Sauli Niinistö: tolkuton maahanmuuttopolitiikka jatkukoon

Kansainvälisen politiikan asiantuntijat ovat toistuvasti osoittaneet, että Suomi olisi voinut pysäyttää Ruotsin rajalle kaikki sitä kautta maahan tunkeutuneet, kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

Kotimaa to 25.01.2018 11:26
Al Gore ja Sauli Niinistö. Kuva: twitter

Oikea Media muistuttaa lukijoita tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheesta viime syksyltä. Keskustelu maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisesta käynnistyi  Turun joukkopuukotusten jälkeen syksyllä. Presidentti Niinistö oli puheessaan sekä voimaton että neuvoton. Hänen mukaansa asialle ei voida tehdä mitään ja maahantulo on luonnonvoiman kaltainen ilmiö, jota voi vain seurata sivusta:

"Maahantulo ei ole päättymässä. Edessämme on vaikea keskustelu: Miten ylläpitää humaania yhteisöämme samalla vaarantamatta sitä? Tämä keskustelu on syytä käydä perinpohjaisesti", presidentti sanoo.

Kansainvälisen politiikan asiantuntijat ovat toistuvasti osoittaneet, että Suomi olisi voinut pysäyttää Ruotsin rajalle kaikki sitä kautta maahan tunkeutuneet, kansainvälisten sopimusten mukaisesti, koska Ruotsi on turvallinen maa. Suomi voisi koska tahansa aloittaa tilapäiset rajatarkastukset ja estää maahantunkeutumisen turvallisista maista kuten Ruotsi, täysin kansainvälisten sopimusten mukaan.

Tästä huolimatta presidentti Niinistö korosti suurlähettiläspäivillä syksyllä pitämässään puheessa, että Suomea sitovat kansainväliset sopimukset pakolaisista ja turvapaikanhakijoista ”ja niitä noudatamme”.  Joko Sauli Niinistöllä on oma henkilökohtainen tulkinta kansainvälisistä sopimuksista tai hän ajaa tarkoituksella politiikkaa, jossa Suomen rajojen sisäpuolelle otetaan ilman kontrollia kaikki, jotka Suomeen päättävät tulla. Jokaisen maahan tunkeutuneen kohdalla aloitetaan vuosia kestävä pitkä ja kallis prosessi, joista valtaosa päättyy kalliiden ja yhteiskuntaa kuormittavien valituskierrosten kautta kielteiseen turvapaikkapäätökseen. Sen jälkeen alkaa paperittomana maassa oleilu, jonka kestoa on mahdotonta edes arvioida.

"On siis syytä tehdä selväksi: Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse", väittää Sauli Niinistö. Asiantuntijat pitävät Saulin väitettä outona. Sveitsi, Australia ja lukuisat maailman menestyneimpiin maihin kuuluvat länsimaat huolehtivat rajojensa valvonnasta vastuullisesti ja oman kansan turvallisuudesta huolehtien. Sauli Niinistön ulkopoliittinen osaaminen tuntuu hyvin huteralta ja vastuuttomalta, kun hän ei vaikuta tietävän miten muualla maailmassa johtavat länsimaat toimivat.

Niinistön mukaan on luonnollista, että ”maahanmuutto, tänne tulo, liittyy väistämättä ja oleellisesti tähän keskusteluun”.

On aivan selvää, että Sauli Niinistö kannattaa nykyisen tolkuttoman maahanmuuttopolitiikan jatkamista. Hänellä ei ole tarvittavaa tahtoa ja neuvokkuutta asian ratkaisemiseksi.

Ainoat presidenttiehdokkaat, jotka ovat kampanjansa aikana edellyttäneet järkeviä ja realistisia muutoksia tolkuttomaan maahanmuuttopolitiikkaan ja kontrolloimattomiin rajoihin, ovat Laura Huhtasaari (5) ja Paavo Väyrynen (7).

 

Presidentin puheesta uutisoi Uusi Suomi syksyllä: "Presidentti Niinistö sanoo sen suoraan: Maahantulo ei ole päättymässä"

 

Jukka Rahkonen to 25.01. 11:26

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Terrorismista, viher- ja demarihulluudesta sekä kokoomuslaisesta tragikomiikasta Suomen Nato-matkalla

ke 25.05. 13:12

Tapio Puolimatka

Christiaan W.J.M. Allting von Geusau: Totalitarismi ja epäinhimillistämisen viisi vaihetta

ke 25.05. 11:04

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05. 17:31

Juha Ahvio

Suomi liittyy ylpeästi NATO:n jäseneksi

ti 17.05. 23:26

Mikko Paunio

WEF:n Klaus Schwabin ja Yuval Hararin humpuukiajattelu esti terveysviranomaisia saavuttamasta korkeaa koronarokotuskattavuutta ympäri maailmaa

su 15.05. 13:00

videot