Blogi: Heikki Porkka, ti 27.11.2018 10:26

Neuvostoliitto ja EU arvopohjan mittareina

Neuvostoliiton olemassaolon aikana suomalaisen valtamedian linja oli pääsääntöisesti seuraava:

a) Neuvostoliittoa pidettiin ikuisena ja sen kritisoimisesta seurasi median ja poliittisen eliitin toteuttama moiteryöppy. Merkittävimmät Neuvostoliiton kritisoijat saivat persona non grata -aseman.

b) Yhdysvallat edusti pahan valtaa, jota suurin osa valtamediasta, erityisesti tuskanpunaista väriä hohkannut Yleisradio kritisoi voimakkaasti. Presidentti Ronald Reaganin aikana Yhdysvaltoihin ja sen presidenttiin kohdistuneet solvaukset kasvoivat massiivisiin mittasuhteisiin.

Yhdysvalloissa Reagania pidetään yhtenä maan historian parhaista presidenteistä, ellei peräti parhaimpana. Reaganin ansioihin voi laskea esimerkiksi sen, että murhaava kommunisti- / sosialistivaltio Neuvostoliitto lopulta romahti ja useat sen ikeen alla olleet kansakunnat saivat vapautensa.

EU:n olemassaolon aikana suomalaisen valtamedian linja on ollut pääsääntöisesti seuraava:

a) Euroopan unionia ja euro-valuuttaa pidetään ikuisina ja niiden kritisoimisesta joutuu median ja poliittisen eliitin halveksunnan kohteeksi. Merkittävimmät kriitikot ovat saaneet persona non grata -aseman.

b) Yhdysvallat edustaa pahan valtaa, jota suurin osa valtamediasta, erityisesti punaviherväriä hohkaava Yleisradio kritisoi voimakkaasti. Presidentti Donald Trumpiin kohdistuu kroonista halveksuntaa.

Jos suomalaiseen valtamediaan on luottaminen, Trump ei ole saanut mitään hyvää aikaan. Kaikki mahdollinen hyvä, mitä Yhdysvalloissa on tapahtunut, ei ole valtamedian mukaan ainakaan Trumpin ansiota.

Todellisuudessa Trumpin ansioksi voidaan maailmanpolitiikassa toistaiseksi katsoa esimerkiksi kahden yksinvaltiaan, Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Pohjois-Korean kommunistidiktaattori Kim Jong-unin saaminen neuvottelupöydän ääreen.

Sisäpoliittisesti Trump on saavuttanut useita merkittäviä merkkipaaluja, joista voi mainita mustan väestönosan olosuhteiden ja työllisyyden selkeän parantumisen sekä Yhdysvaltain työllisyyden nousun ennätykselliselle tasolle. Talouden osalta Yhdysvallat on ollut ennennäkemättömässä nousukiidossa.

Mutta siis surkea äijä suomalaismedian mukaan.

Median pipi suhteessa Trumpiin johtuu siitä, että Trump on antanut valtamedialle fake news -tittelin, joka on myös hyvin perusteltua.

Internetin aikakausi on paljastanut karulla tavalla millä tavoin länsimainen valtamedia on noudattanut jo pitkään kommunistien ja natsien vanhaa propaganda-metodia, jossa vain sopivat, sovittua agendaa palvelevat asiat kerrotaan positiivisessa hengessä. Agendaa vastaan puhuvista aiheista sen sijaan vaietaan.

Entä mikä asia Suomen poliittisella kentällä on muuttunut aidosti sitten neuvostovuosien?

Merkittävin muutos on tapahtunut kokoomuspuolueessa.

Neuvostoaikana kokoomus istui oppositiossa täsmälleen niin kauan, kunnes se yhtyi punamullan neuvostomyönteiseen jargoniin ja valtiososialistiseen politiikkaan.

Muutos tapahtui Harri Holkerin toimiessa kokoomuksen puheenjohtajana. Neuvostoliiton romahdettua kokoomus istui jo kaikissa poliittisissa pöydissä ja kaikissa mahdollisissa organisaatioissa, joista puolueet pumppasivat itselleen veronmaksajien tuottamaa ”ylimääräistä puoluetukea”, esimerkkeinä RAY ja Veikkaus.

Pääsääntöisesti kokoomus oli neuvostoaikana oppositiopuolue, jossa oli vain muutamia ”neuvostoihmisiä”, joilla oli oma ”kotiryssä”, ja joka pidettiin pois tietyistä poliittisista pöydistä, joissa valtaa pitivät kommunistit (skdl/vas), sdp ja keskusta rkp:n toimiessa stabiilin neuvostomyönteisyyden takuumiehenä.

