Blogi: Juha Ahvio, su 26.03.2017 11:20

Helsinkiin ei pidä rakentaa suurmoskeijaa

Helsinkiin ei pidä rakentaa suurmoskeijaa, koska suunnitteilla oleva rakennushanke saisi rahoituksensa Persianlahden alueen islamistisilta toimijoilta, jotka edustavat sunnalaista salafismia ja joiden tavoitteena on toteuttaa islamin sharia-lain hallitsema yhteiskunta.

Suurmoskeija-hanke ei pelkisty vain länsimaisittain ymmärretyn uskonnonvapauden edistämiseen, vaan liittyy ennen kaikkea politiikan ja länsimaisen oikeusjärjestyksen kumouksellisesti haastavien ideologioiden alaan. Siksi nimenomaan maallisen regimentin päättäjien eli tässä tapauksessa Helsingin kaupungin päättäjien tulee selkeästi torjua suomalaisen yhteiskunnan kannalta vaarallinen hanke.

Tämä ulottuvuus on syytä pitää mielessä myös tulevissa kuntavaaleissa, joissa valitaan uudet kuntapäättäjät.

Lue tutkija Alan Salehzadehin Iltalehdessä 11.3.2017 julkaistu kirjoitus ”Suurmoskeijasta jalansijaa poliittiselle islamille” . Salehzadeh kirjoittaa:

”Helsingin Kalasatamaan halutaan rakentaa suurmoskeija…Puolustan uskonnonvapautta mutta vastustan suurmoskeijaa…”

Salehzadeh perustelee kielteisen kantansa perusteellisesti ja asiantuntevasti. Perustelunsa ytimen hän lausuu jo tekstinsä alussa:

”Itse uskon, että suurmoskeija on muslimiveljeskunnan ajama projekti.”

Juuri tästä Helsingin suurmoskeija- tai islamilainen kulttuurikeskus -hankkeessa on kyse. Muslimiveljeskunta, joka johtaa eurooppalaisia islamilaisia organisaatioita kautta linjan, edustaa teologisesti sunnalaista salafismia eli pyrkii radikaalin islamistisiin yhteiskunnallisiin päämääriin. Näiden päämäärien uskonnollis-teologisena lähtökohtana on klassinen islamilainen uskomus siitä, että moskeijaa, sharia-lain noudattamista ja valtiota ei voi erottaa toisistaan.

Palauta myös mieleen, mitä kirjoitin Eurooppa ja Suomi islamisoituvat -kirjani (Kuva ja Sana, 2015)  sivuilla 101-119 otsikon ”Miksi islamilainen maahanmuutto on muuttunut ei-assimiloituvaksi siirtokuntien rakentamiseksi?” alla ja alkaen alaotsikosta ”Muslimiveljeskunta ja sen ideologia”.

Alaotsikon ”Islamilainen maahanmuutto on kulttuurijihadin väline” alla sivuilla 107-108 kirjoitin seuraavasti ja painotin sitä, että islamilaisilla moskeijoilla on uskontonsa mukaan huomattavasti laajempi ja erilaisempi käyttötarkoitus kuin esimerkiksi juutalaisten synagogilla ja kristittyjen kirkoilla:

”Siirtokuntahenkinen islamilainen maahanmuutto on Muslimiveljeskunnan mukaan keskeinen kulttuurijihadin käymisen väline. Näin on sekä USA:ssa että Euroopassa. On erikoista, että viranomaiset eivät kuitenkaan näytä täysin ymmärtävän, mitä Muslimiveljeskunnan näennäisesti maltillisen länsimaisen ulkokuoren alla on ja miten Muslimiveljeskunnan strategia liittyy myös maahanmuuttoon. Perustellun näkemyksen islamin ja siirtokuntahenkisen maahanmuuton suhteesta tarjoavat Sam Salomon ja E. Al Maqdisi kirjassaan Modern Day Trojan Horse: Al-Hirja, the Islamic Doctrine of Immigration. Accepting Freedom or Imposing Islam? (Advancing Native Missions 2009) ja Geert Wilders teoksessaan Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me (Regnery 2012).”

”Oleellista on ymmärtää myös se, että moskeijoilla on islamin ja etenkin islamismin näkökulmasta paljon laajempi tehtävä kuin kirkoilla kristinuskossa ja synagogilla juutalaisuudessa. Muslimiveljeskunta katsoo, kuten Guandolo kirjassaan ottaa esiin, että moskeijoilla – ja varsinkin länteen jatkuvasti lisääntyen rakennettavilla islamilaisilla keskuksilla kuten Münchenin megamoskeijalla – tulee olla, varsinkin siirtokuntatilanteissa, se sama rooli mikä niillä oli Muhammadin aikana.”

Muhammad käytti moskeijoita yhteisön kokoontumistilana, huoltopisteenä, jihadistien tukikohtana ja koulutuskeskuksena, islamin opettamistilana, asevarikkona, sotilaallisena tukikohtana ja päämajana sekä rukoushuoneena. Moskeija ei mitenkään pelkistetysti vertaudu kristillisen seurakunnan jumalanpalvelustilaan. Sam Solomonin The Mosque Exposed (Advancing Native Missions 2007) on valaisevaa luettavaa.”

Muslimiveljeskunta ja muut salafistiset islamistit ymmärtävät länsimaihin rakennettavien moskeijoiden, suurmoskeijoiden ja islamilaisten kulttuurikeskusten olemuksen ja käytännön tehtävät edelleen samalla tavalla kuin Muhammad klassisen islamin perimätiedon mukaan ymmärsi.

Tämä perustosiasia on syytä pitää mielessä juuri nyt kun Helsinkiin ollaan suunnittelemassa suurmoskeijan rakentamista. Ja juuri tämän perustosiasian nojalla on varsin selvää, että Helsinkiin ei pidä rakentaa suurmoskeijaa.

Juha Ahvio su 26.03. 11:20

Kommentit: 2

Juha. su 26.03.2017 13:27 1

Suomi osasi kylmän sodan aikana pysyä tarpeeksi kaukana "suuresta ja mahtavasta Neuvostoliitosta", vaikka se oli aivan vieressä, vaikka toki ystäviä oltiinkin. Mutta tosiasiassa Suomesta itsenäisenä valtiona oli Neuvostoliitolle enemmän hyötyä kuin osana sitä yhtenä sateliittivaltiona. Tämän pitäisi toimia myös Islamin kanssa aivan samoista lähtökohdista. Haluna säilyttää itsenäisyys Länsimaisena yhteiskuntana kulttuurisesti ja uskonnollisesti, joka perustuu kansallisvaltio pohjaiseen historiaan, lakeihin, filosofiaan, ihmisoikeuksiin, ilmaisunvapauteen ja demokratiaan. Islam ei ole uskonto, samalla tavalla kuin kristinusko on. Islam on aate ja maallinen hallintojärjestelmä, valtiojärjestelmä ja se lakikirja, jonka mukaan oikeutta jaetaan sekä yhteiskunnan arvot arvotetaan. Kuten kommunismiakaan emme ottaneet yhteiskuntajärjestelmäksemme, ei pidä Islamiakaan sharia lakeineen antaa rantautua Suomeen. Islamin ja musliemien kanssa ei eletä rinnan, vaan tuo aate on expansiivinen ja hallitsevaan asemaan pyrkivä valtajärjestelmä, joka ei kaihda mitään keinoja saavuttaakseen tuon valta-aseman, joka tarkoittaa "leijonanosaa", ei sen enempää, eikä vähempää. Se, joka muuta väittää valehtee itselleen ja on vielä viemässä muitakin aivan hakoteille "hyväuskoisena idioottina". Toki muslimien kanssa voi käydä tyhjänpäiväistä "vuoropuhelua", mutta se on aivan yhtä hyödyllistä lopputuloksen kannalta kuin kattoon syleksely. Lisäksi Islamin pyhässä kirjassa Koraanissa kehoitetaan muslimin latelemaan taqiyya vääräuskoiselle eli valhetta näyttelemällä tälle sopuisaa myötäilijää siinä vaiheessa kun muslimi itse on vielä alakynnessä tuon valtion väestörakenteessa. Lisäksi muslimit lisääntyvät moninkertaisesti eurooppalaisiin kanta-asukkaisiin verrattuna (moniavioisuus), joten on matemaattinen fakta, että muslimit ovat väh. 40-50 vuodessa nousseet ylivoima-asemaan tai ainakin lähes sitä "uudessa kotimaassaan". Kun muslimit jo Ruotsissa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa ovat "

Saara ke 05.04.2017 20:24 0

On hyvä, että Ahvio nostaa esille Salehzadehin mainion blogikirjoituksen. Se on tosiaan lukemisen arvoinen ja sitä on hyvä mainostaa äärisuvaitsevaistollekin, koska he eivät kirjoittajan taustasta ja ammatillisesta asiantuntemuksesta johtuen voi torjua asiaa rasistien propagandana.

Tässä tuli myös tiukkaa asiaa Ahvion "omasta kynästä". On erinomaista ja tärkeää, että myös sellaiset kantasuomalaiset tahot kuin Ahvio, joilla on korkea kotimainen teologinen oppiarvo, uskaltavat rohkeasti tuoda esiin tältä pohjalta islamista ymmärtämiään syviä totuuksia.

Osa teologisen koulutuksen saaneista pastoreista uskaltaa muslimeja koskien puhua vain lähimmäisenrakkaudesta, mikä toki on hieno ja muistuttamisen arvoinen asia aina myös kristityille itselleen, mutta ei kai kristitynkään sentään tarvitse sinisilmäinen olla. Eihän kristilliset arvot kuitenkaan määrää kokonaan unohtamaan isänmaata eikä pakota hyväksymään viekkaissa aikeissa tuotavaa vierasta ja vahingollista kulttuuria, politiikkaa tai uskontoa.

Nimimerkki Juha keksi oivasti verrata islamistiaatetta kommunismiin. Sen ovat tosiaan monet kristityt ja maallistuneetkin valtiot torjuneet eikä kukaan yleensä sen kohdalla kyseenalaista oikeutta torjua ko. valtiosysteemiä, vaikka meillä on poliittisen ideologian vapaus. Miksi uskonnonvapauskaan velvoittaisi hyväksymään dominoivaksi pyrkivää uskonnon nimellä esiintyvää uskonnollis-poliittista järjestelmää? Itse en ainakaan käsitä, miksi meillä olisi sellainen itseämme vahingoittava velvollisuus.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

tuoreimmat

Onko meneillään kampanja pedofilian laillistamiseksi?

su 12.08. 20:12

Presidentti Trump nimittää jälleen tuomarin USA:n korkeimpaan oikeuteen

su 15.07. 12:03

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06. 17:03

Amerikkalaiset konservatiiviset kirkkokunnat Soros-solutuksen kohteina

ke 20.06. 17:42

Tapaus Aki Ruotsala ja sananvapauden tila Suomessa

pe 08.06. 14:26

Aborttioikeus, ihmisoikeudet ja nykykokoomus

la 02.06. 17:31

Paljastuiko salainen ultrakonservatiivinen Agenda Europe -verkosto?

pe 04.05. 15:50

Salaperäisen suomalaisen voimahahmon taustat paljastuvat

pe 20.04. 16:04

Lapsikato on todellinen suomalainen ongelma

to 19.04. 19:12

Viktor Orbanin Unkari taistelee Sorosin suunnitelmaa vastaan

to 12.04. 10:58

blogit

Vieraskynä

"Viisi syytä, miksi olen muuttanut mieleni Donald Trumpista"

ke 08.08.2018 23:00

Juha Ahvio

Onko meneillään kampanja pedofilian laillistamiseksi?

su 12.08.2018 20:12

Professorin Ajatuksia

Moraalittomat ja edesvastuuttomat avustusjärjestöt jälleen otsikoissa

ti 14.08.2018 22:07

Jukka Hankamäki

Luurangot taloustieteilijöiden kaapeissa

la 11.08.2018 22:34

Petteri Hiienkoski

Yliopistorehtori nakertamassa demokratian ja tieteen perusteita

pe 10.08.2018 20:43

Tapio Holopainen

Tapparan mies

ma 13.08.2018 23:16

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Irakilaismies runkkasi ja kopeloi naisia yleisessä saunassa

la 28.07.2018 06:20

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mikä Tapio Puolimatkan kirjoituksessa raivostutti suvaitsevaiston?

to 09.08.2018 12:51

Arto Luukkanen

Trump ja Putin Suomeen pysyvästi!

ti 14.08.2018 22:09

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Vihdoin normijournalismia Pekka Haavistosta

ke 01.08.2018 20:23

Heikki Porkka

Mitä Yle ei kerro?

ma 06.08.2018 12:25

Olli Pusa

Demokratia vaarassa

su 05.08.2018 11:59

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ylen valeet

ke 08.08.2018 19:45

Reijo Tossavainen

Avoin kirje Suomen Kuvalehden päätoimittajalle

ti 07.08.2018 18:42

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Veneily lisääntyy

ti 14.08.2018 22:08

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40