Isisiin liittyy naisia lännestä - "Naapurin tytöistä Allahin naarasleijonia"

He ohittavat turvallisuustarkastukset helposti, pujahtavat salaa julkisilla paikoilla kantaen mukanaan aseita tai yllään pommeja herättämättä epäluuloja.

Ulkomaat la 03.06.2017 06:56
Artikkeli New York Postissa 13.5.2017

Isis rekrytoi armeijaansa naisia lännestä ja he ovat aivan yhtä verenhimoisia kuin heidän aviomiehensä. He kutsuvat itseään "Allahin naarasleijoniksi” ja heitä arvellaan olevan nyt runsaat yli 600. Seuraavan sukupolven terroristeja naiset kutsuvat ”kalifaatin pennuiksi".

Monet näistä naisista ovat "tosiuskovaisia" ja he luottavat hirvittävän verenvuodatuksen auttavan suorittamaan Allahin pyhää työtä ja palauttamaan ikivanhan muinaisen islamilaisen kalifaatin. Kun se on palautettu, kaikki uskovat elämään tulevan rauhan ja sopusoinnun islamilaisten sääntöjen alla.

Näin kirjoittaa Paul Sperry New York Postissa.

Jotkut näistä Isismorsiamista asuvat Syyriassa ja Irakissa ja ovat terroriseurantalistalla. Luultavasti kaikkein vaarallisin on Sally Jones, brittimuslimikäännynnäinen, jonka taistelunimi on Umm Hussain al-Britani. Raporttien mukaan hän on oletettavasti nyt brittiläisten erityisjoukkojen tappolistalla uhattuaan Kuningatar Elizabeth II:a.

Jones oli nuoruudessaan naiskitaristi ja mukana kahdessa salaliitossa tappamassa amerikkalaisia ja kouluttaa nyt poikaansa seuraamaan hänen jalanjälkiään.

Hän ja muut länsimaalaiset naiset rekrytoivat aktiivisesti samanmielisiä ”sisariaan” vääristyneellä ja kieroutuneella aatteellaan. Heidän tärkein tehtävä ja velvollisuus on "kohottaa seuraavasta leijonien sukupolvesta islamilainen valtio”, kuten Jonesin hyvä ystävä, toinen nuori brittiläinen nainen Umm Muthanna al-Britani eräässä twiitissä asian muotoilee.

Ja ISIS maksaa heille anteliaasti reilun stipendin jokaisesta ”aloittelijapennusta”, jonka he hankkivat. 25 dollaria jokaisesta lapsesta kuukaudessa, 400 dollaria äitiysbonusta ja 500 dollaria avioliittobonusta. Tämä on strateginen siirto.

Nämä äidit juhlivat kuolemaa enemmän kuin elämää. Itse asiassa he yllyttävät ”veljiäänkin” itsemurhaväkivaltaan muistuttamalla heitä oletetetusta "taivaallisesta palkinnosta". Se saavutetaan marttyyrikuolemalla tappamalla vääräuskoisia, kuten Umm Osama, Muthannan ystävä kerran on twiitannut:

”Kun niin innoissanne toivotte, saatte 72 neitsyttä, muistakaa että voitte tehdä sen (Marhrah adDugma).”

Heiltä ei irtoa kyynelkään, jos he menettävät aviomiehensä. Jos mies kuolee taistelussa, heistä tulee välittömästi sankareita, marttyyrien vaimoja, Terrorismi- ja turvallisuustutkimuskeskuksen tutkija Mia Bloom sanoo.

ISIS palkitsee tällaisia ​​leskiä hyvin.

Yhä suurempi osa Isiksen "kantajoukkonaisista" hakeutuu itsekin kuolemaan taistelukentällä, kuten heidän idolinsa, Tashfeen Malik. Hän vannoi uskollisuutta ja kuuliaisuutta Isisille, ennen kuin auttoi miestään 14 viattoman ihmisen joukkomurhassa jouluna vuonna 2015 San Bernardinossa Kaliforniassa.

He rutiininomaisesti twiittaavat ja viestittävät Syyrialla ja Irakilla olevan palava halu olla ”Allahin marttyyrikuoleman aiheuttaja”. Tämä on esimerkiksi ensisijainen Muthannan tavoite ja päämäärä. Hän julistaa twiitissään:

”Tulin tänne kuolemaan. En jätä tätä, ennen kuin saan sen, mitä varten tulin: Shahada (marttyyrikuoleman).”

Uudemmassa twiitissä hän viittaa hankkivansa itsemurhavyön saadakseen kuoleman toiveensa todeksi. Hän valittaa turhautumistaan: ”Milloin on minun vuoroni?”

Isisnaisilla joiden tiedetään katselevan ja jakavan hirvittäviä mestausvideoita, näyttää olevan todellakin uskallusta tehdäkin näin julmia tekoja.

Yhden kerran Muthanna riemuitsi joukkomurhasta Pariisissa:

”Olisimpa voinut nähdä panttivankeja teurastettavan viime yönä omin silmin. Olisi ollut kaunista.”

”Pala Pariisi pala, lol miten peloissaan nämä vääräuskoiset ovat ”, hän puuskahti toisessa twiitissä.

Yhä useammat Isismorsiamet koulutetaan tappamaan. Viime kuussa Isis tiettävästi otti käyttöönsä "uuden tappavan kaikkien naisten tarkka-ampujajoukkueen" auttaakseen taistelijoita Mosulissa Irakissa pitämään poissa Yhdysvaltain ja Irakin joukot.

Naiset synnyttävät enemmän pelottavaa turvallisuusuhkaa lännessä, koska viranomaiset eivät yleensä odota väkivaltaa juuri heiltä. He voivat ohittaa turvallisuustarkastukset helpommin ja pujahtaa salaa julkisilla paikoilla kantamalla mukanaan aseita tai yllään pommeja herättämättä epäluuloja. Jopa sitomalla räjähteitä vyötäröilleen näyttäen olevansa raskaana.

Yli 45 amerikkalaisen naisen sanotaan liittyneen tai yrittäneen liittyä Isisiin Syyriassa. Monet ovat jääneet kiinni mennessään naimisiin tai yrittäessään avioitua Isistaistelijoiden kanssa.

Shannon Maureen Conley oli yksi ensimmäisistä "Isiksen naisista" Yhdysvalloissa. Koska denveriläinen nainen näytti olevan pohjimmiltaan "naapurin tyttö", se järkytti terrorismin asiantuntijoita.

”Olin kauhuissani, että hän myönsi avoimesti FBI:lle vakavasti harkitsevansa käynnistää valtavaa hyökkäystä juuri Yhdysvaltoihin”, sanoo Anne Speckhard, Kansainvälisen väkivaltaisten ääriliikkeiden tutkimuskeskuksen johtaja ja Georgetownin yliopiston psykologian professori.

Isis tunnetaan seksiorjuudesta, joukkoraiskauksista ja muista raa'oista naisvihamielisistä käytännöistään, mutta mikä ihme houkuttelee länsimaisia naisia ​​sen verkkoihin, kysyy Paul Sperry.

”Useimmille meistä on käsittämätöntä, että nainen haluaa liittyä Isisiin, mutta heidän propagandansa painopiste keskittyykin voimakkaasti vääristeltyyn naisten oikeuksien käsitteeseen”, sanoo Ryan Mauro, kansallisen turvallisuuden analyytikko Clarion Projectista.

”Näet kuvia aseistautuneista naisista aivan kuin heitä kohdeltaisiin tasavertaisina jihadissa.”

Mauro ei usko perinteiseen selitykseen, että suurin osa nuorista värvättävistä naisista ovat yksinäisiä tai ahdistuneita ja helposti karismaattisten miespuolisten rekrytoijien houkuteltavissa liittymään Isisiin.

”Se ei ole niin yksinkertaista, että tyttö ihastuu miehen. On kysymys kriittisestä ideologisesta elementistä, jonka kaikki teini-ikäiset kohtaavat.”

Itse asiassa kuten Isismorsiamet paljastavat itse twiiteissään, he ovat vähemmän uhreja kuin halukkaita osallistujia. He osoittavat selvästi tuntevansa uskontonsa ja näkevät elävänsä islamilaisen teokratian vallan huipulla ylivoimaisen ylempiarvoisena suhteessa lännen sekulaarisiin demokratioihin.

”Yksikään sisar ei jätä lempeästi kotiaan ​​vain mennäkseen naimisiin jonkun miehen kanssa”, epäilty amerikkalainen Isisrekrytoija Umm Waqqas kirjoittaa.

”Kaikenikäiset muslimit lähtevät elääkseen todellista muslimimaiden elämää, sen shariaa ja islamilaista lakia."

Kuten esimerkiksi chicagolaisen Khanin perheen teinityttären tapauksessa, kun FBI sai hänet kiinni hänen yrittäessään liittyä Isisiin alaikäisenä. Tyttö oli vakuuttunut, että hänen täytyi pakata tavaransa ja liittyä jihadiin, vaikka se merkitsi luopumista hänen mukavasta esikaupunkielämästään.

Tyttö oli perehtynyt islamiin ja luuli jopa ansainneensa nuorella iällä ”Hafizin” kunnian opetella ulkoa koko Koraani. Hän katseli kauan Isisvideoita ja päätti hylätä Amerikan. Hän jätti viestin, jossa selvitti ettei voinut enää kauempaa sietää asumistaan ”maassa jonka ihmiset pilkkaavat minun Allahiani, rakkaita profeettojani ja Allahin käskyjä, hänen lakiaan".

Twiiteissään hän ilmoitti tukevansa Isisin väkivaltaa ja jopa aikovansa osallistua siihen. Kuten monet Isisnaisalokkaat, hän oli perustellut päätöksensä teologisesti, mutta tunteettomasti huolimatta julmuuksista, mitä islamin nimissä tehdään.

Ryan Mauro, terrorismin torjunnan professori Liberty Universitysta huomauttaa, että naisalokkaat ovat vakuuttuneita Isisin olevan ”heijastus Allahin tahdosta”, ja että heidän velvollisuutensa on liittyä kalifaatiin. Osa tästä hänen mukaansa johtuu Isisin tekemästä vakuuttavasta kirjallisesta vaikutuksesta.

Mauro korostaa, että Isispropaganda ei ole vain hyvin tuotettua, vaan siinä on myös runsaasti viittauksia islamilaisiin jakeisiin ja tutkijoihin.

”Propaganda esittelee tutkittuja väitteitä, joiden avulla Isisalokkaat saadaan kestämään ja sietämään tulevaa rekrytoimista.”

Lisäksi terroristiryhmä maalailee houkuttelevan kuvan islamilaisesta utopiasta.

”Isiskalifaatti kuvataan maapallon ihanneyhteiskunnaksi, missä asiat ovat suuria, naisia arvostetaan, moraali on huipussaan ja tulokkaat ovat tervetulleita osaksi perhettä."

Ja ansaitset lipun paratiisiin, jos kuolet vastustamalla "vääräuskoisia", Mauro lisää.

Muslimikäännynnäinen Jaelyn Delshaun Young Vicksburgista pidätettiin yrityksestä matkustaa Syyriaan ja liittyä Isisiin. Hän lähetti viestejä FBI:lle luullen heidän olevan Isiksen jäseniä.

FBI: n rikosilmoituksessa sanotaan, että Young aplodeerasi vuoden 2015 islamilaista terrori-iskua sotilaskohteissa Tennesseen Chattanoogassa. FBI paljasti myös, että nainen yritti auttaa Isisiä Yhdysvaltojen pienten lentokenttien tavoittelemisessa.

21-vuotias harras birminghamilainen opiskelijamuslimi Hoda Muthana pakeni Syyriaan liittyäkseen Isisiin ja on nyt epäiltynä rekrytoijana toimimisesta. Viime nettiviesteissään Muthana on kannustanut muita amerikkalaisia muslimeja hyökkäämään omassa maassaan:

”Terrorisoi vääräuskoisia kotonasi. Herää! Sinulla on paljon tekemistä eläessäsi suuren vihollisemme keskellä, ettet vaan nukkuisi!” Muthana twiittasi ärhäkkäästi.

”Päästä kaikkien heidän verensä vuotamaan tai vuokraa iso kuorma-auto ja aja heidän ylitseen. Isänmaallisissa, veteraani- ja muistopäiväparaateissa.”

Denveriläinen muslimikäännynnäinen Shannon Maureen Conley suorittaa neljän vuoden vankeustuomiotaan yrityksestään liittyä Isisiin Syyriassa, jossa hän aikoi avioitua netissä tapaamansa tunisialaisen taistelijan kanssa. Conley pidätettiin hänen tarjotessaan aineellista tukea terroristiryhmälle. FBI: haastatteluissa hän toistuvasti viittasi Yhdysvaltain sotilastukikohtiin nimellä "tavoitteet". Hän sanoi lietsovansa jihadia ja piti jopa naisia ​​ja lapsia ”sallittuina ja oikeutettuina” maalitauluina ja kohteina, jos he olivat vierailemassa sotilastukikohdassa:

”On ok vahingoittaa viattomia, jos ne ovat osa kohdetta”, Conley sanoi.

Ennen pidätystään Conley oli ollut FBI:n tutkassa lähes vuoden ja paikallisen pastorin ansiosta jäi kiinni. Pastori oli pelännyt Conleyn tekevän terrorihyökkäyksen hänen kirkkoonsa. Conley oli nähty kävelevän kirkon maastossa reppu selässään ja tekevän muistiinpanoja. Kun naiselta oli kysytty, miksi hän oli ilmaantunut kirkon alueelle, Conley oli vastannut: ”Vihaan noita ihmisiä.”

Daniela Greene oli FBI:n kääntäjä Detroitissa ja salaa naimisissa Isisjohtajan kanssa. Hänen piti tutkia liittovaltion nimeämää terroristi Denis Cuspertia, mutta häipyikin salaa Syyriaan. Hän itse asiassa oli naimisissa Cuspertin kanssa ja varoitti häntä, että ”FBI:llä on avoimena tutkimus hänen toiminnastaan”.

Cuspert on kotoisin Berliinistä ja on tunnettu Isisrekrytoija, joka on esiintynyt Isisin propagandavideoilla. Yhdessä videossa hän kannattelee irtileikattua päätä, jonka hän väittää kuuluvan miehelle, joka teloitettiin Isisin kalifaatin vastustamisesta. Greene suoritti vain kaksi vuotta vankilatuomiota kavaluuksistaan ja on nyt ohjatussa vapaudessa.

Tytti Salenius la 03.06. 06:56

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Mitä Yle ei kerro, se sinun on hyvä tietää - maahanmuutto muslimivaltioista huolestuttaa Viron Suojelupoliisia

to 01.06. 12:02

Laura Huhtasaari

Rakas kielemme

ke 31.05. 22:23

Juha Ahvio

Todisteet: Väitteet Trumpin Venäjä-kytköksistä olivat valheita

la 27.05. 12:08

Petteri Hiienkoski

Länsimaiden harhautumisen synkkä logiikka

pe 26.05. 14:00

Tapio Puolimatka

WHO:n kansainvälinen pandemiasopimus

to 18.05. 19:39

videot