Blogi: Heikki Porkka, su 16.01.2022 16:25

Suomi koronahysterian riivaamana

 

Median mukaan Marinin hallitus valmistelee valmiuslain käyttöönottoa. Valmiuslain (Finlex, valmiuslaki) käyttöönotto antaa viranomaisille massiivisia toimivaltuuksia toimia sodan ja poikkeustilan olosuhteissa. Poikkeusoloksi lasketaan muun muassa se, jos yhteiskuntaa riivaa laajasti levinnyt vaarallinen tartuntatauti.

Hallituksen logiikka vaikuttaa perin kummalliselta, sillä koronaviruksen uusimmaksi muunnokseksi kerrotun omikronin aiheuttaman taudin kerrotaan ilmenevän pääsääntöisesti nuhana, yskänä, kurkkukipuna ja väsymyksenä. Asiantuntijalääkärien suulla on myös sanottu, että omikron-tartunnan saanut ei saa välttämättä minkäänlaisia oireita.

En muista Suomen historiasta ajankohtaa, jolloin kansakunta olisi pantu polvilleen kyseisten varsin normaalien vaivojen vuoksi. Yleensä edellä esitettyihin ongelmiin on reagoitu jäämällä kotiin lepäämään ja nauttimalla väsymystä, nuhaa ja kurkkukipua lievittäviä lääkkeitä ja juomia.

On varmasti totta, että omikron, kuten perinteinen flunssa ja kausi-influenssa, on vaarallinen henkilöille, joille on kertynyt kunnioitettava määrä ikää tai joilla on perussairauksia tai joiden elopaino ylittää huomattavan paljon painoindeksiluokituksen (BMI) ylärajan, joka on 25. 

Tässä kohdin täytyy muistaa, että ikä, perussairaudet ja ylipaino ovat aina olleet merkittäviä tekijöitä esimerkiksi kausi-influenssaan sairastuneille, mutta en muista kenenkään vaatineen tämän vuoksi yhteiskunnan sulkemista poikkeustilasäädösten voimalla, vaikka influenssaan kuoli kaudella 2016 – 17 muutaman kuukauden aikana jopa 1 400 suomalaista.

Rokote.fi-sivuston mukaan ”pohjoisella pallonpuoliskolla influenssakausi tyypillisesti alkaa lokakuussa ja kestää huhti-toukokuuhun saakka”, joten kauden 2016 – 17 lukema on selkeästi pahempi kuin nyt vaivaavan koronahysterian aikana on toteutunut.

Tällä hetkellä (16.1.2022) Suomen koko korona-aikana (alkaen vuoden 2020 alusta) menehtyneiden määräksi kerrotaan 1 724, jonka perusteella jokainen normaalin järjen omaava laskutaitoinen ymmärtää, että ilmoitettu menehtyneiden lukumäärä ei ole lähelläkään kauden 2016 – 17 lukua.

Aikakaudella, jolloin Suomi ei vielä ollut hysteeristen poliitikkojen ja toimittajien kahlitsema, saattoi eräs tukevahko ystäväni reagoida ylipainopuheisiin lausahtamalla sanat: lihavat on lepposii, ne ei tee kepposii.

Nykypäivänä kyseisen lorun julkinen lausuminen saa median alati valppaat hyeenat lausujan kimppuun väittämällä hänen olevan kiusanhenki ja vihapuhuja, joka syrjii kehopositiivisia.

Mielenkiintoinen sana, kehopositiivinen, kun ottaa huomioon, että merkittävä, vaikea tai sairaalloinen ylipaino heikentää nykytiedon valossa ihmisen kognitiivisia kykyjä ja tulee erittäin kalliiksi aiheuttaen yksilölle ja yhteiskunnalle pikemminkin negatiivisen vaikutuksen kuin positiivisen, jollainen mielikuva sanasta kehopositiivinen syntyy.

BBC:n vuonna 2012 julkaiseman artikkelin mukaan lihavuus heikentää ihmisen kykyä selvitä kognitiivisista, esimerkiksi muistiin, päättelykykyyn ja kielitaitoon liittyvistä tehtävistä. Lisäksi kerrotaan, että dementialla ja lihavuudella on yhteys.

BBC:n toisessa, vuonna 2014 ilmestyneessä artikkelissa puolestaan kerrotaan ylipainon aiheuttamista kustannuksista, joiden arvioidaan olevan koko maailman mitassa yhtä suuria kuin tupakoinnin ja suurempia kuin ilmastonmuutoksen tai alkoholismin aiheuttamat kustannukset. Artikkelin mukaan liikalihavuuden maailmanlaajuiset kustannukset ovat vuositasolla noin 1,6 biljoonaa euroa (1 600 miljardia = 1 600 000 000 000 euroa). Suomen valtion edelleen rankasti alijäämäinen vuosibudjetti on noin 64 miljardia euroa.

Tukeville lukijoille ja mahdollisille puolesta loukkaantujille tiedoksi; minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään alkoholisteja, tupakoivia tai ylipainoisia vastaan, ovat he sitten rokotettuja tai rokottamattomia, mutta ikävä tosiasia on, että elintapa- / elintasosairaudet ovat suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää eniten kuormittava tekijä.

Marinin sosialistihallituksen koronapolitiikka on jo tähän mennessä vaurioittanut rankalla tavalla satoja yksityisiä yrityksiä, mutta sitäkin vakavampana voidaan pitää heijastusvaikutuksia, jotka näkyvät viiveellä. Tarkoitan lisääntyviä mielenterveysongelmia sekä kansalaisten viranomaisia kohtaan tunteman luottamuksen voimakasta heikkenemistä seurauksineen ja lasten kokeman turvallisuuden tunteen laskua.

Perusturvallisuuden tunne muodostuu ihmiselle hänen ensimmäisinä elinvuosinaan. Kun lapsi ei näe aikuisten kasvoja ja ilmeitä, vaan ilmeettömäksi naamioituja henkilöitä, hänen henkinen elämänsä (esim. tunteet) ja havaintokykynsä eivät kehity terveellä tavalla.

Tehy-lehden 29.6.2016 julkaistun artikkelin viesti, jonka mukaan psyykkisen kehityksen ja terveyden kulmakivet, perusturvallisuus ja –luottamus, luodaan vauvaiässä, pitäisi nostaa vahvasti esiin, sillä pitkään on jo vaikuttanut siltä, että lapsia käytetään politiikan teon ja kansalaisten kiusaamisen yhtenä välikappaleena.

Olemme jo saaneet lukea mediasta lastenlääkärin kertomana, että useat vauvat eivät enää hymyile neuvolakäyntien aikana, kuten on ollut normaalina, maskittomana aikana tapana.

Maskin käytön mahdolliset haitat ilmenevät viiveellä ja hyödystäkin on tarjottu ministeriötasolla tietoa, joka asettaa niiden käytön melko kyseenalaiseksi.

STM:n julkaisussa Selvitys väestön kasvosuojusten käytöstä COVID-19-epidemian leviämisen ehkäisyssä, päivätty 29.5.2020, kohdassa 7 Selvityksen johtopäätökset, sivulla 57 todetaan, että ”tutkimusnäytön perusteella kasvosuojusten käytön vaikutus hengitystieinfektioiden leviämiseen väestössä on vähäinen tai olematon”.

Lasten isien ja äitien on hyvä tiedostaa, että maskien käyttö koulussa ei ole pakollista eikä ketään voida siihen myöskään lain mukaan velvoittaa.

Paitsi, että korona-aika on vaikuttanut ikävästi useiden lasten ja nuorten elämään, on se tuhonnut monien ihmisten elämäntyön ja yrityksen.

Viimeisimmät taistelut on käyty muun muassa kuntosalien, erikoisliikkeiden, ravintoloiden ja jääkiekon liigaseurojen kohtelusta, jossa ei ulkopuolisen silmin näytä olevan päätä eikä häntää.

Yrittäjien tasavertaisesta kohtelusta ei voi Suomessa puhua, sen sijaan ihmetystä herättää sosialistipuolueiden hallitseman Tradekan omistaman Restel-ketjun into ostaa ravintolatiloja korona-aikana.

Ikään kuin hallituksessa istuvat aatteen (sdp, vas) edustajat toimisivat tavalla, joka ajaa alas yksittäisiä yrittäjiä ja edistää sosialistista yhteiskuntakehitystä rahoittavan Tradekan / Restelin valta-aseman kasvua. Tradekan / Restelin harjoittamaan koronabisnekseen pääsee tutustumaan tarkemmin edellisen blogitekstini alkuosan lukemalla.

Mikäli hallitus aikoo ottaa valmiuslain käyttöön eikä luovu koronapassin käytöstä, pitäisi kaikkien suomalaisten, jotka rakastavat vapaata yhteiskuntaa, reagoida voimakkaasti, mutta rauhanomaisesti. Kansalaisilla on useita mahdollisuuksia ottaa kantaa hallituksen (ja oppositiopuolue kokoomuksen) toimia vastaan. Seuraavassa muutamia tapoja:

1. Lähesty hallituspuolueiden [ja kokoomuksen] kansanedustajia sähköpostiviestillä, jossa kerrot, ettet hyväksy syrjintää, kuten yrittäjien liiketoiminnan estämistä ja koronapassia, jonka käyttöä erityisesti kokoomus haluaa laajentaa entisestään.

2. Osallistu mielenilmauksiin, joissa kannatetaan aitoa vapautta ja yhteiskunnan avaamista. Mitä enemmän ihmisiä näkyy julkisuudessa vastustamassa tätä järjettömyyttä, sitä enemmän kasvaa myös kansalaisten tietoisuus. Mielenilmauksiin osallistuminen ei tarkoita, että allekirjoitat kaikki kaikkien mahdollisten puhujien sanat tai kaikkien kylttien viestit. Sen sijaan osallistumisesi tarkoittaa, että et hyväksy noudatettua koronapolitiikkaa, joka tuhoaa länsimaisiin arvoihin perustuvaa yhteiskuntaa ja useiden suomalaisten elämän sekä juurruttaa lapsiin ja nuoriin epävarmuuden ja epäluottamuksen hengen.

3. Älä äänestä vaaleissa hallituspuolueita (sdp, kesk, vihr, vas, rkp) [tai kokoomusta].

Kokoomuksen Petteri Orpon puheet koronapassin entistä jyrkemmästä käytöstä ovat järjettömiä, sillä varmuudella tiedetään, että koronapiikki, on sinulla niitä yksi, kaksi tai kolme pistosta, ei estä sairastumista tai viruksen kantamista ja levittämistä. Koronapassin käyttöönoton seurauksena tartuntojen määrä lähti kasvuun, koska passi antoi ja antaa edelleen vääränlaisen mielikuvan passin haltijalle.

Lisäksi viimeisimpänä tietona se, että ”kokoomuslaista koronapassia” edellyttävä niin sanottu boosteri, kolmas rokote, alentaa immuniteettia, ihmisen vastustuskykyä erilaisia taudinaiheuttajia kohtaan.

Kokoomus ei hyväksy negatiivista testitulosta, joka olisi voimassa määrätyn ajan, esimerkiksi 72 tuntia. Ei hyväksy, vaikka negatiivinen testitulos kertoo passia varmemmin, ettei henkilö juuri sillä hetkellä kanna virusta.

Koronan yhteydessä on syytä tiedostaa, että testaamisessa käytettävä PCR-testi ei anna sataprosenttisen varmaa tulosta. Testitulos saattaa esimerkiksi säilyä positiivisena useita viikkoja tervehtymisen jälkeen, vaikka kohteessa ei ole enää elävää ja tartuttavaa virusta.

Kokoomuksen koronapassivaatimus on vailla järkeä eikä sitä voi ymmärtää millään muulla tavalla kuin ulkoa annetulla ohjeistuksella, jolla kaikki suomalaiset halutaan yhtenäisen digitaalisen valvonnan piiriin.

Ikävä kyllä, kokoomus ei ole yksin koronapassipuheidensa kanssa, sillä pääministeri Marinin mukaan koronapassi aiotaan palauttaa käyttöön”

Marinin hallituksen aiemman toiminnan perusteella sen [hallituksen] tahtotilana vaikuttaa olevan koronahysterian jatkuva ja yliampuva lietsominen, kuten ministeri Krista Kiurun (sdp) toiminnasta on selkeästi ilmennyt

Suomen poliittisella johdolla olisi mahdollisuus toimia täysin eri tavoin, mikäli halua olisi ja järkeä suostuttaisiin käyttämään hysteerisen reagoinnin sijaan.

Millaisilla toimenpiteillä yhteiskunta voidaan aidosti avata ja samalla suojella niitä, jotka suojaa väistämättä tarvitsevat? Siitä lisää tämän blogitekstin loppuosassa.

Miksi yhteiskuntaa ajetaan henkisesti ja fyysisesti mahdollisimman ahtaalle, vaikka tosiasiassa koronatilanne on omikronin nopeasta leviämisestä huolimatta kääntymässä parempaan suuntaan viruksen tehon täysin normaalin hyytymisen seurauksena?

Palvelevatko Marinin hallituksen ja oppositiopuolue kokoomuksen vahvasti ylimitoitetut vaatimukset jonkin ulkopuolisen tahon tahtoa? Tunnettua on, että heikossa sisäisessä tilassa oleva valtio on helpohko kohde niille, jotka tavoittelevat rankkoja yhteiskunnallisia muutoksia tai jonkin tyyppistä ”vallankaappausta”.

EU-komission tahtotilana on hamuta yhä enemmän valtaa yli jäsenmaiden eikä sovi unohtaa myöskään Maailman talousfoorumin (WEF) yhteiskuntien nollaustavoitetta, jota pyritään edistämään koronakriisin avulla, kuten WEF:n perustaja ja johtaja Klaus Schwab on selkeästi todennut kesäkuussa 2020.

Hämmennystä ovat viime aikoina aiheuttaneet myös kokoomuksen johdon (Petteri Orpo, Elina Valtonen) puheet, joiden sisällön perusteella he pyrkivät edistämään Suomen itsenäisyydestä luopumista (de facto) ja keskushallinnon (Brysselin komissio) vallan kasvattamista yli EU:n jäsenvaltioiden.

Klaus Schwabin ja kokoomusjohdon lausunnoista voi lukea lisää edellisestä blogitekstistäni

Muutos, joka erityisesti kokoomuksessa on tapahtunut viimeisen reilun 30 vuoden aikana, on häkellyttävä, sillä kuka olisi voinut kuvitella vielä 1900 – luvun loppuvuosina, että puolue ottaa suuria harppauksia kohti internationalismia.

Koska kaikki eivät tiedosta, millaisten poliittisten tahojen politiikkaa internationalismi edustaa, seuraavassa lainaus sosialistiliiton sivuilta:

”…sosialistit vastustavat nationalismia. Sen sijaan sosialistit ovat internationalisteja. Internationalismi tarkoittaa taistelua sellaisen maailman puolesta, jossa ei ole rajoja…”

WEF tavoittelee tietynlaista Maailmanhallitusta, jossa rahvaasta erottuvat herrat ja rouvat kaikkialta maailmasta tekevät yksittäisiä kansakuntia koskevia päätöksiä saman pöydän ääressä. Tavoitteena maailma, joka pitää sisällään rajatonta rakkautta ja jossa valtioiden rajat häivytetään eikä etnisyydellä ja uskonnolla ole merkitystä, koska kaikki ovat veljiä ja siskoja keskenään.

Miltä kuulostaa? Pyrkiikö WEF synnyttämään maailmanlaajuisen yhteisön, jossa vallitsee onni, rauha ja rakkaus, jos vain teet, kuten hallintokoneisto valvojineen määrää?

Tuleeko mieleen vanha neuvostoliittolainen propaganda, jonka mukaan onni ja autuus odottavat aivan nurkan takana, kunhan suuret poliittiset johtajat ehtivät asetella utopistisen onnelan rakennuspalikat haluamaansa järjestykseen?

Vai ajatteletko, että tähtäimessä on jonkinlainen versio Kiinan mallista, kansalaisiaan kaikkialla kroonisesti valvovasta ja arvojärjestykseen luokittelevasta valtiosta, jossa toinen on toistaan arvokkaampi, vaikka järjestelmän kerrotaan lisäävän tasa-arvoa ja tarjoavan askelmia parempaan huomiseen.

