Ketkä tukevat Hamasia?

"He haluavat tehdä lopun kaikista ei-muslimidemokratioista. Hamas on jo lähettänyt toimijoita osiin Eurooppaa - Hamasin agentteja on luultavasti myös Yhdysvalloissa"

Ulkomaat su 07.01.2024 18:25

Kuka tukee Hamasia? 

Näin kysyy yksi Amerikan arvostetuimmista oikeustieteilijöistä, oikeustieteen professori Alan M. Dershowitz 28. joulukuuta 2023 julkaistussa Gatestone Instituutin artikkelissaan. 

Dershowitz luettelee neljä pääryhmää, jotka muodostavat suurimman osan organisoijista ja mielenosoittajista, jotka ovat tukeneet Hamasin raakamaisuutta Israelia kohtaan.

1) Radikaalit islamilaiset ryhmät, jotka, kuten Iranin islamilainen tasavalta vuoden 1979 vallankumouksen jälkeen, pitävät Israelia "Pikku Saatanana" ja Amerikkaa "Suurena Saatanana".

2) Amerikan vallankumoukselliset ryhmät, jotka olivat aiemmin kytköksissä kommunismiin, mutta kutsuvat nyt itseään radikaaleiksi sosialisteiksi tai työväenpuolueiksi. 

"Heidän tavoitteensa on kaataa hallintomme ja lyöttäytyä jokaiseen häiriötä aiheuttavaan liikkeeseen siinä toivossa, että he saavat tukea ja herättävät epäluottamusta amerikkalaista demokratiaa kohtaan", Dershowitz kirjoittaa.

3) Perinteiset antisemitistit, jotka vihaavat kaikkea, mikä liittyy juutalaisiin ja sepittävät salaliittoteorioita, joissa syytetään "juutalaisia" kaikesta pahasta.

4) Hyödylliset idiootit, joilla on vähän tai ei lainkaan tietoa asioista, mutta jotka marssivat samaan tahtiin kaikista syistä, jotka liittyvät "wokeen", "äärivasemmistoon" ja "kolonialismin vastaisuuteen" sillä perusteella, että "jos kysymys on vasemmistosta, sen täytyy olla oikein".

Alan M. Dershowitz muistuttaa, että nämä mielenosoitukset alkoivat ennen kuin Israel teki vastahyökkäyksen Hamasia vastaan. 

"Ne rehottivat jo komeina 8. lokakuuta, vaikka 1 200 murhatun israelilaisen ruumiita, mukaan lukien elävältä poltetut vauvat, vielä kerättiin ja laskettiin, ja Hamasin Gazaan ottamat noin 240 panttivankia tunnistettiin."

Nämä mielenilmaisut eivät vastustaneet Israelin sotilaallisia toimia Gazassa; ne eivät olleet vielä alkaneet. Lisää liittyi heihin sen jälkeen, Dershowitz tarkentaa.

Vastaaminen Hamasin barbaarisuuteen lokakuun 7. päivän aamua seuranneina tunteina ja päivinä määräsi tahdin ja aloitti sitä seuranneet organisatoriset toimet. Monet mielenosoituksista, jotka nyt vaativat yksipuolista tulitaukoa -- mukaan lukien yritykset lopettaa joulunvietto -- ovat joidenkin samojen radikaaliryhmien johtamia, jotka järjestivät Hamasia tukevia mielenosoituksia ennen Israelin tunkeutumista Gazaan, hän lisää. 

Dershowitz korostaa, että sellaisten ryhmien mielenosoitukset ja protestit kuin Students for Justice in Palestine, Jewish Voice for Peace tai National Lawyers Guild "näyttävät kaikkea muuta kuin spontaaneilta ja ruohonjuuritason vastatoimilta" Israelin sotilasoperatioihin Gazassa. 

"Ne eivät ole mielenosoituksia Israelin toimintaa vastaan; ne ovat protesteja Israelia vastaan, nimittäin juutalaisen kansan demokraattista kansallisvaltiota vastaan", hän alleviivaa.

Dershowitzin mielestä Israelin lailliset sotilaalliset pyrkimykset tuhota Hamasin terroristit ja aseet, joita he ovat piilottaneet siviilien keskuuteen, ja siitä johtuvat siviilikuolemat, ovat sallineet Israelin vastaisten junailijoiden värvätä lisää hyödyllisiä idiootteja, jotka uskovat protestoivansa vain Israelin toimia vastaan huutamalla "joelta merelle, Palestiina tulee olemaan vapaa". 

Dershowitz on selvillä siitä, että monilla näistä alikoulutetuista ja ylipropagandisoiduista opiskelijoista ei ole aavistustakaan, mihin vesialueisiin tällä viitataan, tai sitä, että tämä iskulause vaatii Israelin ja kaikkien juutalaisten loppua Lähi-idässä. 

Radikaalit organisoijat kuitenkin tietävät tarkalleen, mitä tuo hokema tarkoittaa: 

"Vaatimusta 'puhdistaa' Lähi-itä 'likaisista juutalaisista' ", oikeustieteen professori Alan M. Dershowitz täydentää.

Hänen mukaansa merkittävämpi asia on se, että hyvin organisoidut ja ulkoisesti rahoitetut mielenosoitukset on suunnattu yhtä paljon Yhdysvaltoja ja sen arvoja vastaan kuin Israelia ja sen toimia vastaan. 

Ilman hyödyllisiä idioottiopiskelijoita, jotka liittyvät mihin tahansa protestiin, jonka he ajattelevat olevan suunnattu "kolonialistisia" ja "sortavia" "intersektionaalisuuden" kohteita vastaan, nämä mielenosoitukset olisivat suhteellisen pieniä ja rajoittuisivat pitkäaikaisiin juutalaisten ja Amerikan ammattimaisiin vihaajiin, Dershowitz tietää.

"Nämä hyödylliset idiootit tekevät kuitenkin näistä hyvin rahoitetuista ja organisoiduista mielenosoituksista suurempia ja antavat median välittää väärän vaikutelman, että ne ovat spontaaneja." 

Media väittää näitä mielenosoituksia "palestiinalaismyönteisiksi". 

"Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta", Dershowitz painottaa. 

Hän sanoo, että kun kuulostaa sopimattomalta sanoa "Hamasia kannattava" -- terroristijärjestö -- tunnukset muuttuvat "Palestiinaa tukeviksi". 

Mikään ei ilmaise sitä, miten palestiinalaisia itse asiassa auttaisi Israelin häviäminen ja heidän jättämisensä, kuten Iranin kansan, korruptoituneen sortavan valtion armoille.

He olivat alun perin äänestäneet Hamasia, koska he toivoivat sen olevan parempi. Hamas oli luvannut olla parempi. Se ei ollut. Jopa suurin osa sen johtajista päätti olla asumatta Gazassa: he ovat nyt miljardöörejä, jotka olivat lokakuun 7. päivään asti piiloutuneet viiden tähden hotelleihin Qatarissa ja Turkissa. Kun he saivat tiedon, että Israel saattaisi laittaa heidät vastuuseen, heidän kerrotaan hajaantuneen, Dershowitz selostaa.

"Missä ovat vaatimukset kaikesta, mikä todella auttaisi palestiinalaisia tai parantaisi heidän elämäänsä: sananvapaus, yhtäläinen oikeus lain edessä, lehdistönvapaus, paremmat työmahdollisuudet ja hallituksen korruption ja väärinkäytösten lopettaminen?" oikeustieteen professori Alan M. Dershowitz peräänkuuluttaa.

Mielenosoitukset ovat yksinomaan Israelin, Amerikan, Hamasin ja terrorismin vastaisia. Monet hyödyllisistä idiooteista liittyvät mielenosoituksiin tukeakseen tulitaukoa ymmärtämättä, että yksipuolinen tulitauko merkitsisi nyt kutsua Hamasille toistaa julmuutensa aina vain uudelleen, kuten heidän johtajansa ovat luvanneet tehdä.

Dershowitzin mukaan on syytä edelleen muistaa, että protestit Israelia vastaan alkoivat ennen kuin Israel vastasi sotilaallisesti Hamasin raakuuteen. 

Tulitaukovaatimus lisättiin Israelin vastahyökkäyksen jälkeen keinona laajentaa mielenosoituksen perustaa. 

Dershowitz katsoo, että radikaalit Israelin vastaiset mielenosoittajat eivät tyytyisi tulitaukoon: 

"He haluavat nähdä Israelin tuhon ja Hamasin voiton." 

Itse asiassa äskettäinen kysely osoitti, että suurin osa nuorista amerikkalaisista haluaisi nähdä Israelin lopun ja sen korvaamisen Hamasilla.

Dershowitz jatkaa:

"Hamas ei tietenkään todennäköisesti tyytyisi pelkkään Israelin hävittämiseen. He haluavat tehdä lopun kaikista ei-muslimidemokratioista. Hamas on jo lähettänyt toimijoita osiin Eurooppaa, joista useita jäi äskettäin kiinni. Hamasin agentteja on luultavasti myös Yhdysvalloissa."

Tärkeimpänä huomiona Dershowitz pohtii sitä, että entä jos hyödyllisistä idiooteista, jotka nyt marssivat Hamasin puolesta kannattaakseen Israelin tuhoamista, tulee viides kolonna Amerikassa ja liittyy halukkaasti Hamasin terroristien joukkoon hyökätäkseen juutalaisia ja Yhdysvaltain muita instituutioita vastaan. 

Vain puoli vuosisataa sitten nuoret amerikkalaiset liittyivät Weather Undergroundiin ja yrittivät räjäyttää yliopistoja, sotilaiden rekrytointikeskuksia ja armeijan tukikohtia. 

"Jos Hamasia ei voiteta Lähi-idässä", Dershowitz huomauttaa, "näyttämö siirtyy lähelle teitä".

Joten kun katsomme Israelin vastaista mielenosoitusta televisiosta, Dershowitz kehottaa ymmärtämään, kuka on sen takana ja mitkä ovat heidän perimmäiset tavoitteensa.

Miksi?

"Sen vuoksi, että seuraava kohde on amerikkalainen demokratia – ja sinä", oikeustieteen professori Alan M. Dershowitz varoittaa arikkelinsa päätteeksi.

Alan M. Dershowitz on Felix Frankfurterin oikeustieteen professori, Harvardin oikeustieteellisen korkeakoulun emeritus ja "The Dershow"-podcastin isäntä.

Viimeisimmässä, 12. joulukuuta 2023 julkaistussa kirjassaan "Sota juutalaisia vastaan: Kuinka lopettaa Hamasin barbarismi"  (War Against the Jews: How to End Hamas Barbarism) Dershowitz selittää, miksi lokakuun 7. päivän kauhistuttava hyökkäys ja Israelin oikeudenmukainen suhtautuminen muuttaa kaiken.

 

 

Tytti Salenius su 07.01. 18:25

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot