Pohjanmaalla raiskausrikokset räjähtäneet käsiin

Raiskausten määrä on yli kaksinkertaistunut yhdessä vuodessa

Kotimaa la 02.02.2019 23:31
Piia Kattelus ja Sami Kilpeläinen

Tuorein poliisin tilasto kertoo karun faktan raiskausrikoksista Vaasan vaalipiirissä: raiskaukset, joissa rikoksesta epäilty tiedetään, ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella viidestäkymmenestä (v. 2017) yli sataan (v. 2018).

Raiskausrikoksista epäillyistä noin 37 prosenttia on ulkomaan kansalaisia. Lisäksi noin 17 prosentissa raiskausrikoksista tekijän henkilöllisyyttä ei tiedetä.

Pohjanmaan poliisilaitos kattaa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat. Maakunnan väestöstä noin 3 prosenttia on ulkomaalaisia. Raiskausrikoksissa ulkomaalaisten edustus on väkilukuun nähden yli kymmenkertainen.

-Jokaisen tulisi ymmärtää liberaalin maahanmuuttopolitiikan karmeat seuraukset ja myöntää, että suunta on muutettava. Jokainen raiskaus on tuomittava ja hallitulla maahanmuuttopolitiikalla pystymme niitä ennaltaehkäisemään, toteaa Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus.

”Suomen kansalaisuuden saamisen edellytyksiä on tiukennettava. Raiskausrikosten voimakkaassa kasvussa Pohjanmaalla näkyy myös jo Suomen kansalaisuuden saaneiden osuus”.

-Vaadin selvitystä vastuullisilta ministereiltä ja virkamiehiltä siitä, mistä raiskausrikosten räjähdysmäinen kasvu johtuu ja miten raiskausrikokset saadaan estettyä, painottaa Kattelus.

 

Jukka Rahkonen la 02.02. 23:31

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot