Italia rakentaa EU-vastaista akselia - Saksa ja Ranska ennennäkemätöntä kumppanuussopimusta

Salvini: "Sosialistit ja kommunistit ovat jo tehneet tarpeeksi vahinkoa"

Ulkomaat ke 16.01.2019 23:31

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern kertoo artikkelissaan "Italia rakentaa EU-vastaista akselia" Italian sisäministeri Matteo Salvinin pyrkimyksistä luoda yleiseurooppalainen, Euroopan laajuinen liitto, jonka tavoitteena on vaatia takaisin itsemääräämisoikeus Brysselin byrokraateilta ja siirtää keskeiset EU:n valtuudet takaisin jäsenvaltioiden pääkaupungeille.

Itsensä Euroopan yhdentymisen vartijoiksi nimeämät Saksa ja Ranska vastaavat haasteeseen salakavalalla vastajuonella tehdäkseen Euroopan unionista "kiistattomamman mahdin maailmannäyttämöllä".

Soeren Kern kertoo niin sanotusta "Aachenin sopimuksesta", joka Merkelin ja Macronin on määrä allekirjoittaa 22. tammikuuta Aachenissa ja kaksi kansallista parlamenttia on tarkoitus ratifioida se samana päivänä.

Aachenin sopimus on "merkki integraation uudesta aikakaudesta", jolla luodaan yhteistä puolustus-, ulko- ja talouspolitiikkaa "ennennäkemättömällä kumppanuussopimuksella" ja jota pidetään "Euroopan unionin tulevaisuuden prototyyppinä".

Kern uskoo, että yhteenotto uhkaa jakaa Euroopan unionin kahtia EU:hun kriittisesti suhtautuviin kansallismielisiin ja EU-mielisiin globalisteihin ja välienselvittely tulee kuumentamaan tunteita tulevina viikkoina ja kuukausina toukokuun lopussa järjestettävien Euroopan parlamenttivaalien edellä.

Vierailullaan 9. tammikuuta Italian tällä hetkellä tehokkain poliitikko Salvini sanoi, että Italia ja Puola saisivat aikaan "Euroopan kevään" ja muodostaisivat "uuden tasapainotilan" korvatakseen Euroopan parlamentissa Saksan ja Ranskan vaikutusvallan:

"Europpa, joka luodaan kesäkuussa, tulee eroamaan nykyisestä, jota hallinnoivat byrokraatit. Euroopassa on aina puhuttu ranskalais-saksalaisesta akselista. Olemme valmistautumassa uuteen tasapainoon ja uuteen energiaan Euroopassa. Yhteinen toimintasuunnitelma tuo Eurooppaan uutta verta, uutta voimaa, uutta energiaa. Puola ja Italia ovat tämän uuden eurooppalaisen kevään päähenkilöt - todellista eurooppalaisten arvojen elvyttämistä, vähemmän byrokratiaa ja enemmän työtä ja enemmän perhettä ja ennen kaikkea enemmän turvallisuutta."

Salvini pyrkii luomaan uuden poliittisen ryhmittymän, joka on nimetty "valtioiden suvereenisuutta puolustavien liittoumaksi" (alleanza di sovranisti), joka yhdistää kansallismieliset eri puolilta Eurooppaa kyseenalaistaakseen Euroopan parlamentin tulevat vaalit. Tavoitteena on vahvistaa kansallista itsemääräämisoikeutta muuttamalla Euroopan parlamentin poliittista kokoonpanoa ja laajentamalla EU:n toimeenpanovaltaa, Euroopan komissiota ja lopulta Eurooppa-neuvostoa, jossa kansalliset johtajat tekevät tärkeimmät EU:n päätökset.

Ylikansallisen Euroopan parlamentin jäsenet järjestäytyvät ideologisiksi ryhmiksi, kuten kansallisissa lainsäädäntöelimissä. Euroopan parlamentissa on tällä hetkellä kahdeksan poliittista ryhmää. Suurin on keskusta-oikeistolainen Euroopan kansanpuolue (EPP), johon kuuluu Saksan liittokansleri Merkelin kristillisdemokraattinen unioni CDU keskeisenä osatekijänä. Sen jälkeen tulevat Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmä (S & D), Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmä (ECR) sekä erityisesti YK:n maahanmuuttosopimusta (GCM-sopimus) voimakkaasti tukeva Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmä (ALDE).

Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmä, ECR, nousi vuoden 2014 Europarlamenttivaaleissa parlamentin kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi 70 edustajalla.

Kaikki pohjoismaiset kansallismieliset ja maahanmuuttokriittiset puolueet ovatkin nyt "saman katon alla", kun viime vuoden heinäkuussa ECR:ään hyväksyttiin ruotsidemokraatit (SD). Siihen asti ECR:ssä olivat toimineet Tanskan kansanpuolue ja Suomesta perussuomalaiset, jotka liittyivät ryhmään vuoden 2014 vaalien jälkeen.

ALDE on vuoden 2014 eurovaalien jälkeen neljänneksi suurin puolue Euroopan parlamentissa.

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin En Marche -puolueen äskettäinen päätös liittyä ALDE:hen voisi mahdollisesti tehdä siitä toiseksi suurimman ryhmittymän Euroopan parlamentissa toukokuun vaalien jälkeen.

ALDE:n vuosittaisessa kongressissa 9. marraskuuta Madridissa Macronin puolue virallisti liittymisensä ryhmittymään.

Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmä ALDE toivoo, että liittouma Ranskan presidentin puolueen kanssa auttaa heitä murtamaan konservatiivien valta-aseman EU:n politiikassa. Madridissa marraskuussa kokoontuneet edustajat äänestivät puolueohjelmasta toukokuussa pidettäviä Euroopan parlamentin vaaleja varten ja he haluavat häiritä seuraavan Euroopan komission puheenjohtajan valitsemisjärjestelmää. He väittävät, että sitä peukaloidaan Euroopan kansanpuolueen (EPP) hyväksi.

”Meidän täytyy murtaa konservatiivien hyvät vanhat tavat tavalla, joilla he ovat ohjanneet asioita Brysselissä”, En Marche -puoluetta perustamassa ollut Astrid Panosyan sanoi Madridissa ja lisäsi, että liberaalien, demokraattien ja edistysmielisten on palattava "aatteiden taisteluun" populismin ja kansallismielisyyden uhkia vastaan.

ALDE puolustaa "eurooppalaisia arvoja" ja "asettaa arvot ensin": #VALUESFIRST.

Mitä ovat eurooppalaiset arvot?

Ylen A-studion A-talkissa viime torstaina vieraana ollut perussuomalaisten puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho otti kantaa näihin paljon esillä EU:ssa ja yleisessä keskustelussa olleisiin "eurooppalaisiin arvoihin".

"Varmasti kaikki ovat sitä mieltä, että Euroopan unionin tulisi puolustaa eurooppalaisia arvoja, mutta meillä voi olla hyvin erilaisia käsityksiä siitä, mitkä ovat keskeisiä eurooppalaisia arvoja", Halla-aho totesi ja jatkoi viitaten EU:n viimevuosien "arvokeskusteluun" ennen kaikkea Puolaan ja Unkariin liittyen:

"Se niin sanottu arvo, mitä nämä maat ovat oikeasti rikkoneet on se, että ne eivät halua osallistua turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten sijoittamiseen", hän muistutti ja sanoi Romanian olevan "puhtaasti oikeusvaltion kannalta katsottuna paljon pahempi tapaus".

"Ei se kiinnitä kenenkään huomiota, koska se muuten pysyy ruodussa ja jakaa näitä niin sanottuja 'eurooppalaisia arvoja'", Halla-aho piikitti.

Puolassa Salvini tapasi pääministeri Mateusz Morawiecin, sisäasiainministeri Joachim Brudzińskin ja Jarosław Kaczyńskin, joka on hallitsevan Laki ja oikeus -puolueen (PiS) voimakas johtaja. PiS kuuluu tällä hetkellä Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmään (ECR). ECR:ää uhkaa mahdollisesti romahtaminen, kun sen 18 Iso-Britannian konservatiivipuolueen Euroopan parlamentin jäsenet lähtevät Brexitin jälkeen.

PiS ei todennäköisesti liity Euroopan kansanpuolueeseen, koska Puolan tärkein oppositiopuolue, Kansalaisfoorumi (PO), on osa tätä ryhmää. Tämän takia uusi Salvini-johtoinen ryhmä voisi olla houkutteleva vaihtoehto PiS:lle.

Salvini on saanut jo puolelleen ranskalaisen Marine Le Penin johtaman Kansallisen liittouman (RN) ja hollantilaisen Geert Wildersin vapauspuolueen (PVV). Jos PiS ja Itävallan hallitseva vapauspuolue (FPÖ) olisivat yhtä mieltä, Salvinin euroskeptisessä liittoumassa voisi olla jopa 150 Euroopan parlamentin jäsentä. Tämä tekisi siitä kolmanneksi suurimman ryhmän Euroopan parlamentissa ja antaisi sille konkreettisen vallan vaikuttaa EU:n lainsäädäntöön.

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin puolue Fidesz on edelleen jäsen Euroopan kansanpuolueessa, joka on vastustanut vaatimuksia erottaa Orbán hänen euroskeptisten ja maahanmuuttovastaisten näkemystensä takia.

Orbánin tiedottaja Zoltan Kovacs iloitsi Salvinin suunnitelmista luoda kansallismielisiä yhdistävä liittouma:

"Varsova-Rooma -akseli on valtava kehitys, johon liittyy suuria toiveita. Haluaisin, että Euroopalla olisi poliittinen voima EPP:n oikealla puolella, Rooma-Varsovan akseli, joka kykenee hallitsemaan, pystyy ottamaan vastuun ja vastustamaan maahanmuuttoa."

Orbán ei kuitenkaan ole halunnut lähteä Euroopan kansanpuolueesta ja on arvioitu, että hän on halukas pysymään EPP:ssä, koska se Euroopan parlamentin tehokkaimpana ryhmittymänä puolustaa häntä EU-mielisten vastustajien rankaisemiselta.

Joka tapauksessa Salvini ja Orbán ovat luvanneet luoda "maahanmuuttovastaisen akselin", jolla pyritään torjumaan Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikkaa.

Tapaamisessaan Milanossa 28. elokuuta viime vuonna Orbán ja Salvini vakuuttivatkin työskentelevänsä yhdessä Itävallan ja Visegrad-ryhmän (Tšekki, Unkari, Puola ja Slovakia) kanssa taistellakseen Ranskan presidentti Macronin johtamaa EU-maiden maahanmuuttomyönteistä ryhmää vastaan.

Yhteisessä lehdistötilaisuudessa Salvini totesi:

"Tänään alkaa matka, joka tulee jatkumaan tulevina kuukausina erilaisen Euroopan ja Euroopan komission muutoksen puolesta, eurooppalaisen politiikan, joka asettaa keskiöön oikeuden elämään, työhön, terveyteen, turvallisuuteen - joita eväämässä ovat kaikki unkarilaisen miljardööri-taustatukija George Sorosin rahoittamat Euroopan eliitit, joita Macron edustaa."

Salvini kertoi tämän tapaamisen olleen "ensimmäinen pitkästä kokousten sarjasta", joiden tarkoituksena on muuttaa elämänkohtaloja paitsi Italiassa ja Unkarissa, myös koko Euroopan mantereella.

Orbán lisäsi:

"Euroopan parlamentin vaalit pidetään pian, ja monien asioiden on muututtava. Tällä hetkellä Euroopassa on kaksi puolta: toista johtaa Macron, joka tukee massamaahanmuuttoa - toista puolta johtavat maat, jotka haluavat suojella rajojaan. Unkari ja Italia kuuluvat jälkimmäiseen."

"Unkari on osoittanut, että voimme pysäyttää maahanmuuttajat maalla. Salvini on todistanut, että maahanmuuttajat voidaan pysäyttää merellä. Kiitämme häntä Euroopan rajojen suojelusta", kehui Orbán, jonka hallitus vähensi laitonta maahanmuuttoa yli 99 prosentilla ottamalla käyttöön vahvat raja-aidat vastoin liberaalijohtajien väitteitä "aitojen toimimattomuudesta".

"Maahanmuuttajat on lähetettävä takaisin heidän kotimaihinsa. Brysselin mukaan emme voi tehdä sitä. He sanoivat myös, että maahanmuuttajat on mahdotonta pysäyttää maalla, mutta teimme sen", Orbán huomautti toimittajille.

Myös Oikea Media kertoi viime vuonna elokuussa EU:ta hätkähdyttäneestä Unkarin pääministeri Viktor Orbánin tapaamisesta Italian sisäministeri Matteo Salvinin kanssa.

Orbán kutsui Matteo Salvinia "sankarikseen" ja vakuutti, että hänellä on "jonkin verran kokemusta, jota jakaa hänen kanssaan". Mitä tulee kahdenvälisiin suhteisiin, Orbán sanoi yhteistyön olleen "erittäin huono" Italian aiempien hallitusten kanssa, koska "unkarilaisia oli lakkaamatta loukattu".

Saksa ja Ranska ovat vastanneet kansallismielisten haasteeseen tuplaamalla Euroopan yhdentymisen. Tammikuun 10. päivänä The Times of London kertoi Merkelin ja Macronin vastasuunnitelmasta, niin kutsutusta "Aachenin sopimuksesta", joka allekirjoitetaan "yllättäen" jo tässä kuussa.

The Times of Londonin mukaan Ranskan ja Saksan rajan kummallakin puolella sijaitsevia alueita kannustetaan muodostamaan "Eurodistricits", "EU-alueita", jotka liitetään yhteen vesi-, sähkö- ja julkisten liikenneverkkojen kanssa. Berliini ja Pariisi tarjoavat käteistä houkuttelemaan näille rajat ylittäville alueille, joihin voi liittyä yhteisiä sairaaloita, yhteisiä liiketoimintajärjestelyjä tai ympäristöhankkeita. Jotkut virkamiehet pitävät näitä kokeiluja "petrimaljana EU:n integroimiseksi".

Molemmat maat avustavat Saksaa saamaan pysyvän paikan YK:n turvallisuusneuvostossa Ranskan, Yhdysvaltojen, Kiinan, Venäjän ja Britannian rinnalla.

Ranska ja Saksa aikovat myös puhua Brysselissä yhdellä äänellä ja laatia yhteisiä kantoja ennen keskeisiä Euroopan unionin huippukokouksia pyrkien tekemään "blokista" ratkaisevamman vallan maailmannäyttämöllä. Sopimus on suunniteltu viestittämään, että Ranska ja Saksa vahvistaa monikansallisia arvoja ajankohtana, jolloin globaali liberaali järjestys on uhattuna.

"Sekä presidentti Macron että liittokansleri Merkel ovat ilmaisseet turhautumisensa populismin ja kansallismielisyyden nousuun ja Euroopan jahkaillessa edessä olevia ongelmia, kuten ilmastonmuutosta ja massamaahanmuuttoa...."

"Molemmat hallitukset sopivat järjestävänsä säännöllisiä neuvotteluja kaikilla tasoilla ennen suuria eurooppalaisia ​​kokouksia ja huolehtivat yhteisten kantojen aikaansaamisesta ja yhteisten lausuntojen antamisesta."

Se muodostaa perustan Ranskan ja Saksan puolustus- ja turvallisuusneuvostolle, joka toimisi "poliittisena ohjausryhmänä", jossa kumpikin osapuoli vaikuttaa muiden päätöksiin.... Sotilaallisessa mielessä sopimus vahvistaa tavoitteen muodostaa "yhteinen kulttuuri ja yhteiset joukkojen asettelut ulkomailla".

Lyhyeksi kuvatulla asiakirjalla, Aachenin sopimuksella on varmasti edessä huomattavaa sisäistä vastustusta molemmissa maissa. Ranskassa, jota "keltainen liivi" -protestiliike on järisyttänyt, Marine Le Pen hylkäsi uuden sopimuksen "häiriintyneenä saneluna" Saksalta. Joukkosiirtolaisuutta vastustavan Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) johtaja Alexander Gauland kuvaili sitä "kansallisen itsemääräämisoikeutemme eroosiona".

Idea samanhenkisten kansallismielisten puolueiden yleiseurooppalaisen verkoston kehittelystä syntyi Salvinilla heinäkuussa 2018 sen jälkeen, kun hänen Liiga-puolueensa muodosti koalitiohallituksen entisen arkkivihollisensa, Viiden tähden liikkeen (M5S) kanssa:

"Voittaaksemme meidän oli yhdistettävä Italia, nyt meidän on liitettävä yhteen Eurooppa. Ajattelen Euroopan liigojen liittoa, joka kokoaa yhteen kaikki vapaat ja suvereenit liikkeet, jotka haluavat puolustaa kansaansa ja rajojaan", Salvini pohti heinäkuussa 2018.

Salvini valmistelee nyt yhteistä, kymmenen kohdan ohjelmaa, jota ei ole vielä täysin määritelty. Varsovassa pidetyssä yhteisessä lehdistötilaisuudessa Salvini kertoi tarkemmin:

"Ehdotin PiS-johtajalle Jarosław Kaczyńskille - ja aion ehdottaa sitä muille - Euroopan sopimusta, jossa on erityisiä sitoumuksia, kymmenen kohdan ohjelma, joka perustuu Italiassa allekirjoitetun sopimuksen malliin. Tämä sopimus antaisi meille mahdollisuuden erimielisyyksien voittamiseksi puolueiden, maantieteellisten ja kulttuuristen perinteiden välillä. Haluaisin yhteisen liiton niiden välille, jotka haluavat pelastaa Euroopan. Tämän tavoitteen on oltava ennen kaikkea seuraavassa Euroopan parlamentissa."

"Ehdotamme yhteistä ohjelmaa, jota tarjotaan muille Euroopan puolueille ja ihmisille, joka perustuu tiettyihin teemoihin, kuten talouskasvuun, turvallisuuteen, perheeseen, Euroopan kristillisiin juuriin - teemoihin, joita jotkut Brysselissä ovat torjuneet."

"Jos haluamme muuttaa EU:ta, meidän on oltava kunnianhimoisia - ajateltava suuria. Tavoitteenamme on olla läsnä kaikissa Euroopan maissa ja työskennellä muiden valtioiden suvereenisuutta puolustavien joukkojen kanssa.... Tiedän, että monissa maissa on kiinnostusta muutokseen. Tämä on historiallinen tilaisuus: on aika korvata Ranskan ja Saksan akseli Italian ja Puolan liittoutumalla."

"Olemme aloittaneet ideoiden matkan Euroopan parlamentissa, joka eroaa sosialistisen ja keskusta-oikeiston duopolista, joka on aina hallinnut Eurooppaa.... Olen varma ainoastaan siitä, mitä tulee Euroopan parlamenttivaaleihin, että sosialisteja ja kommunisteja tulee aina olemaan vähemmän Brysselissä - he ovat jo tehneet tarpeeksi vahinkoa."


 

Tytti Salenius ke 16.01. 23:31

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot