Blogi: Heikki Porkka, to 09.01.2020 13:53

Levykauppa Äx sensorina ja poliittisena toimijana

 

Helsingin Sanomien artikkelin otsikko ja ingressi 8.1.2020: 

”Levykauppa Äx purki uusnatsitapahtumissa esiintyneessä bändissä soittavan työntekijänsä työsuhteen ja joutui arvostelun kohteeksi: ”Tiedän, että olemme tehneet oikein”

Suomen suurimman levykauppaketjun toimitusjohtajan Jyri Lipposen mukaan islaminvastaista musiikkia tekevässä ja uusnatsitapahtumissa esiintyvässä bändissä esiintyminen ei ole Levykauppa Äxän arvojen mukaista.”

Helsingin Sanomien artikkelin sisältöä en käsittele, mutta sen sijaan pohdin Äxän reaktiota (työsuhteen purku väärien mielipiteiden vuoksi) nykypäivän trendin, suvaitsevaisen väestönosan suvaitsemattomuuden näkökulmasta.

Levykauppa Äxän päättäjiltä on nyt syytä kysyä miksi heidän myyntilistoillaan on edelleen paljon ”kyseenalaista” koti- ja ulkomaista musiikkia, jollaisessa yhtyeessä soittamisen vuoksi levykaupan työntekijä irtisanottiin. Aika omituinen juttu on, että työntekijä ei saa soittaa samaan kategoriaan kuuluvaa musiikkia, jota liike myy useiden yhtyeiden levyttämänä.

Levykaupan päätös lopettaa yhden henkilön työsuhde saattaa saada jatkoa, sillä laitavasemmistolainen vandalismiin ja väkivaltaan altis verkosto on maininnut nimeltä myös muita Äxän työntekijöitä, jotka uustaistolainen organisaatio yhdistää väärien mielipiteiden kannattajiksi.

Äxän reaktio vaikuttaa kaksinaismoralismilta ja antautumiselta uuskommunistiselle menolle, jota Suomi alkaa olla pullollaan silakkaliikkeineen ja punavihreine arvopohjineen.

Levykauppa Äx on nyt mukana rintamassa, joka tukee ajatuksen- ja sananvapauden rajoittamista vain sopiviin mielipiteisiin ja ajatuksiin.

Uskokaa tai älkää, mutta vapaasta maailmasta katsottuna Suomen maine henkisenä takapajulana kasvoi taas piirun verran.

Levykauppa Äxän toiminta oli ikään kuin jatkoa Yleisradion, Helsingin Sanomien, silakkaliikkeen, punavihreiden, kokoomuksen ja presidentti Niinistön viitoittamalle tielle, jonka päässä häämöttää valtakunta, josta sivistynyt maailma halusi kaikin keinoin eroon.

Virolaiset joutuivat elämään vuosikymmeniä henkisessä ympäristössä, jota Suomessa nyt tavoitellaan, kun ”hyvät ihmiset” kilpailevat keskenään kuka heistä osoittaa suurinta hyvyyttä pyrkiessään kieltämään sen mikä tuntuu vastenmieliseltä.

Suomalaisten älykkyystason kerrotaan laskeneen. Uskottava väite, sillä ei kai yksikään älyllinen olento pyri täysin tietoisesti kohti yhteiskuntaa, jossa naapuri tarkkailee naapurinsa sanoja voidakseen ilmiantaa hänet vääristä ajatuksista tai mielipiteistä, kuten DDR:ssä, Neuvostoliitossa, Kiinassa ja monissa muissa sosialistisissa yhteiskunnissa tehtiin ja tehdään edelleen.

Salman Rushdie, jolle iranilainen uskonnollinen johtaja, ajatollah Ruhollah Khomeini langetti vuonna 1989 kuolemantuomion jumalanpilkasta (islamin halventamisesta), on julkisuudessa olevan tiedon mukaan todennut seuraavaa:

"Kenelläkään ei ole sellaista oikeutta, ettei häntä saa loukata. Missään lukemassani julistuksessa ei ole mainittu sellaista oikeutta.

Jos olet loukkaantunut, se on sinun ongelmasi, ja sitä paitsi monet asiat loukkaavat monia ihmisiä.

Voin mennä kirjakauppaan ja osoittaa siellä monia kirjoja, joissa on omasta mielestäni hyvin epämiellyttäviä asioita. Mieleeni ei kuitenkaan juolahda polttaa kirjakauppaa maan tasalle. Jollet pidä kirjasta niin älä lue sitä.

Jos aloitat kirjan lukemisen ja huomaat sitten, ettet pidä siitä, kukaan ei käske sinua lukemaan sitä loppuun.

Luet 600-sivuisen kirjan ja sen jälkeen sanot sen loukanneen sinua syvästi; oletpa todella nähnyt paljon vaivaa, jotta voisit loukkaantua."

Totalitarismi on ollut kanssanne jo hyvän aikaa, arvon suomalaiset.

Kummallinen piirre viime vuosina kiihtyneessä kehityksessä ollut se, että liberaaliutta arvopohjanaan mainostava kokoomus on ollut eduskunnan aktiivisin puolue, mitä tulee kansalaisten sananvapauden rajoittamiseen vain sopiviin mielipiteisiin sekä puheeseen, jota ei luokitella epämääräiseksi vihapuheeksi.

Kokoomuksen vahva rooli aidon sananvapauden vastustajana hämmästyttää myös siksi, että yleensä kansalaisten vapautta rajoittavia päätöksiä on pyritty edistämään politiikan punaisella ja punavihreällä sektorilla. Tämän päivän kokoomus on ottanut viime vuosien toimillaan monta loikkaa kohti samaa arvoyhteisöä, jossa punavihreä vallankumouskaarti on tönöttänyt jo vuosien ajan.

Kokoomus oli aloitteentekijä monialaisen vihapuheryhmän perustamisessa, jolle lähtölaukauksen antoi Petteri Orpo, jonka tahdosta kokoomusministerit Antti Häkkänen, Kai Mykkänen ja Sanni Grahn-Laasonen asettivat asiantuntijaryhmän pohtimaan vihapuheen ehkäisyä.

Orpon mukaan ”vihapuhe heikentää yhteiskunnan perusarvoa: luottamusta"

Orpolle ei tullut lainkaan mieleen, että ihmisten ajatukset ja puheet ovat seuraus, eivät syy.

Kansalaisten vihainen asenne kumpuaa politiikasta, jota Suomessa on harjoitettu jo vuosien ajan. Erityisen paljon kansalaisten enemmistöä raivostuttavat useat maahanmuuttopolitiikkaan liittyvät asiat. Samalla, kun yhteiskuntaa rakentaneita suomalaisia kohdellaan kaltoin monin tavoin, tarjoillaan vieraille parasta pöytään suomalaisten hankkiman varallisuuden voimalla.

Ja kaiken kukkuraksi turvapaikanhakijoiksi kerrotut ihmiset ovat syyllistyneet lukuisiin rikoksiin, joista pahimmat ovat terrori-isku sekä kaikkinainen väkivalta, erityisesti naisiin ja tyttöihin kohdistuneet seksuaalirikokset, joiden suhteen islamilaisesta maailmasta saapuneet ovat omassa luokassaan.

Sinänsä kokoomuksen intoa sananvapauden rajoittamiseen ei tarvitse ihmetellä, sillä kokoomuslaisten nykyinen epäjumala, Euroopan unioni komissioineen, tukee kehitystä, jolla pyritään edistämään vain sopivien ilmaisujen, mielipiteiden ja tunnetilojen sallimista julkisessa keskustelussa.

Puheet EU:n valumisesta neuvostoliittolaiseksi yhteisöksi eivät ole lainkaan tuulesta temmattuja, kun muistaa millä tavoin EU hylkäsi aiemmin noudattamansa demokratian sysätessään ”väärää mieltä” olevat poliittiset vaikuttajat syrjään heille kuuluvilta valiokuntapaikoilta nykyisen EU-parlamentin järjestäytyessä.

Pyrkiessään väkipakolla tiivistämään yksimielisyyttä EU kaivaa itselleen kuoppaa, johon se tulee väistämättä putoamaan samalla tavoin kuin Neuvostoliitto hajosi tasaisen varmalla tahdilla sorrettuaan sitä ennen miljoonia valtaamiensa alueiden etnisiä kansalaisia.

EU-jäsenyyden aikana on yhä useammin voinut lainata George Orwellin Eläinten vallankumous -kirjasta tuttua neuvostoliittolaiseen reaalisosialismiin liittyvää sanontaa: ”Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.”

Toisaalta nykyisyyttä kuvaa hyvin myös toinen Orwelliin liittyvä asia, sillä poliittisilla päättäjillä ja joillain heitä taka-alalla ”piiskaavilla” talousmoguleilla on valtava halu luoda yhteiskunta, jossa 1984-kirjasta tuttu orwellilainen isoveli valvoo kaikkea mitä kansalaiset tekevät hereillä ollessaan.

Oletettavasti Levykauppa Äxän päättävät henkilöt eivät miettineet päätöstä tehdessään millaiseen joukkoon he väistämättä ajautuvat ryhtyessään kaksinaismoralistisiksi ylipapeiksi.

Levyjen myynti on bisnestä, ei hyväntekeväisyyttä. Tulevaisuus näyttää, kuinka suuren loven tapahtumien ketjun seurauksena syntynyt boikotti tuottaa Äxän taloudelle. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kassa kilisee tänä vuonna huomattavasti harvemmin kuin viime vuonna.

Uskon, että päätöstä tehdessään Äxän johto ei ole ymmärtänyt millä tavoin suuri joukko sen vakituisesta ostajakaartista reagoi. Voi olla, että Äxän yläkerrassa ei seurata yhteiskunnallisia asioita eikä siksi ymmärretä kokonaisuutta, johon työntekijän työsuhteen päättäminen asemoituu monin tavoin.

Kyse ei ole musiikkityylistä tai siitä, millaisissa tilaisuuksissa yhtyeet esiintyvät ja mitä vastaan tai minkä puolesta heiluttavat lippua, vaan kyse on taiteeseen ja koko ihmiselämään kuuluvasta elementistä, sananvapaudesta, joka on vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan peruskivi. Tätä peruskiveä Levykauppa Äxän päätös murensi jälleen piirun verran.

Päätöksellään Äx ilmoitti seisovansa punavihreän sananvapauden määritelmän takana, jonka mukaan yhteiskunnassa on ajatuksen- ja sananvapaus vain niillä, joiden mielipiteet ja toiminta läpäisevät uuskommunistisen mielipideseulan. Vastapainoksi väärät mielipiteet ja työntekijät hävitetään huutoäänestyksen voimalla.

Heikki Porkka to 09.01. 13:53

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yleisradio pimitti olennaista tietoa Hanaun joukkomurhasta

pe 21.02. 11:05

Yleisradio valehtelee jälleen

to 20.02. 12:26

Iltasanomat tyrkyttää suomalaisnaisille monikulttuurisia suhteita

ke 12.02. 11:41

Äitiä ja isää ei enää ole, uusia veroja kehitellään ja demokratiaa vihataan

ti 11.02. 11:11

Punavihreää toimittamista

pe 07.02. 09:52

EU-utopia

ke 05.02. 11:51

Mitä jos Baltzar olisi perussuomalainen?

la 01.02. 11:11

MTV häpäisee Hämeenlinnan uhria ja suomalaisia

ke 29.01. 01:28

Hämeenlinnan murha herätti jälleen keskustelun kielteisen päätöksen saaneiden asemasta Suomessa

la 25.01. 13:53

Kuin kaksi mädäntynyttä marjaa

pe 24.01. 18:12

blogit

Vieraskynä

Viranomaiset tukevat vanhemmilta salaa nuoren suunnitelmia sukupuolen vaihtamiseksi

ma 17.02.2020 21:34

Juha Ahvio

Kristillisyys ja arvokonservatismi totalitaarisen aggression kohteina EU:ssa

ma 17.02.2020 21:16

Professorin Ajatuksia

Onko Keskusta kestävän talouspolitiikan tukipilari?

ma 24.02.2020 21:48

Marko Hamilo

Kaksi kirjaa humanismin hulluudesta

su 22.12.2019 00:08

Jukka Hankamäki

Kärsimysmystiikan noviisit ja hyvyyden abbedissa

su 23.02.2020 20:54

Petteri Hiienkoski

Hallituskriisi on myös laillisuuskriisi

pe 13.12.2019 14:45

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Demokratian herjaajat

ma 24.02.2020 14:20

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

HS: Nepalilaisten ravintoloiden annetaan pyöriä orjatyövoimalla

to 20.02.2020 00:53

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Median itsesensuuri Marinin mokailusta

ma 24.02.2020 21:51

Mika Niikko

Liittyen Suomen Kuvalehden uutisointiin (20. ja 21.1.2020)

ke 22.01.2020 22:20

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Mikä ihmeen Woke?

pe 21.02.2020 00:16

Heikki Porkka

Yleisradio pimitti olennaista tietoa Hanaun joukkomurhasta

pe 21.02.2020 11:05

Tapio Puolimatka

Sukupuoli muutoksessa

ke 19.02.2020 21:42

Olli Pusa

Valheita ilmastonmuutoksesta

ma 24.02.2020 00:49

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Silakat - vasemmistofasismin valeviitta ?

ma 13.01.2020 20:49

Reijo Tossavainen

Somaleille rahaa, suomalaisille ei!

ma 17.02.2020 21:25

Jessica Vahtera

Työhyvinvointia yhteiskunnan piikkiin

to 22.08.2019 16:17

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Järjen aika jäi taa

ma 24.02.2020 21:49

Matti Viren

Uusi luokka

ke 12.02.2020 20:48