Halla-aho ihmettelee Poliisin toimintaa ja Ohisalon tempausta: On verrattavissa Sipilän talolupaukseen

Kansalaisia on ihmetyttänyt suuresti myös miksi Maria Ohisaloa ei ole kiinnostanut lainkaan reagoida suomalaisiin kohdistuneisiin henkirikoksiin, joissa tekijä on ollut irakilainen muslimi.

Kotimaa su 17.11.2019 00:11

Helsingin poliisi ilmoitti tänään lopettavansa toistaiseksi palautukset Irakiin pois lukien rikosperusteiset palautukset, joita jatketaan edelleen.

"Myös muiden maiden osalta tilannetta selvitetään. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa muuta kommentoitavaa", Helsingin poliisi kommentoi Twitterissä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi pitävänsä poliisin ratkaisua perusteltuna. Sosiaaalisessa mediassa on spekuloitu tuliko käsky poliisille ensin itse asiassa juuri Maria Ohisalolta.

Kansalaisia on ihmetyttänyt suuresti myös miksi Maria Ohisaloa ei ole kiinnostanut lainkaan reagoida suomalaisiin kohdistuneisiin henkirikoksiin, joissa tekijä on ollut irakilainen muslimi.

Suomen suosituimman puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho hämmästeli twitterissä Poliisin äkillisiä ja epäjohdomukaisia toimia ja esitti Poliisille tiukkoja kysymyksiä:

1) Kuka teillä poliisissa harkitsee, mitä viranomaispäätöksiä panette täytäntöön?

2) Jos Irakiin ei voi palauttaa laittomasti maassa olevia, miten sinne voi palauttaa rikollisia? Non-refoulment-periaate koskee KAIKKIA.

3) Montako rikollista on palautettu Irakiin tänä vuonna?

Halla-aho vertasi myös Ohisalon tempausta Sipilän talolupaukseen vuonna 2015:

"Ilmoitus siitä, että kaikki saavat jäädä, on muuten verrattavissa Sipilän talolupaukseen 2015, mutta Ohisalon tapauksessa takana ei ole sinisilmäisyys vaan kiilusilmäinen ideologia. Viesti leviää reaaliajassa Irakiin. Saa nähdä, kauanko kepulla on kanttia kannattaa vihreää aisaa."

Halla-aho kommentoi asiaa myös Facebookissa.

"Kaikki tietävät, että Irak on vaarallinen maa. Maan vaarallisuus ei kuitenkaan ole peruste kansainväliselle suojelulle. Erityisen mielenkiintoinen on ajatus, että Suomi olisi vastuussa ulkomailla olevien ulkomaalaisten hengestä, kun samaan aikaan kukaan ei tunnu olevan vastuussa niistä Suomessa asuvista suomalaisista, jotka ovat joutuneet turvapaikanhakijoiden uhreiksi", perussuomalaisten puheenjohtaja muistuttaa.

Halla-aho nostaa esiin maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden suomalaisiin kohdistaman väkivallan: ”Vuonna 2016 kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa ryösti ja tappoi suomalaismiehen Kajaanissa. 2017 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut tunisialainen tappoi kaksi ihmistä Turussa. 2018 irakilainen turvapaikanhakija leikkasi pään irti iäkkäältä naiselta Porissa.”

"Irakissa tapettua henkilöä pidetään suomalaisen turvapaikkapolitiikan uhrina, jonka vuoksi politiikkaa on muutettava. Miksi ylempänä mainitut suomalaiset eivät ole suomalaisen turvapaikkapolitiikan uhreja, joiden vuoksi asioiden pitäisi muuttua?" Jussi Halla-aho kysyy ja jatkaa: "Miksi Suomen on suojeltava ulkomaalaisia ulkomailla mutta ei suomalaisia Suomessa?"

 

 

Jukka Rahkonen su 17.11. 00:11

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot