Ulkomailla kauhistellaan pääministeri Sipilän tunteettomuutta oman maansa kansalaisia kohtaan

Georg Spöttle totesi "Sipilän sylkäisseen puheellaan vasten kansansa kasvoja" ja että hänen mielestään Sipilälle "ei ole sijaa politiikassa".

Kotimaa ma 07.01.2019 23:09
Kuva: Verkkouutiset.fi -artikkeli

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) viittasi uudenvuodenpuheessaan Oulun viime viikkojen uutisiin ulkomaalaisista, jotka ovat raiskanneet ja käyttäneet seksuaalisesti hyväkseen alaikäisiä ja korosti, että epäiltyihin rikoksiin ovat "tässäkin tapauksessa syyllistyneet yksilöt, eivät väestöryhmät".

"Vetoan, että tapahtumia ei käytetä vihan lietsontaan pakolaisia tai ulkomaalaistaustaisia henkilöitä vastaan. Muistutan, että omankädenoikeuden käyttö on oikeusvaltiossa rikos, kuten myös vihapuheen viljeleminen", Sipilä totesi.

Sipilä asettui lausumallaan omaa kansaansa vastaan ja antoi ymmärtää, että "vihapuheen viljeleminen" on hänen mielestään hirvittävämpi rikos, kuin ulkomaalaisten alaikäisiin lapsiin kohdistama seksuaalinen hyväksikäyttö ja raiskaaminen. Pääministeri ei tiennyt, että rikoslakimme ei edes tunne käsitettä "vihapuhe".

Sipilän uudenvuodenpuhe pääsi kertaheitolla niin unkarilaisten medioiden kuin miljoonia lukijoita tavoittavan Breitbart'inkin uutisaiheeksi.

Tarjottuaan vuonna 2015 omaa kotiaan turvapaikanhakijoiden asuttavaksi, Sipilä ei sen koommin olekaan päässyt yhtä laajasti asian tiimoilta monikulttuuriselle maailmankartalle.

Mutta nyt Breitbart uutisoi, että uudenvuodenpuheen avulla suomalainen johtaja vaatii kansalaisia pidättäytymään "vihapuheen levittämisestä" sen jälkeen kun "nuoria tyttöjä saalistava ulkomaalainen raiskausjoukko on joutunut tutkimusten kohteeksi".

Breitbart huomautti, että vaikka tapaukset ovat herättäneet järkytystä ja vihaa eri puolilla Suomea, pääministerille tärkeintä on korostaa vain, että "epäiltyihin rikoksiin ovat syyllistyneet yksilöt, eivät väestöryhmät".

Breitbart kertoi, että seksuaalisen väkivallan lisääntymisessä on merkittävänä tekijänä taustalla ollut turvapaikanhakijoiden määrän kasvu vuodesta 2015 lähtien. Breitbart tarjosi lisäksi tilastotietoa Suomesta ja Ilta-Sanomien isoa 15.12.2018 julkaisemaa selvitystä ulkomaalaisten seksuaalirikollisuudesta, josta ilmenee irakilaisten ja afganistanilaisten olleen vuonna 2017 yliedustettuina seksuaalirikoksissa. Irakilaisia ja afganistanilaisia epäiltiin lukumääräänsä nähden seksuaalirikoksesta 40 kertaa niin usein kuin kantasuomalaisia.

Unkarissa puolestaan Suomen pääministerin uudenvuodentervehdystä kansalleen kommentoitiin Unkarin yleisradion Huomenta Unkari –lähetyksessä ja 888.hu -uutissivustolla.

Unkarin yleisradion aamulähetyksessä vieraillut pääministeripuolue Fideszin ajatushautomon Nézöpontin turvallisuuspolitiikan analyytikko Georg Spöttle totesi Sipilän ”sylkäisseen puheellaan vasten kansansa kasvoja” ja että hänen mielestään Sipilälle ”ei ole sijaa” politiikassa.

"Vaihtaisin tämän pääministerin kansallisen edun nimessä. Hän ei arvosta ollenkaan omia kansalaisiaan”, Spöttle oli sanonut.

Maailmalla säälitään Suomen kansaa ja nauretaan suomalaisten poliitikkojen yhä jatkuvalle sinisilmäisyydelle mitä tulee maahanmuuttoon ja islamissa täysin hyväksyttäville, sharia-lain oikeuttamille seksuaalirikoksille ja raiskauksille.

Suomessa tästä Unkarin medioissa käymästä Sipilän uudenvuodenpuheen kritisoinnista räjähti lähes pommi, kun pitkään Unkarissa asunut Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija, George Sorosin säätiön rahoittamassa poliittisessa yliopistossa opiskellut vasemmistoaktivisti Annastiina Kallius nosti perjantaina sosiaalisessa mediassa esiin Unkarissa todetut tosiasiat Suomesta.

”Uskomatonta aggressiivista vihanlietsontapropagandaa”, Kallius kommentoi Twitterissä ja peräänkuulutti lisäksi, "miksi kokoomus tekee Euroopan Parlamentissa edelleen yhteistyötä Fideszin kanssa", ja muisti mainita "persujen ihannoivan Orbánia".

Punaviherradikaali valtamedia käynnisti Suomessa valtavan myyräntyön ampuakseen alas ulkomaille levinneet "virheelliset väitteet" siitä, että Sipilä olisi puolustellut raiskauksiin syyllistyneitä ulkomaalaisia.

Suomen Unkarin-suurlähetystö ryhtyi myös toimiin ja muun muassa toimitti näihin medioihin unkarinkieliset käännökset Sipilän uudenvuodenpuheesta.

Yle kiirehti välittömästi sunnuntaina julkaisemaan Kalliusta vuolaasti tukevan ja Unkarin hallitusta törkeästi haukkuvan uutisartikkelin.

"Uutinen" on katkeraa tilitystä Orbánin vaalivoitosta, joka paljastaa vasemmistolaisille tyypillisen uhriutumisen, pillittämisen sekä kunnioituksen puutteen. Orbánin esiintyminen voimakkaasti kristillisen Euroopan puolustajana maahanmuuttoa vastaan on herättänyt "Unkarissa Orbánia vastustavissa piireissä liikkuneessa" Kalliuksessa ja "pääkaupungin aktivistipiireissä" pöyristymisen tunteita ja kiivasta vastarintaa, mutta joka nyt on muuttunut "kolkoksi naurahteluksi".

Vaikka Yle nimittää Unkarin hallitusta "räikeää propagandaa" tuottavaksi "Orbánin koneistoksi", Yleä ja Kalliusta yhdistävä vasemmistopropaganda sen sijaan paljastuu, kun Yle tuo sokerina pohjalla esille Kalliuksen rakkaustarinan.

"Kallius rakastui iranilaissyntyiseen mieheen teatteriryhmässä. Yhdessä he olivat mukana perustamassa turvapaikanhakijoita auttavaa MigSzol-aktivistiryhmää."

Sääliä kerjäten ja tunteisiin vetoamalla Yle vielä toteaa, että maahanmuuttajatyö, jota Kallius puolisoineen teki aktivisteina, on nyt kielletty rangaistusten uhalla.

Onhan Suomessakin arvosteltu ulkomaiden vallanpitäjiä ja johtajia, esimerkiksi vaikkapa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia todella halveksivasti ja epäkunnioittavasti.

Ei sitäkään ole pidetty sopimattomana, vaan jopa suotavana ja sen on katsottu olevan osa demokratiaa.


 

Tytti Salenius ma 07.01. 23:09

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot