Orban: "Meidän täytyy ja me tulemme eurooppalaisen politiikan areenalle!"

"Liberaali demokratia ei enää pysty suojelemaan ihmisarvoa, tarjoamaan vapautta, takaamaan fyysistä turvallisuutta tai ylläpitämään kristillistä kulttuuria"

Ulkomaat ma 14.05.2018 10:15

Massiivisella kahden kolmasosan enemmistöllä huhtikuun kansalliset vaalit Unkarissa voittaneen Fidesz-puolueen johtaja ja nyt siis neljännen toimikautensa aloittanut Unkarin pääministeri Viktor Orbán totesi painokkaasti virkaanastujaispuheessaan parlamentissa torstaina, että Unkari jatkaa pakollisten maahanmuuttokiintiöiden vastustamista, Euroopan kristillisen kulttuurin puolustamista ja taistelemista maansa rajojen suojelemiseksi.

Pääministeri Orbán kiitti kaikkia vaaleissa äänestäneitä, erityisesti Fidesz-KDNP:n äänestäjiä, ja totesi tähän mennessä päätökseen saatujen asioiden antaneen heille kaiken tarvittavan itseluottamuksen.

"Jos katsomme taaksepäin ja jopa tehtyjä erehdyksiämme, voimme toivoa Unkarin tulevien vuosien voivan aina olla vähintään yhtä hyviä kuin viimeiset kahdeksan vuotta", hän lisäsi.

Orbán sanoi äänestäjien voivan myös jakavan varmasti tämän näkemyksen ja se voi olla hänen mukaansa selitys sille "arkipäiväiselle matemaattiselle tosiasialle", että Fidesz-KDNP-liittouma sai enemmän ääniä, kuin kaikki parlamentin edustamat oppositiopuolueet yhteensä.

Orbánin mukaan isänmaa ei voi olla "oppositiossa", koska se on korkealla poliittisten puolueiden yläpuolella ja "sen palveleminen ei voi olla riippuvainen siitä, onko tiettynä aikana oppositiossa vai hallituksessa". Hän lupasi poliittisille vastustajilleen, että osapuolten välisissä erimielisyyksissä hän taistelee ritarillisten sääntöjen mukaan, mutta "jos meidän päällemme hyökätään, annamme samalla mitalla takaisin".

Tulevaisuuden suhteen Orbánilla on seuraavaksi neljäksi vuodeksi hallitukselle suuria suunnitelmia, joista hän puhui arvoituksellisesti ja vertauskuvallisesti:

"Haluamme saada päätökseen todella merkityksellisiä tehtäviä. Tiedämme, että tietystä perspektiivistä katsottuna kädessä oleva lintu on kahden pensaassa olevan linnun arvoinen, mutta nyt metsästämme todella suurta riistaa."

"Jo kauan aikaa tähdet ovat olleet suotuisat kotimaallemme, kuten juuri nyt. Kaikki tarpeellinen suuria suunnitelmia varten on nyt järjestyksessä."

Orbán painotti unkarilaisten "haluavan hallituksen, joka on edessä olevien mahdollisuuksien arvoinen".

"Tämä rohkaisee ja valtuuttaa meitä valmistelemaan suunnitelmamme ei vain neljäksi vuodeksi, vaan kymmeneksi vuodeksi - itse asiassa nyt meidän pitäisi ajatella yli kaksitoista vuotta eteenpäin", hän kiteytti.

Hän katsoo tämän olevan vaatimus vastuulliselle hallitsemiselle, sillä Euroopan unionin seuraavan rahoituskehyksen toimeenpano ulottuu vuoteen 2030 saakka. Orbán kertoi aina pitäneensä kahtakymmentä vuotta eli vuosia 2010-2030 yhtenä ajanjaksona.

Puheessaan pääministeri korosti Unkarin tarvitsevan EU:ta, mutta myös EU:n kaipaavan Unkaria, sillä hän uskoo maallansa tulevan olemaan erityisen merkittävä rooli Euroopan "politiikan areenalla".

Hän lupasi tehdä Unkarista vuoteen 2030 mennessä yhden viidestä parhaasta eurooppalaisesta maasta elää ja työskennellä Euroopan unionissa. Hän lisäsi vielä, että Unkari pärjäisi viiden parhaan EU:n jäsenvaltion joukossa myös kilpailukyvyn suhteen, jossa kriteerinä olisi laatu eikä määrä.

Hän kiinnitti huomiota siihen, että naapurimaat ovat jatkuvasti lisäämässä sotilaallista kapasiteettiaan ja muistutti olevan yleisesti totta, että "kansakunta, joka ei kykene takaamaan omaa puolustustaan, on vastuuntunnoton ja tekee historiallisen virheen".

Orbán panostaa Unkariin ja paljastikin sinne rakennettavan uutta puolustusvoimaa. Hän sanoi luottavansa erityisesti lahjakkaisiin nuoriin upseereihin.

Tulevaisuuden tavoitteista hän mainitsi entisen suuruuden ja kunnian palauttamisen Budapestissa. Hänen mielestä pääkaupungilla on tärkeä rooli kansakunnan yhtenäistämisessä, sillä Budapest on jokaisen unkarilaisen pääkaupunki - missä päin maailmaa he sitten elävätkin.

Orbán totesi myös, että jo ennen vuotta 2010 hän uskoi edessään olevan tehtävänä ymmärtää, että "meille tulee uusi aikakausi, joka vaati muutosta kaikilta". Hän sanoi, että kyseisenä ajankohtana hyväksyttyjen kriisinhallintatoimenpiteiden tavoitteena ei ole palata parempaan kriisiä edeltävään aikaan, vaan myös "luoda uusia säätiöitä ja säätää lakiuudistuksia": uusi verojärjestelmä, uusi rahapolitiikka, uusi perustuslaki, uusi lainsäädäntö, uudet perheitä tukevat toimenpiteet ja uusi asenne työhön.

Hän mainitsi älyllisen keskustelun välttämättömyyden silloin, kun kansakunta siirtyy kohti uutta aikaa.

"Tällaisina aikoina vanhan maailmanjärjestyksen älylliset kannattajat, sen taloudellisten avustusten saajat, laiskat, vetelehtijät ja saamattomat velttoilijat yhdistävät voimansa hyökäten uudistajien kimppuun", hän sanoi ja lisäsi, että "mitä menestyvämpiä olemme, sitä vihaisemmiksi kriitikkomme tulevat".

"Mielestäni tähän asti saavuttamamme seuraukset on saatu aikaan avoimella julistuksellamme, että liberaalin demokratian aikakausi on lopussa", Orbán totesi ja perusteli, että liberaali demokratia ei enää pysty suojelemaan ihmisarvoa, tarjoamaan vapautta, takaamaan fyysistä turvallisuutta tai ylläpitämään kristillistä kulttuuria.

Hän on pannut merkille, että jotkut Euroopassa vielä "pelleilevät sillä", koska he uskovat voivansa korjata sen, mutta he eivät ymmärrä, että kyseessä ei ole puutteellinen rakenne: maailma on muuttunut.

Pääministeri Orbán kertoi Unkarin kansalla olevan vastaus tähän muuttuneeseen maailmaan.

"Liberaalin demokratian haaksirikon korvaamiseksi olemme rakentaneet 21. vuosisadan kristillisen demokratian, joka takaa ihmisarvon, vapauden ja turvallisuuden, suojelee miesten ja naisten välistä tasa-arvoa ja perinteistä perhemallia, tekee lopun antisemitismistä, puolustaa kristillistä kulttuuriamme ja antaa kansalle mahdollisuuden eloonjäämiseen ja kasvuun."

Hän korosti, että "me olemme kristillisdemokraatteja ja haluamme kristillistä demokratiaa".

Hän huomautti myös, että hallituksen velvollisuus on valmistella maata uudelle aikakaudelle teknologiassa. Orbánin mukaan uudella aikakaudella kaikkien on käytävä töissä, ja hän otti esimerkiksi Unkarin, jossa kahdeksan vuoden kuluessa 800 000 ihmistä on työllistynyt lisää tähän päivään mennessä.

Hän lisäsi, että Unkarin julkinen velka on 17 prosenttia alhaisempi kuin euroalueen keskiarvo, kun taas "vuoden 2010 12 kuukauden palkat voidaan nyt ansaita vain kahdeksassa kuukaudessa".

Hänen mukaansa on myös tärkeä muistaa, että Unkarin kansan selviytyminen ei kuitenkaan ole automaattista. Väestörakenteen "näivettymisen" mahdollisuus on otettava huomioon.

Hän haluaa pysäyttää Unkarin väestökehityksen alenemisen ja palauttaa sen suuntautumaan jälleen ylöspäin.

Selviytymisessä on Orbanin mukaan kysymys elämänvoimasta, ja siksi hän tahtoo Unkarin valtion ja unkarilaisen hallituksen olevan vakaa, vahva ja valmis ryhtymään toimiin.

"Tämä menee kaiken edelle, tämä syrjäyttää kaiken muun", Orbán painotti.

Hän ilmoitti haluavansa vakuuttaa naapurimaat tekemään yhteistyötä, jotta Karpaattien altaasta tulisi Euroopan turvallisin, nopeimmin kehittyvä yksittäinen talous, kauppa- ja liikennealue.

"Viime vuosina olemme antaneet runsaasti todisteita siitä, että unkarilaisia ​​ei ole syytä pelätä, ja kanssamme yhteistyötä tekevät hyötyvät siitä", hän lisäsi.

Pääministeri totesi myös, että Unkari on edelleen länsimaiden liittoutumajärjestelmän sitoutunut jäsen, mutta tämä ei muuta Unkarin asemaa itsenäisenä valtiona eikä sen maantieteellistä erottuvuutta: lännessä on saksalaisten rautaiset liittokanslerit, idässä sotilasmaiden slaavilainen maailma ja etelässä islamilainen väkijoukko.

Orbán sanoi, että hänen hallituksensa kuuluu "koulukuntaan", joka pitää kiinni siitä, että unkarilaiset eivät ole koskaan halunneet olla orjamaista kansaa. Hän lainasi pätkän Unkarin kansallisrunoilija Sándor Petőfin tunnetuimmasta yksittäisestä runosta, joka on "isänmaallinen ohjelmanjulistus", Kansallislaulu:

"Joka eli ja kuoli vapaana, ei löydä lepoa maassa orjuutettuna. Jumalalle unkarilaisten vannomme, vannomme, että orjia emme enää ole!”

Hän korosti, että hänen hallituksensa on vapaiden unkarilaisten hallitus ja itsenäinen Unkarin valtio.

EU:n suhteen pääministeri Orban haluaa vahvan Euroopan, rauhaa ja molempia osapuolia hyödyttäviä sopimuksia.

"Me tarvitsemme EU:ta, ja EU myös tarvitsee meitä", hän lisäsi ja totesi, että hallitus keskittyy kaikella voimallaan edustamaan sitä näkemystä, että EU:n on toimittava vapaiden kansakuntien liittona, jonka on luovuttava näkemästä "märkiä unia Euroopan Yhdysvalloista" ja palattava todellisuuteen.

Hän muistutti, että Brysselissä nykyään tuhannet palkatut aktivistit, byrokraatit ja poliitikot pyrkivät julistamaan maahanmuuton perusihmisoikeudeksi.

"Siksi he haluavat riistää meiltä oikeuden päättää itse, kenet päästämme maahan ja ketä emme hyväksy."

Orbán on varma, että lopulta maahanmuutto johtaisi kansojen jakautumiseen ja yhteen ainoaan avoimeen yhteiskuntaan, jota hallitsisi yksi eurooppalainen hallitus.

"Tämä kohtalo odottaa niitä, jotka eivät puolustaudu maahanmuuttoa vastaan", hän sanoi ja vakuutti, että hänen hallituksensa vastustaa kaikkea tätä päättäväisesti.

Orbánin mukaan monikulttuurisuus on tämän prosessin ensimmäinen askel, toinen on poliittinen korrektius ja kolmantena tulee pakolliset uudelleensijoittamiskiintiöt.

"Meidän täytyy... ja me tulemme eurooppalaisen politiikan areenalle pysäyttääksemme Euroopan, jota me rakastamme - ja jonka puolesta olemme valmiit tekemään suuria uhrauksia - kiipeämällä seuraavaan askeleeseen kohti polttoitsemurhaa."

Orbán pitää kiinni lujasti siitä, että Unkari vastustaa jatkossakin pakollisia maahanmuuttokiintiöitä, puolustaa kristillistä kulttuuria ja taistelee sen rajojen suojelemiseksi.

Virkaanastujaispuheensa pääministeri Orbán päätti sanomalla:

"Nyt kun olen vannonut valan, minä täten lupaan jokaiselle unkarin kansalaiselle, koko 15 miljoonan asukkaan Unkarille, sekä erikseen että yhdessä, että kaikissa toimissani minua johdattaa kansamme ja maamme palveleminen, Unkarin kansa, unkarilaisten edut ja kristilliset arvot."


 


 


 

Tytti Salenius ma 14.05. 10:15

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot