Kansalaisjournalisti ja kunnanvaltuutettu Junes Lokka paljasti: Ison Omenan ryöstö-jengi oli ulkomaalaistaustainen

Valtamedia uutisoi "nuorisojoukon" Espoossa tekemästä törkeästä ryöstöstä eilen sunnuntaina. "Nuorisojoukon" nimiä ja taustoja ei tietenkään kerrottu - tutusta syystä

Kotimaa ma 05.08.2019 22:42
Kansalaisjournalisti ja kunnanvaltuutettu Junes Lokka ratkaisi ostoskeskuksen arvoituksen

Iltalehti uutisoi sunnuntaina 4.8.2019 näin:

"Espoon Ison Omenan kauppakeskuksen liepeillä tapahtunut ryöstö oli etukäteen suunniteltu. Neljän 17-18 -vuotiaan nuorukaisen porukka oli päättänyt ottaa kohteekseen 15-vuotiaan pojan, jonka yksi jengiläinen tunsi koulusta. Oli lokakuinen ilta, kun ryöstöporukka tapasi kauppakeskuksen luona.Tapaamisesta oli sovittu Snapchatissa."

"Porukka kohtasi uhrin ja tämän tyttöystävän läheisessä puistossa, missä ryöstö alkoi heti. Pojalta kysyttiin tupakkaa samalla, kun yksi ryöstäjistä otti hänet takaapäin kyynärkuristusotteeseen ja laittoi veitsen hänen kurkulleen", jutussa kerrotaan.

"Anna reppu tai mä viillän sun kaulan auki! 17-vuotias ryöstäjä uhkasi muiden ryhtyessä penkomaan uhrin reppua ja taskuja", iltalehti kirjoitti - tässä kohtaa viimeistään lukijalla voi muodostua spontaani mielleyhtymä viimeaikaisiin muihin tapahtumiin.

"Kun pojan tyttöystävä yritti mennä apuun, hänet heitettiin vasten seinää. Häntä myös lyötiin nyrkillä pään alueelle", uutinen jatkaa - tästäkin lukija voi tehdä johtopäätöksiä, koska joissakin kulttuureissa tällainen tyttöihin kohdistuva väkivalta on täysin normaalia.

"Tyttö yritti toistuvasti nousta, mutta hänet paiskattiin aina takaisin maahan. Lopulta hän ei jaksanut edes yrittää ylös. Ryöstö keskeytyi vasta sivullisten tultua paikalle ja soitettua hätäkeskukseen.”

Uutisointi kokonaisuudessaan noudatti jo liiankin tutuksi käynyttä kaavaa: Kun erittäin törkeän rikoksen tekijät ovat ulkomaalaistaustaisia, niin kirjoitetaan "nuorisojoukosta" ja "neljän nuorukaisen porukasta". 

Jälleen tekijöiden tausta olisi voinut jäädä vain arvuuttelujen varaan ellei Oulun islamilaisen joukkoraiskausepidemian keväällä paljastanut kansalaisjournalisti Junes Lokka olisi puuttunut asiaan.

Kuva Junes Lokan twiitistä:

Paul Joseph Watson sanoisi tähän "imagine my shock".

 

 

Jukka Rahkonen ma 05.08. 22:42

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot