Blogi: Heikki Porkka, ma 15.01.2018 11:01

Pitäisikö Sauli Niinistön mielenterveys tutkia tarkoin?

Tuntuuko otsikko provosoivalta tai hassulta? Kenties ikärasismilta?

Ei pitäisi, sillä huomattavasti paremmin tehtävänsä hoitaneen sekä alkoholista ja tupakasta vapaan Donald Trumpin kohdalla esimerkiksi Yleisradio, Iltalehti, Suomenmaa ja Keskisuomalainen ovat levittäneet uutista, jossa asetetaan Yhdysvaltain presidentin mielenterveys kyseenalaiseksi.

Iltalehti luottaa Clinton News Networkin (CNN) uutiseen, jonka mukaan lääkärit ja ”terveyden ammattilaiset” eivät tyydy Donald Trumpille vastikään tehdyn terveystarkastuksen tuloksiin vaan vaativat presidentin mielenterveyden testaamista. Trumpin kohdalla viitataan myös ikään, joka tuo mukaan riskitekijöitä.

Iltalehti uutisoi:

”Uutiskanava CNN:n mukaan kirjeen lähettäneet lääkärit ja terveyden ammattilaiset eivät tyydy perjantaiseen tulokseen. Heidän mukaansa presidentin mielenterveys olisi hyvä testata jo siitäkin syystä, että hän on jo 71-vuotias. Tuossa iässä kognitiivinen hahmotuskyky saattaa olla heikentynyt.”

Montako kertaa Iltalehti on julkaissut uutisen, jonka mukaan presidentti Sauli Niinistön mielenterveys täytyy tutkia tarkoin hänen ikänsä vuoksi?

Niinistö on 69-vuotias ja jos hänet valittaisiin seuraavalle kaudelle, olisi hän presidenttiyden päättyessä 75-vuotias. Millaisin kognitiivisin kyvyin Niinistö on varustettu tällä hetkellä ja varsinkin 75-vuotiaana?

Täytyy muistaa, että Niinistö on ollut kova tupakkamies. Kuten tiedetään, vuosia kestänyt tupakointi vaikuttaa erittäin haitallisesti esimerkiksi verenkiertoon ja sitä kautta sydämen ja aivojen toimintaan.

Niinistö on antanut kaikissa tenteissä ja useissa puheissaan kryptisiä lausuntoja, joiden perusteella hänen mielipidettään eri asioista on vaikea hahmottaa. Hän pyörittelee ja pyörittelee kertomatta kuitenkaan oikeastaan mitään.

Viittaako tällainen päättämättömyys heikkoon kykyyn tehdä päätöksiä merkittävistä asioista vai joutuuko presidentti puhumaan näin, koska hän ei kykene olemaan avoin ja rehellinen?

Moni ihmetteli, kun presidentti Niinistö osoitti melkoista kylmyyttä Turussa toteutuneen terrori-iskun jälkeen.

Kansastaan piittaava ja normaalin tunne-elämän omaava presidentti olisi astunut esiin ja pitänyt julkisen lohduttavan puheen kansalaisille, mutta Niinistön mukaan pelkkä tiedote riitti.

Niinistö väitti Tampereella järjestetyssä presidenttitentissä, että presidentin puhe olisi voinut lisätä pelkoa. Ihmeellinen lausunto, jos presidentti ajattelee oman puheensa tuottavan pelkoa. Eikö kuitenkin ole niin, että terrori-isku tuottaa pelkoa, presidentin puheella pitäisi olla täysin toisenlainen vaikutus?

Presidentin tehtävä on valaa uskoa kansakuntaan, mutta Niinistö valitsi tiedotteen taakse piiloutumisen. Joku voisi kutsua tällaista käytöstä pelkuruudeksi tai omien pettämiseksi.

Seuraavassa vaiheessa, neljä päivää terrori-iskun jälkeen, Niinistö oli jo oma kyyninen itsensä ja totesi suurlähettiläspäivillä pitämässään puheessa, että Suomi ei voi sulkea rajojaan (aloittaa rajavalvontaa) sulkeutumatta itse.

Lausunnollaan Niinistö antoi tukensa hallituksen erittäin haitalliselle turvapaikkapolitiikalle. Niinistö sortui samalla  väärän tiedon levittämiseen, sillä rajavalvonnan aloittaminen ei tarkoita itseensä käpertymistä vaan oman kansan suojaamista uhkaavilta vaaroilta, joita laittomasti Ruotsista maahan pyrkivät tuovat tullessaan.

Ruotsi, Tanska, Itävalta, Ranska, Saksa ja muutamat muut maat ovat toteuttaneet joko lyhytaikaista tai pitkäkestoista rajavalvontaa, mutta kukaan ei ole väittänyt niiden kääntyvän sisäänpäin. Miksi Niinistö puhui palturia? Miksi hän puolusti muiden tahojen (Bryssel) politiikkaa omaa kansaa vastaan?

EU-direktiivin määrityksen mukaan rajavalvonta voidaan aloittaa, jos sisäinen turvallisuus vaarantuu, jonka lisäksi toisen direktiivin mukaan kaikki ”paperittomat” ja hiukankaan epäilyttävät henkilöt, joiden motiivi tai uskottavuus on heikko, voidaan ottaa säilöön.

Rajavalvonnan aloittamista koskeva direktiivi kertoo seuraavaa:

”Jos alueella, jolla ei suoriteta sisärajavalvontaa, yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuu jäsenvaltiossa vakava uhka, jäsenvaltio voi poikkeuksellisesti palauttaa rajavalvonnan kaikille sisärajoilleen tai niiden tiettyihin osiin rajoitetuksi, enintään 30 vuorokauden ajaksi tai, jos vakava uhka kestää pitempään kuin 30 vuorokautta, sen arvioidun keston ajaksi. Sisärajoille väliaikaisesti palautetun rajavalvonnan laajuus ja kesto eivät saa ylittää sitä, mikä on uhan vakavuuden vuoksi ehdottoman välttämätöntä.”

Säilöönottoa koskevassa direktiivissä todetaan esimerkiksi näin:

"Hakija voidaan ottaa säilöön

-jotta voidaan määrittää tai varmentaa henkilön henkilöllisyys tai kansalaisuus

-jotta menettelyn yhteydessä voidaan tehdä päätös hakijan oikeudesta tulla alueelle

-kun se [säilöönotto] on tarpeen kansallisen turvallisuuden tai yleisen järjestyksen vuoksi"

Säilöön ottaminen tarkoittaa, että henkilö ei pääse vaeltamaan vapaasti yhteiskunnassa, kuten Suomessa on tapahtunut järkyttävin seurauksin.

Suomen hallituksen toiminta ja Niinistön sanat osoittavat täydellistä piittaamattomuutta oman kansan turvallisuudesta, mutta jostain syystä valtamedia ei ole koskaan tarttunut direktiivien pohjalta hallituksen toimintaan tai presidentin lausuntoon.

Niinistön lausunto viittaa siihen, että hän palvelee mieluummin Brysselin päättäjiä kuin omaa kansaa, joka on valinnut hänet valtion päämieheksi. Samanlaista palvelusuuntautuneisuutta osoittaa myös hallituksen noudattama turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka.

Oma kansa, joka kustantaa sekä presidentin että hallituksen elämän ja teot, unohdetaan, ja Brysselille kumarretaan kohteliaasti komission vaatiessa toteuttamaan kansakunnalle haitallista politiikkaa.

Niinistö kysyi Ylen vaalitentissä Laura Huhtasaarelta mitä hyötyä olisi rajavalvonnan aloittamisesta? Tässä kohdin monen kulmakarvat kohosivat kotikatsomoissa.

Eikö presidentti ymmärrä mitä rajavalvonta tarkoittaa? Eikö hän ihan oikeasti oivalla, mitä tarkoittaa, kun henkilöltä vaaditaan asianmukaiset henkilöpaperit ja muu todistusaineisto, josta voidaan vetää johtopäätöksiä maahan pyrkivän todellisista motiiveista?

Niinistö totesi Huhtasaarelta asiaa kysyessään, että rajavalvonnan aloittaminen ei estä henkilön tuloa, jos tulija lausuu taikasanan asylum.

Niinpä, mutta taikasana ei anna oikeutta kävellä vapaasti sisään vaan, kuten edellä todettiin, direktiivien mukaan henkilö on syytä ottaa säilöön, jos hänen henkilöllisyyttään ei kyetä varmistamaan tai jos hänen motiiveistaan ei olla varmoja tai jos hänen puheitaan epäillään hiukankaan totuuden vastaisiksi. Tässä kohdin on hyvä muistaa, että poliisin mukaan useiden turvapaikanhakijoiden todellista henkilöllisyyttä, lähtömaata ja motiivia on lähes mahdoton selvittää.

Eikö ole edesvastuutonta, että maan hallitus ja presidentti ovat valmiita asettamaan oman kansan vaaraan vain siksi, että haluavat osoittaa solidaarisuutta mieluummin Brysselille kuin omalle kansalle?

Toimiiko tervejärkinen ihminen kuten Niinistö ja maan hallitus?

Niinistön epämääräinen kryptinen puhe ja toisaalta hänen piittaamattomuutensa omien kansalaisten turvallisuudesta ja hengestä panevat epäilemään, kenen presidentti Niinistö oikein on. Toisaalta joku ilkeämpi ihminen voi ajatella, että Niinistön pääkopassa on jonkinlaista vikaa, koska hän puhuu ja toimii suomalaisten kannalta niin epäinhimillisellä tavalla.

Laura Huhtasaari on ainoa presidenttiehdokas, jonka mielestä terrorismin uhka on riittävä syy rajoittaa maahanmuuttoa. Asia selviää ehdokkaiden Uutissuomalaiselle antamista vaalikonevastauksista:

”Laura Huhtasaarta (ps) lukuun ottamatta muut ehdokkaat eivät pidä terroriuhkaa riittävänä syynä siihen, että Suomen tulisi rajoittaa maahanmuuttoa tietyistä maista.”

Turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka ovat edelleen kuumin puheenaihe EU-alueella. Suomen politiikkaa seuratessa huomaa, että valtamedia elää jollain tavalla toisenlaista todellisuutta kuin eurooppalaiset kollegansa.

Kannattaa muistaa, että ennen edellisiä eduskuntavaaleja (kevät 2015) valtamediassa pyrittiin luomaan kuvaa, jonka mukaan maahanmuuttoaihe on menneen talven lumia.

Kuten muistetaan, eduskuntavaalien jälkeen todellinen vyöry vasta alkoi. Aivan kuten Jussi Halla-aho oli varoittanut jo pitkään. Olisi kannattanut kuunnella.

Nimenomaan kansalaisten kannattaisi kuunnella ja äänestää tosiasioiden eikä mielikuvien valossa, sillä poliitikot toimivat vanhan kaavan mukaan täsmälleen niin kauan kuin kansa antaa heille siihen oikeutuksen.

Heikki Porkka ma 15.01. 11:01

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44