Blogi: Heikki Porkka, to 17.08.2017 11:33

Gallup kertoo, Suomi on muutoksen edessä

Ylen Taloustutkimuksella teettämän ja tänään (17.8.2017) julkaiseman kannatusmittauksen olennaisin tieto on luku 40,8 %.

Mittauksessa haastateltiin puhelimitse 1 962 henkilöä, joista vain 1 162 kertoi kantansa. Kun vastaamatta jättäneiden lukumäärä muunnetaan koskemaan koko väestöä, tarkoittaa se, että Suomessa on tällä hetkellä noin 1 800 000 äänestysikäistä henkilöä, jotka eivät ole vielä päättäneet minkä puolueen edustajaa äänestävät seuraavissa vaaleissa.

1,8 miljoonaa äänestäjää etsii kotia. Vastaavasti noin 2.5 miljoonaa on ainakin tällä hetkellä varma siitä, keneen aikoo luottaa.

1,8 miljoonaa ja 2,5 miljoonaa ovat tietysti teoreettisia lukuja, koska demokratiaan totaalisesti pettyneitä tai muuten vaan nukkuvia on edelleen satoja tuhansia. Nukkuvista huolimatta on kuitenkin varmaa, että vaihtoehtoiselle politiikalle on suuri tilaus.

Kiihkottomalla ja rehellisellä, kansalaisia kuuntelevalla ja suomalaisten etua ajavalla politiikalla on nyt suuri mahdollisuus kerätä jättipotti.

Nykyinen hallitus on jäänyt ”rysän päältä” kiinni useaan otteeseen. Valehtelijoista päällimmäisenä nousevat esiin Alexander Stubb valtiovarainministerinä, Petteri Orpo sisäministerinä ja Paula Risikko sisäministerinä, kaikki kokoomuksen edustajia.

Stubb valehteli hallintarekisteristä, Orpo puolestaan on puhunut totuuden vastaisesti useita kertoja, esimerkiksi kertoessaan EU-jäsenmaiden yksimielisyydestä taakanjaon suhteen. Risikko valehteli työttömien poliisien määrän kymmenesosaan todellisesta luvusta.

Kaikesta huolimatta kokoomus porskuttaa Ylen gallupin kärjessä. Johtuuko tulos siitä, että perinteinen media ei ole nostanut muiden kuin Stubbin valehtelun tikun nokkaan. Stubb ei ole enää eduskunnassa vaan siirtyi kultaiselle oksalle lokoisaan ja hyväpalkkaiseen virkaan, joten ongelma on ratkaistu?

Huolimatta kokoomuspoliitikkojen jatkuvasta valehtelusta epävarmojen, lähes kahden miljoonan vapaana leijuvan äänen hankkiminen vaatii ehdottoman rehellistä politiikkaa, jonka tavoitteet kerrotaan niin selkeästi, että lapsikin ymmärtää ne.

Tiedotuksella on merkittävä rooli kansalaisten tavoittamisessa. Jos tiedotus jää perinteisen median tai puoluelehdistön varaan, tarkoittaa se sitä, että kokoomus, sdp, vihreät, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja keskusta porskuttavat nykyiseen malliin.

Rkp kerää äänensä riippumatta siitä, millä tavoin sitä esitellään mediassa. Puolueen ainoa kunnollinen motiivi on ruotsin kielen säilyttäminen valtakunnan toisena virallisena kielenä. Rkp on osallistunut haitallisen maahanmuuton edistämiseen motiivinaan jäsenmäärän kasvattaminen siten, että tulijoille opetetaan ruotsin kieli.

Rkp ennakoi maahanmuuttajien menetystarinaa esitellessään Kasnäsissa rkp:n tulevaisuuskonferenssissa 10.10.2009 manifestin, jonka kahdeksannessa kohdassa todetaan, että ” RKP on uussuomalaisten puolue ja se houkuttelee ja integroi maahanmuuttajat puoluetoimintaan, myös johtotehtäviin, ja vaikuttaa niin, että joka neljäs maahanmuuttaja valitsee ruotsin ensimmäiseksi vieraaksi kielekseen.”

Rkp:n Kasnäs-manifesti päättyy tulevaisuuteen katsoviin sanoihin: ”Kasnäs oli vasta toiminnan alku. TODELLINEN TYÖ ALKAA NYT!”

Rkp on poistanut aiemmin nettisivuillaan olleen manifestin.

Uusi Vaihtoehto (u-watit) tai sininen tulevaisuus tai sininen tai mikä hyvänsä vallankaappausta perussuomalaisissa yrittäneen ryhmän nimi tulevaisuudessa on, jäänee marginaaliseksi ryhmäksi. Suomalaiset eivät pidä luopiopoliitikoista, jollaisiksi toistuvasti julkisuudessa uhriutuvat u-wattien edustajat väistämättä lasketaan.

Jussi Halla-ahon perussuomalaisiin perinteinen media on suhtautunut melko negatiivisesti koko kesän ajan. Jopa tasavallan presidentti ylitti toimivaltansa ja osoitti syyttävällä sormella Halla-ahoa ja Teuvo Hakkaraista väittäen, että herrat eivät ole osoittaneet julkisuudessa tehokasta katumista. Törkeä väliintulo presidentiltä, jonka kannasta ei yleensä saa selvää, kun puhutaan merkittävistä valtiollisista asioista.

Halla-ahon perussuomalaisilla on nyt erinomainen mahdollisuus yhdistää kansalaisten rivejä, jotka ovat olleet hajallaan jo pitkään.

Kokonaisvaltaisesti on hyvä, että kerrotaan suomalaisten edun olevan tärkein teema koko poliittisen sektorin kattaen. Puolueen teemat miellyttävät kansalaisten selkeää enemmistöä ainakin maahanmuuton osalta. Helsingin Sanomien vuoden 2015 syksyllä teettämän kyselyn mukaan noin 70 prosenttia suomalaisista vaatii tiukempaa turvapaikkapolitiikkaa.

Euroopan tasolla suurin osa kansalaisista haluaa lopettaa islamilaisesta maailmasta suuntautuvan maahanmuuton kokonaisuudessaan. Tästä kertoo Chatham Housen helmikuussa 2017 julkaistu maahanmuuttotutkimus.

Maahanmuuttopoliittisesti perussuomalaiset on eduskunnassa aika yksin. Muualta oppositiosta on kerrottu varsin selkeästi, että yhteistyötä ei ainakaan tällä sektorilla synny.

Hallitusrintamalla nykyinen sisäministeri Paula Risikko on ollut edeltäjänsä Orpon veroinen jatkaen rajojen osalta avointa politiikkaa, jonka lisäksi Risikko vaatii pakolaiskiintiön nostamista. Risikon aikana Suomi on myös vastaanottanut suhteellisesti eniten EU:n taakanjaossa sovittuja henkilöitä, lähinnä Italiaan ja Kreikkaan saapuneita afrikkalaisia.

Tulevaisuutta ajatelleen on tärkeää saada ihmiset ymmärtämään, että kaupankäynti ja kansainvälisyys eivät lopu, jos esimerkiksi rajatarkastukset aloitetaan ja jos maahanmuuton seulaa tihennetään huomattavasti.

Kaupankäynnissä ratkaisee tuotteen kiinnostavuuden, merkityksen, hinnan ja laadun suhde, ei se, onko raja avoin kaikkien kulkea.

Kansainvälisyys ei puolestaan ole synonyymi sanoille vapaa liikkuvuus.

Pienyrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten asema on Suomessa edelleen kehno kansainvälisesti ottaen. Tähän voidaan vaikuttaa työehtoja säätämällä, veropolitiikalla ja karsimalla byrokratiaa entisestään.

Suomalaisen sosiaaliturvan ei pitäisi olla ulkomaisten onnenonkijoiden saatavilla kuten tähän asti. Hallitus on ollut haluton muuttamaan lainsäädäntöä eikä oppositiostakaan ole kuulunut arvostelua lukuun ottamatta nyt oppositioon siirtyneitä perussuomalaisia.

On oletettavaa, että suomalaisten äänestäjien valtaosa ei hyväksy nykyistä sosiaaliturvakäytäntöä, jossa useat ulkomaiden edustajat pumppaavat väliaikaisesti tai lopun elämäänsä suomalaisten verorahoja samalla, kun eivät kartuta valtion kassaa omalla panoksellaan.

Euroopan unionin osalta on hyvä tiedostaa ainakin nämä tosiasiat, joiden mukaan EU-aika on

1) tuottanut Suomelle taloudellisesti haitallista ja kantaväestön turvallisuudelle vaarallista maahanmuuttoa,

2) aiheuttanut mittavaa taloudellista vahinkoa rahapolitiikan seurauksena (euro),

3) edistänyt järjettömiä, Suomelle haitallisia lakeja (esim. rikkidirektiivi)

4) pakottanut tukemaan toisten jäsenmaiden taloutta vastoin EU:n alkuperäisiä sääntöjä

5) tehnyt Suomesta EU:n nettomaksajan, jota Suomi on ollut lähes koko jäsenyytensä ajan

Suurin osa kansalaisista ei tiedä sitäkään, että unionin tilintarkastajat eivät ole hyväksyneet tilejä vuosikausiin. Rahaa on kadonnut teille tietämättömille ja sama kehitys on jatkunut vuodesta toiseen. Yrityselämässä tällä tavoin toimivan yhtiön johto olisi jo kalterien takana.

Yleisenä markkinoinnin ohjenuorana on hyvä muistaa Juhani Tammisen lanseeraama lause: Keep it simple. Kaikki koukerointi ja ylitieteellistäminen on ajanhukkaa, kun perustavaa laatua olevia asioita saatetaan kansalaisten tietoisuuteen.

Tärkeitä teemoja voi ja pitää syventää, mutta perusmarkkinoinnissa syventelystä ei ole kuin haittaa. Syventämisen oikeat paikat ovat somen eri estradit ja perinteinen media siltä osin, kun sen hyödyntäminen katsotaan eduksi.

Perussuomalaisten näkyvyydestä ja suosion kasvusta perinteinen media huolehtii jatkuvalla ala-arvoisella ”uutisoinnillaan”, joka kääntyy useimmiten tarkoitustaan vastaan.

Perinteinen media on jo menettänyt merkittävän osan vallastaan jäätyään toistuvasti kiinni väärän tai puutteellisen tiedon jakamisesta.

Sosiaalinen media ja vaihtoehtoiset mediat ovat pitäneet hyvän huolen perinnemedian toimittajien pimityksen avaamisesta ja valheiden oikaisemisesta.

Edessä on mielenkiintoinen poliittinen syksy. Hallitus huojuu, u-watit kasaavat korttejaan, talouden ja  turvallisuuden varjolla markkinoidun Euroopan unionin ulkorajat vuotavat edelleen kuin seula, presidentinvaalikampanjat alkavat, Brexit etenee takkuillen, Ranskan presidentin suosio laskee kuin lehmän häntä, perinteisen median Trump-viha kiihtyy ja kansalaiset syövät ennätyksellisen paljon popcornia.

Kukaan ei voi väittää, että politiikka on tylsää.

Heikki Porkka to 17.08. 11:33

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44