Radikaali muslimi kulttuuri- ja tasa-arvoministeriksi Norjassa

Tutkija: "Hän haluaa norjalaisten rakentavan siltoja jopa radikaaleimpien muslimien kanssa, mutta edistyspuolue on hänelle aivan liian iso harppaus"

Ulkomaat pe 31.01.2020 19:52

Kun islamin kriitikot jättivät hallituksen, radikaali muslimi nimitettiin kulttuuri- ja tasa-arvoministeriksi.

Näin juuri tapahtui Norjassa viime perjantaina, heti pian sen jälkeen kun Norjan oikeistopuolue, edistyspuolue (Fremskrittspartiet, FrP) ilmoitti eroavansa hallituksesta viime viikon maanantaina.

Tilannetta Norjassa ruotii Norjassa vuodesta 1999 lähtien asunut amerikkalainen tutkija-kirjailija Bruce Bawer Front Page Magazinen artikkelissaan "Hyytävä talvi Norjassa".

Abid Q. Raja, liberaalipuolueen (Venstre) kansanedustaja, joka viime viikkoina on vaatinut kaikkia Isis-äitejä ja heidän lapsiaan tuotavaksi kotiin, on Norjan uusi kulttuuri- ja tasa-arvoministeri.

Tätä ministerinimitystä voidaan pitää jopa varsin tragikoomisena, sillä Norjan koalitiohallituksen kaatumisen ja edistyspuolueen eron taustalla on juurikin Syyrian al-Holin leiriltä Norjaan 18. tammikuuta tuodusta Isis-taistelijan "perheestä" syntynyt kohu.

Edistyspuolue ei hyväksynyt sitä, että al-Holin leiriltä päästettiin Norjaan kahden Isis-taistelijan kanssa naimisissa ollut norjalais-pakistanilainen nainen, joka vuonna 2013 lähti Norjasta asumaan IS-ryhmän hallussa olevalle alueelle. Puolueen mielestä vain naisen vakavasti sairas lapsi olisi voinut tulla maahan.

Edistyspuolue tuomitsi kovasanaisesti "norjalaisperheen", kahden lapsen ja näiden äidin, tuomisen Norjaan ja piti sitä turvallisuusuhkana.

Vaikka naisjihadistit ovat tutkitustikin yhtä motivoituneita ideologisesti kuin heidän mieskollegansa ja "käveleviä aikapommeja, jos he tänne pääsevät", kuten perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on osuvasti todennut, juuri Norjaan kymmenien poliisien ja muiden viranomaisten avustamana haettu lasten äiti itse on luonnollisesti kiistänyt rikoksen.

Hän sanoo olleensa "vain kotona hoitamassa lapsia, laittamassa ruokaa ja pyykkäämässä" - aivan kuten minikalifaattiin hurmioituneet "suomalaisnaisetkin" katsovat, etteivät ole tehneet Syyriassa mitään väärää. He myöskin väittävät olleensa vain kotiäitejä ja haluavat nyt palata Suomeen "normaaliin arjen pyöritykseen".

On sinänsä eriskummallista (mutta ei enää yllättävää), että Norjan hallituksessa istuvat konservatiivinen Høyre, liberaalipuolue Venstre ja kristillinen kansanpuolue olivat yksimielisiä siitä, että toimintatapa on oikea, sillä Isis-morsiamen äskettäinen palauttaminen on jyrkässä ristiriidassa Norjan hallituksen esittämän politiikan kanssa, jossa on viime vuoden toukokuusta lähtien aktiivisesti peruutettu oleskelulupia ja karkotettu islamilaisen valtion jäseniä.

Norja on aiemmin vetänyt tiukkaa linjaa ja ilmoittanut, ettei al-Holissa olevia ja Isisin toimintaan osallistuneita aikuisia auteta Norjaan palaamisessa. Viime kesänä Norja haki leiriltä viisi orvoiksi jäänyttä lasta, joiden molemmat vanhemmat olivat kytköksissä Isisiin.

"Edistyspuolue ei halua nostaa sormeaankaan, jotta Isis-taistelijat ja Isis-naiset tulisivat takaisin vihaamiinsa vapaisiin länsimaisiin yhteiskuntiin.

Isis-taistelijat ja heidän sympatisoijansa ovat kääntäneet selkänsä norjalaiselle yhteiskunnalle ja taistelevat maatamme ja arvojamme vastaan", totesi edistyspuolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja, energiaministeri Sylvi Listhaug Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Norjan uuden kulttuuri- ja tasa-arvoministerin tähtäin on alusta lähtien ollut selkeä.

Vuonna 2009 Abid Rajasta tuli parlamentin varajäsen, seuraavana vuonna hän perusti "Minotenkin", "vähemmistöpolitiikkaan" keskittyneen ajatushautomon. Hän tekeytyi ”sillanrakentajaksi”.

Vuonna 2013 hänet valittiin kansanedustajaksi ja vuonna 2017 hänet valittiin uudelleen. Toimikautensa aikana hän on puolustanut muun muassa koulutyttöjen hijabin käyttämistä ja varoittanut voimakkaasti sen kieltämisestä. Ja vaikka muut poliitikot ovat oppineet sietämään edistyspuoluetta sen jälkeen, kun siitä tuli osa koalitiohallitusta, Raja on edelleen kutsunut sen jäseniä natseiksi.

Bruce Bawer tarkentaa:

"Ja kyllä, hän haluaa norjalaisten rakentavan siltoja jopa radikaaleimpien muslimien kanssa, mutta edistyspuolue on hänelle aivan liian iso harppaus."

Bruce Bawerin mukaan valtavirtapuolueet ja valtamedia ovat vuosien ajan epärehellisin keinoin leimanneet edistyspuolueen "joukoksi äärioikeistolaisia ​​islamofobeja", mutta yhä useammalle norjalaiselle puolue edustaa edelleen vapautta, lakia ja järjestystä sekä tervettä järkeä "rauhan uskonnon" suhteen.

Konservatiivipuolueen johtama porvarillisten puolueiden ryhmä voitti vuoden 2013 vaalit, joiden jälkeen konservatiivit ja edistyspuolue muodostivat Erna Solbergin johtaman vähemmistöhallituksen. Sen tukipuolueina olivat liberaalit ja kristillinen kansanpuolue.

Syyskuun 2017 vaaleissa Solbergin johtama sininen porvariblokki sai vaalivoiton ja säilytti enemmistönsä suurkäräjillä. Vaalituloksen myötä Solberg jatkoi Norjan pääministerinä.

Oikea Media kirjoitti vaalien edellä heinäkuussa 2017 Norjan poliittisen eliitin hurraavan islamille. Bruce Bawerin jo 16. marraskuuta 2011 esittämä arvio "islamilaista hirmuhallintoa syleilevästä Norjasta" ei sekään ollut tuolloin tuulesta temmattu.

Norjan oletettavasti konservatiivinen pääministeri Erna Solberg on pitkään ollut tunnettu positiivisista islam- ja maahanmuuttonäkemyksistään. Pääministerinä hän on toistuvasti varoittanut islamofobiasta ja kristillisestä "rasismista". Vuonna 2011 suurimman oppositiopuolueen johtajana Solberg totesi, että ​​Euroopassa muslimeja häiritään nyt yhtä paljon kuin juutalaisia 1930-luvulla natsismin nousun aikana.

25. kesäkuuta 2017 arviolta 8 000 muslimia juhli Eid al-Fitria, Ramadanin loppua suurella urheiluareenalla ja konserttisalissa Oslossa. Myös pääministeri Erna Solberg osallistui ja osoitti kunnioitusta olemalla läsnä. Hän huomautti "yhteisymmärryksen" luomisesta ja varoitti muslimeja vastustavia tahoja. Monet muslimit kohtelivat pääministeriä kuin "supertähteä".

Vuonna 2013 Bruce Bawer kommentoi pian silloisten vaalien jälkeen aiemmin julkaistua Norjan yhteiskuntaa ja politiikkaa koskettavaa "Ny vind over Norge" -kirjoituskokoelmaa, joka sisälsi molempien naisten - sekä pääministeri Erna Solbergin että valtiovarainministeri Siv Jensenin - esseet.

Bruce Bawerin mielestä ne olivat selkeä osoitus Norjan hallituskoalition muodostavien puolueiden välisistä hyvin ristiriitaisista näkemyksistä. Bawer kuvasi Solbergin esseetä "hampaattomaksi" ja järjettömäksi, josta piirtyi poliittisesti korrekti kuva "viattomista muslimeista, joilta ahdasmieliset norjalaiset eväävät yhteiskunnallisen hyväksynnän". Jensenin essee sitä vastoin oli ”taistelukutsu”, jossa hän ”torjui suoraan Norjan muslimijohtajat, jotka levittävät salaliittoa juutalaisista ja kieltäytyvät hylkäämästä homojen kuolemanrangaistusta”. Lisäksi Jensenin mukaan maahantulevien, uskonnonvapautta haluavien ihmisten on myös suvaittava se tosiasia, että heidän uskonnon harjoittamisoikeutensa lisäksi on oikeus kritisoida heidän uskontoaan:

"Kristityt ovat joutuneet hyväksymään tämän, ja muiden uskontojen edustajien on myös mukauduttava siihen. Niin se on täällä tässä maassa, ja niin se pysyy."

Bawer kutsui tällöin Jenseniä Norjan ”rautarouvaksi”.

Nyt hän kuitenkin sanoo, että valitettavasti päästyään valtaan Jensenin edustama edistymispuolue osoittautui suureksi pettymykseksi. Bawer kertoo 15. syyskuuta 2017 päivätyssä Gatestone -instituutin artikkelissaan "Norjan hämmentävät vaalit", että Norja oli valmistautunut muun muassa maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikan dramaattisiin muutoksiin, mutta mitään ei tapahtunut: maahanmuutto sen kuin jatkui.

Monien pitkäaikaisten kannattajien mielestä Jensenin nousu johtavaan tehtävään oli taltuttanut hänet. Muutamat edistyspuolueen poliitikot - etenkin Christian Tybring-Gjedde ja Sylvi Listhaug - pysyivät suorasanaisina maahanmuuton ja islamin suhteen, mutta siihen se jäikin, Bawer pohtii.

Edistyspuolue ehti istua hallituksessa kuusi vuotta.

Puoluejohtaja Siv Jensen erosi myös Norjan valtiovarainministerin tehtävästä.

"Vein edistyspuolueen hallitukseen", edistyspuolueen puheenjohtajana vuodesta 2006 toiminut Siv Jensen sanoi 20. tammikuuta lehdistötilaisuudessa.

”Nyt vien edistyspuolueen taas pois hallituksesta. Teen sen, koska se on ainoa oikea ratkaisu. Emme yksinkertaisesti ole pystyneet toteuttamaan tarpeeksi edistyspuolueen politiikkaa, että kannattaisi tuottaa meille enemmän tappioita."

Hän lupasi, että puolue on täst'edes "tiukempi ja selkeämpi". Kunpa se olisi ollut "tiukempi ja selkeämpi" koko ajan! Bruce Bawer peräänkuuluttaa.

Vaikka Siv Jensen ja hänen puolueensa olivat suurimpia häviäjiä tässä välienselvittelyssä, voittaja ei Bawerin mukaan ollut kukaan muu kuin liberaalipuolueen (Venstre) kansanedustaja Abid Q. Raja.

Isis-äitejä ja heidän lapsiaan koskevissa parlamentin keskusteluissa Jensen sanoi ärtyneenä, että hän oli saanut tarpeekseen Abid Rajasta. Valitettavasti, nyt kun Jensen on pelattu paitsioon, Raja on ottanut askeleen lähemmäksi valtaistuinta: muodostaessaan uuden vähemmistöhallituksensa ministeriön, Solberg pyysi hänet kulttuuriministeriksi.

"Viestikapula ojennettiin virallisesti perjantaina.

Eipä yllättänyt. Olen ennustanut vuosien ajan, että Raja, nyt 44-vuotias, olisi Norjan ensimmäinen muslimipääministeri, ja hän on edennyt vakaasti kohti tätä tavoitetta kuin jäniksen kimppuun pyyhältävä haukka", Bruce Bawer luonnehtii.

Bruce Bawer on seurannut Abid Rajan koko julkista uraa ja hän pisti merkille jo vuonna 1999 - samana vuonna jolloin Bawer itse muutti Norjaan -, että Raja alkoi esiintyä hyvin usein Norjan televisiossa ja sanomalehtien pääkirjoitusaukeamilla kommentaattorina maahanmuutto- ja kotouttamiskysymyksissä sekä maassa asuvien muslimien äänitorvena.

Bawer toi esiin Front Page Magazinessa vuonna 2017 artikkelissaan "Tuleeko tästä miehestä vielä Norjan ensimmäinen muslimipääministeri?", kuinka lakimies ja pakistanilaisten maahanmuuttajien poika Abid Raja, tuli julkisuuteen vuosisadan vaihteessa kirjoitettuaan kiivaita artikkeleja, joissa hän muun muassa väitti, etteivät kaikki järjestetyt avioliitot ole pakkoavioliittoja ja intti, että Norjan pitäisi maksaa koulun rakentaminen Pakistaniin norjalaisten muslimien lapsille.

Bruce Bawer toteaa, että jos Abid Raja tulikin ymmärretyksi kyseisissä mielipidekolumneissaan "raivotautiseksi muslimisaarnaajaksi", se ei ollut sattumaa.

Tuolloin hän oli nimittäin World Islamic Missionin, Oslon moskeijan virallinen tiedottaja, jossa Rajan virkakaudella imaami jäi kiinni lipsautettuaan piilotetun nauhurin mikrofoniin, että Norja on "moraaliton yhteiskunta", että avioliitot ei-muslimien välillä ovat kelvottomia, että kaikki mitä ei-muslimit tekevät, on syntiä, naisten on toteltava miehiään ja että ei-muslimimiehen kanssa naimisiin menevää muslimityttöä "rangaistaan ​​ikuisesti helvetissä".

Vuonna 2004, kun Holmgang -nimisessä televisio-keskusteluohjelmassa käsiteltiin hollantilaisen elokuvantekijän, Theo van Goghiin kohdistettua jihadistista muslimiteurastusta, Raja hyökkäsi ohjelman juontajaa, Oddvar Stenstrømiä, vastaan syyttäen häntä muslimien leimaamisesta.

Stenstrøm kuvaili Rajan käyttäytymistä "puhtaasti henkilökohtaisiksi hyökkäyksiksi" ja suoranaisiksi valheiksi: "Lähes neljäkymmenen vuoden toimittajana olon aikana en ole koskaan kokenut mitään tällaista."

Kun kolme vuotta myöhemmin samassa Holmgang -ohjelmassa käsiteltiin jälleen islamia ja 99 % katsojista vastasi "kyllä" kysymykseen: "onko radikaali islam uhka länsimaisille arvoille", Raja raapusti vielä yhden raivoisan mielipidekirjoituksen, jossa hän vaati ohjelman vetäjälle potkuja.

Ei ole selvää, mitä tapahtui TV2:n kulissien takana, mutta Oddvar Stenstrøm todella lopetti Holmgang -ohjelman keskustelun vetäjänä muutaman kuukauden sisällä. Myös koko ohjelma katosi televisioruudulta, johon tietysti muslimi Abid Raja oli hyvin tyytyväinen.

Sittemmin hän puhui Oslossa mielenosoituksessa tarkoituksenaan osoittaa, että Norjan muslimit vastustavat terrorismia ja uskovat sananvapauteen, mutta se näytti todistavan täysin päinvastaista.

"Vain viisikymmentä muslimia, alle kymmenesosa prosenttia Oslon muslimeista, vaivautui tulemaan paikalle", Bawer huomauttaa.

Kun Raja nousi puhujakorokkeelle, hän tuomitsi mielenosoituksen varsinaisen lähtöolettamuksen - miksi muslimien olisi pitänyt todistaa jotakin vääräuskoisille - ja syytti norjalaisia ​​muslimien kaltoinkohtelusta.

Bruce Bawerin mielestä Rajan syytökset olivat todella röyhkeitä ottaen huomioon, että muslimien "vääräuskoisia" vastaan kohdistettujen rikosten määrä Oslossa on valtavan suuri ja "vääräuskoisten" muslimeja kohtaan tehtyjä rikoksia käytännössä ei edes ole, ja että erittäin suuri prosenttiosuus norjalaismuslimeista elää norjalaisten rahoittamilla sosiaaliturvaetuuksilla.

Jossakin vaiheessa Bruce Bawer kertoo huomanneensa, että Raja oli pehmentänyt retoriikkaansa:

"Hän yritti kuulostaa maltilliselta, esitti olevansa rauhallinen ja harkitseva. Hän jopa silloin tällöin arvosteli muslimien alakulttuuria erittäin huolellisesti muotoillusti yhdestä ja toisesta näkökulmasta."

Raja myös muutti merkittävästi imagoaan:

"Lähes yhdessä yössä räyhääjästä tehtiin sillanrakentaja. Hän väitti kehittyneensä uskonnollisissa ja yhteiskunnallisissa näkemyksissään. Hän sanoi kasvaneensa 'liberaalimmaksi' ja alkoi jopa isännöidä korkealuokkaisia keskustelufoorumeja", Bawer selvittää.

Vuosina 2009-2011 Abid Raja järjesti Oslon kirjallisuuden talossa vuoropuhelupaneeleja, joissa keskusteltiin kiistanalaisista aiheista, kuten miksi muslimien, juutalaisten ja homoseksuaalien välillä on vihaa. Näihin keskusteluihin otti osaa Norjan johtajia kaikista yhteiskunnallisista asemista: esimerkiksi tuolloinen Norjan ulkoministeri Jonas Gahr Støre, Norjan poliisin turvallisuuspalvelun (PST) päällikkö Jørn Holme, suurimpien medioiden päätoimittajia ja jopa Norjan kruununprinssi Haakon. Tästä ovelasta hankkeesta Raja sai myös korkeimman sananvapauden palkinnon.

Hänet nimettiin niin ikään 15. marraskuuta 2017 Kansainvälisen uskonnollisen vapauden yhdistyksen (International Religious Liberty Association) kansainvälisen palkinnon 2018 saajaksi uskonnonvapauden edistämisessä.

Mutta Bruce Bawer ei uskonut Rajan "uuteen muodonmuutokseen" sekuntiakaan:

"Minulle hänen draamallinen metamorfoosi voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: hän halusi poliittista uraa. Eikä vain mitä tahansa poliittista uraa", Bawer painottaa ja muistuttaa vuonna 2017 esittämistään kommenteista, että jos Raja voisi olla "tyytyväinen siihen, että hän on vain parlamentin jäsen ja edustaa enimmäkseen muslimien valitsijakuntaa, hänen ei tarvitse suorittaa minkäänlaista muuttumisleikkiä".

"Ei, tämä on ilmiselvästi mies, jolla oli toimintasuunnitelma koko ajan - ja tämän toteuttamiseksi hänen piti esitellä äänestäjille maltillisemmat kasvot", Bawer summaa.

Hän ilmaisee itseään hyvin ja osaa käyttää viehätysvoimaansa. Hänellä on erittäin lipevä, lakimiesmäinen tapa vastata kiperiin kysymyksiin - ei niin, ettäkö Norjan media koskaan kysyisi häneltä mitään arkaluontoisia kysymyksiä, Bawer jatkaa.

"Ei, he ovat hänen pauloissaan ja suojelevat häntä, kuten Yhdysvaltain tiedotusvälineet toimivat Obaman kanssa", Bruce Bawer huomauttaa.

"Kaiken aikaa hän on saanut vankkumatonta tukea Norjan valtamedialta, jonka mielestä ajatus nokkelasta ja selkeäkielisestä muslimista valta-asemassa olisi ihanaa riippumatta hänen politiikastaan --- yhtä paljon kuin he halveksivat islamia kritisoivia, siitäkin huolimatta kuinka tosiasioihin perustuvaa tahansa heidän kritiikkinsä voi olla."

Edistyspuolueen - joka aikoi suojella Norjaa Abid Rajan kaltaisilta - hallintovalta on suuresti heikentynyt, ja Bruce Bawer on vakuuttunut, että Abid Raja - vilpillisen julkisivunsa takana - on yhtä kiihkomuslimi kuin ennenkin ja nyt hänelle on ojennettu avaimet Norjan kulttuuriministeriöön.

Tämä tarkoittaa, että hän vastaa NRK:stä, Norjan julkisen palvelun yleisradioyhtiöstä, joka koostuu useista televisiokanavista ja radioasemista ja miljardin dollarin vuotuisesta budjetista; johtaa Norjan mediaviranomaista, joka arvioi elokuvia, myöntää tai evää lisenssejä yksityisille lähetystoiminnan harjoittajille ja tarjoaa käteistukea valituille sanomalehdille; hallitsee Arts Council Norway'ta, joka myöntää apurahoja kirjoittajille, muusikoille, säveltäjille, teattereille, näyttelijöille, museoille ja vastaaville; ja on Norjan elokuvainstituutin (Norsk Filminstitutt) pomo, joka rahoittaa elokuvantekijöitä.

Lisäksi Raja valvoo kansalliskirjastoa, kansallisarkistoa ja kansallisteatteria sekä useita museoita ja urheilujärjestöjä, Bawer luettelee.

Bawerin mukaan tämä toisin sanoen tarkoittaa sitä, että kiihkomuslimina Abid Raja on juuri hankkinut huomattavan määrän kulttuurista valtaa. Bawer kehottaa jokaista muodostamaan mielessään käsityksen, millaisia vaikutuksia syvästi uskonnollisella muslimilla - lampaan vaatteissa olevalla sudella - voi olla maalle, jossa hänelle on uskottu sellaista vaikutusvaltaa, kuin hän edellä on kuvannut.

Bruce Bawer mainitsee yhden esimerkin. Äskettäin on keskusteltu mahdollisesta valtion tuen peruuttamisesta radikaaleilta moskeijoilta.

"Tämä päätös kuuluu nyt Rajan toimivaltaan. Samoin todennäköiset tulevat päätökset taloudellisesta tuesta esimerkiksi hartaille muslimielokuvantekijöille tai vaihtoehtoisesti islamia kritisoiville käsikirjoittajille", Bawer alleviivaa.

Koska Norjan mediahallinto on Rajan alaisuudessa, hän voi sen lisäksi myös sanella, mitä ajatuksia voidaan ja mitä ei voida ilmaista ja mitä kuvia voidaan ja mitä ei voida näyttää televisiossa.

Kuka muslimi ei haluaisi käyttää tällaista valtaa? kysyy Bruce Bawer.

"Koska loppujen lopuksi hänellä on tähtäimessä entistä korkeampi virka ja hänen on säilytettävä maltillinen poseerauksensa", Bruce Bawer muistuttaa, että "hän ei tietenkään voi mennä liian pitkälle".

"Kun Eurooppa nukahti: Miten radikaali islam tuhoaa lännen sisältä" -kirjastaan tunnettu, tutkija-kirjailija Bruce Bawer uskoo joka tapauksessa, että Abid Raja voi tehdä suuriakin koiruuksia jäämättä kiinni ja joista kukaan meistä tuskin koskaan tulee tietämään, sillä valtamedia on järkähtämättä hänen puolellaan eikä ole halukas raportoimaan suojattinsa epäilyttävistä, Norjan kansaa ja turvallisuutta uhkaavista tekemisistä.

On silmiä avaavaa ja hyvin suositeltavaa lukea myös Bruce Bawerin viimeisimmät, Norjaa käsittelevät hurjat artikkelit, kuten "Ajatuspoliisi tulee Norjaan", "Neljätoista vuotta pilapiirroskriisin jälkeen Norja alistuu jälleen islamille", "Norjan pääpoliisi näyttää olevan ymmällään sananvapaudesta - mutta ei Koraanin loukkaamattomuudesta" ja "Norja: vapaa käännös".


 

Tytti Salenius pe 31.01. 19:52

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot