Ruotsin feministinen puolue: "Avataan rajat - #2015 uudelleen"

Puolueen muslimijohtaja houkuttelee maahanmuuttajia Ruotsiin arabiankielisellä videolla ja haluaa toistamiseen vuoden 2015 kaltaisen siirtolaiskriisin

Ulkomaat to 12.03.2020 22:19

Ruotsin feministisen puolueen muslimijohtaja kutsuu ”miljoonia” siirtolaisia ​​Ruotsiin arabiankielisellä videolla, kertovat muun muassa Samhällsnytt, Sputnik News ja Jihad Watch.

Sosiaalisessa mediassa vauhdilla levinneessä videossa Libyassa syntynyt puoluejohtaja Farida al-Abani kohdistaa puheensa ”miljoonille” maahanmuuttajille arabiaksi ja kutsuu heidät Ruotsiin.

Video näyttää olevan vastaisku kansalliskonservatiiviselle ruotsidemokraattien johtajalle, Jimmie Åkessonille, joka jakoi äskettäin lentolehtisiä Turkin ja Kreikan rajalla sijaitsevassa Erdinessä.

Åkesson informoi paikan päällä Kreikkaan pyrkiviä siirtolaisia, että ”Ruotsi on täynnä, älkää tulko meille” eikä maa voi antaa heille rahaa tai taata asuntoa.

Al-Abani yrittää epätoivoisesti todistaa tämän lausunnon vääräksi kutsumalla ruotsidemokraatteja - Ruotsin suosituinta puoluetta - rasisteiksi.

”Lentäminen maksaa ja ilmastolle aiheutuu kustannuksia, ja myös lentolehtiset tulevat kalliiksi ja tavoittavat vain harvat. Onneksi osaan arabiaa ja tiedän, että netti voi saavuttaa miljoonia.

Lyhyesti sanottuna: rasistinen puolue levittää valheita, älkää kuunnelko heitä, olette tervetulleita tänne, meillä ei ole täyttä", al-Abani twiittaa videonsa esittelytekstissä.

Feministisen puolueen johtajan, Farida al-Abanin mukaan Ruotsi tarvitsee toistamiseen vuoden 2015 kaltaisen siirtolaiskriisin, jolloin 10 miljoonan asukkaan Ruotsi johdatti koko Eurooppaa ottamalla vastaan 163 000 turvapaikanhakijaa.

Feministinen puolue julkaisi nimittäin myös aiheeseen liittyvän Facebook-päivityksen, jossa kehotetaan lukemaan Al-Abanin kirjoittama 5. maaliskuuta julkaistu kolumni "Avataan rajat - #2015 uudelleen" (Öppna gränserna – #2015igen).

Feministisen puolueen Facebook-postaukseen on kolumnista tuotu esiin seuraavat sanat:

”Se mitä Ruotsi tarvitsee, on toinen vuosi 2015, ja me tarvitsemme politiikkaa, joka kuvastaa silloin näkemäämme humaanisuutta.

Ruotsin on aika palata pysyviin oleskelulupiin, ja avata rajamme, ennen kuin nämä kasvavat esteet putoavat niskaamme. Osoittakaamme, miltä todellinen vastuu näyttää”, al-Albani kirjoittaa käyttämällä hashtagia ”2015 uudelleen”.

Feministinen puolue on kuohuttanut tunteita sen päästettyä suustaan tällaisia lausuntoja uuden Euroopan rajoilla kehittyvillä olevan siirtolaiskriisin yhteydessä.

Puolueen kantahan ei sinänsä yllätä, mutta se on saanut aikaan sosiaalisessa mediassa voimakasta kritiikkiä koskien puoluejohtajan toimintatapaa.

Eräs kommentoija kirjoittaa:

"Hei, et edusta minua, joten sinulla ei ole oikeutta sanoa, että he ovat tervetulleita."

Toinen kysyy:

"Olettaen, että sinä tänne heidät tervetulleiksi toivottaneena otat taloudellisen vastuun? Järjestät asumisen, terveydenhuollon, koulut jne? Onko sinulla maahanmuuttoviraston lupa?"

Kolmas viittaa maahanmuuttotilastoihin ja toteaa Ruotsin myöntäneen 2,5 miljoonaa oleskelulupaa vuodesta 1980 lähtien:

"Vuosikymmenestä toiseen suurin vastaanotto asukasmäärää kohti!

Asuntoja, työpaikkoja ja hyvinvointiresursseja ei enää ole. Asiat eivät suju enää. Emme selviä kotouttamisesta!

Kuka hyötyy siitä, että Ruotsi hajoaa?"

Joukottainen maahantulo haastoi todella sosiaaliturvajärjestelmän ja löi leimansa myös Ruotsin talouteen ja koko yhteiskuntaan.

Ekonomisti Joakim Ruistin vuonna 2018 julkaisema tutkimus todisti, että turvapaikkamaahanmuutto aiheuttaa romahdustappion Ruotsille "eikä siinä mitään outoa ole", mutta että yksittäiseen maahanmuuttajaan liittyvät elinkaarikustannukset ovat keskimäärin jopa 3 miljoonaa kruunua.

Pakolaisten työllisyysastetta Ruotsissa vuosina 1983-2015 kartoittanut tutkimus osoitti muun muassa, että kotoutuminen heikkeni vähitellen kyseisenä ajanjaksona ja että "keskimääräinen pakolainen" aiheuttaa julkiselle taloudelle kustannuksia 74 000 kruunua vuodessa.

Maahanmuuttajien ja siihen liittyvien perheenyhdistämistä koskevien kustannusten osalta tutkimus näyttää toteen myös sen, että sekä pitkällä että lyhyellä aikavälillä maahanmuutto on merkittävä kustannus Ruotsin julkiselle taloudelle.

Hintalappu on miltei 90 miljardia kruunua vuodessa.

Mielipidekyselyn mukaan, joka tehtiin sen jälkeen, kun Turkki avasi EU:n vastaisen rajansa, enemmistö ruotsalaisista määrittäisi rajat pakolaisten vastaanoton vähenemiseksi.

54 prosenttia haluaa muuttaa lakeja ja säännöksiä siten, että Ruotsi ottaa vastaan entistä vähemmän pakolaisia.


 


 

 

Tytti Salenius to 12.03. 22:19

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot