Blogi: Juha Ahvio, su 26.03.2017 11:20

Helsinkiin ei pidä rakentaa suurmoskeijaa

Helsinkiin ei pidä rakentaa suurmoskeijaa, koska suunnitteilla oleva rakennushanke saisi rahoituksensa Persianlahden alueen islamistisilta toimijoilta, jotka edustavat sunnalaista salafismia ja joiden tavoitteena on toteuttaa islamin sharia-lain hallitsema yhteiskunta.

Suurmoskeija-hanke ei pelkisty vain länsimaisittain ymmärretyn uskonnonvapauden edistämiseen, vaan liittyy ennen kaikkea politiikan ja länsimaisen oikeusjärjestyksen kumouksellisesti haastavien ideologioiden alaan. Siksi nimenomaan maallisen regimentin päättäjien eli tässä tapauksessa Helsingin kaupungin päättäjien tulee selkeästi torjua suomalaisen yhteiskunnan kannalta vaarallinen hanke.

Tämä ulottuvuus on syytä pitää mielessä myös tulevissa kuntavaaleissa, joissa valitaan uudet kuntapäättäjät.

Lue tutkija Alan Salehzadehin Iltalehdessä 11.3.2017 julkaistu kirjoitus ”Suurmoskeijasta jalansijaa poliittiselle islamille” . Salehzadeh kirjoittaa:

”Helsingin Kalasatamaan halutaan rakentaa suurmoskeija…Puolustan uskonnonvapautta mutta vastustan suurmoskeijaa…”

Salehzadeh perustelee kielteisen kantansa perusteellisesti ja asiantuntevasti. Perustelunsa ytimen hän lausuu jo tekstinsä alussa:

”Itse uskon, että suurmoskeija on muslimiveljeskunnan ajama projekti.”

Juuri tästä Helsingin suurmoskeija- tai islamilainen kulttuurikeskus -hankkeessa on kyse. Muslimiveljeskunta, joka johtaa eurooppalaisia islamilaisia organisaatioita kautta linjan, edustaa teologisesti sunnalaista salafismia eli pyrkii radikaalin islamistisiin yhteiskunnallisiin päämääriin. Näiden päämäärien uskonnollis-teologisena lähtökohtana on klassinen islamilainen uskomus siitä, että moskeijaa, sharia-lain noudattamista ja valtiota ei voi erottaa toisistaan.

Palauta myös mieleen, mitä kirjoitin Eurooppa ja Suomi islamisoituvat -kirjani (Kuva ja Sana, 2015)  sivuilla 101-119 otsikon ”Miksi islamilainen maahanmuutto on muuttunut ei-assimiloituvaksi siirtokuntien rakentamiseksi?” alla ja alkaen alaotsikosta ”Muslimiveljeskunta ja sen ideologia”.

Alaotsikon ”Islamilainen maahanmuutto on kulttuurijihadin väline” alla sivuilla 107-108 kirjoitin seuraavasti ja painotin sitä, että islamilaisilla moskeijoilla on uskontonsa mukaan huomattavasti laajempi ja erilaisempi käyttötarkoitus kuin esimerkiksi juutalaisten synagogilla ja kristittyjen kirkoilla:

”Siirtokuntahenkinen islamilainen maahanmuutto on Muslimiveljeskunnan mukaan keskeinen kulttuurijihadin käymisen väline. Näin on sekä USA:ssa että Euroopassa. On erikoista, että viranomaiset eivät kuitenkaan näytä täysin ymmärtävän, mitä Muslimiveljeskunnan näennäisesti maltillisen länsimaisen ulkokuoren alla on ja miten Muslimiveljeskunnan strategia liittyy myös maahanmuuttoon. Perustellun näkemyksen islamin ja siirtokuntahenkisen maahanmuuton suhteesta tarjoavat Sam Salomon ja E. Al Maqdisi kirjassaan Modern Day Trojan Horse: Al-Hirja, the Islamic Doctrine of Immigration. Accepting Freedom or Imposing Islam? (Advancing Native Missions 2009) ja Geert Wilders teoksessaan Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me (Regnery 2012).”

