinnassa. Konsertissa esiintyi muiden mukana Paleface, joka solvasi esityksessään kansallismielisiä perussuomalaisia. Säestävänä yhtyeenä koko konsertin ajan soitti Palefacen taustayhtyeenä tunnettu Räjähtävä nyrkki. Paleface ja Räjähtävä nyrkki asemoidaan poliittisesti äärivasemmistolaisiin musiikintekijöihin.

Konsertin pääorganisaattorina toiminut instituutin ohjelmapäällikkö ei huomannut kertoa virolaiselle Tõnis Mäelle, yhdelle Laulavan vallankumouksen sankareista, että suomalaisten esiintyjien joukossa on runsaasti juuri sen aatesuunnan edustajia, joita vastaan Mägi ja kymmenet muut virolaiset muusikot taistelivat lauluillaan.

Omien tuttavuuksieni kautta sain kuulla, että Mägi ei ollut tietoinen millaisten henkilöiden kanssa joutuu samalle lavalle.

Mägi muistetaan myös siitä, että viimeksi hän käynnisti onnistuneen boikottikampanjan virolaiselle festivaalille, jonne oli tulossa ulkomainen laulaja, joka oli tukenut Venäjän Ukraina-politiikkaa. Mägi on aina toiminut kaikenlaista totalitarismia vastaan, mutta nyt hän joutui tietämättään kulttuurimarxistien asianajajaksi.

Tasa-arvon kaunis kukkakin kukkii perinteiseen feministiseen malliin Suomi-instituutissa, kuten henkilöstön koostumuksesta voi päätellä.

Suomen ulkoministeriö rahoittaa suurlähetystön toiminnan. Instituutin päärahoittajat ovat ulkoministeriö ja kulttuuriministeriö.

Toisin sanoen lopullisina maksumiehinä ja –naisina toimivat suomalaiset veronmaksajat.

Heikki Porkka ma 17.07. 12:09

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44