Blogi: Heikki Porkka, to 12.10.2017 10:22

Tyttöjen päivä

Yleisradio otsikoi eilen (11.10.2017) suurin kirjaimin: ”Teinityttö on tänään pomosi, jotta maailmasta tulisi tasa-arvoisempi paikka”

Artikkelia oheistaa kuva, jossa 12 tyttöä seisoo nyrkit pystyssä. Yksi tytöistä on tummapintainen.

Kuva on Plan International Suomi –materiaalia. Plan on kansainvälinen lasten oikeuksien järjestö, joka ilmoittaa olevansa poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Kyseessä on eilisen kansainvälisen tyttöjen päivän kunnioittaminen.

Mutta miksi tytöillä on käsi nyrkissä ylöspäin kohotettuna, kuten äärivasemmistolaisilla kapinallisilla on  ollut tapana mielipidettään ilmaistessaan?

Nyrkkiin puristettu ja ylös nostettu käsi tuo mieleen yhdysvaltalaisen äärivasemmistolaisen Mustat Pantterit –järjestön. Nimensä mukaisesti järjestö edusti Yhdysvaltain mustaa väestönosaa.

Mustien Pantterien toimintaan kuuluivat olennaisena osana esimerkiksi aseiden hankinta ja perehtyminen julman kommunistidiktaattorin Maon punaiseen kirjaan. Planin tapaan Pantterit ei edustanut mitään uskonnollista suuntausta ja väitti olevansa tasa-arvon asialla.

Pantterien edustajat syyllistyivät väkivaltaan ja heitä syytettiin väkivaltaisten iskujen ja salamurhan suunnittelusta.

Pantterien tervehdyksenä käytettiin nyrkkiin puristettua kättä joka nostettiin ilmaan.

Tyttöjen päivän päätarkoitus on tasa-arvon edistäminen. Ylen artikkelin mukaan tytöt sijaistivat eilispäivänä useita johtajia, esimerkiksi Supercellin toimitusjohtajaa ja pääministeri Juha Sipilää.

Tasa-arvosta puhuttaessa ei voi olla ajattelematta islamilaista maailmaa, jossa naisen asema on usein roskapussin arvoinen. Aikansa käytetään, jonka jälkeen vaihdetaan tilalle uusi.

Joka väittää, että islamilaisessa maailmassa mies huolehtii kaikista vaimoistaan, vanhoista ja nuorista, puhuu palturia. Ainakin Suomessa muslimimiehen vaimojen elintason takaajina toimivat useimmiten suomalaiset veronmaksajat. Katsokaa vaikka somalien, irakilaisten ja afgaanien työllisyyslukuja.

Kuten moni arvaa, Ylen artikkelissa ei sivuta piiruakaan islamilaisten yhteisöjen räikeää tasa-arvo ongelmaa, vaikka maailmassa on jo noin 1,7 miljardia muslimia.

Yksikään tyttö ei eilen sijaistanut imaamia.

Islamilainen laki, sharia, ja islamin pyhä kirja koraani sekä Muhammedin antama esimerkki osoittavat selkeästi kuinka islam sortaa naisia ja tyttöjä. Islamilaisen lain mukaan nainen saa perinnönjaossa vain puolet siitä mitä mies, oikeudessa kahden naisen todistus vastaa yhden miehen todistusta ja nainen ei saa mennä avioon vääräuskoisen kanssa toisin kuin muslimimies. Miehellä on myös oikeus lyödä naista, jos nainen ei käyttäydy miehen toivomalla tavalla.

Nähtävästi islam on niin pelottava asia, että se jätetään Ylessä toistuvasti noteeraamatta tilanteissa, joissa voitaisiin mainiosti nostaa esiin islamin useat länsimaihin soveltumattomat lait, käytännöt, tavat ja uskomukset.

Yle-uutisissa näytettiin pääministeri Sipilää sijaistanutta tyttöä, joka puhui ilmastonmuutoksesta, tyttöjen asemasta yleensä sekä kehitysavusta. Ihan kuin olisi katsellut toistoja Ylen aiemmista uutisista, joissa käsitellään samoja aiheita päivittäin!

Oletettavasti Ylessä oltiin enemmän kuin tyytyväisiä. Lasten suusta totuus kuullaan? Epäileväisenä henkilönä mieleen nousi kuitenkin ajatus, jonka mukaan ”Sipilän sijaista” oli hiukkasen ohjeistettu ja opastettu esittelemään juuri niitä aihealueita, joita suomalainen media tuputtaa kansalaisille päivästä toiseen.

Entä nostiko pääministeri Sipilä esiin islamilaista maailmaa vakavasti koskettavan tyttöjen tasa-arvokysymyksen? Älä unta näe.

Tyttöjen päivä oli ja meni. Tänään tapahtui paluu arkeen. Useat sanomalehdet ovat välittäneet uutisen, jonka mukaan Suomessa ei haluta kieltää kasvoja peittävää huntua, kuten Itävallassa, Ranskassa ja Belgiassa on jo tehty ja jollainen laki astuu pikapuolin Tanskassa voimaan.

Sanomalehti Kalevan artikkelin mukaan ainoastaan perussuomalaiset ovat valmiita täyskieltoon.

Muut puolueet sallivat naisten ja tyttöjen hunnuttamisen ainakin jossain määrin. Tyypilliseen suomalaiseen tapaan vastaaminen vaikuttaa olevan kovin vaikeaa useimpien puolueiden edustajille.

Nykypäivän poliitikkojen ennakointikyvytön ajatustapa nousee esiin erityisesti kokoomuksen, vasemmistoliiton ja vihreiden edustajien vastauksissa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokisen ja vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekosen mukaan ”kasvojen peittäminen uskonnollisista syistä ei ole tällä hetkellä muodostunut merkittäväksi ongelmaksi”.

Entisen oikeistopuolue kokoomuksen ja uuskommunistisen vasemmistoliiton edustajien mielestä merkittävää ongelmaa ei vielä ole, joten turha noteerata!

Vihreiden Krista Mikkosen mukaan jokainen voi pukeutua Suomessa vapaa-ajallaan kuten haluaa, joten kasvojen peittäminen julkisella paikalla ei ole ongelma.

Keskustan Antti Kaikkonen on tyylilleen uskollinen. Perinteiseen tapaan hän esittää vertailua ja tiedon hankkimista millä tavalla muualla Euroopassa on päädytty erilaisiin ratkaisuihin. Ettei vaan tehdä mitään sellaista, josta jonkun muun valtion edustaja voi tykätä huonoa. Konsensus ja pelkuruus jyräävät järjen käytön, joka ei ole yllättävä asia keskustapoliitikon kohdalla. Tässä kohdin voi muistella Matti Vanhasta ja Muhammed pilapiirroksista seurannutta anteeksipyyntöä kaikilta maailman muslimeilta.

Jos poliitikon ominaisuuksista pitäisi valita kansakunnan kannalta tärkein, se olisi ehdottomasti ennakointikyky. Ennakointikyky on joidenkin ihmisen sisällä oleva elementti, jolla kyetään estämään monen ikävän asian eskaloituminen, oli kyse taloudesta tai turvallisuudesta.

Vasemmisto, varsinkin äärivasemmisto [jota myös vihreät aika ajoin muistuttaa], on ollut kautta historian tunnettu kyvyttömyydestään ennakoivaan järjelliseen toimintaan.

Sen sijaan 1900-luvun puolella vaikuttanut kokoomus tunnettiin erityisesti siitä, että useimmilla sen edustajilla oli tapana ajatella muutama askel eteenpäin, ennen kuin matkattiin kohti uusia poliittisia seikkailuja.

Modernin, 2000-luvun kokoomuksen varsinainen riemu- tai surusaatto (valinta lukijan mielihalun mukaan) alkoi Kataisen puheenjohtajakaudella. Linjan loppua ei ole näkyvissä, sillä moderni kokoomuslainen näkee nykyisin vain setelin kuvat silmissään. Pitkän tähtäimen turvallisuusnäkökulma, joka koskettaa erityisesti maan sisäistä turvallisuutta, on heitetty aikaa sitten romukoppaan.

Vasemmistoliitto ja vasemmistopuolueet ylipäätään (myös vihreät) ovat olleet vuodesta toiseen merkittävimpiä metelin pitäjiä tasa-arvokysymysten ja ihmisen itsemääräämisoikeuden noustessa esiin. Naisten ja tyttöjen oikeuksista on jaksettu pitää ääntä aina kun siihen on ilmaantunut tilaisuus.

Yksi poikkeus vasemmistopuolueiden (myös vihreät) kiihkeässä tasa-arvokiimassa on. Aina, kun islam nousee esiin, lukittuvat vasemmistoliittolaisten, demarien ja vihreiden tasa-arvofanaatikkojen suut.

Erityisen hassua on, että vihervasemmistossa ollaan yleensä melko uskontokielteisiä, mutta tässä(kin) kohdassa islam tekee poikkeuksen polkiessaan naisten ja tyttöjen oikeuksia. Vihervasemmisto kunnioittaa islamia niin suuressa määrin, että vaikenee sen räikeistä tasa-arvo- ja ihmisoikeusongelmista lähes tyystin.

Voi tietysti olla, että puolueissa ei pidetä tasa-arvon ja turvallisuuden kannalta ongelmallisena sitä, että islam vaatii naisen pukeutumaan säkkiin ja / tai peittämään kasvonsa sekä sortaa naista oikeudellisesti monin tavoin.

Logiikka ei ole koskaan ollut vasemmiston paras ominaisuus. Ei myöskään rehellisyys. Kokoomuksen jatkuva moraalinen vajoaminen sen sijaan jaksaa edelleen ihmetyttää.

Suomen poliittinen eliitti ja perinnemediat korostivat yhden päivän tyttöjen asemaa. Tänään näyttää olevan krapulapäivä, jonka merkeissä korostetaan tyttöjä sortavan islamin oikeutta pakottaa tytöt ja naiset säkkiin ja huntuun.

Ei mitään uutta konsensus-Suomen auringon alla.

Heikki Porkka to 12.10. 10:22

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44