Blogi: Vieraskynä , ma 10.06.2019 23:35

Globalisti Paavi ja kapinalliset papit

Paavi Franciscus on esiintynyt viime aikoina kovana nationalismin vastustajana edistäen uutta globaalia ylivaltiollista herruutta. Vatikaani järjesti toukokuussa kansainvälisen konferenssin otsikolla Nation, state, nation-state, johon osallistui akateemikkoja ja korkean luokan papistoa kardinaali Walter Kasperin johdolla. Kokouksesta ei ole julkaistu kirjallista kokoelmaa, vain teemoja ja Kasperin tyrmäävä yhteenveto: nationalismi on paha, koska se tuotti kaksi maailmansotaa, pitää varoa populistisia ja uusnationalistisia ideologioita, jotka sulkevat edistyksen muuriensa sisälle.

Yhtenä osallistujana oli Joachim Schnellnhuber, ns. ilmastoasiantuntija, Merkelin ja EU:n neuvonantaja. Schnellnhuber on todennut meidän tarvitsevan Ilmasto-Gandhin, on puolustanut koko maailman hallitusta, ja toimii organisoituvan globaalin demokratian puolesta. Hän on myös esittänyt pyynnön valtioille, että nämä luovuttaisivat osan kansallisesta suvereniteetistaan vahvoille ylikansallisille instituutioille, perusedellytys kehitykselle on YK-järjestelmän osien ja osastojen ylikansallisen vallan vahvistaminen.

Nyt paavikin käyttää termiä supranationalistiset instituutiot. Konferenssi toimi globaalin uskottavuuden vahvistamiseksi, siksi luennoitsijajoukko koostui globalismin eturivin propagandisteista. Paavi sai tilaisuuden hyökätä nationalismin harhaoppia vastaan, nationalismi uhkaa siirtolaisia, moninaisuutta, eikä kansallisvaltio enää kykene tuottamaan väestölleen yhteistä hyvää.

Paavin siirtolaisuutta ja muslimipakolaisia puoltavaa asennetta vastaan ovat nousseet useat papit. Heistä näkyvin on ollut kardinaali Raymond Burke, jonka mielestä asettuminen muslimien massamaahanmuuttoa vastaan on isänmaallinen teko. Äskettäin kardinaali Gerhard Müller asetti kyseenalaiseksi rukoilemisen muslimien kanssa. Hän puhui Veronassa sadoille kuulijoille rukouksesta Jumalan lahjana ja totesi ”Jumalan lapset eivät voi olla kuuliaisia islamille Kristuksen kunnian tähden, olemme uskollisia ainoastaan hänelle, siksi emme voi rukoilla muslimien lailla emmekä heidän kanssaan”.

Müller esitti muslimien uskon poikkeavan täysin kristinuskon jumalauskosta, koska islam kieltää kristinuskon kolmiyhteisen jumalan. Hän totesi, että muslimit voivat rukoilla ainoastaan etäistä jumalaa, jota he kutsuvat Allahiksi, ja jonka tahtoon alistutaan huolimatta tuntemattomasta tulevaisuudesta.

Kristityt rukoilevat Jumalan tahdon toteutumista, se on tahto, jota me vapaudessa noudatamme, ja tahto, mikä ei tee meistä orjia, vaan Jumalan vapaita lapsia. Müller korostaa, etteivät kristityt näe jumalankieltäjä-lähimmäisiään vastustajina tai uhreina, joita tulisi sääliä vaan veljinä ja sisarina, joita heidän Jumalansa etsii. ”Kristityt tarjoavat rehellisen dialogin kysymyksistä, mitkä käsittelevät olemisen merkitystä yleisesti ja inhimillisen olemassaolon merkitystä erityisesti, koska he tuntevat yhteyttä uskottomiin paremman maailman saavuttamiseksi”.

Kapinallispappi Jules Gomes arvostelee paavin konferenssia harhaanjohtamisesta, kansallismielisten halveksunnasta ja sokeudesta globalismin historialliselle kehityskaarelle imperialismina sekä raamatun globaalien poliittisten pyrkimysten vastaisen viestin sivuuttamisesta.

Kristityt humanistit tunsivat ennen Aristoteleen ja Augustinuksen kirjoitukset eivätkä tarttuneet siirtolaisuuteen tunteella kuten nykyisten kirkkokuntien johto. Niin kirkkoisä Augustinus kuin Tuomas Akvinolainen ymmärsivät valtion rajojen merkityksen, tajusivat vieraiden kulttuurien muodostaman uhan, korostivat kansalaisuuden merkitystä, arvojen ja lainkäytön yhtenäisyyden tärkeyttä. Sharia ei kuulu, eikä sitä tule hyväksyä kristittyyn maahan.

Tuomas Akvinolaisen mukaan rajoja tarvitaan, jotta meitä kohtaan vihamieliset voimat eivät pääse maahan. Kansalaisuus ja poliittisen vallan käyttö kuuluvat yhteen, ja siirtolainen on kansalainen vain täysin assimiloiduttuaan. On epäviisasta ja moraalitonta avata rajat ja antaa kansalaisuus siirtolaisille, jotka eivät kunnioita vastaanottavaa kulttuuria.

Poliittisen ajattelijan ja raamattututkijan Yoram Hazonyn viime vuonna ilmestynyt teos The virtue of nationalism, nationalismin hyve, olisi tuonut Vatikaanin konferenssiin vasta-argumentin. Hazony murskaa Kasperin väitteen maailmansotien syttymisestä nationalismin seurauksena. Asia on päinvastoin, maailmansotien lähtökohta löytyy globalistisista pyrkimyksistä, niistä samankaltaisista suuntauksista joita on nähtävissä EU:n politiikassa.

Saksan keisari Wilhelm II kirjoitti sotilailleen ensimmäisen maailmansodan alussa ”Saksan on määrä hallita koko Eurooppaa”. Itävaltalainen Hitler tallasi sittemmin itävaltalaisen nationalismin alleen kansallissosialistisen Saksan  sotavoimien avulla. Hitler oli arjalainen ylivallan tavoittelija, ei nationalisti. Hitlerin yrityksen universaalin imperiumin luomisesta pysäytti amerikkalaisten, brittien ja venäläisten nationalismi, jopa Stalin hylkäsi marxilaisen horinan maailmanvallankumouksesta venäläisen patriotismin avoimen houkutuksen hyväksi.

Hazony vetoaa myös pyhiin kirjoituksiin puolustaessaan nationalismin hyvettä, Raamattu on syntynyt syvällisestä oppositiosta muinaisia imperiumeja vastaan. Valittu kansa asetettiin universaalista poliittista järjestystä vastaan, mitä järjestystä olivat vuorollaan olleet perustamassa Egypti, Babylonia, Assyria ja Persia (myöhemmin Kreikka ja Rooma), mutta Egyptin ja Babylonian taloushyödyn ei annettu mennä oman kansakunnan edun edelle.

Jumala sääti Israelin kansakunnalle rajat, jotta se ei sekaantuisi naapurivaltakuntiin, jotka myös ansaitsivat itsenäisyyden. Profeetta Jesajan visio ei ole ylikansallinen EU:n ja YK:n kaltainen instituutio, mikä muuttaa maailman tasapaksuksi samankaltaiseksi standardoiduksi poliittiseksi järjestykseksi, vaan erilaisten valtioiden itsenäisyys ja kansojen kristillinen sanoma, mitä Franciscuksenkin tulisi ennemmin saarnata kuin edistää EU:n ja YK:n valheellista globalismia.

Tietämättömyys islamista on johtanut kristityt seurakunnat yhteistyöhön islamin kanssa, olisi kuunneltava niitä teologeja, jotka ovat osoittaneet oleellisia eroja kristinuskon ja islamin välillä. Edesmennyt pastori James Schall  tähdensi teoksessa On Islam A chronological record 2002-2008, että kirja, mitä muslimit pitävät suuressa arvossa, ei ole Jumalasta, kristityt ymmärtävät muslimien näkemykset väärin, koska väärinymmärtävät islamin.

Schall vastusti islamin laajentumista ja muslimien maahanmuuttoa. Ensimmäinen askel on vakuuttaa kristityt, ettei Koraani ole jumalallisia ilmestyksiä. Ongelma on islamin fundamentaalinen metafysiikka, mikä mm. johtaa terrorismiin, länttä vastaan aloitettuun sotaan. Islamin järjen vastaisuus nousee sen teologisesta voluntarismista, jonka ytimessä on jumalan tahto, mitä ei voi selittää järjellä ja mikä voi mielivaltaisesti muuttua, eikä ole sidottu totuuteen, joten jumalan erityislaatuisuutta ei pysty rajoittamaan.

Muslimit vahvistavat itse, Schall kirjoittaa, että pahuutta ei tulisi tehdä, mutta joskus sitä täytyy tehdä, ja silloin pahuudesta tulee hyvyyttä. Läntiset kirkkokunnat ovat lumoutuneet monikulttuurisuudesta, eivätkä ymmärrä omaksuneensa ideologian, millä on Euroopalle kielteisiä seurauksia. Kansallisesta kristillisestä identiteetistään pitävät kiinni enää Itä-Euroopan maat, Länsi-Euroopassa eurooppalainen kulttuuri koetaan heikkoutena, eivätkä  poliittisesti esiintuodut ”eurooppalaiset arvot” liity Euroopan historiaan, eikä niillä ole yhteyttä eurooppalaisiin aatteisiin. Monikultturismi ei myöskään vastaa näitä arvoja, vaan sisältää siemenen Länsi-Euroopan kalifaatista, suvaitsevaista monikulttuurista yhteiskuntaa ei ole tulossa. 

 

Lähteitä:

Barillas, Martin M., Former Vatican head of doctrine : Christians ”cannot pray like or with muslims” Lifesitenews. 

Rome 21.5.2019.

Gomes, Jules, Vatican turns the virtue of nationalism into a cardinal vice. Rebel priest 10.5. 2019.

Pearce, Joseph, Lessons from Thomas Aquinas for president Trump. The imaginative conservative 3.2.2017.

Rieth, Peter S., In defense of citizenship : the silent issue in the immigration debate. The imaginative 

conservative 22.2.2017.

Williams, Thomas D., Cardinal Burke : Resisting large-scale muslim immigration is patriotic. Breitbart 20.5.2019.

 

 

Kirjoittaja on Hilkka Axelsen, eläkkeellä oleva kirjastonhoitaja, FM yleinen historia.

 

Vieraskynä ma 10.06. 23:35

Vieraskynä

Oikean Median vieraskynä -blogiin poimitaan mielenkiintoisia kirjoituksia henkilöiltä, jotka kirjoittavat harvemmin tai eivät voi omalla nimellään kirjoittaa valitsemistaan aiheista.

tuoreimmat

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Jos vielä mietit koronapiikin ottamista...

la 21.08. 14:32

Yli 20 lääkäriä vaatii koronarokotusten välitöntä keskeyttämistä

la 07.08. 16:50

Helsingin Sanomat paniikissa Räsäsen takia

ma 26.07. 22:57

Lukijamme kirje 14.4.2021 poliittisille päättäjille sekä Husin ja THL:n johdolle

su 25.04. 21:19

Poistettu kirjoitus: Kiusaamisen vastustamisen varjolla

pe 08.01. 22:01

Pasi Turunen: Amerikan vaalijärjestelmän kiemuroista

ma 16.11. 13:59

50 000 kotimaista murhaajaa

su 25.10. 23:23

Euroopan islamisaatio ei ole näennäistieteellinen salaliittoteoria

ma 21.09. 22:51

Ikä on biologiaa, sukupuoli ei?

to 27.08. 17:51

blogit

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09.2021 22:43

Juha Ahvio

Akateeminen tiedeyhteisö on politisoitunut

su 29.08.2021 13:53

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Ilmastopolitiikka systemaattisessa harhassa

su 23.05.2021 18:06

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

AUKUS yllätti EU:n

ti 21.09.2021 14:41

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Amran - Pohdintaa vuonna 1990 Suomeen tulleen somalipakolaisen kirjasta

pe 03.09.2021 00:22

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11.2020 17:19

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09.2021 11:09

Heikki Porkka

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) antaa väärän todistuksen lähimmäisestään

ke 14.07.2021 12:01

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09.2021 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09.2021 11:19

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09.2021 23:47

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44