Blogi: Mikko Paunio, to 02.09.2021 12:37

Punavihreää WOKE-kaupunkistrategiaa ja -katastrofia pukkaa Helsingissä Vanhukset, vammaiset ja omaishoitajat kärsijöinä

SOTE-lautakunta piti ensimmäisenä Helsingin toimielimenä strategiaseminaarin, jonka tarkoituksena oli – niin olen ymmärtänyt – syöttää aihioita kokoomuslaisen ylipormestari Juhana Vartiaisen tärkeimpään johtamisen työkaluun eli kuntalain vaatimaan aina valtuustokauden alussa hyväksyttävään kaupunkistrategiaan. Se tultaneen hyväksymään Helsingin valtuustossa syyslokakuun vaihteessa. SOTE:n vaikutus kuntatalouteen on ylivoimaisesti suurin Helsingin toimialoista.

Kuuntelin hämmentyneenä virkakunnan esityksiä tässä SOTE-strategiaseminaarissa, sillä perussuomalaisten Juhana Vartiaiselle ja SOTE-virkamiehille lähetetyt SOTE-prioriteetit eli vanhusten, vammaisten ja omaishoitajien huolet tyrmättiin seminaarissa.

Nyt lapset ja nuoret ollaan valitsemassa tulevan kaupunkistrategian keihäänkärjeksi vetoamalla koronapandemian sulkutoimenpiteiden aiheuttamiin mielenterveyshaittoihin? Siitä huolimatta, että olen muiden lääkärien tavoin ollut hyvin huolissani sulkutoimilla lapsille ja nuorille aiheutetuista mielenterveyshaitoista, haluan seuraavassa kurkata koronasumuverhon läpi.

Edellisen kaupunkistrategian keihäänkärki ”Kaikkein haavoittuvimpien ihmisryhmien tarpeisiin ja palveluihin kiinnitetään erityistä huomiota” on nyt unohdettu.

Todellinen em. strategialinjauksen syy löytyy koronasumuverhon takaa ja se on USA:n yliopistoista länsimaihin levinnyt punavihreä WOKE-aate eli identiteetti-ideologia. Alati suurenevalla määrällä maahanmuuttajanuoria menee huonosti ja heitä pitää nyt WOKE-aatteen intersektionaalisuussääntöjen perusteella yhdenvertaistaa suurin kustannuksin vaatimatta heiltä samaa kuin kantasuomalaisilta nuorilta. Lisäksi heidän vanhempansa eivät usein koskaan opi suomen kieltä, eivät tue riittävästi lastensa kouluttautumista ja ovat haluttomia intergoitumaan yhteiskuntaamme. Humanitaarisen maahanmuuton myötä Suomeen tulleet perheet elävät usein ilmaispalveluiden sekä sosiaalisten tulonsiirtojen varassa. Insentiivit heidän työllistymiselle ovat heikot.

Pari päivää sitten YLE:n uutiset verkkosivuillaan – ei aamun TV-uutisissa – uutisoi meille itähelsinkiläisille jo selviönä tiedetyn asian:

”Tuloksiltaan muista poikkeavana ryhmänä erottuivat suomea tai ruotsia toisena kielenä opiskelevat oppilaat eli S2-oppilaat (=maahanmuuttajalapset kirj. lis). Heidän keskimääräiset tuloksensa olivat selvästi heikompia kuin muiden.”

Suomi sukeltaa nyt vauhdilla alas PISA-vertailussa ja on pudonnut alle Viron.

Tämä ilmenee nyt – niin kuin aiemmassa blogissani kirjoitin – suurina sosiaalihuollon (erityisesti perhepalvelut ja lasten suojelu) budjetin ylityspaineina.

Helsingin tulevan ahdingon viime kädessä aiheuttavat USA:n demokraattivetoisista WOKE-kaupungeista kopioidut epäonnistuneet politiikat. Nyt nämä politiikat yhdistettynä ”defund the police” (”rahat pois poliiseilta”) politiikkaan ovat syösseet nämä kaupungit lopulta valtaviin ongelmiin.

Me olemme Helsinkinä jo WOKE-kurssilla, jonka lopullinen suunta ja lopputulema on vielä arvoitus. Kaupunki järjestää jo nykyään työntekijöilleen sitä sun tätä WOKE-koulutusta mm. seksuaalivähemmistöjen kohtaamiskoulutusta ja valtuustossa esitetään innolla sukupuolidysforiahoito-, kuukautisköyhyys- (engl. period poverty) ym. WOKE-aloitteita. Edellinen ylipormestari Jan Vapaavuori vaati WOKE-hengessä viime keväänä suosimaan maahanmuuttajia kaupungin rekrytoinnissa ja virkakielestä ovat hävinneet WOKE-vastaiset luottamusmies ja esimies sanat, jotka on korvattu WOKE-henkisillä luottamushenkilö ja esihenkilö sanoilla.

USA:sta kopioitu poliittinen punavihreä WOKE-muotivirtaus on läpi-institutionalisoitu Helsingin kaupungin hallintoon.

Juhana Vartiainen ilmoitti YLE:n haastattelussa vaalien jälkeisenä aamuna pitävänsä tärkeänä, että kokoomus on suurin ryhmä, koska se tasapainottaa punavihreää rintamaa ja että hän vihaa julkisten varojen tuhlausta. Edelleen hän sanatarkasti totesi:

”Liian alhaisella työllisyysasteella ei kyetä rahoittamaan näin mittavaa hyvinvointipalveluiden ja tulonsiirtojen pakettia. Se on asia, joka ei ole Helsingin käsissä, vaan valtakunnan politiikan käsissä.”

Kaupungilla on kuitenkin harkintavaltaa mm. tulonsiirtoihin sekä mahdollisuus tehostaa väärinkäytösten valvontaa esimerkiksi liittyen asumistukeen sekä mahdollisuus halutessaan tehdä voimavaraselvityksiä humanitaarisen maahanmuuton kustannuksista. Aivan erityisesti Juhana Vartiainen – niin halutessaan, kun kerran vihaa julkisen rahan tuhlausta – voisi kieltäytyä esittelemästä kaupungin hallitukselle fiskaalisesti holtittomia punavihreitä proggiksia, joista ehkä järkyttävin on pyöräily- ja raitiotiesilta Hakaniemestä Kruunuvuoreen. Se tulee maksamaan uusien tietojen mukaan jopa miljardi euroa.

Olen asunut USA:ssa elämästäni kuusi vuotta. Saavuin Suomeen perheeni kanssa viimeisen kerran 2007 lopussa Washington DC:n naapurikunnasta Bethesdasta. Muistan, kuinka Barack Obama eteni demokraattien esivaaleissa keväällä 2007 vääjäämättä kohti ehdokkuutta. Muistan elävästi erään esivaaliväittelyn, jossa Barack Obama ainoana (ollen ainoa mustaihoinen muuten) rohkeni sanoa, että Washington DC:n koulujärjestelmään mustaihoisille nuorille syydetyt sadat miljoonat dollarit eivät tuo toivottua tulosta. Hänen silloiset toteamukset kaikuivat kuuroille korville, eikä hän itse näistä omista sanoista huolimatta ehdottanut muutoksia presidenttikautenaan, joita nyt konservatiiviset mustat nousevat entiset demokraattipoliitikot kuten Candace Owens ehdottavat.

Rahan syytäminen koulujärjestelmään WOKE-hengessä sekä DC:ssä että Baltimoressa (olen sielläkin asunut) ei ole johtanut toivottuun tulokseen, vaan on käynyt päinvastoin. Luku- ja kirjoitustaito sekä matematiikan perusteiden osaaminen on totaalisesti romahtanut peruskoulun päättäneillä, koska nuorilta mustilta ei vaadita vastuuta itsestään. Oregonin WOKE-kuvernööri hyväksyi pari viikkoa sitten lain, jossa vähemmistönuorilta ei enää vaadita peruskoulun päättötodistuksen saamisen ehtona äidinkielen ja matematiikan osaamista aiempaan tapaan, koska he tarvitsevat yhdenvertaistamista. Valitettavasti meilläkin on mahdoton jäädä luokalle ja kallis kenties hyödytön 10. luokka on räätälöity maahanmuutajanuorille.

Juhana Vartiaisen linjaus, jossa hän korosti Kirkko ja Kaupunki lehden haastattelussa ennen vaaleja arvona vastuuta, saattaa merkitä pientä toivonkipinää. Vastaehdokkaat Anni Sinnemäki ja Nasima Rasmyar vetivät haastattelussa selkeästi WOKE-soturilinjaa multikulti- ja yhdenvertaisuuslinjauksillaan.

Me emme voi emmekä saa toistaa Helsingissä USA:n suurkaupunkien WOKE-politiikkojen katastrofia. Siksi kuntalain kriteerit täyttävä kaupunkistrategia olisi parasta lääkettä helsinkiläisille ja oiva apu Juhana Vartiaiselle Stadin styyraamisessa. Viittaan kuitenkin alkuun ja SOTE-strategiaseminaariin. Ei hyvältä näytä vanhusten, vammaisten ja omaishoitajien näkökulmasta. WOKE-katastrofia pukkaa Helsingissä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/mika-ihmeen-woke/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/helsingin-edellinen-kaupunkistrategia-ei-ollut-lainmukainen-uuden-strategian-huomioitava-humanitaarinen-maahanmuutto/

Mikko Paunio to 02.09. 12:37

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Valtamedia joutuu nyt myöntämään, että USA:lla on muistisairas presidentti

la 10.02. 14:04

Maailman johtavan suurvallan rajasota syvenee - Texasilla on oma armeija, joka nyt rekrytoi sotilaita ympäri USA:ta rajavalvontaan

su 28.01. 09:46

USA:han kohdistettu tarkoituksellinen ihmisinvaasio pidetty suomalaisilta piilossa - FBI:n entiset korkeat vastavakoiluviranomaiset nyt kauhuissaan

la 27.01. 13:59

The ghost gang of Davos envisions eternal world power

ti 23.01. 07:36

Oula Silvennoinen EI ole Helsingin yliopiston penaalin terävin kynä

su 21.01. 15:04

Davosin haamujengi tähtää ikuiseen maailmanvaltaan

la 20.01. 10:31

Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset

to 11.01. 16:52

YK yrittää tuhota kansallisvaltiot GCM-pakolaissopimuksella - USA räjähdyspisteessä laittoman maahanmuuton vuoksi

to 04.01. 18:32

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04.2024 00:17

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04.2024 22:16

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04.2024 13:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44