”Oleellista on ymmärtää myös se, että moskeijoilla on islamin ja etenkin islamismin näkökulmasta paljon laajempi tehtävä kuin kirkoilla kristinuskossa ja synagogilla juutalaisuudessa. Muslimiveljeskunta katsoo, kuten Guandolo kirjassaan ottaa esiin, että moskeijoilla – ja varsinkin länteen jatkuvasti lisääntyen rakennettavilla islamilaisilla keskuksilla kuten Münchenin megamoskeijalla – tulee olla, varsinkin siirtokuntatilanteissa, se sama rooli mikä niillä oli Muhammadin aikana.”

Muhammad käytti moskeijoita yhteisön kokoontumistilana, huoltopisteenä, jihadistien tukikohtana ja koulutuskeskuksena, islamin opettamistilana, asevarikkona, sotilaallisena tukikohtana ja päämajana sekä rukoushuoneena. Moskeija ei mitenkään pelkistetysti vertaudu kristillisen seurakunnan jumalanpalvelustilaan. Sam Solomonin The Mosque Exposed (Advancing Native Missions 2007) on valaisevaa luettavaa.”

Muslimiveljeskunta ja muut salafistiset islamistit ymmärtävät länsimaihin rakennettavien moskeijoiden, suurmoskeijoiden ja islamilaisten kulttuurikeskusten olemuksen ja käytännön tehtävät edelleen samalla tavalla kuin Muhammad klassisen islamin perimätiedon mukaan ymmärsi.

Tämä perustosiasia on syytä pitää mielessä juuri nyt kun Helsinkiin ollaan suunnittelemassa suurmoskeijan rakentamista. Ja juuri tämän perustosiasian nojalla on varsin selvää, että Helsinkiin ei pidä rakentaa suurmoskeijaa.

Juha Ahvio su 26.03. 11:20

Kommentit: 2

Juha. su 26.03.2017 13:27 1

Suomi osasi kylmän sodan aikana pysyä tarpeeksi kaukana "suuresta ja mahtavasta Neuvostoliitosta", vaikka se oli aivan vieressä, vaikka toki ystäviä oltiinkin. Mutta tosiasiassa Suomesta itsenäisenä valtiona oli Neuvostoliitolle enemmän hyötyä kuin osana sitä yhtenä sateliittivaltiona. Tämän pitäisi toimia myös Islamin kanssa aivan samoista lähtökohdista. Haluna säilyttää itsenäisyys Länsimaisena yhteiskuntana kulttuurisesti ja uskonnollisesti, joka perustuu kansallisvaltio pohjaiseen historiaan, lakeihin, filosofiaan, ihmisoikeuksiin, ilmaisunvapauteen ja demokratiaan. Islam ei ole uskonto, samalla tavalla kuin kristinusko on. Islam on aate ja maallinen hallintojärjestelmä, valtiojärjestelmä ja se lakikirja, jonka mukaan oikeutta jaetaan sekä yhteiskunnan arvot arvotetaan. Kuten kommunismiakaan emme ottaneet yhteiskuntajärjestelmäksemme, ei pidä Islamiakaan sharia lakeineen antaa rantautua Suomeen. Islamin ja musliemien kanssa ei eletä rinnan, vaan tuo aate on expansiivinen ja hallitsevaan asemaan pyrkivä valtajärjestelmä, joka ei kaihda mitään keinoja saavuttaakseen tuon valta-aseman, joka tarkoittaa "leijonanosaa", ei sen enempää, eikä vähempää. Se, joka muuta väittää valehtee itselleen ja on vielä viemässä muitakin aivan hakoteille "hyväuskoisena idioottina". Toki muslimien kanssa voi käydä tyhjänpäiväistä "vuoropuhelua", mutta se on aivan yhtä hyödyllistä lopputuloksen kannalta kuin kattoon syleksely. Lisäksi Islamin pyhässä kirjassa Koraanissa kehoitetaan muslimin latelemaan taqiyya vääräuskoiselle eli valhetta näyttelemällä tälle sopuisaa myötäilijää siinä vaiheessa kun muslimi itse on vielä alakynnessä tuon valtion väestörakenteessa. Lisäksi muslimit lisääntyvät moninkertaisesti eurooppalaisiin kanta-asukkaisiin verrattuna (moniavioisuus), joten on matemaattinen fakta, että muslimit ovat väh. 40-50 vuodessa nousseet ylivoima-asemaan tai ainakin lähes sitä "uudessa kotimaassaan". Kun muslimit jo Ruotsissa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa ovat "

Saara ke 05.04.2017 20:24 0

On hyvä, että Ahvio nostaa esille Salehzadehin mainion blogikirjoituksen. Se on tosiaan lukemisen arvoinen ja sitä on hyvä mainostaa äärisuvaitsevaistollekin, koska he eivät kirjoittajan taustasta ja ammatillisesta asiantuntemuksesta johtuen voi torjua asiaa rasistien propagandana.

Tässä tuli myös tiukkaa asiaa Ahvion "omasta kynästä". On erinomaista ja tärkeää, että myös sellaiset kantasuomalaiset tahot kuin Ahvio, joilla on korkea kotimainen teologinen oppiarvo, uskaltavat rohkeasti tuoda esiin tältä pohjalta islamista ymmärtämiään syviä totuuksia.

Osa teologisen koulutuksen saaneista pastoreista uskaltaa muslimeja koskien puhua vain lähimmäisenrakkaudesta, mikä toki on hieno ja muistuttamisen arvoinen asia aina myös kristityille itselleen, mutta ei kai kristitynkään sentään tarvitse sinisilmäinen olla. Eihän kristilliset arvot kuitenkaan määrää kokonaan unohtamaan isänmaata eikä pakota hyväksymään viekkaissa aikeissa tuotavaa vierasta ja vahingollista kulttuuria, politiikkaa tai uskontoa.

Nimimerkki Juha keksi oivasti verrata islamistiaatetta kommunismiin. Sen ovat tosiaan monet kristityt ja maallistuneetkin valtiot torjuneet eikä kukaan yleensä sen kohdalla kyseenalaista oikeutta torjua ko. valtiosysteemiä, vaikka meillä on poliittisen ideologian vapaus. Miksi uskonnonvapauskaan velvoittaisi hyväksymään dominoivaksi pyrkivää uskonnon nimellä esiintyvää uskonnollis-poliittista järjestelmää? Itse en ainakaan käsitä, miksi meillä olisi sellainen itseämme vahingoittava velvollisuus.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

tuoreimmat

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

Venäjä valmistautuu Airistolla

pe 28.09. 23:23

Trumpin nimittämä tuomari Brett Kavanaugh Soros-vehkeilyn kohteena

pe 21.09. 22:46

Kansalliskonservatiiviset Ruotsidemokraatit nousevat Ruotsissa

la 01.09. 10:25

Professori Petri Luomasen Puolimatka-kritiikki ei osu kohteeseensa

ke 22.08. 22:23

Kansalliskonservatiivinen Eurooppa nousee Unkarin ja Italian johdolla

la 18.08. 23:02

Onko meneillään kampanja pedofilian laillistamiseksi?

su 12.08. 20:12

Presidentti Trump nimittää jälleen tuomarin USA:n korkeimpaan oikeuteen

su 15.07. 12:03

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06. 17:03

Amerikkalaiset konservatiiviset kirkkokunnat Soros-solutuksen kohteina

ke 20.06. 17:42

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10.2018 23:10

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10.2018 20:50

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10.2018 22:33

Jukka Hankamäki

"Uusi normaali" toteutumassa myös Suomessa

to 11.10.2018 23:01

Petteri Hiienkoski

Kuka pelkää natseja?

su 09.09.2018 06:07

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10.2018 01:12

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10.2018 22:35

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Avoin raja Afganistanista Suomeen?

ke 10.10.2018 12:25

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10.2018 23:29

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Punavihreä moraaliposeeraaja, faktantarkistaja ja JSN:n jäsen Johanna Vehkoo sai kunnianloukkaussyytteen

pe 12.10.2018 13:17

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10.2018 22:34

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40