Nigerian muslimit ovat tappaneet 120 kristittyä kolmen viime viikon aikana

Nigeriassa viime päivinä tapettujen kristittyjen lukumäärä kasvoi juuri 120:een tämän viikon viimeisimmän jihad iskun jälkeen. Viimeisessä iskussa kuoli 50 kristittyä.

Ulkomaat su 17.03.2019 18:56

Eräs moskeijoissa rukoileva muslimiryhmä on Fulani-jihadistit, joista on viime aikoina tullut jo vaarallisempi  uhka Nigerian kristityille kuin Boko Haramista. . Muslimiryhmä on rynnäköinyt Inkirimiin, Dogonnomaan ja Ungwan Goraan viime maanantaina, tuhoten 143 kotia, tappaen 52 ihmistä ja haavoittaen lukuisia muita.

Muslimihyökkääjät jakaantuivat silminnäkijöiden mukaan kolmeen ryhmään, ensimmäinen ampui ihmisiä, toinen ryhmä sytytti koteja tuleen ja kolmas ryhmä ajoi takaa ihmisiä, jotka yrittivät paeta teurastusta. Uhrien joukossa oli naisia ja lapsia.

Maanantain iskua edelsi samanlainen teurastus Ungwan Barden kylässä Kajurussa, jossa 17 kristittyä tapettiin ja useita koteja poltettiin.

Maaliskuun ensimmäisellä viikolla muslimit teurastivat yli 30 kristittyä Karamarin kylässä ja polttivat useita koteja ja paikallisen kirkon. Silminnäkijöiden mukaan muslimit ampuivat myös tulta pakenevia perheitä tappaen 32.

Kadunan kuvernööri on turhaan yrittänyt hillitä muslimien väkivaltaisuuksia.

Helmikuun lopussa muslimit iskivät Maron kylään tappaen 38 kristittyä ja polttaen heidän kotinsa sekä paikallisen kirkon.

The Christian Post kirjoitti, että Fulani-muslimit ovat tappaneet jo tuhansia kristittyjä pelkästään vuoden 2018 aikana ja että jatkuvaa teurastusta voidaan jo kutsua Nigerian kansanmurhaksi.

“Hallitus kykenisi suojelemaan kristittyjä, mutta on kaikille jo täysin selvää, ettei hallituksella ole siihen tahtoa”, Nigerian johtava anglikaanipiispa Tohtori Benjamin Kwashi kertoi Breitbart uutisille.

“Fulani muslimit ovat suurin uhka”, Kwashi lisäsi. “Boko Haram operoi koillisosissa edeten vähitellen muille alueille, mutta Fulanit ovat levittäytyneet joka puolelle. Siksi Fulani muslimit ovat suurin uhka Nigeriassa nykyään.”

Lähde: Breitbart
 

Finlandia-taloa ei ole valaistu värivaloin näiden kristittyjen teurastuksen huomioimiseksi.  Valtamedia ei ole uutisoinut näkyvästi tapahtumia. Julkkikset eivät ole antaneet lausuntojaan eivätkä ilmaisseet järkytystään sosiaalisessa mediassa

Muslimit ovat tehneet 34731 jihad-iskua vuoden 2001 iskun jälkeen, joissa on kuollut satoja tuhansia siviilejä. (The Religion of Peace).

 

Jukka Rahkonen su 17.03. 18:56

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot