Li Andersson huolissaan siitä, että matematiikkaa arvostetaan enemmän kuin muita oppiaineita

"Haluan kannustaa jokaista opiskelemaan itseä kiinnostavia aineita, jotta opiskelijat eivät stressaisi arvosanoista lukion ensimmäisestä vuodesta alkaen"

Kotimaa ke 24.07.2019 23:33

Li Anderssonin mielestä tämänhetkinen korkeakoulujen todistusvalinnan pisteytystyökalu, jossa tietyt ylioppilastutkinnon oppiaineet kuten pitkä matematiikka saavat suuremman painoarvon kuin toiset, luo turhan suuria paineita opiskelijoille korkeakoulutukseen haettaessa.

Li haluaisi uudistaa järjestelmää niin, että lukiolaiset opiskelisivat niitä aineita, jotka heitä aidosti kiinnostavat. Matematiikan opiskelua voisi vähentää, jos se ei kiinnosta ja jos sitä ei jaksa opiskella.

"Haluan kannustaa jokaista opiskelemaan itseä kiinnostavia aineita, jotta opiskelijat eivät stressaisi arvosanoista lukion ensimmäisestä vuodesta alkaen", Li Andersson kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Matematiikka luo kuitenkin pohjan kaikelle tieteelle ja siksi sen osaamista on tähän saakka arvostettu tieteellisissä jatko-opinnoissa huomattavasti enemmän kuin vaikkapa psykologian opintoja. On vaikeaa kuvitella kuinka tiedeopintojen tulisi muuttua, jotta vähemmän matematiikasta innostuneet opiskelijat voisivat pärjätä niissä yhtä hyvin kuin matematiikkaan enemmän satsanneet toverinsa.

 

Asiasta uutisoivat Maaseudun tulevaisuus ja Verkkouutiset.

 

Jukka Rahkonen ke 24.07. 23:33

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot