Jälleen islamilainen jihad-isku Belgiassa

Terroristi huusi "allahu akbar" ja ampui kohti poliiseja Belgian Liegessä kello 10.30 paikallista aikaa.

Ulkomaat ti 29.05.2018 14:13

Terroristi huusi "allahu akbar" ja ampui kohti poliiseja Belgian Liegessä kello 10.30 paikallista aikaa. Kaksi poliisia ja yksi siviili kuolivat islamilaisen terroristin tulituksessa välittömästi ja yksi henkilö haavoittui vakavasti.

Ammuskelun jälkeen terroristi pakeni viereiseen koulurakennukseen ja otti panttivangiksi naisen joka toimi koulun siivoojana.

Paikalle tuli pian poliisin erikoisryhmä ja he onnistuivat ampumaan terroristin koulurakennuksen sisällä.

Catherine Collignon, Liegen yleinen syyttäjä, on vahvistanut neljän henkilön kuolleen ja kahden haavoittuneen tässä jihad-iskussa. Haavoittuneet ovat poliiseja.

 

Iltalehti raportoi, että "ampuja olisi ennen tekojaan ylistänyt jumalaa arabiaksi". Vaikka asiayhteydestä voikin rivien välistä sekä samasta kappaleesta lukea, että kyse on saattaa olla islamilaisesta terrorismista, niin on kuitenkin tärkeää tehdä selvä ero islamilaisten "allahu akbar" huutojen ja Jumalan ylistämisen välillä. Lähes kaikissa kristillisissä yhteisöissä ylistetään Jumalaa ja monissa myös arabiaksi. Islamilainen terroristi ei ylistä Jumalaa vaan allahia.

 

EDIT 30.5.2018 00:30:

Molemmat kuolleet poliisit olivat naisia. 

Terroristi riisui kaksi naispuolista poliisia aseista ja käytti heidän aseitaan ammuskellussaan.

Terroristi oli AP:n mukaan lähestynyt poliiseja takaa päin veitsen kanssa ja "puukottanut" heitä Boulevard d’Avroyllä lähellä kahvilaa. Sen jälkeen hän oli ottanut heidän aseensa ja ampunut heidät niillä. Kun valtamedia käyttää sanaa "puukotus" ja kyseessä on islamilainen jihad-isku, niin todennäköisemmin uhrien kurkut on viilletty auki.

Poliisin mukaan tekijä oli vankilassa radikalisoitunut ja juuri vankilasta vapautunut. Hän oli poliisin seurannassa ennen tekoa.

 

 

Jukka Rahkonen ti 29.05. 14:13

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Lopetetaan hyssyttely ja turvataan Suomen lapset!

ke 16.01. 23:12

Timo Vihavainen

Tavattomuuden lähteillä

ke 16.01. 23:10

Professorin Ajatuksia

Oulun tapauksen poikimaa huumoria

ke 16.01. 23:09

Heikki Porkka

Me tiesimme, mutta emme estäneet

ke 16.01. 14:28

Jukka Hankamäki

Edessä maahanmuuttovaalit, ja miksi?

ti 15.01. 23:26

videot