Twitter "piilovaimentaa" konservatiivisten twiittejä

Kansainväliset somejätit ovat käyneet sotaan konservatiivisia lähteitä ja ideoita vastaan.

Ulkomaat pe 20.04.2018 16:22
kuva: Carlos Latuff

Sosiaalisen median suuryritykset kuten Twitter, Facebook ja Google vaimentavat systemaattisesti konservatiivien ääntä internetissä, vaikka heidän tarjoamista välineistä on tullut tärkein tiedonvälityskanava maailmassa. Pelkästään Twitter ja Facebook tavoittavat yli 1.8 miljardia ihmistä.

Voidaan sanoa, että konservatiiveja vastaan on julistettu sota sosiaalisen median näkyvyydessä – ja konservatiivit ovat kärsimässä rökäletappion tässä taistelussa. Mikäli somejätit jatkavat oikeistokonservatiivien vaijentamista, miljardien ihmisten yhteys konservatiivisiin tietolähteisiin ja ideoihin vähitellen katkeaa kokonaan.

The Media Research Center teki perusteellisen tutkimuksen somejättien poliittisesta puolueellisuudesta ja tutkimuksen tulokset olivat suorastaan pelottavia.

Korruption paljastamiseen erikoistunut Project Veritas sai salaa videoitua keskustelun, jossa Twitterin henkilökuntaan kuuluvat myöntävät, kuinka he ovat jo pitkään sensuroineet konservatiiveja tekniikalla, jota kutsutaan shadow banniksi, eli piilotetuksi estoksi. Siinä käyttäjää harhautetaan luulemaan, että hänen lähettämänsä viestit näkyvät yhtä laajalle yleisölle kuin ennenkin, mutta todellisuudessa viestejä ei näytetä kuin hyvin harvoille jos kenellekään. Tällöin henkilö ei edes tiedä olevansa estetty.

Facebookin suosittujen aiheiden listalta on ylläpidon toimesta systemaattisesti piilotettu konservatiivisia teemoja. Suosittujen aiheiden listan tarkoitus on kertoa käyttäjälle, mitkä aiheet ovat juuri nyt muiden käyttäjien mielestä kiinnostavimpia. Poistamalla listalta poliittisista syistä konservatiivisa aiheita, Facebook antaa valheellisen vaikutelman etteivät ne aiheet kiinnostaisi muita käyttäjiä. Facebook on myös itse nostanut listalle aiheita kuten “Black Lives Matter”, vaikka aihe ei ole ollut käyttäjien mielestä erityisen kiinnostava.

Facebookin tiedetään poistaneen sivustoja ja yhteisöjä järjestelmästään, ilman että poiston yksiselitteistä syytä kerrotaan.

 

Koko raportin voi ladata The Media Research Centerin sivuilta.

 

 

Jukka Rahkonen pe 20.04. 16:22

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

Klo 01:12.

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10. 22:35

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10. 22:34

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10. 22:33

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

videot