PS:n Tavio: Käynnissä kristittyjen vaino - Tavio vaatii Rinteen hallitukselta toimia

Kristittyjen elämä on vaarallista varsinkin Afrikan ja arabimaiden islamistisesti hallituilla alueilla.

Kotimaa to 08.08.2019 21:45

Kristittyihin kohdistuvia vainoja tutkivan ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin mukaan maailmassa on yli 200 miljoonaa kristittyä, jotka joutuvat kokemaan sortamista uskonnostaan johtuen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää äärimmäisen vakavana, että kristittyjä sorretaan jopa kymmenissä maailman maissa. Joka päivä keskimäärin 11 kristittyä tapetaan uskonnollisista syistä.

Tavio aikoo nostaa eduskunnassa esiin kysymyksen, miten Rinteen hallitus aikoo reagoida käynnissä oleviin kristittyjen vainoihin.

Tavion mielestä hallituksen tulee reagoida asiaan sekä sisä- että ulkopolitiikassa. Tavio toivoo Suomelta tiukempaa linjaa kristittyjä sortavien maiden hallituksiin ja toivoo vainotuiksi tunnettujen kristittyjen asettamista etusijalle, mikäli turvapaikkajärjestelmää ja pakolaiskiintiötä jatketaan.

Tavion mielestä Suomen kansan olisi syytä tiedostaa maailmalla käynnissä oleva kirkkojen polttaminen ja kristinuskon tuhoaminen tietyillä alueilla. Siksi Tavio pitää aiheellisena, että Suomessa myös valtamedia kertoisi kattavammin siitä, kuinka vainottuja kristityt ovat monilla alueilla.

Kristittyjen elämä on vaarallista varsinkin Afrikan ja arabimaiden islamistisesti hallituilla alueilla. Muita kuin islamistisesti motivoituneita maita, joissa kristittyjen uskonnonvapautta sorretaan, ovat etenkin Intia, Kiina ja Pohjois-Korea.

Tavio katsoo myös, että Rinteen hallituksen kasvavat panostukset kehitysyhteistyöhön on käytävä läpi kristittyjen aseman näkökulmasta.

– Suomen ei pidä kehitysyhteistyön kautta auttaa sellaisia hallituksia pysymään vallassa, jotka eivät kunnioita uskonnonvapautta, Tavio linjaa.

 

 

Jukka Rahkonen to 08.08. 21:45

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot