Blogi: Heikki Porkka, ti 05.02.2019 10:59

Vihaisesta puheesta

 

Suomen poliittinen johto on tehnyt varsin selväksi, että potentiaalisten ulkomaalaisten pomminheittäjien ja seksuaalirikollisten maahan pääsyä ei aiota millään tavoin estää tai rajoittaa. Sen sijaan Suomessa keskitytään ehkäisemään ”vihapuhetta”, jollaiseksi voidaan nimetä mikä tahansa kritiikki, joka ei miellytä hallintoa.

Johtavien poliitikkojen puheiden historiaa tarkastellessa ei jää epäselvyyttä siitä, miksi orwellilaista termiä vihapuhe on ryhdytty käyttämään ja keitä vastaan vihapuheen vastaiset toimet on suunnattu.

Perussuomalaiset, noudatettu maahanmuuttopolitiikka ja konsensuspoliitikkojen pelko kansalaisten kasvavasta tyytymättömyydestä ovat asian ydin.

Uutistenlukija Jukka-Pekka Rantanen Ylen pääuutislähetyksessä (klo 20:30) lokakuun lopussa vuonna 2008, kun perussuomalaiset olivat saavuttaneet merkittävän vaalivoiton 26.10.2008 pidetyissä kunnallisvaaleissa:

Perussuomalaisten vaalivoitolla on yllättäviä seurauksia. Oikeusministeriö alkaa kouluttaa kunnanvaltuustojen puheenjohtajia mahdollisten vihaa lietsovien puheiden varalta. Yhtenä syynä koulutustarpeeseen on perussuomalaisten rynnistys valtuustoihin….”

Toimittaja Paula Näyhä, Yle:

”Satojen perussuomalaisten rynnistys on hätkäyttänyt myös oikeusministeriötä. Ministeriö alkaa kouluttaa valtuustojen puheenjohtajat siltä varalta, että valtuustopöntöistä aletaan huutaa solvauksia.”

Tuija Brax, vihr, oikeusministeri (2007 – 2011) Vanhasen (kesk) II hallituksessa ja Kiviniemen (kesk) hallituksessa:

”Tän kaltasta koulutusta on toivottu jo pitkään. Tää ei myöskään koske välttämättä vain ja ainoastaan perussuomalaisien joitakin ehdokkaita taikka nyt valittuja. On meillä maahanmuuttovastaisuutta monissa muissakin puolueissa.”

Braxin lausunnosta oli kulunut vuosi, kun poliisin toimintaa ohjaavasta sisäministeriöstä vahvistettiin sanomaa.

Anne Holmlund, kok, sisäministeri (2007 – 2011) Vanhasen II hallituksessa ja Kiviniemen hallituksessa, piti Etelä-Suomen poliisipäällystöpäivillä lokakuussa 2009 puheen, josta seuraava lainaus:

"Turvapaikanhakijoiden määrä on viime vuosina noussut voimakkaasti ja turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet. Turvallisuusviranomaisten kannalta keskeinen haaste on maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen …..”

Holmlund puheesta raportoinut Aamulehti otsikoi artikkelinsa ”Yksityiset yrittäjät näkevät hyvän bisneksen pakolaiskeskuksissa”

Kirjoituksen alaotsikkona oli ”Pakolaiskeskukset: valtion varmat vuokratulot houkuttavat”.

Lyhyesti sanoen: pääministeri Matti Vanhasen johdolla toiminut keskustan, kokoomuksen, vihreiden ja rkp:n muodostama hallitus valjasti Suomen poliittisen kentän ja poliisijohdon perussuomalaisten sekä kansallismielisten että kansalaismielipiteen vastaiseen taisteluun.

Vihreiden Brax edisti sananvapauden rajoituksia poliittisella kentällä, kokoomuksen Holmlund puolestaan valjasti poliisin ehkäisemään ”väärää” poliittista puhetta.

Jo tuossa vaiheessa maahanmuuttokriittisten parissa heräsi ihmetys siitä, missä vaiheessa poliisin tehtäväksi katsotaan kansalaismielipiteen rajoittaminen, sillä haitallisen maahanmuuton vastainen puhe ei ole rikos. Ja kuten hyvin tiedetään, nykyään poliitikkojen ja median kielenkäytössä yleistynyttä termiä ”vihapuhe” ei löydy rikoslaista.

Holmlundin pitämää puhetta voidaan pitää merkittävänä etappina poliittisen poliisin viimeisimmälle synnylle Suomessa.

Juha Sipilän (kesk) johtaman hallituksen valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) väitti 14.8.2018 MTV:n uutisissa, että vihapuhe heikentää eniten kansalaisten turvallisuudentunnetta!

Samana päivänä, tiistaina 14.8.2018 kokoomuksen ministerit kertoivat perustavansa vihapuhetta ja nettikiusaamista kitkevän asiantuntijatyöryhmän.

Iltalehden artikkelin mukaan Orpo kertoi ”pyytäneensä kolmea ministeriä, oikeusministeri Antti Häkkästä, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosta ja sisäministeri Kai Mykkästä, valmistelemaan työryhmän perustamista”. 

Samassa Iltalehden artikkelissa kerrottiin kokoomuksen 13 kohdan keinovalikoimasta vihapuheen vastaisessa toiminnassa.

Kohdassa 11 todetaan: ”Kaiken valtion rahoittamassa toiminnassa tulee sitoutua vihapuheen ja rasismin vastustamiseen sekä monikulttuurisuuden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseen. Sitoutetaan kansalaisyhteiskunta kuten urheiluseurat ja nuorisojärjestöt laajasti vihapuheen ja rasismin vastaiseen työhön.”

Kohta 13 kuuluu seuraavasti: ”Vahvistetaan yleisten kirjastojen toimintaa aktiivisen kansalaisuuden, monikulttuurisuuden ja demokratian edistäjänä.”

Keskustan, kokoomuksen ja vihreiden poliitikkojen aiemmista lausunnoista päätellen kokoomus haluaa ehkäistä maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen kohdistuvaa kritiikkiä. Oheistuotteena pyritään esittämään perussuomalaiset mahdollisimman huonossa valossa.

On ollut häkellyttävää havaita millaisella innolla kokoomuksen poliittiset broilerit haluavat pilata suomalaisen yhteiskunnan.

Saksassa poliittisella toiminnallaan paljon tuhoa viime vuosina aikaan saanut liittokansleri Angela Merkel totesi julkisessa puheessaan jo lokakuussa 2010, että monikulttuurisen, suvaitsevaisen yhteiskunnan luominen on epäonnistunut täydellisesti. Merkelin mielestä Saksassa ei ole pystytty luomaan yhteiskuntaa, jossa erilaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset pystyisivät elämään rauhanomaisesti keskenään”. 

Tosin samalla tavoin kuin suomalaispoliitikkojen enemmistö, Saksan Merkel unohti aktiivisesti aiemmat puheensa avaten Saksan entistä haitallisemmalle maahanmuutolle vuonna 2015.

Suomi seurasi hetkeäkään miettimättä perässä, kuten on aina tehnyt hallinnon ottaessa mallia saksalaisesta tai ruotsalaisesta yhteiskunnasta. Heikon kansallistunteen ja itsetunnon omaava poliittinen johto ei ole osoittanut minkäänlaista itsesuojeluvaistoa, vaikka kaikki esimerkit muualta läntisestä Euroopasta ovat kertoneet jo parin vuosikymmenen ajan mitä tuleman pitää.

Edellä kirjoitetut asiat tulivat mieleen, kun katsoin oikeusministeriön tuoreet, oletettavasti aivan vakavissaan tehdyt lyhyet vihapuhevideot (yksi, kaksi) .

Videot liittyvät oikeusministeriön avaamaan Against Hate –kampanjaan. Miksi kampanjan nimi on englanninkielinen, sitä en tiedä, mutta hassua se on siksi, että videot ovat suomenkielisiä ja siitä päätellen suunnattu suomalaisille.

Varmuuden vuoksi tiedoksi, että Suomen oikeusministeri on Antti Häkkänen (kok).

Kauniiksi lopuksi vielä yksi tragikoominen huomio oikeusministeriön kampanjaan ohuesti liittyen.

Ministeriön nettisivuilla olevan tiedotteen toisena allekirjoittajana on Johanna Suurpää, joka jää Suomen historiaan kommunistien perustaman lakimiesten yhdistyksen Demlan merkkihenkilönä, jolla on ollut iso rooli politiikassa, joka on kuljettanut suomalaista yhteiskuntaa yhä turvattomampaan suuntaan.

Suurpään ja muutaman muun henkilön toimesta Suomi päästi 90-luvun alussa ensimmäiset somalit sisään. Historiallista taustaa vasten on hyvä tarkastella Suurpään lausuntoa, jonka hän antoi somalien tulon yhteydessä:

”Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.”

Somalien työllisyysaste on liikkunut vuosikausia 10 ja 20 välissä, kun esimerkiksi suomalaisten ja virolaisten vastaava luku pyörii 70 paikkeilla.

Lisäksi on huomioitava, että somalit ovat usein työllistyneet töihin, joita ei olisi ilman somaleita. Aitoja yrittäjiä somalien työllistyjissä on äärimmäisen vähän ja niistäkin vähistä osa on työllistynyt tulkkipalveluihin tai muihin vastaaviin, joiden toiminta rahoitetaan valtion tai kuntien kassasta.

Merkelin lähes kymmenen vuoden takaisen lausunnon tavoin voidaan puhtain sydämin todeta, että monikulttuurisen ( =lähi-itäläisten ja pohjoisafrikkalaisten määrän kasvuun perustuvan) yhteiskunnan tavoittelu on epäonnistunut Suomessa täydellisesti. Siitä kertovat rankkaa kieltä sekä työllisyys- että rikostilastot, joihin on saatu monikulttuurista lisämaustetta terrori-iskun sekä lapsiin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden merkittävän kasvun ja joukkoraiskausten myötä.

Valtaosa suomalaisista haluaa viheltää pelin poikki, mutta pillin vihellys ei tunnu millään tavoittavan eduskunnan enemmistöä. Viimeisten vuosien aikana vain perussuomalaisten suunnasta on kuultu järjellisiä, suomalaisen yhteiskunnan turvallisuuden ja talouden kannalta edullisia kannanottoja maahanmuuttopolitiikkaan liittyen.

Ikävä kyllä, useimmissa eduskuntapuolueissa ei vieläkään haluta ymmärtää, kuinka monitahoisesti haitallinen ja vaarallinen maahanmuutto rappeuttaa yhteiskuntaa.

Jospa kevään vaalit toisivat lisää järkeä ja tolkkua politiikkaan?

Heikki Porkka ti 05.02. 10:59

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Ohjaaja Aku Louhimies vastaan päätoimittaja Jouko Jokinen (yle)

pe 05.07. 13:39

Nationalismi ja kansallismielisyys ovat isänmaan ystävien aatteita

ma 01.07. 12:57

ISIS-lapsista

pe 28.06. 10:50

Lapset Ylen propagandan välineinä

to 27.06. 19:27

Facebook rakastaa minua

ke 26.06. 21:53

Tanska - maahanmuuttovastainen sosialidemokraattinen puolue voitti vaalit

to 06.06. 11:26

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05. 11:15

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05. 12:56

Korruptiota se on pienikin korruptio

su 12.05. 13:52

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

pe 10.05. 11:56

blogit

Vieraskynä

Kansallismielisten liittouma ry/188 -kukkavirta - terrori-iskun uhrien muistokulkue Turussa

ma 08.07.2019 22:05

Juha Ahvio

Pride-sateenkaarilippu julistaa vallankumousta ja kapinaa

la 29.06.2019 00:01

Professorin Ajatuksia

HS: Ruotsin väkivaltarikollisuudella ei maahanmuuttajakytkentää

ma 22.07.2019 21:42

Marko Hamilo

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

pe 05.07.2019 00:00

Jukka Hankamäki

"Turvallinen" ja "totuudenmukainen" EU-Suomi

to 18.07.2019 23:25

Petteri Hiienkoski

Käsitys ihmisoikeuksista hämärtynyt

la 29.06.2019 22:22

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

EU:n huippuvirat

ke 03.07.2019 14:39

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Filippiinit on lapsipornon ykköstuottaja - Suomen toimittava!

su 21.07.2019 04:29

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Pitäisikö puoluejohtajien tenteissä olla sarjat?

ti 16.07.2019 23:09

Mika Niikko

Väärinajattelijoiden oikeudet

ma 08.07.2019 21:55

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailma valitsee lopulta edistyksen vihreän dystopian sijaan

to 04.07.2019 15:38

Heikki Porkka

Ohjaaja Aku Louhimies vastaan päätoimittaja Jouko Jokinen (yle)

pe 05.07.2019 13:39

Tapio Puolimatka

Nuorison parissa leviävä vaarallinen muoti-ilmiö

ti 09.07.2019 22:18

Olli Pusa

Taas hyöky Afrikasta Suomeen

ti 23.07.2019 11:18

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Punavihreys on politiikan muotiväri, josta myös persut hyötyvät

su 14.07.2019 08:50

Jessica Vahtera

Sananvapauden puolesta on taisteltava

ma 24.06.2019 10:45

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Silmäin pyyntö

ma 22.07.2019 21:42

Matti Viren

Mitä on köyhyystutkimus, osa 2

to 27.06.2019 22:39