Vaalien ylivoimaisesti suurin voittaja oli Perussuomalaiset - yli kaksinkertaisti edustajamääränsä

Kaksi suurinta puoluetta ovat nyt Perussuomalaiset ja Sdp.

Kotimaa ma 15.04.2019 01:20

Valtamedia pyrki koko illan kertomaan, että Sdp, Vihreät ja Vasemmistoliitto olisivat vaalien suurimmat voittajat.

Tosiasiassa vaalien ylivoimaisesti suurin voittaja on Perussuomalaiset, joka enemmän kuin tuplasi kansanedustajiensa määrän. Mikään muu puolue ei päässyt lähellekään vastaavaa nousua.

Vertailuluvuissa ei huomioitu sitä, että Perussuomalaisista lähti noin puolet kansanedustajista kesken hallituskauden. Lähtijöistä muodostui Sininen tulevaisuus niminen puolue. 

Siniset kärsivät kuitenkin ennätyksellisen vaalitappion ja käytännössä lakkasivat olemasta näiden vaalien myötä. Kaikki kannatus siirtyi takaisin Perussuomalaisille.

Perussuomalaisten vaalivoiton kruunasi Jussi Halla-ahon koko maan vaalikuninkuus yli 30 000:lla äänellä, jolla hänestä tuli eniten eduskuntavaaleissa ääniä saanut perussuomalainen.

Kaksi suurinta puoluetta ovat nyt Perussuomalaiset ja Sdp. Huomion arvoista on myös kuinka suuri kokoero on näiden puolueiden puheenjohtajien äänestäjiltään saamissa mandaateissa. Halla-aho (30 527) sai noin kolme kertaa enemmän ääniä kuin Antti Rinne (11 817).

Perussuomalaisten vaalivoitto on selvä viesti: suomalaiset kannattavat niitä arvoja, joita Perussuomalaiset ovat edistäneet kampanjansa, vaalityönsä sekä johdonmukaisen politiikkansa kautta.

Hallitusneuvotteluista on tulossa mielenkiintoiset.

Jukka Rahkonen ma 15.04. 01:20

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot