Halla-aho: "Kun tummaihoiset ihmiset tappavat suomalaisia, ei kuulu kommentteja"

"Vaikea välttyä johtopäätökseltä, että kaikkien henki ei päättäjien silmissä ole aivan yhtä arvokas tai ainakaan kaikkien hengestä ei ole yhtä muodikasta olla huolissaan"

Kotimaa to 06.08.2020 23:09

”Ehkä kaikki väkivalta, tai kaikkiin kohdistuva väkivalta, ei ole yhtä vakavaa.”

Näin perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho aprikoi Työmiehen tuumaustunnilla torstaina 6. elokuuta ja viittasi tällä poliitikkojen ja valtamedian vaihtelevaan suhtautumiseen julkisuudessa olleisiin väkivalta- ja henkirikostapauksiin.

Torstaisella tuumaustunnilla - jota perussuomalaisten puheenjohtaja luonnehti "jos ei syksyn ensimmäiseksi, niin ainakin ensimmäiseksi kesätauon jälkeiseksi tuumaustunniksi" - Halla-aho totesi heinäkuussa uutisaiheiden olleen perinteisesti vähissä.

Niinpä "päivystysvuorossa olevat toimittajat seuraavat toiveikkaana perussuomalaisten sosiaalisen median kanavia, josko sieltä löytyisi jonkinlaista kohun tynkää", Halla-aho aloitti.

Pienimuotoinen älämölö saatiinkin aikaiseksi siitä, että perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas kutsui hallituksen ministereitä alatyylisellä nimityksellä.

"Toimittajat soittelivat puolueen ja eduskuntaryhmän johdon läpi ja pyysivät kommenttia. Kohu kuivahti siihen, että joku löysi sisäministeri Ohisalon taannoisen twiitin, jossa tämä kutsui Maailman talousfoorumin osallistujia tismalleen samalla alatyylisellä nimityksellä.

Siitä olisi ollut ikävää keskustella, joten parempi haudata koko aihe", Halla-aho näpäytti.

Vaikka kansanedustaja Peltokankaan sanavalinta ei ollut Halla-ahon mielestä onnistunut, Peltokangas nosti Halla-ahon mukaan kuitenkin esiin tärkeän ja mielenkiintoisen kysymyksen:

Ministerien ja valtamedian ristiriitaiset tavat suhtautua eri väkivalta- ja henkirikostapauksiin sekä mahdolliseen poliittiseen väkivaltaan.

Halla-aho kommentoi aluksi tapausta, jossa perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö ja Jämsän kaupunginvaltuutettu Pekka Kataja yritettiin poliisin epäilyn mukaan murhata kotonaan nyrkkejä ja astaloita käyttäen heinäkuussa.

"Vaikka on toki tärkeää tutkia ennen kuin hutkitaan, on vaikeaa olla näkemättä ristiriitaa tavassa, jolla ministerit ja media reagoivat mahdollisesti poliittiseen väkivaltaan", Halla-aho huomautti.

Hän vertasi Katajan tapausta päihtyneeseen henkilöön, joka reilu vuosi sitten eduskuntavaalien alla "mahdollisesti yritti lyödä" ei-perussuomalaista poliitikkoa, ulkoministeri Timo Soinia (sin.), muovipullolla vaalitilaisuudessa.

Halla-aho painotti, että tuolloin "kukaan ei onneksi vahingoittunut", mutta silloin syntyi vilkas keskustelu poliittisesta väkivallasta; presidentin johdolla puolueet laativat julkilausuman; ja syyttävät sormet osoittivat perussuomalaisia ennen kuin asiasta oikeastaan tiedettiin yhtään mitään.

"Nyt poliitikko hakattiin vasaralla kotonaan henkihieveriin, mutta kommentointi on ollut hyvin vaisua", Halla-aho arvioi viitaten perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikköön kohdistuneeseen väkivallantekoon.

Samanlaista pohdintaa perussuomalaisten puheenjohtaja kertoi herättäneen heinäkuinen tapaus, jossa joukko tummaihoisia miehiä potki nuoren suomalaismiehen kuoliaaksi - ilmeisesti huvikseen - Helsingin Kaivohuoneella.

Yle ja Helsingin Sanomat, MTV Uutiset sekä muut valtamediat uutisoivat tästä kuolemaan johtaneesta raa'asta väkivallasta - jossa käytettiin nyrkkejä, potkuja ja pääpuskuja - aluksi vain "nuorisojoukon rähinänä" ja jättivät luonnollisesti kertomatta sen, että tekijät olivat ulkomaalaistaustaisia, vaikka teon seurauksena vuonna 2001 syntynyt mies kuoli pahoinpitelyn jälkeen seuraavana yönä todennäköisesti siitä seuranneiden vammojen vuoksi ja lisäksi ainakin viisi miestä sai tilanteessa vammoja.

"Poliisi julkaisi epäiltyjen valokuvat ja tuntomerkit kolme viikkoa tapahtuneen jälkeen.

Ei pihaustakaan poliitikoilta", Työmiehen tuumaustunnilla EU:n elvytyspaketista ja muista syksyn kuumista poliittisista kysymyksistä puhunut Halla-aho paheksui.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kritisoinut myös 29. heinäkuuta voimakkaasti Facebook-päivityksessään päättäjien vaikenemista Kaivopuiston henkirikostapauksessa, jossa väkivallan seurauksena vuonna 2001 syntynyt mies sai kuolettavat vammat.

"Helsingissä neljä ilmeisesti Afrikasta ja ehkä Lähi-idästä tullutta henkilöä tappoi nuoren suomalaismiehen, ilmeisesti ihan vain huvikseen. Päättäjät eivät juuri ole käyttäneet asiasta julkisia puheenvuoroja", Halla-aho kirjoitti Facebookissa.

Hän toi esiin myös sen, miten Black Lives Matter -mellakoiden yhteydessä on käynyt ilmi, että on rasismia sanoa valkoisten hengen olevan tärkeä.

"Rasismia on jopa sanoa, että jokaisen hengellä on väliä. Sallittua on ainoastaan sanoa, että mustien hengellä on väliä", Halla-aho muotoili ja totesi "huolestuttavasti näyttävän siltä, että muiden kuin vähemmistöjen hengellä ei oikeasti ole väliä":

"Jos olisi, päättäjät ilmaisisivat edes tyrmistyksensä Afrikasta ja Lähi-idästä tulleiden henkilöiden tekemistä ja suomalaisiin kohdistuvista väkivalta- ja henkirikoksista."

Halla-aho lisäksi kysyi Facebookissa, milloin viimeksi suomalainen on tappanut mustan tai "mustan" maahanmuuttajan.

"Rasistista väkivaltaa on kuulemma koko ajan kaikkialla, mutta melkein kaikki julkisuudessa riepotellut tapaukset paljastuvat ennemmin tai myöhemmin sepitetyiksi", Halla-aho alleviivasi.

"Sen sijaan suomalaiset uhrit ovat hyvin todellisia.

Oikeita päitä irrotetaan oikeilta ihmisiltä. Oikeita ihmisiä raiskataan ja poltetaan elävältä. Oikea ihminen, jonkun lapsi ja mahdollisesti muutakin, kuoli ilman mitään syytä Kaivopuistossa", Halla-aho korosti Facebook-päivityksessään.

Koko yhteiskunta onkin Halla-ahon mukaan "sotajalalla kuvitteellista rasistista väkivaltaa vastaan, mutta oikea suomalaisiin kohdistuva väkivalta on vain business as usual".

"Se haittaa päättäjiä vain sikäli, että se saattaa lisätä perussuomalaisten kannatusta", Halla-aho päätti osuvasti 29. heinäkuuta julkaistun Facebook-postauksensa, joka on kerännyt peräti 10 000 tykkäystä, 2 000 jakoa ja lähes 700 kommenttia.

Torstaisella tuumaustunnilla Jussi Halla-aho kertasi useita aiempia suomalaisiin kohdistuneita henkirikostapauksia, joiden osalta emme ole kuulleet poliitikoiden kommentoineen "pihaustakaan".

Halla-aho luetteli:

"Kun turvapaikanhakijat puukottivat suomalaismiehen kuoliaaksi Kajaanissa, ei pihaustakaan. Kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies (joka oli ehdolla myös seurakuntavaaleissa!) leikkasi naiselta pään irti Porissa, ei pihaustakaan. Kun toinen kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies leikkasi naiselta pään irti Hämeenlinnassa, ei pihaustakaan.

Kun sen sijaan Suomesta palautettu henkilö kuulemma sai surmansa Irakissa, koko valtakunta oli kriisitunnelmissa.

Poliitikkojen ja median mukaan pahin mahdollinen oli tapahtunut. Piti kuulemma tehdä kaikki mahdollinen, jotta vastaavaa ei koskaan enää tapahtuisi. Sittemminhän koko tapaus tosin paljastui huijaukseksi", Jussi Halla-aho muistutti.

Myös Oikea Media kertoi 28.4.2020 Irakiin palautetun turvapaikkaturistin surman paljastumisesta kusetukseksi.

Halla-aho palautti mieleen myös tapauksen, jossa "Tasavallan presidentti otti kantaa siihen, että bussi ehkä jätti tummaihoisen ihmisen pysäkille".

Kysymys oli 11-vuotiaasta tummaihoisesta Valtteri-pojasta, joka kävi rasisminvastaisen viikon alkajaiseksi 21.3.2016 ruikuttamassa Ylen aamutv:ssä arkikokemuksistaan ja siitä, kuinka hän on kohdannut rasismia niin lasten kuin aikuistenkin taholta. Valtterin "kokemasta" rasismista "järkyttynyt" presidentti Sauli Niinistö kommentoi tuolloin aihetta välittömästi Facebook-sivullaan:

"Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua."

Alle vuoden ikäisenä Etelä-Afrikasta Suomeen adoptoitu Valtteri väitti, että häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, "haukutaan neekeriksi ja kakaksi tai kakanväriseksi" ja bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Sen seurauksena muun muassa HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi lupasi saman tien selvittää tapauksen.

Halla-aho huomautti tuumaustunnilla ja on kiinnittänyt huomiota aiemminkin siihen, että "kun tummaihoiset ihmiset tappavat suomalaisia, ei kuulu kommentteja".

"On vaikea välttyä johtopäätökseltä, että kaikkien henki ei päättäjien silmissä ole aivan yhtä arvokas tai ainakaan kaikkien hengestä ei ole yhtä muodikasta olla huolissaan", Halla-aho kiteytti.


 

Tytti Salenius to 06.08. 23:09

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Uuden Controligarchs paljastuskirjan esittely

ke 06.12. 13:28

Vieraskynä

Avoin kirje Suomen medialle

su 26.11. 21:40

Olli Pusa

Totuus murtautuu esiin

la 25.11. 20:22

Heikki Porkka

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09. 00:24

videot