IDF vastaa Hamasin terrorismiin tällä kertaa perusteellisesti

Videot su 08.10.2023 22:02

Islamilainen terroristijärjestö Hamas aloitti sodan Israelia vastaan lauantaiaamuna 6:30 ampuen noin 4000-7000 rakettia kohti Israelin siviilikohteita. Rakettihyökkäyksen kanssa samanaikaisesti terroristit tunkeutuivat Gazan rajan yli Israeliin rajan lähellä oleviin kyliin ja alkoivat teurastaa siviilejä samaan tyyliin kuin ISIS. Kohteena olivat erityisesti naiset, vanhukset ja lapset. Terroristit ottivat siviilejä myös panttivangeiksi ja raahasivat heitä Gazan puolelle lava-autoillaan. Arviolta yli 700 israelilaista on kuollut ja lähes kaksi tuhatta haavoittunut tämän lauantaina alkaneen terrorin aikana. Noin sadan arvioidaan olevan nyt panttivankeina Gazassa.

Islamin terrorismi on sisäänrakennettu pysyvästi islamin opin ytimeen ja se ei koskaan lopu ellei sitä joku muu voimalla lopeta. Israelin puolustusvoimat lupaavat kitkeä Hamasin terroristit Gazan alueelta. Tehtävä on hyvin vaikea, koska terroristit käyttävät aina omia sekä kidnappaamiaan siviileitä kilpinään ja lymyävät aseineen koulujen ja sairaaloiden kellareissa. Tällä kertaa Israel tuskin jättää operaatiota kuitenkaan puolitiehen, vaikka hinta olisi kova.

Gazan alueelta Israelia terrorisoinut Hamas on saanut toimia jo liian pitkään ja liian vapaasti vuosikaudet. Sen on aika loppua nyt. Toivottavasti IDF menestyy tässä terroristien aloittamassa sodassa mahdollisimman pienillä tappioilla.

Hamasin taustalla on Libanonin ja Syyrian alueella toimiva toinen terroristijärjestö Hezbollah ja sen taustalla taas häärää terroristivaltio Iran. Iran puolestaan toimii yhteistyössä Venäjän ja Kiinan kanssa ja myös Bidenin hallinto on antanut taloudellista tukeaan miljardeja Iranille juuri muutamaa päivää ennen tämän viimeisimmän hyökkäyksen alkua. Kovat ovat voimat Israelin olemassaoloa vastaan, mutta Israel voittaa tämänkin erän. Israel ei katoa maailmankartalta enää mihinkään.

Hyökkäys on myös herättänyt paljon kysymyksiä, joihin joku joutuu vastaamaan vielä myöhemmin: Miksi IDF ei ollut vartioimassa rajaa tämän paremmin? Miksi ensimmäisten sotilaiden saapuminen apuun kesti niin kauan? Miksi Mossad ei tiennyt/varoittanut mitä oli kehitteillä? ... 

 

Jukka Rahkonen su 08.10. 22:02

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57