Blogi: Heikki Porkka, pe 10.05.2019 11:56

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

 

Ylen ja Helsingin Sanomien tuoreiden kannatusmittausten mukaan perussuomalaiset on tällä hetkellä Suomen suurin puolue.

Helsingin Sanomien mittaus antoi perussuomalaisille 18,7 prosentin kannatuksen, Yle 18,8.

Perussuomalaisten kohdalla tilanne ei kuitenkaan ole uusi, sillä vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen gallupkannatus oli Ylen Taloustutkimuksella teettämässä mittauksessa (kesäkuu 2011) huomattavasti korkeampi, peräti 23,0 prosenttia.

Kesäkuun (2011) mittauksessa oli noin neljä prosenttiyksikköä nousua vaalitulokseen nähden. Perussuomalaiset oli tuolloin kannatukseltaan Suomen suurin puolue. Toukokuun 2011 mittaus antoi jo osviittaa tulevaan galluplukeman oltua 20,6, jolla perussuomalaiset kiilasi itsensä kakkoseksi sdp:n ja keskustan ohi. Toukokuun gallupykkösenä paistatteli kokoomus.

Ylen tuore (toukokuu 2019) mittaus osoittaa 1,3 prosenttiyksikön nousua vaalitulokseen nähden, joten jos vanhat merkit pitävät paikkansa, kesäkuun gallup osoittaa vähintään yhtä hyvää tulosta kuin toukokuun mittaus.

Vuoden 2011 vaalivoitosta huolimatta perussuomalaiset jäi oppositioon, joka oli varsin viisas ratkaisu ottaen huomioon uusien edustajien kokemattomuuden eduskuntatyöstä. Puolueen kannatus säilyi kohtuullisella tasolla koko vaalikauden, vaikka valtamedia teki kaikkensa saadakseen suosion vahvaan laskuun. Valtamedian harjoittaman halveksunnan ja pilkan kohteena olivat maahanmuuttokriittiset kansanedustajat, erityisesti Jussi Halla-aho.

Vuoden 2015 eduskuntavaalit antoi perussuomalaisille jälleen hyvän tuloksen, jonka seurauksena aukeni hallituspaikka. Puolueen hallitustaival oli alusta pitäen onnetonta seurattavaa, sillä kansalaisten silmissä perussuomalaiset ei kyennyt pitämään ainoatakaan tärkeää vaalien alla lausuttua lupausta, joista merkittävimmät liittyivät haitalliseen maahanmuuttoon ja suomalaisten asemaan omassa maassaan.

Perussuomalaisten ja heidän kannattajiensa kannalta parasta nykyisessä tilanteessa on se, että hallitusneuvotteluja käyvien puolueiden on otettava huomioon perussuomalaisten merkittävimmät vaaliteemat, mikäli ne haluavat säilyttää suosionsa ja torpata samalla PS-puolueen suosion kasvun.

Jos hallitus muodostuu nyt neuvottelevien puolueiden kesken, täytyy hallitusohjelmassa näkyä PS-puumerkki ainakin maahanmuuttopolitiikassa ja ilmastopolitiikassa. Mikäli merkkiä ei näy, on mitä todennäköisintä, että perussuomalaisten gallupkannatus nousee tulevina kuukausina useita prosenttiyksikköjä.

On täysin mahdollista, että hallitusneuvottelut kariutuvat, jos ja kun keskustassa oivalletaan kuinka epäluotettavalta ja –loogiselta puolueen toiminta vaikuttaa kansalaisten silmissä. Rinteen mahdollinen hallitus lähtee 99 prosentin varmuudella tuhoamaan juuri sitä talouspoliittista linjaa, jota keskusta pyrki kaikin keinoin edistämään Sipilän hallituksessa.

Entä millä tavoin uusimpien mielipidemittausten tulos vaikuttaa edessä oleviin EU-vaaleihin? Ennustaminen on lähes aina melko vaikeaa, mutta näkemykseni mukaan Suomessa ei tapahdu samanlaisia voimakkaita kannatusmuutoksia, joita on odotettavissa monissa muissa EU-maissa.

Miksi ajattelen näin? Siksi, että suomalaiset ovat hitaita heräämään ja toisaalta siksi, että osa kansalaisista odottaa perussuomalaisilta muutostekoja enemmän eduskunnassa kuin EU-parlamentissa.

Henkilökohtaisesti äänestän EU-vaaleissa ehdokasta, joka ei edusta mitään eduskuntapuoluetta. Syitä on monia, mutta menemättä tässä tekstissä syvemmin perusteluihin, totean, että kannatan hengenvaarallisen ja taloudellisesti katastrofaalisen haittamaahanmuuton suhteen tiukempaa linjaa kuin yksikään eduskuntapuolue.

Yksi merkittävä kriteeri äänestyskäyttäytymiseeni selviää seuraavista riveistä:

Suura 8:12 “Herrasi antoi enkeleille ilmoituksen: ”Minä olen teidän kanssanne. Vahvistakaa niitä, jotka uskovat. Minä asetan pelon uskottomien sydämeen. Hakatkaa poikki heidän kaulansa ja raajansa.”

Suura 5:51 "Uskovaiset, älkää ottako juutalaisia ja kristittyjä ystäviksenne; he ovat toistensa ystäviä. Joka ottaa heitä ystäväkseen, kuuluu heihin. Allah ei johdata väärintekijöitä."

Suura 4:89. "He toivoisivat, että te tulisitte uskottomiksi, aivan kuin he itse ovat, ja siten heidän kaltaisikseen. Älkää ottako itsellenne ystäviä heidän joukostaan, ennen kuin he lähtevät kodeistaan Jumalan retkelle. Jos he palaavat entiseen vihamielisyyteensä, niin ottakaa heidät kiinni ja surmatkaa, missä heidät kohtaattekin."

Kyse on akuutista ja pahenevasta ongelmasta kaikkialla läntisessä Euroopassa. Sivistyneen maailman kehitystä seuraavalle ei ole jäänyt millään tavoin epäselväksi tosiasia, jonka mukaan islamin uusin rantautumisyritys ei ole tuottanut mitään hyvää Euroopalle. Sen sijaan se [islamin maihinnousu] on tuonut muassaan

1) länsimaista elämäntapaa vihaavan kulttuurin, 2) lisää väkivaltaa ja sen uhkaa, 3) naisten alistamista, 4) terrorismia, 5) kohonneen terroriuhan ja 6) kroonistuneen raiskausepidemian sekä 7) monenlaista muuta ikävää, joka on rinnastettavissa mafiatoimintaan.

Muistan hyvin, kun eräs perussuomalaisten nykyinen kansanedustaja totesi noin kaksi vuotta sitten, että keskityn liikaa analysoimaan haitallista maahanmuuttoa ja islamin länsimaihin tuomia ongelmia. Hänen mielestään hyvä taloustilanne ratkaisee ongelmat.

Nähtävästi hän ei ymmärtänyt sanojensa paradoksaalisuutta, sillä haitallinen maahanmuutto on toteutunut osin juuri sen mahdollistamana, että talous on ollut noususuhdanteessa kaikkialla Euroopassa. Kun lompakossa on riittävästi valuuttaa, on se velkarahaa tai ikiomaa, katoaa useilta ihmisiltä ymmärrys siitä, että haitallinen maahanmuutto on aivan yhtä haitallista riippumatta siitä, onko taloustilanne hyvä vai huono.

Ja toisaalta, jos taloustilanne on hyvä, haitallinen maahanmuutto on varma tapa saattaa talous laskusuuntaan.

Millaisia teemoja kyseinen eduskuntavaaliehdokas toteutti myöhemmin kampanjassaan?

Haitallinen maahanmuutto, haitallinen maahanmuutto ja haitallinen maahanmuutto. Talousteemat loistivat poissaolollaan vilahtaen vain ajoittain tiedotuksen virrassa.

1990-luvun lama sekä useiden reippaasti rikastuneiden ystävien, tuttujen ja vihamiesten toiminta Nokian luoman noususuhdanteen aikana muistutti mieleen muutaman ajatuksen, joilla on jotain tekemistä nykypäivän kanssa.

Kun Suomi nousi 1990-luvulla taloudellisesti Nokian johdolla, oli selkeästi nähtävissä, että yhteiskunnan kannalta olisi parempi, jos ihminen omaisi ensin riittävästi sivistystä ja vasta sen jälkeen paksumman lompakon.

Äkkirikastuneita on kautta aikain vaivannut sama tauti – suuret luulot omasta älykkyydestä ja viisaudesta. Ikään kuin lompakko olisi älyn ja viisauden mittari. Joskus se voi sitä olla, mutta toisaalta paksu lompakko voi olla merkki myös siitä, että sen kantaja on häikäilemätön ja moraaliton moukka, jossa puhdasta on vain ulkokuori.

Ulkokuoreen liittyen. Kun henkilö, kuka tahansa, ryhtyy puhumaan ”tunneälystä”, on syytä miettiä onko kyse narsistisesta ihmisestä, jonka merkittävin taito on kyky tuottaa sanoja, joiden takana on pelkkää tyhjää.

Talouden ammattilaisten käsityksen mukaan eurooppalaiset ovat kulkeutumassa kohti ankeampia aikoja. Juuri nyt tarvitaan aitoja taloustietäjiä, ei niitä, jotka nojaavat ”tunneälyyn”, vaan talousrealisteja, joilla ei ole liian suuria luuloja itsestään vaan rautainen ymmärrys talouden liikkeiden todennäköisyyksistä.

Väistämättä eteen tulevista karikoista ei selvitä tunteilemalla vaan tosiasiat tunnustamalla ja noudattamalla kurinalaisesti politiikkaa, joka kasvattaa kansalaisten luottamusta. Paras tapa kasvattaa kansalaisten luottamusta on oman kansan edusta, turvallisuudesta ja taloudesta huolehtiminen.

Omien edusta ja turvallisuudesta huolehtiminen vaatii varmuudella tiukkaa linjaa kansainvälisellä kentällä, joskus jopa niin tiukkaa, että kansainvälisiä sopimuksia venytetään, muutetaan tai rikotaan.

Hyvä poliitikko ymmärtää, että poliitikko on kansan palvelija, huono poliitikko sen sijaan käyttäytyy kuin kansa olisi poliitikkoja varten. Yhteiskunnan pahin sisäinen vihollinen on egoistinen ja narsistinen päättäjä, joka toteuttaa oman kansan edun vastaista politiikkaa.

Heikki Porkka pe 10.05. 11:56

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Greta-arvo ja Helsingin Sanomien Chemnitz-valheita

pe 23.08. 11:12

Ahdistu aidoista asioista. Hui kauhistus!!

to 22.08. 10:55

Nerouden riivaamiin uusia jäseniä?

ma 19.08. 12:18

Turkkilainen espoolainen, marokkolainen helsinkiläiseno ja muita kiellettyjä aiheita

pe 16.08. 15:29

Kööpenhaminassa ja Ruotsissa räjähtelee, Suomessa raiskataan lapsia

ma 12.08. 12:02

"Haaveilen vahvasta ja urheasta kansakunnasta, joka kukistaa painajaisen nimeltä monikultturismi"

ti 30.07. 12:34

Viina oli ennen kortilla, nykyisin kahlitaan sanoja

ma 29.07. 14:08

Arvoton [Länsi-] Eurooppa

to 25.07. 11:55

Ohjaaja Aku Louhimies vastaan päätoimittaja Jouko Jokinen (yle)

pe 05.07. 13:39

Nationalismi ja kansallismielisyys ovat isänmaan ystävien aatteita

ma 01.07. 12:57

blogit

Vieraskynä

Tanskan sosiaalidemokraattinen hallitus lipsuu lupauksistaan

to 25.07.2019 21:43

Juha Ahvio

Sananvapaus on entistäkin uhatumpi Suomessa

pe 16.08.2019 00:09

Professorin Ajatuksia

Sanna Marin ja työajan lyhennys

to 22.08.2019 23:24

Marko Hamilo

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

pe 05.07.2019 00:00

Jukka Hankamäki

Vaarana liian hyvät Venäjä-suhteet

to 22.08.2019 23:26

Petteri Hiienkoski

Kunnioitetaanko koululaitoksessa enää ihmisoikeuksia?

ti 13.08.2019 00:15

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Rauhan projekti ei etsi vihollisia omistaan

ti 30.07.2019 17:12

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Monikulttuurisuus lisää rikollisuutta

su 18.08.2019 04:14

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Putin tulee rauha käsissään?

ke 21.08.2019 23:10

Mika Niikko

Väärinajattelijoiden oikeudet

ma 08.07.2019 21:55

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hussein Al Taee, Taqiya ja muslimipoliitikkojen perimmäiset lojaliteetit

su 18.08.2019 09:12

Heikki Porkka

Greta-arvo ja Helsingin Sanomien Chemnitz-valheita

pe 23.08.2019 11:12

Tapio Puolimatka

Asetun ehdolle Suomen Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi

ma 12.08.2019 22:21

Olli Pusa

Uusi Eurooppa tuhoon tuomittu?

su 18.08.2019 11:57

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Vihreät nuoret haukkuvat väärää puuta

pe 23.08.2019 09:24

Jessica Vahtera

Työhyvinvointia yhteiskunnan piikkiin

to 22.08.2019 16:17

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Liberalismin siunaukset

ke 21.08.2019 23:09

Matti Viren

Työpaikat eivät synny itsestään

ke 21.08.2019 23:13