Tällaista konservatiivioikeiston voittoa ei ole nähty Briteissä sitten 30-luvun!

Brittien vasemmisto ei ole kokenut vastaavaa rökäletappiota 80 vuoteen. Radikaali vasemmisto tuhosi itse "työväenpuolueensa".

Ulkomaat ma 16.12.2019 22:56

Britannia sanoo kyllä ​​Brexitille - jälleen! uutisoi American Conservative.

"Sosiaalidemokraatit romahtaa", "työväenpuolueen heikoimmat vaalit sitten vuoden 1935"

Näillä sanoilla puolestaan ruotsalainen Fria Tider kertoo perjantaisista vaalituloksista Iso-Britanniassa.

Analyytikkojen mielestä tämä tietää sosiaalidemokratian "romahtamista" Euroopassa.

Södertörnin yliopiston valtiotieteen apulaisprofessori ja politiikan tutkija Nicholas Aylott sanoo vaalituloksen osoittavan selvästi, että Brexitille on tarpeeksi tukea.

Aylott uskoo, että vaalit laajemmasti tarkasteltuna kertovat sosiaalidemokratian sortumisesta. Hänen mielestä tämä "eurooppalainen tauti", joka saa äänestäjät kaikkoamaan sosiaalidemokraattisista puolueista, on ulottanut nyt vaikutuksensa myös Iso-Britanniaan.

"Monissa Euroopan maissa äänestäjät ovat siirtyneet sosiaalidemokraattisista puolueista konservatiivisiin puolueisiin. Olemme nähneet sen aiemmin Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Belgiassa. Kuvio on sama Iso-Britanniassa", Nicholas Aylott toteaa SVT Nyheterille.

Myös Suomessa sosiaalidemokraattien kannatus on romahtanut.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turjan mukaan Sdp:stä on valunut syksyn mittaan Suomen suurimman puolueen titteliä eduskuntavaaleista lähtien kantaneeseen perussuomalaisiin erityisesti työntekijöitä ja eläkeläisiä. Muutos on havaittu Helsingissä, pienissä kaupungeissa ja maaseutukeskuksissa eri puolilla Suomea.

Sosiaalidemokraatit menettävät myös naisia, alle 35-vuotiaita ja yli 50-vuotiaita äänestäjiä.

Perussuomalaiset on saanut uusia kannattajia erityisesti miehistä, alle 25-vuotiaista nuorista ja niin sanotussa parhaassa työiässä olevista 35–64-vuotiaista.

Kansalaisten luottamus pääministeripuolue Sdp:hen on heikentynyt nopeasti. Se on pudonnut uusimmassa puolueiden imagovertailussakin neljännelle sijalle, kun se vielä viime keväänä ennen eduskuntavaaleja paistatteli vertailun ykkösenä. Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset nousi kertaheitolla viidenneltä sijalta imagotutkimuksen kärkeen.

Jopa Ruotsissa sosiaalidemokraattisen puolueen kannatus on laskenut viime vuosikymmeninä ja hallitseva pääministeripuolue sosiaalidemokraatit jää armotta kannatusmittauksessa toiseksi ruotsidemokraateille.

Sosiaalidemokraateilla on kuitenkin edelleen varsin korkeat prosenttilukemat, koska puolue on liittoutunut muslimien kanssa ja kohoaa hyvin korkealle vaalituloksillaan lähiöissä, jopa 70 prosenttiin.

Britannian työväenpuolueelle ja sen antisemitistiselle, Israelia vihaavalle ja terroristien ystäväksi tunnustautuneelle johtajalle, Jeremy Corbynille tuorein vaalitulos on kuitenkin katastrofi.

Boris Johnson ja konservatiivit murskasivat kirjaimellisesti vasemmiston ja saivat selkeän enemmistön alahuoneeseen ja tästä seuraa näin ollen se Brexit, jota Iso-Britannian virkakoneisto on jo vuosien ajan viivytellyt tahallaan äänestäjien toiveiden vastaisesti.

