Blogi: Heikki Porkka, ma 09.04.2018 15:16

Terrorismia - Berliinistä Tukholman kautta Turkuun

Turun terrori-iskun ajankohtaisuudesta johtuen seuraavassa on hieman laajempi katsaus turvapaikkapolitiikkaan ja terrorismiin.

Motto: jos historia ei opeta poliitikoille ja kansalaisille mitään, voidaan poliitikkoja ja kansalaisia pitää itsetuhoisina idiootteina.

1. Berliinin terrori-isku 19.12.2016

Iltalehti 21.12.2016:

”Amrista on annettu etsintäkuulutus koko Schengen-alueelle. Etsintäkuulutuksen mukaan Amri olisi käyttänyt kuutta eri nimeä ja kolmea eri kansallisuutta.”

”Nordrhein-Westfalenin osavaltion sisäministeri Ralf Jäger kertoo, että epäilty (Anis Amri) saapui Saksaan kesällä 2015 ja hän on asunut pääasiassa Berliinissä helmikuussa 2016.
Hän oli hakenut turvapaikkaa, mutta hakemus oli hylätty.
Häntä ei kuitenkaan pystytty karkottamaan, koska Amri sanoi, että hänellä ei ole passia.”

Ilta-Sanomat 21.12.2016:

”Myös Tunisian turvallisuusviranomaiset ovat vahvistaneet isän haastattelussa kertoman tiedon, jonka mukaan Amri lähti Tunisiasta seitsemän vuotta sitten paperittomana siirtolaisena.”

”Radiokanavan mukaan Tunisian keskiosissa sijaitsevasta Oueslatiasta kotoisin oleva Amri istui italialaisessa vankilassa neljän vuoden ajan syytettynä koulun tuhopoltosta. Isä kertoi, että poika olisi matkustanut Saksaan suunnilleen vuosi sitten.

Mosaique kertoi myös, että Amria oli syytetty myös aseellisesta ryöstöstä Tunisiassa. Miehen kerrottiin pitäneen yhteyttä veljiinsä, mutta ei isäänsä.”

Berliinissä iskeneen islaminuskoisen terroristin Anis Amrin historiaa:

- saapui laittomasti Eurooppaan, ilmoitti väärät henkilötiedot
- tuomittu aiemmin tuhopoltosta, varkaudesta, pahoinpitelyistä, ruumiinvamman tuottamisesta ja omaisuuden vahingoittamisesta
- käyttäytynyt väkivaltaisesti vankiloissa ja seurustellut siellä fundamentaalisten muslimien parissa
- ollut viranomaisten seurannassa kolmessa eri osavaltiossa
- sai hylkäävän turvapaikkapäätöksen, esiintyi väärillä papereilla, toimi huumekauppiaana
- epäiltiin törkeän valtiota vaarantavan rikoksen suunnittelusta
- yritti ostaa automaattiaseen, oli Yhdysvaltojen lentokieltolistalla, oli yhteydessä ISIS:iin, etsi netistä ohjeita pommin valmistamiseen

Kaikesta edellä kerrotusta huolimatta Amri oli vapaana, sillä turvapaikanhakijoiden ja hylkäävän päätöksen saaneiden vapaa liikkuvuus on pyhä asia ainakin Saksassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Vain rasisti olisi pitänyt Amrin säilössä hylkäävän turvapaikkapäätöksen jälkeen karkotuksen täytäntöönpanoon asti?

Berliinissä joulutorille tehdyssä iskussa kuoli 12 ihmistä ja 48 haavoittui.

2. Tukholman terrori-isku 7.4.2017

Iltalehti 9.4.2017:

”Poliisi kertoi uutta tietoa sekä terrori-iskun uhreista että epäillystä, 39-vuotiaasta uzbekistanilaismiehestä. Poliisin mukaan epäilty oleskeli Ruotsissa laittomasti.

Epäilty oli hakenut oleskelulupaa Ruotsista vuonna 2014. Kesäkuussa 2016 hän sai kielteisen päätöksen. Joulukuussa viranomaiset antoivat hänelle neljä viikkoa aikaa poistua Ruotsista. Näin ei tapahtunut. Helmikuussa 2017 poliisille annettiin tehtävä poistaa epäilty maasta. 24. helmikuuta poliisi etsintäkuulutti epäillyn karkottamispäätöksen toimeenpanemiseksi - turhaan.”

Tukholman terrori-iskun jälkeen venäläinen terrorismin asiantuntija Andrej Tjuprigin antoi Ruotsin radiolle (paikallinen Yle) haastattelun, jossa hän totesi seuraavaa:

”Nämä kaverit eivät sodi erityisesti Venäjää, USA:ta, Belgiaa tai Ranskaa vastaan. He sotivat vääräuskoisia vastaan, ja heidän iskulauseensa on "tappakaa vääräuskoiset mistä tahansa löydätte heitä!". Paras paikka vääräuskoisten löytämiseen ovat Euroopan suuret kaupungit, täytyy mennä sinne ja sulautua. [Terroritekosi jälkeen] Olet shahid, marttyyri, joka pääsee paratiisiin, olet sankari taistelussa vääräuskoisia vastaan.”

Shahid = islamilainen kunnioittava nimitys, jota käytetään niistä, jotka ovat uhranneet elämänsä uskonnollisten käskyjen noudattamiselle tai kuolleet puolustaessaan maataan tai suojellessaan perhettään.

Tukholman terrori-iskussa kuoli välittömästi neljä ihmistä ja haavoittui 15, yhdeksän heistä vakavasti. Kolme viikkoa iskun jälkeen yksi vakavasti haavoittuneista menehtyi sairaalassa.

3. Turun terrori-isku 18.8.2017

Marokkolainen Abderrahman Bouanane saapui Suomeen turvapaikanhakijana keväällä 2016. Turvapaikkaa hakiessaan Bouanane valehteli ikänsä ja ilmoitti nimekseen Abdul Rahman, jonka lisäksi hän kertoi olevansa palestiinalainen.

Bouanane sai kielteisen turvapaikkapäätöksen, jonka jälkeen hän valitti päätöksestä. Kielteisen päätöksen jälkeen Bouanane sai liikkua vapaasti Suomessa.

Poliisille hän kertoi ensin nimekseen Abderrahman Mechkah.

Bouananea ei otettu säilöön, vaikka Suojelupoliisille oli annettu jo vuoden 2017 alussa vihjeitä miehen radikalisoitumisesta. Vihjeiden mukaan Bouanane vihasi suomalaisia ja oli kiinnostunut ääriajattelusta. Bouananea ei otettu Supossa edes tarkkailulistalle, jossa on tällä hetkellä noin 350 henkilöä, joita pidetään riskihenkilöinä terrorismin näkökulmasta.

EU-direktiivi sallii ja jopa suosittelee säilöönottoa tapauksissa, joissa turvapaikkaa hakenut henkilö saattaa vaarantaa muiden tai yhteiskunnan turvallisuuden.

Suojelupoliisi on noudattanut selkeän kokoomuslaista turvallisuuspolitiikkaa, jolla osoitetaan nöyryyttä mieluummin Brysselin komissaarien tahdolle ja idioottisuvaitsevaisuudelle kuin omalle kansalle.

Kokoomuksella on hallussaan kaikki merkittävät sisäiseen turvallisuuteen liittyvät virat ja poliittiset asemapaikat. Viimeinen merkittävä sisäiseen turvallisuuteen olennaisesti liittyvä pesti siirtyi kokoomukselle, kun sisäministeriön kansliapäälliköksi valittiin kokoomuksen edustaja.

Kykeneekö uusi kansliapäällikkö ryhdikkäämpään toimintaan kuin katastrofaalisen heikosti virkaa hoitanut Päivi Nerg? Ainakaan asiantuntijuuden puutteesta Ilkka Salmea ei voida syyttää, sillä hän on ”alan mies” toisin kuin Nerg, joka oli täydellinen virhevalinta vaativalle paikalle.

Sotatieteen tohtori, terrorismia tutkinut kapteeni Antti Paronen kirjoitti 19.8.2017 fb-seinällään Turun terrori-iskuun liittyen:

”Terroristisen tarkoituksen löytyminen rikoksen motiiviksi on iso asia. Näin siksi, että kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta, josta alkoholi-Suomi on saanut oman riittävän osansa.

Kyse on motivaatiosta, jossa väkivallan käytöllä pyritään poliittiseen ja/tai uskonnollis (-poliittiseen) tavoitteiseen. Tämä ideologinen vaikutus kytkee väkivallan käyttäjänsä johonkin suurempaan ja tekee teosta esim. tavallista juoppopuukotusta tai humalaista nyrkkien heiluttelua huomattavasti vaarallisempaa. Kyse on ei-hyväksyttävästä yrityksestä muuttaa yhteiskuntaa ja se on rakenteellista pahoinvointia paljon merkittävämpi asia. Tällaista väkivallan käyttöä ei voi verrata liikennekuolemiin tai vaikka ristiretkien tuottamiin uhreihin. Tällainen väkivalta uhkaa yhteiskuntaamme tavalla, joka ravisuttaa sen rakenteita. Käyttäjänsä on sodassa ja omasta mielestään väkivaltaisen välttämättömyyden edessä.

Edellisen lauseen kuvaaman tilanteen tunnistaminen ja tunnustaminen on ensimmäinen askel tällaisen toiminnan vastustamisessa. Tätä ongelmaa ei saa pois halaamalla eikä sitä voi vaientaa kuoliaaksi. Sodan tila on tunnustettava ja tämän jälkeen on käytettävä riittävästi, mutta samanaikaisesti mahdollisimman vähän voimaa uhan poistamiseksi. Tämä voimankäyttö pitää kytkeä strategiseen viestiin Suomen yhtenäisyydestä ja siitä miten tämä maa ja kansalaisensa jatkavat yhtenäisinä kohti sellaista aikaa, että terrorin uhka maassamme on vain muinaismuisto.”

Parosen ja aiemmin mainitun venäläisasiantuntijan mukaan olemme sodassa. Millä tavoin valtion edustajat ovat reagoineet siihen?

Turun terrori-iskussa kuoli kaksi ihmistä ja kahdeksan haavoittui, osa heistä vakavasti saaden elinikäiset ruumiinvammat.

4. Korrekti politiikka jatkuu edelleen

Länsimaiden poliittiset johtajat, ennen kaikkea turvallisuudesta vastaavat pääministerit ja sisäministerit eivät ole oppineet vakavista virheistä.

Haittamaahanmuutto jatkuu Suomen osalta edelleen. Ongelmien perussyyhyn ei ole näin ollen puututtu vaan on ainoastaan pyritty hoitamaan vastuuttomasti toteutetun maahanmuuttopolitiikan seurauksia.

Suomen tilanne on osapuilleen sama kuin Saksassa ja Ruotsissa. Terroristihommista tulleita liikkuu vapaana ja maassa on satoja muslimimiehiä, joiden henkilöllisyydestä ja taustoista ei voida olla varmoja.

Vaarallisten henkilöiden vapaa liikkuvuus on poliitikoille tärkeämpi elementti kuin viattomien ihmisten henki ja terveys!

Tähän on tultu.

Suomalaiset ovat siunanneet nykyisen politiikan kaikissa Suomessa pidetyissä vaaleissa viimeisten vuosien aikana. Kansalaiset ovat tilaamalla tilanneet itselleen vaikeuksia.

Mikä saa suomalaisten enemmistön vihaamaan itseään niin paljon, että oma ja läheisen henki ovat toisarvoinen asia?

Suomalaiset eivät ole syyllisiä terrorismiin, mutta suomalaisten enemmistöä voi syyllistää vastuuttomien ja hengenvaaraa kansalaisille aiheuttavien poliitikkojen tukemisesta.

 

Heikki Porkka ma 09.04. 15:16

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44