Blogi: Heikki Porkka, la 26.08.2017 09:26

Islamin todellisuudesta ja Yleisradiosta

Aluksi positiivista Yle-asiaa.

Yle esitti 9.2.2017 dokumentin Tanskan moskeijoiden harjoittamasta toiminnasta. Dokumentista selvisi aihetta huonommin tuntevalle esimerkiksi seuraavat asiat:

- imaamien mukaan muslimien tavoitteena on länsimaiden valloitus, kuffarien (vääräuskoisten) alistaminen ja länsimaisen kulttuurin tuhoaminen

- naisen pitää sietää miehensä harjoittamaa väkivaltaa ja naisten kivittäminen kuoliaaksi on hyväksyttävää, koska se on sharian mukainen tuomio

- kaikkia ei-muslimeja pidetään kuffareina, vääräuskoisina, jotka joutuvat helvettiin

- imaamit pyrkivät kaikin keinoin estämään muslimien integroitumisen ja assimiloitumisen

- muslimille on luvallista teeskennellä hyväksyvänsä länsimaisen kulttuurin, lait ja tavat, jos teeskentely (valehtelu) edistää islamin lännen valloitusta. Kyse on al-Taqiyyasta eli petollisuudesta, jota muslimin on koraanin ja imaamien mukaan lupa harjoittaa vääräuskoisten (kuffarien) harhauttamiseksi.

- ohjelmassa esiintyneet imaamit valehtelivat kehottavansa muslimeja noudattamaan Tanskan lakeja, jotka ovat ihmisen luomia

- ohjelmassa salaa materiaalia kuvannut ei-fundamentaalinen musliminainen totesi kehityksen olevan erittäin vaarallista, koska moskeijoissa saarnaavilla imaameilla on suuri vaikutusvalta yhteisöjen sisällä

Dokumentti ei ole enää nähtävissä Ylen kautta.

Sen sijaa brittiläinen dokumentti Undercover Mosque löytyy youtubesta. Dokumentin avulla ymmärtää miksi islam ei ole tervetullut länteen, vaikka samainen Yleisradio, joka esitti edellä mainitun tanskalaisdokumentin, on esitellyt fundamentaalisia muslimeja vuosien ajan positiivisessa hengessä.

Undercover Mosque –dokumentista selviää, että imaamit kannustavat juutalaisten, intialaisten ja homojen tappamiseen, lapsiavioliittoihin sekä maallisen lain ja hallinnon halveksuntaan ja kumoamiseen.

Arvostetun ja puolueettoman Chatham House –tutkimuslaitoksen tekemän kyselyn mukaan positiivisesti islamiin suhtautuvalla kannalla on vain 20 prosenttia eurooppalaisista. Sama tutkimus kertoo, että 55 prosenttia eurooppalaisista haluaa lopettaa muslimien Eurooppaan tulon kokonaan.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) maaliskuussa 2016 julkaiseman tutkimuksen mukaan 74 prosenttia suomalaisista haluaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Iltalehden tuoreesta, Turun terrori-iskun jälkeen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä selviää, että 84 prosenttia suomalaisista vaatii kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden  eristämistä ja mahdollisimman nopeaa maasta poistamista.

Muina huomionarvoisina asioina Iltalehden kysely kertoo, että kansalaisten merkittävä enemmistö, 82 prosenttia, haluaa lisää poliiseja varmistamaan katujen turvallisuutta.

Noin puolet vastaajista (49 %) on sitä mieltä, että hallitus on luonut katteetonta turvallisuudentunnetta ja vähätellyt terrori-iskun riskiä. 47 prosenttia on sen sijaan sitä mieltä, että hallitus on antanut oikean kuvan turvallisuustilanteesta ja terroristisen teon riskistä.

Yleisradio ei ole esitellyt suomalaisille direktiiviä, jossa käsitellään säilöönottoa. Direktiivin kahdeksannen artiklan kolmannessa kohdassa todetaan yksiselitteisesti, että

a) kaikki tunnistamattomat tai jollain tavalla epäilyttävät henkilöt,

b) mahdollisesti pakenemaan pyrkivät turvapaikanhakijat ja

c) kansallista turvallisuutta tai yleistä järjestystä vaarantavat henkilöt voidaan ottaa säilöön.

Säilöönotto voi kestää määräämättömän ajan eli niin kauan kuin henkilö tunnistetaan ja hänen motiivinsa tiedostetaan varmuudella tulevia toimenpiteitä varten.

Toistaiseksi Yle ei ole kyennyt tasapainoiseen uutistoimintaan, jossa kerrotaan huolellisesti maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan useista ongelmista ja vaaroista. Sen sijaan Yle on esitellyt maahanmuuttopolitiikkaa ja turvapaikkapolitiikkaa jo vuosien ajan positiivisena asiana ja antanut ymmärtää, että kriittisesti aiheisiin suhtautuvat ovat rasisteja.

Viimeksi eilen (25.8.2017) Yleisradion Tukholman kirjeenvaihtaja Hannele Muilu samaisti uutisoinnissaan maahanmuuttokritiikin ja rasismin.

Viimeisten vuosien aikana Yleisradiossa on suhtauduttu positiivisesti jihadismia ja shariaa kannattaviin muslimeihin. Jihadismia ja shariaa kannattavat muslimit ovat fundamentaalisia muslimeja, mutta se ei ole estänyt Ylen useita toimittajia esittämästä heitä positiivisessa valossa.

Jihad tarkoittaa kamppailua ja se on islamin keskeisiä käsitteitä. Koraanin alkuosassa jihad on väkivallatonta, mutta koraanin myöhemmissä kohdissa se esiintyy väkivaltaisena toimintana islamin levittämisen puolesta.

Sharia on islamilainen laki, joka tunnetaan erittäin julmana ja naisia sortavana lakina. Sharian mukaan nainen saa perinnönjaossa vain puolet siitä mitä mies ja oikeudessa kahden naisen todistus vastaa yhden miehen todistusta. Sharian mukaisia rangaistuksia ovat esimerkiksi kuolemantuomio homoseksuaalisuudesta, aviorikoksesta (lähinnä naisen) ja islamin jättämisestä. Metodeina käytetään hirttämistä, mestaamista ja kivittämistä. Homoseksuaaleja on tapettu korkean rakennuksen katolta heittämällä. Raajojen katkaisu on myös shariaan liittyvä yleinen tuomio.

Suomessa on toiminut jo pitkään shariaistuimia, joissa on ratkottu muslimien ongelmia. Britanniassa shariaistuimia on useissa kreivikunnissa. Länsimaissa toimivien shariaistuimien käytännöt eivät ole toistaiseksi esittäytyneet muslimimaiden vastaavien istuinten mukaisesti. Tästä huolimatta on merkillistä, että valtiovalta sallii rinnakkaisia oikeudellisia järjestelmiä Suomessa. Länsimaisen yhteiskunnan yksi peruskivi on, että oikeutta jaetaan vain virallisissa, lainsäädännön sallimissa tuomioistuimissa.

Yleisradion ohjelmista löytyy lukuisia esimerkkejä, joissa toimittajat eivät ole antaneet oikeaa kuvaa jihadismin ja sharian tukijoiden todellisesta maailmankuvasta. Sen sijaan niiden kannattajia on kohdeltu silkkihansikkain ja ymmärtäväisesti. Erityisen virheellistä kuvaa ovat levittäneet Yle-uutiset, A-studio ja Kioski-ohjelma.

Ylen islamiin liittyvästä todellisuutta vääristävästä uutisoinnista voi nostaa erikseen esiin Kioskin useaan otteeseen positiivisesti esittelemän palestiinalaistaustaisen muslimin, joka on avoimesti kertonut olevansa islamisti ja sharian kannattaja ja joka on kehottanut musliminuoria lähtemään sotimaan Syyriaan.

Kioskin ohjelmassa kyseinen muslimi on esitelty monin tavoin, esimerkiksi rakastavaisena ja ihmisiä halaavana henkilönä. Kioskin Helsingin asematunneliin organisoiman halausepisodin aikana hänellä oli päänsä peittona punainen palestiinalaishuivi, keffiyeh, joka tarkoittaa verenvuodatusta ja taistelua.

Vasta Turun terrori-iskun jälkeen Ylen A-studioon on ilmaantunut realismia lähentelevää raportointia ja poliitikkojen haastamista, jota tosin on vesittänyt Yle-uutisten pyrkimys liudentaa islamin merkitystä väkivaltaan ja terrorismiin liittyen.

Merkilliseltä on viime päivinä vaikuttanut myös Ylen käyttämien asiantuntijoiden tarve vähätellä jo pitkään näkyvissä ollutta sisäistä uhkaa, jonka islamin maihinnousu (monikultturismi) on tuonut muassaan.

Suomalaiset ovat ikävässä tilanteessa. Maan poliittinen johto on ollut jo vuosien ajan vaarallisen välinpitämätön kansalaisten turvallisuudesta, jonka lisäksi valtiollinen, veronmaksajien rahoilla toimiva media on vääristänyt kuvaa islamin mukanaan tuomasta todellisuudesta.

Monikultturismia on esitelty sekä hallituksen että Yleisradion suunnasta positiivisena ja kannatettavana asiana, vaikka sen edistäminen on tuottanut kaikkialla Euroopassa valtavan määrän ruumiita ja loukkaantuneita ihmisiä.

Yleisradiossa ei vieläkään tunnuta ymmärrettävän, että pahaa ei voi pyyhkiä pois olemalla vain ajoittain rehellinen. Islamin länsimaailmaa vastaan aloittamassa sodassa toteutuvat murhat ja hengenvaaralliset haavoittumiset eivät katoa minnekään tanskalaisdokumentin tapaisten ohjelmien esittämisen myötä.

Ongelmia voidaan ehkäistä vain poliitikkoja haastamalla. Tässä roolissa Yle on epäonnistunut pahoin, kansalaisten suureksi haitaksi. Ylellä on ollut merkittävä rooli väärän turvallisuuskuvan luomisessa. Negatiivisesta on väännetty positiivista ja todellisuutta on tietoisesti hämärretty, jos islamilla on ollut yhteys murhenäytelmiin.

Yle on suomalaisten rahoittama media, joten sen velvollisuus on kertoa suomalaisille totuus. Koko totuus, jota ei väritetä toimittajien tai uutistenlukijoiden mielipiteillä.

Riikka Venäläisellä ja Riitta Pihlajamäellä on kova työ, jos he aikovat saada toimituksensa (uutiset ja ajankohtaislähetykset) kuosiin, jossa kansalaisten luottamus valtiollisen median tiedonjakoon palaa edes siedettävälle tasolle.

On surullista, että yhteenkään islamiin, Venäjään, Yhdysvaltoihin, Saksaan tai Euroopan Unioniin liittyvään uutisointiin tai raporttiin ei voi luottaa vaan faktat on tarkistettava kansainvälisestä mediasta tai luotettavien vaihtoehtomedioiden tai some- / fb- raportoijien uutisvirrasta.

Heikki Porkka la 26.08. 09:26

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44