Konservatiivien saama murskavoitto antaa Johnsonille vahvan mandaatin ajamalleen EU-erolle ja hän on luvannut täyttää lupauksensa pelastaa maansa Euroopan unionista 31. tammikuuta mennessä. Konservatiivit aikovat tuoda Johnsonin neuvotteleman EU-erosopimuksen jälleen parlamentin alahuoneen käsittelyyn vielä joulukuussa.

Boris Johnsonin vaalivoitto Iso-Britannian kansallisissa vaaleissa on loistava uutinen myös Yhdysvalloille, mutta raskas isku demokraateille.

Breitbartin Alfredo Ortizin mukaan vaalituloksen luulisi hermostuttavan demokraatit. Hän sanoo työväenpuolueen Jeremy Corbynin olevan sosialisti, jota vain nuoret, aktivistit ja näyttelijät suuresti arvostavat, mutta tukea hän ei saa tavallisilta työntekijöiltä.

"Hän on tyly ja masentava äkäpussi. Toisin sanoen, hän olisi kuin kotonaan kisaamassa demokraattien presidenttiehdokkuudesta", Alfredo Ortiz näpäyttää ja vihjaa Yhdysvaltoihin, jossa demokraateista on tullut läpeensä äärivasemmiston lipunkantajia.

Trumpin poliittinen vastustaja, presidentinvaalien demokraattiehdokas ja entinen Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden on kommentoinut ja sanonut, että radikaali vasemmisto ei voi voittaa kansallisia vaaleja.

Puolueensa keskustalaisempaa siipeä edustavaksi arvioitu Joe Biden pitää Britannian vaalitulosta varoittavana esimerkkinä puolueelleen - Bidenin mukaan vaarana on, että tulos voi heijastua myös Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Myös USA:n entinen presidentti Barack Obama on varoitellut omia suojattejaan jo ennakolta kärjistyneestä ja ehdottomasta aktivisti- ja identiteettipolitiikan kulttuurista ja hioo tarkkaa taistelustrategiaa silmällä pitäen tulevia presidentinvaaleja mentoroimalla demokraattipuolueen ehdokkaista "riittävän, mutta ei liian vasemmistolaisia" haastaakseen istuvan presidentti Donald Trumpin ja välttääkseen häviön.

Myös puolet amerikkalaisista katsoo, että demokraattipuolue on hivuttautunut liian vasemmalle.

USA:n demokraateissa tapahtunut "historiallinen käänne", puolueen loikkaus selvästi kohti äärivasemmistolaista aktivismia on noteerattu, tunnistettu ja tunnustettu jo Suomenkin valtamediassa. Helsingin Sanomat myöntää niin ikään julkisesti, että osa demokraattiehdokkaiden kulttuurimarxistisista ideoista on Suomessa jo arkipäivää.

Teologian tohtori, dosentti Juha Ahvio huomauttaa 13.12.2019 päivätyssä blogissaan "Britannian brexit-konservatiiveille selkeä voitto", että Suomen tuore ja entistäkin punavihreämpi sekä äärimmäisen vasemmistolaisen pääministerin johtama hallitus ajaa Suomea kohti umpikujaa ja kaaosta, Suomen turvallisuudesta välittämättä.

Ahvion mukaan Jeremy Corbynin vasemmistolaisen työväenpuolueen selkeä tappio on "ajan merkki": äärivasemmisto on, raivoisasta radikalismistaan huolimatta, pitkässä juoksussa häviävä osapuoli, Ahvio korostaa:

"Konservatiivinen kansallismielisyys voittaa, vasemmistoradikaali EU-globalismi häviää, yhtä hyvin Suomessa kuin muualla Euroopassakin."

Erittäin selkeässä ja perusteellisessa blogissaan Ahvio jällen kerrran selvittää, mistä Britannian brexit-hankkeessa on kyse ja miksi EU-ero on kansallismielisten ja isänmaallisten brittien mielestä hyvä asia muistuttamalla 5.6.2016 ”Britannian brexit-kansanäänestys lähestyy” - ja 30.6.2016 ”Brexit: Isänmaallisen kansallismielisyyden voitto globalismista” - artikkeliensa avainjohtopäätöksistä, joita Britannian tuore äänestystulos tukee:

”Brexit merkitsee ennen kaikkea isänmaallisen kansallismielisyyden voittoa globalismista. Patrioottinen nationalismi, usko kansallisvaltion myönteiseen merkitykseen ja arvokonservatismi voittivat internationalistiseen ja avointen rajojen globalistiseen maailmanvaltioutopiaan perimmiltään uskovan arvoliberaalin EU-totalitarismin.”

Uhmaten kaikkia "asiantuntijoita" Johnson jyräsi helppoon ja suurimpaan konservatiiviseen vaalivoittoon sitten vuoden 1987 Margaret Thatcherin voiton jälkeen saavuttamalla 650-paikkaiseen parlamentin alahuoneeseen 364 edustajaa. Tämä on peräti 47 paikan nousu verrattuna edellisvaaleihin. Enemmistöön riitti 326 paikkaa.

Työväenpuolueen saalis oli 203 paikkaa ja se menetti 59 paikkaa.

Vaalien tulos johtaa oppositiopuolueiden johtajien eroon.

Työväenpuolueen kärsittyä nöyryyttävän tappion aiemmin vankoilla tukialueillaan, puolueen johtaja Jeremy Corbyn teki terävän johtopäätöksen puolueensa vaalimenestyksestä ja ilmoitti eroavansa puolueen puheenjohtajan tehtävästä varhain perjantaiaamuna eikä luotsaa enää puoluetta tulevissa vaaleissa.

Konservatiivit menestyivät työväenpuolueen ydinalueilla eli sydänalueilla ja sitä voitaneen verrata Yhdysvaltain "sydänmaiden kapinaan", kuten Yhdysvaltain ja Iso-Britannian historian ja Pohjois-Amerikan kirkkohistorian dosentti ja usean brittiläisen ja amerikkalaisen yliopiston vieraileva tutkija Markku Ruotsila on selittänyt Trumpin nousua presidentiksi.

Kirjassaan "Sydänmaiden kapina" dosentti Markku Ruotsila "piirtää kuvaa hiljaiseksi enemmistöksikin kutsutusta sydänmaiden väestönosasta, joka vaalii perinteisiä arvoja ja amerikkalaisen unelman tavoittelua ja jonka tyytymättömyyteen Trump on osannut vastata”.

Aivan kuten Yhdysvaltojen keskilännen äänestäjät vuoden 2016 presidentinvaaleissa, nyt työväenluokan äänestäjät Pohjois-Englannin taloudellisessa ahdingossa olevilla teollisuusalueilla - joka on perinteisesti ollut työväenpuolueen "vaalipiiriä" - lähtivät liikkeelle ja tukemaan konservatiivipuoluetta ja Boris Johnsonia.

Iso-Britannian tulokset osoittavat myös, että äänestäjät haluavat hyvää hallinnointia ja Johnsonin ja Trumpin kaltaisia karismaattisia johtajia, jotka ilmentävät kansallista henkeä.

Ei mennyt kauaakaan tulosten selvittyä, kun presidentti Donald Trump jo onnitteli ja hehkutti Britannian pääministeri Boris Johnsonin "suurta" vaalivoittoa ​​ja yhdisti voiton toiveisiin uudesta Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian välisestä kauppasopimuksesta.

Trump twiittasi:

"Onnittelut Boris Johnsonille loistavasta voitosta! Britannia ja Yhdysvallat voivat nyt vapaasti solmia uuden massiivisen kauppasopimuksen BREXITin jälkeen.

Tästä sopimuksesta voi tulla paljon laajempi ja tuottoisampi kuin mikään sopimus, joka voitaisiin tehdä EU:n kanssa. Juhlitaan Boris!"

