Blogi: Heikki Porkka, pe 15.09.2017 12:45

"Toisen uskontoa ei pidä pelätä"

Otsikon sanat ovat pääministeri Juha Sipilän (kesk) suusta keskiviikkoillan (13.9.2017) A-studiossa.

Tarkalleen ottaen Sipilä totesi, ”ei islamia ole syytä pelätä, mutta kyllä meillä maailma on aika sekaisin tällä hetkellä, mutta ei meidän toisen uskontoa pidä pelätä”.

Täysin toista mieltä ollaan puolustusvoimissa. Pääesikunnan uuden ohjeistuksen mukaan varusmiehiä varoitetaan liikkumasta yksin sotilasasussa pimeän aikaan. Lisäksi varusmiehiä kehotetaan käyttämään yhteisiä lomakuljetuksia.

Ohjeistus perustuu tietoon, jonka mukaan Turun terrori-iskun tekijän ensisijainen kohde oli sotilaallinen.

Pääesikunnan viesti viittaa asetelmaan, jonka mukaan vihollinen on päästetty maahan ja tämän seurauksena omia ei haluta menettää välinpitämättömyyden seurauksena.

Kuka päästi ketun (viholliset) kanalaan (Suomeen), sen me tiedämme, mutta syylliset eivät aio ottaa asiasta minkäänlaista vastuuta, kuten pääministerin A-studiossa osoittamasta kiemurtelusta ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) toiminnasta voi päätellä.

Suomalainen media käyttää Turun terrori-iskusta härkäpäisesti nimitystä puukkoisku. Kenen toiveeseen median harhaanjohtava viestintä perustuu?

Pyritäänkö viestinnällä jälleen kiertämään totuutta, jonka mukaan terrori-iskun takana on muslimi, joka nojaa tekonsa islamin profeetan Muhammedin mallin seuraamiseen ja muslimien pyhän kirjan koraanin kehotuksiin tappaa vääräuskoisia, kuffareita, jolla tarkoitetaan kaikkia muita kuin muslimeja?

Sipilän vierailun jälkeen A-studiossa keskusteltiin islamista. Toimittajana Marja Sannikka ja vieraina imaamit Anas Hajjar ja Abbas Bahmanpour.

Keskustelu on hiukan väärä sana, sillä oikeastaan A-studio levitti imaamien suulla propagandaa, jossa islamia valkopestiin samalla kun länsimaita ja ei-muslimeja syyllistettiin muslimien tekemistä terrori-iskuista.

Studiossa ei istunut yhtään islam-kriittistä henkilöä, joka [asetelma] kertoo varsin selkeästi millä tavoin Yleisradio asennoituu yhä ikävämmäksi ja surullisemmaksi käyvään islamin vyöryyn.

Ylen toimituksen asenne kuvastaa omalta osaltaan myös siitä, millä asteella islamisaatiokehitys on tällä hetkellä Suomessa.

Imaamit saivat ohjelmassa täysin vapaasti, ilman toimittajan kriittisiä kysymyksiä, kääntää syyllisyyden pois islamista ja muslimeista.

Bahmanpourin mukaan koraani kieltää tappamasta ainoatakaan viatonta ihmistä, koska yhdenkin viattoman tappaminen tarkoittaa samaa kuin koko ihmiskunnan tappaminen.

Toimittaja ei tarttunut sanaa viaton, vaikka se oli olennaisin sana lauseessa. Islamin uskossa viattomia ovat vain muslimit, kaikki muut katsotaan vääräuskoisiksi, kuffareiksi, eikä kuffari ole muslimille samanarvoinen kuin toinen muslimi. Bahmanpour käytti toistuvasti sanaa ”viaton”, mutta toimittaja ei tarttunut siihen.

Bahmanpourin mukaan terroristit ovat rikollisia ja huumediilereitä, joten islamin ja terrorismin välillä ei ole hänen mukaansa kytköstä. Tässä kohdin asiantuntevan toimittajan olisi pitänyt kyseenalaistaa Bahmanpourin väite, sillä terrori-iskujen tekijöinä on ollut ”tavallisia opiskelijoita” kuten Manchesterin iskussa tai ”säntillisiä työntekijöitä”, kuten Yhdysvaltain San Bernardinon terrori-iskussa.

Kriittisen asennoitumisen sijaan toimittaja Sannikka yhtyi imaamien mielipiteeseen ja kysyi miltä heistä tuntuu kun heille tärkeää asiaa tulkitaan väärin.

Anas Hajjar puolestaan väitti, että terroristit ovat rikolliselle tielle ajautuneita, koska ovat jättäytyneet pois uskonnollisista piireistä.

Totuus on toisenlainen, josta todisti esimerkiksi Ylen aiemmin esittämä dokumentti Tanskan moskeijoista. Vastaavia salaa kuvattuja dokumentteja on useita.

Suomen Turussa toteutuneen terrori-iskun tekijän on kerrottu vierailleen kaupungin keskustassa sijainneessa moskeijassa pari tuntia ennen tekoaan. Aiemmin Turun terroristi oli viettänyt aikaa Kupittaalla sijaitsevassa moskeijassa, jota muut marokkolaiset suosivat.

Kesällä 2016 kerrottiin, että Ranskassa on suljettu terrori-iskujen seurauksena 20 moskeijaa. Lisäksi Ranskassa arvioidaan olevan noin 120 moskeijaa, joissa saarnataan ”tiukkaa islamia”. Tiukka tarkoittanee tulkintaa, josta terroristit saavat innoituksensa.

Lisää todisteita, jotka puhuvat Hajjarin sanoja vastaan, löytyy dokumentista Undercover Mosque.

Dokumentissa imaamit kehottavat käymään pyhää sotaa, jihadia, tappamaan homot, pitämään kristittyjä ja juutalaisia muslimien vihollisina, alistamaan naisia sekä muodostamaan valtion valtion sisään ja lopuksi ottamaan sen [valtion] Allahin vallan alle.

Undercover Mosque –dokumentissa paljastuu tanskalaisen dokumentin tavoin islamiin liittyvä taqiyya-oppi, jonka mukaan valehtelu on muslimille sallittua, jos se edistää islamin asiaa tai auttaa muslimia selviämään hankalasta tilanteesta.

Samat imaamit, jotka esiintyvät islamin propagandavideoilla sovittelevina ja suvaitsevina, saarnaavat moskeijassa väkivallan puolesta.

Yhden merkittävän asian toimittaja Sannikka onnistui Ylen A-studiossa onkimaan imaamien suusta. Kumpikin, Hajjar ja Bahmanpour, suhtautui hyväksyvästi Muhammedin satoihin väkivallantekoihin. Imaamit väittivät kyseessä olleen puolustautumisen, vaikka tosiasiassa Muhammedin Medinan aikaisessa sodankäynnissä on ollut kyse väkivaltaisen islamin levittäytymishalusta, ei puolustautumisesta.

Lähes kaikki Euroopassa viime vuosina toteutuneet terrori-iskut omaavat yhteisen nimittäjän, joka on islam. Tekijöinä ovat olleet muslimit. Jokaisen iskun jälkeen on myös toistunut sama kaava. Iskun kohteeksi joutuneessa valtiossa on vannottu, että emme pelkää emmekä taivu terrorin edessä.

Viimeisen kahden vuoden aikana tyypillistä on ollut myös turvapaikanhakijoiden ja terrorin yhteyden kiistäminen, vaikka varmuudella tiedetään, että satoja tai tuhansia terroristeja on saapunut Eurooppaan turvapaikanhakijoiden seassa. Osa terrori-iskujen tekijöistä on jo paljastunut turvapaikanhakijoiksi, kuten esimerkiksi Turun ja Berliinin iskuissa.

Suomen entiseen presidenttiin, Juho Kusti Paasikiveen, liitetään usein kuolemattomat sanat, ”tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku”.

Suomen nykyistä johtoa, presidentistä ja pääministeristä alkaen, ei voi syyttää ainakaan Paasikiven opin omaksumisesta. Valitettavasti. Ja Suomen kansan suureksi suruksi.

PS. Kirjoittamisen aikana brittiläisen The Sun –lehden mukaan Lontoossa on räjähtänyt:

”THE London Underground blast was a terror attack and a knifeman is on the run as bomb squads are called in to deactivate a second device, according to reports.”

Suomeksi: Lontoon maanalaisessa tapahtunut räjähdys oli terrori-isku. Veitsimiestä jahdataan samalla kun pommiryhmä on kutsuttu purkamaan toista mahdollista vaarallista objektia.

Aiheesta uutisoivat myös suomalaiset mediat. Onko lopulta kyse terrori-iskusta, kuka tai mikä on teon takana ja onko veitsimies-maininta totta, selvinnee pikapuolin.

PPS. Olkaa suomalaiset vihdoin niin rohkeita ja osallistukaa suurella joukolla Alahärmän koulukeskuksen luona perjantaina 22.9.2017 klo 12:00 organisoitavaan joukkovoimannäyttöön. Presidentti ja hallitus tai opposition enemmistö eivät teitä auta, joten kansalaisten on itse ryhdyttävä aktiiviseen vastarintaan. Saako yksikään kansanedustaja itseään liikkeelle lasten ja nuorten turvallisemman elämän puolesta?

Heikki Porkka pe 15.09. 12:45

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44