Suomen EU-jäsenyyden aikana kokoomus on liittynyt täysivaltaisesti unionia ja yhteisvaluutta euroa ikuisina pitävään joukkoon. Unionin ja yhteisvaluutan kritisoimisesta on tullut neuvostovastaisuuteen verrattava poliittinen synti, joka sulkee kritisoijalta poliittiset portit ja positiiviset mediaveräjät.

Kokoomuksen muutos kansallista hyvää julistaneesta puolueesta internationalismia ihanteenaan pitäväksi poliittiseksi liikkeeksi on ollut niin voimakas, että puolue tuo mieleen nimen ”Sosialistinen internationaali”.

Sosialistinen internationaali on maailman sosialidemokraattisten puolueiden kattojärjestö, jonka ideologisena toimintaperiaatteena on internationalismi, aate, jonka tavoitteena on maailma ilman rajoja.

Maailmanpolitiikan suuressa valtapoliittisessa kuvassa kokoomus on siirtynyt voimakkaasti vasemmalle. Kokoomuksesta on kehittynyt maailmanhalauspuolue aiemman vahvan isänmaa-ajattelun sijaan.

”Rajat auki ja suomalainen maksaa maailmanhalauksen vaikka velkaa ottamalla” ovat olleet kokoomuslaisen politiikan periaatteina siitä lähtien kun Jyrki Katainen astui puolueen johtoon.

Alexander Stubb ja Petteri Orpo ovat jatkaneet Kataisen aloittamalla linjalla, jonka päämääränä on edistää liittovaltiokehitystä samalla, kun tavoitellaan omaa kultaista oksaa unionin sisäpiireistä.

Kokoomuksen puheenjohtajan mielisana on arvopohja, joka kuuluu myös sosialidemokraattien (sdp) puheenjohtajan Antti Rinteen käyttämään aktiiviseen sanavarastoon. Kumpikin puolue, sdp ja kokoomus, tukee vahvasti haitallisen maahanmuuton politiikkaa väittäen sen olevan Suomelle eduksi.

Laajassa kuvassa kummankin puolueen osalta on nähtävissä ajatus siitä, että rikkomalla kansallisen koheesion ne onnistuvat edistämään liittovaltiokehitystä, joka puolestaan edistää internationalismia ja sosialismia.

Mikä on siis muuttunut? Kokoomus, jonka politiikka edistää kansainvälisen sosialidemokraattisen liikkeen merkittävintä tavoitetta.

Sen sijaan sdp jatkaa juuri sillä poliittisella radalla, joka sitä velvoittaa Sosialistisen internationaalin suuren päämäärän kautta. Rajaton maailma, josta on saatu ensimmäiset karvaat kokemukset Eurooppaan suuntautuneen invaasion voimalla.

But you ain’t seen nothing yet, kuten Pekka Himanen kirjoitti Kataisen hallitukselle toimittamassaan hömppäraportissa, sillä GCM-sopimus tuo lisää sitoumuksia, jotka edistävät sdp:n ja kokoomuksen arvopohjien, kansallisen hajaannuksen ja internationalismin, toteutumista.

Tänä aamuna (27.11.2018) Ylen aamutelevisiossa esiteltiin uusi kehitysyhteistyötä edistämään pyrkivä järjestö Fingo, joka on Kepan ja Kehyksen yhteenliittymä.

Arvatkaapa mihin uuden järjestön toiminnanjohtaja vetosi, kun toimittaja tiedusteli hänen mielipidettään perussuomalaisten esittämään vaihtoehtoon, jonka mukaan kehitysapu perustuisi vapaaehtoisuuteen?

Toiminnanjohtaja vetosi kansainvälisiin sopimuksiin ja sitoumuksiin, joiden yhteydessä mainitsi erikseen YK:iin liittyvät sopimukset.

GCM on nimenomaan YK-sopimus, jonka myötä laittomasta siirtolaisuudesta pyritään tekemään laillista.

Rajat entistä enemmän auki YK:n ja Suomen poliittisen johdon tahdon mukaisesti!!

Fingon toiminnanjohtaja todisti lauseillaan juuri sen, minkä valtamedia ja poliittinen eliitti pyrkivät Suomessa kieltämään. GCM tulee vaikuttamaan Suomen ja kaikkien muiden sopimuksen hyväksyvien maiden maahanmuuttoon radikaalilla tavalla.

Ikävä kyllä, suomalaisten enemmistö elää edelleen vankassa uskossa, jonka mukaan poliittinen eliitti ajaa heidän etuaan.

Heikki Porkka ti 27.11. 10:26

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04.2024 00:17

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04.2024 13:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44