"Äärivasemmistolainen sosialismi on muserrettu tänään. Mahtava uutinen!" kirjoitti puolestaan Brexit-puolueen perustaja ja johtaja Nigel Farage Twitterissä.

Vaalitappion myötä Lontoon kaduilla puhkesi kaaos, kun sosialismia ihannoivat ja riidanhaluiset Brexitiä vastustavat aktivistit ottivat väkivaltaisesti yhteen poliisin kanssa ja huusivat röyhkeästi iskulauseita, kuten ”ei minun pääministerini” ja ”yksi ratkaisu, vallankumous”.

Sosialistit, Antifa ja Brexitin vastaiset joukot rynnäköivät kaduille osoittaakseen ylimielisen paheksuntansa Iso-Britannian kansan demokraattista tahtoa kohtaan toistaen samalla "tältä demokratia näyttää" -iskulausetta pääministeri Boris Johnsonin saatua vaaleissa suurvoiton äärivasemmistolaisesta työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbynista.

"[Boris Johnson] on sika ja minua hävettää niin paljon, että hän on maani pääministeri, se on ällöttävää ja toivon hänelle pahinta, toivon hänelle hirvittävää kuolemaa", sanoi eräs nainen.

”Se, että näkee työväenluokan ihmisten välittävän Boris Johnsonista, on kuin he ampuisivat itseään kasvoihin, se on inhottavaa ja kyllä todellakin ​​toivon hänelle pahinta. Haista v**** Boris Johnson, suoraan sanoen, mikä kusipää”, hän julkesi lisätä.

Nigel Farage varoitti jo toukokuussa vasemmiston lisääntyvästä väkivallasta sen jälkeen, kun hänen vaalikampanjointiaan oli häiritty muun muassa lentävin pirtelöin.

Faragen mukaan "poliitikot, jotka eivät hyväksy kansanäänestyksen tulosta, ovat johtaneet meidät tähän tilanteeseen".

”Fyysistä väkivaltaa pidetään nyt hyväksyttävänä - heillä on näkemys, he ovat oikeassa… he tuntevat olevansa oikeutettuja käyttäytymään näin. Jotakin on mennyt erittäin pahasti pieleen”, Farage totesi tuolloin.

Farage on aiemminkin varoittanut poliitikkojen ja aktivistien yrityksistä murentaa Britannian demokratiaa, jota "on paneteltu" pyrkimyksenä kumota kesäkuun 2016 kansanäänestyksen tulokset.

Teologian tohtori ja dosentti Juha Ahvio on selvillä Suomen tilanteesta ja alleviivaa, että Suomen punavihreän hallituksen hankkeet niin ikään edistävät kaaosta, epäjärjestystä ja laittomuutta.

"On kysymys todellisen epäjärjestyksen ja laittomuuden edistämisestä, jos hallitsevan eliitin kärkihankkeisiin lukeutuvat Raamatun Sanan julkisen esilläpidon kriminalisoiminen ja ISIS-islamistiterroristien kaikinpuolisesta hyvinvoinnista huolehtiminen Suomen turvallisuuden kustannuksella."

Suomessa Oulun seksuaalirikoksista raportoimassa käynyt brittiläinen julkkistoimittaja ja mediapersoona Katie Hopkins painottaa, että Iso-Britannian kansalaiset äänestivät Brexitin puolesta:

"He ovat odottaneet tyynesti, että se viedään perille. Ja nyt se tehdään."

Hopkinsin mukaan Britannian vaalitulos ja Boris Johnsonin voitto on vahvistus siitä, että maan sydän ja sielu ovat edelleen tallella:

"Brittiläinen yhteishenki on täysissä ruumiin voimissaan ja jonkinlainen puolustautumistaistelu juutalais-kristillisen kulttuurin puolesta on käynnissä."

 

 

Tytti Salenius ma 16.12. 22:56

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot