Facebook: Yllyttäminen murhaan ei ole yhteisönormien vastaista - kun kohteena ovat AfD puolueen jäsenet

"Vaikka se ei rikokaan yhteisömme normeja, teit kuitenkin oikein ilmoittaessasi siitä meille. Me tiedämme, että se kommentti saattaa edelleen tuntua sinusta vastenmieliseltä tai mauttomalta."

Ulkomaat ke 31.01.2018 17:54

Vaikka Saksalla on maailman tiukimmat sensuurikäytännöt, silloin kun kyseessä on oikeiston poliittiset mielipiteet sosiaalisessa mediassa, silti murhaan yllyttäminen on "OK", jos kohteena ovat Alternative for Deutschland puolueen jäsenet.

"On aika lyödä AfD:n kannattajat kuoliaaksi. Aion aseistaa nyt itseni. Siiden sikojen on aika kadota!", luki kommentissa, josta tehtiin ilmoitus Facebookin ylläpidolle.

Facebook vastasi ilmoitukseen:
"Kiitos palautteestanne. Olemme tarkastaneet kommentin. Vaikka se ei rikokaan yhteisömme normeja, teit kuitenkin oikein ilmoittaessasi siitä meille. Me tiedämme, että se kommentti saattaa edelleen tuntua sinusta vastenmieliseltä tai mauttomalta. Sen takia haluamme auttaa sinua näkemään vähemmän tällaista sisältöä jatkossa".
"Kommentti ei riko yhteisönormejamme”.

Facebook on julistanut vuoden 2018 tavoitteekseen varmistaa, ettei Facebook ole pelkästään hauska vaan myös hyödyllinen hyvinvoinnillesi ja yhteiskunnallesi.

Facebook aikoo muokata uutisten näkyvyyteen vaikuttavia algoritmejaan siten, että paikallisten uutisten näkyvyys korostuu ja että uutisia otetaan vain sellaisista lähteistä, jotka "yhteisö" on itse arvioinut luotettaviksi. 

Tämä tarkoittaa sitä, että Facebook haluaa vaimentaa valtamediaa haastavien julkaisujen näkyvyyttä entisestään. Nykyiset suurimmat sosiaalisen median kanavat ovat myös poliittisia alustoja, joissa toisinajattelua tullaan yhä selvemmin rajoittamaan. Oikeistokonservatiivisille sosiaalisen median alustoille on kasvamassa suuret markkinat. Näkyvimmät haastajat ovat toistaiseksi Vk.com sekä Gab.ai.

 

Jukka Rahkonen ke 31.01. 17:54

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot