Junnila (ps): Pysyviä oleskelulupia ei tule myöntää suojelutarpeen muututtua luvat peruttava

"Jos kohteessa on mahdollista jopa lomailla tai muuten oleskella, niin silloin on kotiinpaluun aika"

Kotimaa ke 25.09.2019 23:47
Vilhelm Junnila, kansanedustaja ps

Maahanmuuttoviraston mukaan vuonna 2015 turvapaikanhakijana Suomeen tulleet voivat nyt hakea pysyvää oleskelulupaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnilan mukaan lupia ei tule myöntää, jos lähtömaan turvallisuustilanne on parantunut ja suojelun tarve poistunut.

"Turvallisuustilanteen muuttuessa oleskeluluvan perusteena oleva suojelutarve ei enää vastaa tosiasiallista ja tarkoituksenmukaista syytä nauttia suojelua ja oikeutta turvapaikkaan. Suojelutarve tulee arvioida uudelleen ja johtaa oleskelupien peruuttamiseen. Ei oleskelulupa voi olla automaatio tietyn ajan kuluttua vaan sen pitää aina perustua todelliseen tarpeeseen", Junnila toteaa.

Monet maat ovatkin arvioineet suojelutarpeen uudelleen esimerkiksi Somalian, Afganistanin ja Irakin turvallisuustilanteiden muuttuessa. Myös Suomi on toisinaan päivittänyt esimerkiksi Somalian turvallisuustilannetta, mutta sen vaikutukset pysyvien oleskelulupien myöntämiseen ovat jääneet rajalliseksi.

"Turvapaikkajärjestelmää ei tule väärinkäyttää pysyvän oleskeluvan saamiseksi tilanteissa, joissa aikaisemmin epävakaa tilanne on kehittynyt ja muuttunut siten, että kohteessa on mahdollista jopa lomailla tai muuten oleskella.  Tällaisissa tilanteissa on kotiinpaluun aika", Junnila jyrähtää.

Keskiviikkona Junnila lähestyi asiassa sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr.). Hän kysyy kirjallisessa kysymyksessä mihin toimiin hallitus ryhtyy, ettei kansainvälisen suojelun perusteella anneta pysyviä oleskelulupia tilanteissa, joissa suojelutarvetta ei enää ole käytännössä olemassa. Hän haluaa Maahanmuuttoviraston päivittämään arvioitaan lähtömaiden turvallisuustilanteesta.

Junnila osallistuu ensi viikolla Marokossa järjestettävään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ:n syysistuntoon ja sen yhteydessä pidettävään välimerifoorumiin. Maahanmuuttokysymykset ovat kokouksen keskeisiä aiheita.

 

Jukka Rahkonen ke 25.09. 23:47

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot