Blogi: Vieraskynä , ke 03.07.2019 23:00

Alexandria Ocasio-Cortez ja punavihreä vallankumous

Vasemmistolaisuus, mistä on tullut yhä radikaalimpaa identiteettipolitiikan omaksumisen myötä, on nostanut USAn kongressin edustajainhuoneeseen avoimesti sosialismia ajavia kansanedustajia, joista näkyvimpiä on 28-vuotiaana nuorimpana naisena koskaan valittu Alexandria Ocasio-Cortez.  AOC on kotoisin New Yorkin Bronxin kaupunginosasta, taustaltaan latinalaisamerikkalainen, keräten ääniä enemmän edistyksellisen agendansa kuin taustansa takia, mutta ei latinotaustasta Amerikan vaalitaistelussa nykyään haittaakaan ole.

Alexandria Ocasio-Cortez on pannut heti tuulemaan, ilmastonmuutosta hillitsemään kehittämänsä Green New Deal -ohjelmalla on tarkoitus puuttua niin ympäristökysymyksiin kuin sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteenkin. Terveydenhuolto, koulutus ja asuminen sosiaalisesti tasa-arvoiseksi, rikkaiden verotusta kiristettävä, ja tarvittaessa painettava rahaa. Ilmastohuumassa elävä demokraattinen nuoriso on ottanut hänen ideologiansa innostuneena vastaan, mutta saatuaan tarkempaa tietoa ohelmasta monen nuoren asenne on muuttunut, aikataulua pidetään liian kireänä, kustannuksia massiivisina, eikä monesta elämän mukavuudesta luopuminenkaan tunnu mieluisalta.

AOC:n aktivismi on kiistanalaista, hän onnistui estämään Amazon-yhtiötä perustamasta toista pääkonttoria New Yorkiin arvostelemalla maailman rikkaimmaksi mieheksi kutsutun toimitusjohtaja Jeff Bezosin välinpitämättömyyttä yhtiönsä työntekijöiden hyvinvoinnista, maksamalla heille nälkäpalkkaa. Amazon väittää, että näin New York menetti 25 000 työpaikkaa ja 3 mrd dollaria verokannustimina. AOC vastaa, että moraalinen päämäärä antaa anteeksi tehdyt virheet. Kun häntä on syytetty valehtelusta, hän puolustautuu että yksittäiset faktat ovat toissijaisia, kun moraalisesti arvokkaampaa asiaa puolustetaan.

AOC on kunnostautunut Trumpin vastaisessa taistelussa vaatien presidentin verotietoja julkisiksi, ja ajanut Trumpin viraltapanoa senkin jälkeen kun Muellerin raportti Venäjän vaalivaikuttamisesta Trumpin hyväksi kuivui kokoon. AOC:n omasta menneisyydestä on löytynyt maksamattomia veroja ja vakava epäily kampanjarahoituksen väärinkäytöstä. Vihreän ohjelma-unelman rahoittajien taustajoukoista löytyy miljardööri George Soros, joka on tukenut ilmastonmuutoksen vastaisia toimia ajavia äärivasemmistolaisia organisaatioita, lentoliikenteen rajoittamista, rautatieverkoston laajentamista, hiilestä luopumista ym. energiapoliittisia ratkaisuja.

Alexandria Ocasio-Cortezin kertomana ja Molly Crabapplen kuvin A message from the future with Alexandria Ocasio-Cortez -piirroskatkelma esittää meille vihreän sopimuksen tuoman tulevaisuuden onnelan. Tubettaja Demirep kiinnittää huomionsa kuvitetussa tarinassa todellisuudesta otettujen naisedustajien diversiteettiin , esikuviksi nostetuista peräti kaksi on muslimia, vaikka kongressissa muslimeja on kokonaisuudessaan vain kolme, on musta, on latino, AOC:n sadussa ei ole tilaa valkoisille. Ilmastonmuutostutkijana vaikutusvaltainen James Hansen pitää New Green Deal -ohjelmaa hölynpölynä, AOC perustaa käsityksensä 1980-luvun tieteellisiin käsityksiin ilmastosta. Vakava ongelma on, ettei AOC edusta vain itseään, vaan kokonaista vasemmistopoliitikkojen luokkaa. 

Kirjailija John Horvat käsittelee Ocasio-Cortezin poliittista toimintaa esimerkkinä uudentyyppisen poliitikon vaikutusmahdollisuuksista huolimatta kokemattomuudesta, virheistä ja läpitunkevasta pinnallisuudesta. Aika on hänenlaisilleen otollinen, koska elämme kulttuurissa, missä janotaan viihdettä ja kiihkoa, tunnetta ja draamaa.  AOC vääristää todellisuutta, tekee jatkuvasti lukuja koskevia virheitä ja asioihin liittyviä kömmähdyksiä, silti hän viehättää ja saa kannatusta. AOC on osa pintapuolista ja eriskummallista poliittista näytöstä. Hänen ehdotuksensa lähentelevät järjettömyydessäänkin siinä määrin uskottavuutta, että ne herättävät konservatiivit älähtämään ja liberaalit innostumaan.

AOC kuuluu aikaan, jossa totuutta ei ole, tai kullakin on oma ”totuutensa”, imago ja suurin mahdollinen tunnevaikutus on tärkeintä. Vastikään hän syytti Yhdysvaltain Meksikon rajavalvontaa keskitysleirien ylläpitämisestä, hän on myös vaatinut liittovaltion maahanmuutto- ja tullivalvontaviraston lakkauttamista ja avoimia rajoja. Mielikuvilla voi ajaa asiaansa, kun kansa ei täysin ymmärrä, mitä tarkoitetaan, mutta ottaa tunteella osaa, kuten Kaitlin Bennett videollaan AOC’s fun camp osoittaa. AOC totesi laittomien siirtolaisten kohtelun olevan täsmälleen Saksan toisen maailmansodan aikaisten keskitysleirien kaltaista. Puolalaispoliitikko Dominik Tarczynski kutsui hänet tutustumaan asiaan Puolassa.

On ihmisiä, jotka ovat joutuneet kokemaan laittomasti maassa olevien takia väkivaltaa, menettäneet omaisiaan, joutuneet raiskatuiksi, nähneet maahan Meksikon kautta tulvivan heroiinin lieveilmiöt, ja koska Ocasio-Cortezista on tullut laittomien ns. humanitaarisen avunannon kasvot, näkyvin edustaja, niin hän on alkanut saada myös arvostelijoita. Videolla Watch angry and emotional dad dismantle Ocasio-Cortez. Mies menetti poikansa laittoman siirtolaisen ampumana.

Horvat kehottaa vähättelyn ja ilkkumisen sijaan ottamaan Ocasio-Cortez vakavasti. Häntä on vastustettava kolmesta syystä. Hänen ajatuksensa ovat hyvin vaarallisia yhteisen hyvän kannalta. Pinnallisen ihmisen ajatukset, kun niitä laajasti kannatetaan, eivät ole harmittomia, AOC on sosialisti, ja ylpeä siitä, hänen ideologiansa on uudelleen keksittyä idealismia, mikä Neuvostoliitossa, Venezuelassa ja muuallakin on osoittautunut kestämättömäksi. Toinen syy vastustaa häntä, on radikalismi, äärimmäisyyksiin meneneminen, ihmisten vetäminen mukaan moraalittomiin ja vääriin tekoihin, Ranskan vallankumouksen jakobiinitkin saivat aikoinaan ihmiset temmatuksi järjettömien aatteittensa taakse ja aiheuttivat näin valtavan kaaoksen.

AOC:n ajatuksia on syytä vastustaa USA:n tulevaisuuden takia, tulevaisuus ei voi olla perusteiltaan poliittista sirkusta, kansakunta ei selviä, jos se seuraa pinnallista ja tunteellista narratiivia, missä teoilla ei ole seuraamuksia, eikä totuudella mitään merkitystä. Kansallisen agendan täytyy perustua todellisuuteen, eikä utooppiseen fantasiaan. Amerikassa toimii malli, jossa poliittinen ajattelu pohjautuu periaatteisiin, yhteiskuntaa tulee hallita järjestäytyneen vapauden kautta luonnonlaki ohjeenaan. Mikäli AOC:n malli otetaan normiksi, USA tulee tuhoutumaan, ja juuri sen takia hänet on otettava vakavasti.

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevien sosialismi ei ole koskaan ennen ollut tasolla millä se on nyt. Jokainen heistä on menossa yhä enemmän vasemmalle, avoimet rajat ja salliva turvapaikkapolitiikka sekä verojen korottaminen on yhteinen agenda. Yhteys kansaan puuttuu, ja todellisuustaju on hukassa. Usea demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivistä kannattaa Green New Dealia.

 

Lähteitä:

All aboard with Ocasio Cortez for the emerald city. Demirep Youtube 2.6.2019.

Horvat, John, The danger of not taking Alexandria Ocasio-Cortez seriously. Return to order CNS News 22.2.2019.

Klein, Aaron, Who’s behind the Green New Deal? Big money backs Ocasio-Cortez socialist dream project. Sovereign Nations 20.2.2019.

 

Kirjoittaja on Hilkka Axelsen, eläkkeellä oleva kirjastonhoitaja, FM yleinen historia.

Vieraskynä ke 03.07. 23:00

Vieraskynä

Oikean Median vieraskynä -blogiin poimitaan mielenkiintoisia kirjoituksia henkilöiltä, jotka kirjoittavat harvemmin tai eivät voi omalla nimellään kirjoittaa valitsemistaan aiheista.

tuoreimmat

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12. 22:32

Avoin kirje Suomen medialle

su 26.11. 21:40

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Covid tarinani 2020-2022

ke 09.03. 00:04

Tapio Puolimatka Jyväskylässä 23.1. 2022: "Ihmisyyden halventaminen terveysuskonnon nimissä"

su 30.01. 15:29

Youtubesta sensuroitu Tapio Puolimatkan video

su 23.01. 12:51

Miksi en toistaiseksi ota koronarokotetta?

to 16.12. 00:39

IHMELÄÄKE IVERMEKTIININ HOITO-OHJEET KORONAAN VIHDOIN SUOMEKSI

to 18.11. 22:46

Ihmelääke ivermektiini, eli kuinka THL:n ohjeet tekivät minusta salaliitto-teoreetikon

su 07.11. 21:44

Uusi Suomi sensuroi jälleen: dosentti Malisen ja kirurgian erikoislääkäri Elomaan kirjoitus katosi

ke 27.10. 17:24

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04.2024 00:17

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04.2024 13:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44