Kiinassa kenenkään ei tarvitse enää tarkkailla naapuria, koska valtion laaja valvontakoneisto pitää koko kansaa otteessaan digitaalisen tarkkailujärjestelmän voimalla. Kokoomuslainen rokotepassi, jota Marinin hallitus näillä näkymin tukee, on vahva askel samaan suuntaan.

Entä millä tavoin Marinin hallituksen pitäisi nyt toimia, jotta yhteiskunta vapautuu aidosti ja kaikenlaiset syrjivät passit voidaan heittää roskiin?

Ensinnäkin. Tieteeseen hysteerisen propagoinnin sijaan uskovat tutkijat ja tiedemiehet ovat tienneet alusta pitäen, että virus etenee aina itsestään heikkenevissä aalloissa. Tämä tieto aidoilla tiedemiehillä ja –naisilla on ollut jo vuosikymmenien ajan. Heikkenevät aallot eivät ole eri hallitusten koronatoimien ansiota, vaan liittyvät viruksen normaaliin kiertoon, jonka aikana se muuntuu suhteessa edeltävään versioon.

Toiseksi. Tiedossa on myös se, että suluilla (lockdown) onnistutaan tuhoamaan yhteiskuntaa sekä aiheuttamaan lukuisia konkursseja ja lisäämään mielenterveysongelmia.

Kolmanneksi. Jo pitkään on tiedetty, että käytetyt ”rokotteet” (lainausmerkit, koska koronapiikki on edelleen koeajalla) eivät estä saamasta tartuntaa ja viruksen levittämistä. Jo tässä vaiheessa tiedettyjen tosiasioiden valossa voidaan sanoa, että ”koronarokote” on surkein rokotteeksi kutsuttu piikki, jonka historia tunnistaa.

Neljänneksi. Tiedetään myös se, että koronapiikki on aiheuttanut valtavasti vakavia haittoja, myös useita kuolemia, jotka ovat yhteydessä rokotteisiin. Lisäksi asiantuntijat ovat varoittaneet, että boosteri, kolmas rokote, alentaa immuniteettia, ihmisen vastustuskykyä erilaisia taudinaiheuttajia kohtaan.

Viidenneksi. Suomen osalta on todettu, että sairaalat kuormittuvat koronan seurauksena. Varmasti totta, mutta syy ei ole korona, vaan maan poliittinen tapa (lue: poliitikot, jotka eivät kykene ennakoimaan), jonka myötä sairaaloissa on valtava resurssipula.

Resurssipula ei johdu yksinomaan Marinin hallituksen toimimattomuudesta, vaan se on syntynyt vuosien ajan toteutetun konsensuspolitiikan, näkemyksettömyyden ja poliittisen johdon heikon ennakointikyvyn seurauksena.

Marinin hallituksessa ennakointikyvyn heikkous on näkynyt erityisesti ministeri Krista Kiurun  saamattomuudessa, vaikka hänen piti nimenomaan hoitaa terveydenhuollon resurssit kuntoon. Ja koska Kiuru ei toiminut, kuten oli puhunut jo ennen koronakriisiä, hän hengenheimolaisineen ryhtyi syyllistämään kaikkia muita, päällimmäisenä rokottamattomat, joilla ei ole osaa eikä arpaa hallituksen saamattomuuteen ja sekavaan toimintaan.

Kuudenneksi. Nyt tullaan ratkaisuihin, joilla yhteiskunta voidaan avata ja heittää kaikenmaailman kokoomuslaiset koronapassit hevon kuuseen.

Omikronin kerrotuista ominaisuuksista - nopea leviäminen, mutta heikko teho – johtuen yhteiskunnan tulisi suojata huolellisesti vain ne, joille omikron on todennäköisesti vaarallinen. Tällaisia ovat: a) perussairauksia (yleensä useita) omaavat, b) iäkkäät ja c) sairaalahoidossa olevat.

Miten suojaus toteutetaan? Vierailukielto riskikohteisiin, kuten sairaaloihin ja hoivakoteihin, jonka lisäksi huolehditaan siitä, että kaikkien riskiryhmiä sisällään pitävien instituutioiden henkilökunta testataan riittävän usein. Kotisairaanhoidossa tai luontaisesti kotona asuvien vanhusten ravinnonsaannista huolehditaan siten, että he välttävät turhat kontaktit.

Sen sijaan muu yhteiskunta, koulut, harrastetilat, urheilutilaisuudet, festivaalit, ravintolat, kuntosalit ja kaikki, missä lapset, nuoret ja aikuiset (ilman perussairauksia) kokoontuvat, otetaan normaaliin käyttöön ja tilaan, jossa ne olivat ennen koronan tuloa. Samalla painotetaan huolellista hygieniaa ja sitä, että sairaana pysytään kotona.

Lisäksi maskit pois nassun edestä normaalin toiminnan ja kansalaisten keskinäisen kanssakäymisen helpottamiseksi.

Omikronin myötä vastuuta on sivistysyhteiskunnassa siirrettävä kansalaisille samalla, kun heille jaetaan oikeaa tietoa propagandan ja pelottelun sijaan.

Hallituksen ja kokoomuksen suuntana vaikuttaa olevan täysin päinvastainen periaate kuin yllä esitetty.

Asiantuntijoiden suulla on kymmeniä kertoja todettu, että jokainen ihminen kohtaa viruksen jossain vaiheessa, joko tietämättään tai sairastuen. Omikronin osalta vakavan sairastumisen riskin on sanottu olevan perusterveiden kohdalla olemattoman pieni.

Miksi yhteiskunnan sulkeminen tai sillä uhkaaminen on Marinin hallituksen esityslistalla nykyisessä koronatilanteessa? Vallankäyttö ja kansalaisten kiusaaminen tulevat lähinnä mieleen.

Maailmalta kantautuu jo useasta suunnasta tietoja, joiden mukaan yhteiskuntia ryhdytään avaamaan, vaikka omikron jyllää kaupungeissa ja maaseudulla pahemmin kuin Suomessa.

Miksi näin ollaan tekemässä? Vihaavatko kyseiset päättäjät kansalaisiaan? Eivät, vaan nimenomaan rakastavat, eivätkä sen vuoksi halua pitää yhteiskuntiaan suljettuna yhtään ylimääräistä minuuttia.

Nyt olisi yhteiskunnan avaamisen paikka myös Suomen osalta, mutta en usko hallituksen (saati kokoomuksen) tarttuvan tilaisuuteen.

Miksi en usko? Siksi, että poliitikkojen pelkona on kansalaisten ymmärryksen ja tietoisuuden kasvu. Ymmärrys ja tietoisuus siitä, että poliitikot (ja osa virkamiehistä) ovat valehdelleet ja vetkuttaneet yhteiskunnan avaamista, koska haluavat leikkiä kriisin ratkaisijaa. Todellisuudessa virus tekee sen ihan itse, ratkaisee kriisin ja avaa yhteiskunnan, koska heikkenee jatkuvasti häviten taistelun ihmistä ja inhimillisyyttä vastaan.

Koronakriisin aikana useiden poliitikkojen maine (maine se on huonokin maine) on kasvanut, kunnia sen sijaan, jos sitä on aiemmin ollut, on vilahtanut lattian rakoon. Rokottamattomien vika, jos poliitikolta kysyy.

Heikki Porkka su 16.01. 16:25

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

Mitä Yle ei kerro, se sinun on syytä tietää antisemitismiin, homovihaan ja Ranskan mellakoihin liittyen

ti 04.07. 10:05

Suomalaiset ovat orjuuden maailmanmestareita

ke 14.06. 22:34

Yle - leikattavaa ja poistettavaa riittää

su 11.06. 11:49

Mitä Yle ei kerro, se sinun on hyvä tietää - maahanmuutto muslimivaltioista huolestuttaa Viron Suojelupoliisia

to 01.06. 12:02

blogit

Vieraskynä

Avoin kirje Suomen medialle

su 26.11.2023 21:40

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09.2023 00:24

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Vaihtoehdot moninapaisessa maailmassa

ti 06.06.2023 16:58

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Suomeen suuntautuva vammaisturismi uhkaa viedä suomalaisten vammaisten oikeudet - Väestönvaihto hyvin nopeaa Helsingissä

to 30.11.2023 14:08

Heikki Porkka

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11.2023 17:48

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

Totuus murtautuu esiin

la 25.11.2023 20:22

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44