Kärnä kiukuttelee - ei haluaisi tulla syrjäytetyksi Eduskunnasta

Eduskunta tyrmää Mikko Kärnän kiukuttelun.

Kotimaa pe 27.04.2018 10:38

Keskustan varapaikalta kansanedustajaksi noussut ja poliitikkona melko kokematon Mikko Kärnä toivotti vielä keskiviikkona politiikan konkari Paavo Väyrysen tervetulleeksi Eduskuntaan omalle paikalleen. Mutta eilen Kärnä yllättäen ilmoittikin aikovansa takertua kansanedustajan tuoliinsa ja että häntä ei poisteta Eduskunnasta kuin oikeusteitse.

Eduskunta tyrmää Mikko Kärnän kiukuttelun.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio sanoi Lännen Medialle ymmärtävänsä, että Kärnä käyttää ”oljenkortenaan” lakitekstissä olevaa mainintaa, että ilmoitus puhemiehelle siitä aikooko edustaja jatkaa eduskunnassa olisi tehtävä viimeistään kello 12 kolmantena päivänä kansanedustajan valtakirjan tarkistamisesta. Rauhio toteaa kuitenkin, että Väyrysellä on oikeus palata.

Mikko Kärnä on vastustanut konservatiivisia arvoja raivokkaasti Eduskunnassa ja valiokunnissa. Siksi on ollut tähän asti moraalisesti kyseenalainen tilanne, että konservatiivisia arvoja kannattavan Paavo Väyrysen äänillä Eduskuntaan ja valiokuntatyöskentelyyn on luikerrellut edustaja, jolla on päinvastainen arvopohja.

"Uusimman julkisuushyökkäyksen on käynnistänyt Mikko Kärnä. Hän väittää, että minulla ei olisi oikeutta palata edustajantoimeeni, jonka hoitaminen on perustuslain 28§:n perusteella keskeytynyt siksi ajaksi, jonka toimin Euroopan parlamentin jäsenenä. Kärnä perustaa väitteensä siihen, että paluuseen liittyvää menettelyä ei ole kirjattu eduskunnan työjärjestykseen. Uskomatonta.", toteaa Paavo Väyrynen Kärnän rimpuiluun.

Asiantuntijat ovat spekuloineet olisiko taustalla taistelu sote-uudistuksen täpäristä äänistä, jossa hallitus tarvitsee Kärnää pelinappulakseen. Onko hallitus valmis rikkomaan Suomen perustuslakia ja Eduskunnan sovittuja käytäntöjä saadakseen säilytettyä yhden äänen sote-uudistukselle?

Paavo Väyrynen on ilmoittanut ettei aio kannattaa nykyistä ehdotusta sote-uudistuksesta.

"Luotan siihen, että paluuseeni liittyvät käytännön kysymykset selvitetään nopeasti eduskunnan ja Euroopan parlamentin kesken", Väyrynen sanoo.

Jukka Rahkonen pe 27.04. 10:38

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot