Islamistiset vakoojat soluttautuvat länteen useissa eri "valeasuissa"

Islamistit tulevat pakolaisten joukossa, pyrkivät erityisiin virkoihin tai tutkijoiksi yliopistoihin ja sairaaloihin

Ulkomaat ti 08.08.2017 10:19

Ei-muslimien jatkuvaa vainoamista, vangitsemista, murhia ja kidutusta on nähtävissä päivittäin. Erityisesti kristityt, juutalaiset, jesidit, kurdit, hindut ja bahait joutuvat islamistisen vallan alaisuuteen.

"Tämä ongelma vaatii huomiota ja korjausta, mutta se ei ole ainoa uhka, joka tulee näistä tyrannisista valtioista ja ei-valtiollisilta toimijoilta", kirjoittaa filosofian tohtori ja Lähi-idän kansainvälisen Amerikan neuvoston puheenjohtaja Majid Rafizadeh Gatestone Instituutin artikkelissaan.

Rafizadehin mielestä on äärimmäisen tärkeää korostaa, että radikaalien muslimijärjestöjen islamistinen tehtävä missä päin maailmaa tahansa ei rajoitu pelkästään heidän kaupunkiinsa, maahansa tai alueeseensa. He eivät tunnusta kansallisvaltiojärjestelmiä eivätkä rajoja ja hallituksia.

He uskovat koko maailman, sen alusta lähtien, olleen islamin hallussa ja omaisuutta ja että valtiot, erityisesti länsimaalaiset hallitukset ovat ottaneet Allahille ja islamille ikuisesti kuuluvat maat vääryydellä.

Heidän "pyhä" tehtävänsä on vallata takaisin kaikki millä keinolla tahansa.

"Millä keinolla tahansa" voi olla itsemurhaiskuja, satojen tai jopa tuhansien joukkomurhia, loputonta kiihottamista väkivaltaan sekä kaikki käytettävissä ja tarjolla olevat mahdolliset keinot manipuloida "pehmeää valtaa", Rafizadeh luettelee.

Islamistijärjestöt lähettävät agenttejaan rajojensa ulkopuolelle, länteen, etenkin Yhdysvaltoihin valvomaan, uhkaamaan ja terrorisoimaan "vääräuskoisia".

Euroopan pakolaisleirien viimeaikaiset raportit osoittavat, että radikaalit toimijat ja vakoojat, mukaan lukien yksi tehokkaimmista islamistisista valtaapitävistä, Iranin islamistinen vallankumouksellinen vartijamiehistö, armeijajoukko (IRGC) on soluttautunut ja tunkeutunut Eurooppaan seuraamaan kristittyjä ja erityisesti niitä, jotka ovat paenneet kansansa kidutuksen, vangitsemisen ja vainon pelkoa.

IRGC: n johtajat ja sen tiedustelupalvelut mahtailevat usein sillä, että heillä on agentteja ja vakoojia Washington DC:ssä ja muissa länsimaissa.

Yksi IRGC: n ydintehtävistä on turvata kotimaassaan islamilaisia ​​ja vallankumouksellisia arvoja sekä antisemitistisiä ja amerikkalaisvastaisia ​​periaatteita. Toinen keskeinen tehtävä, joka on selkeästi määritelty myös perustuslaissa, on Iranin islamistisen ideologian aktiivinen ja jatkuva varmistaminen, islamististen arvojen tunkeutuminen ja laajeneminen kaikkialle maailmaan. Siksi IRGC perusti erityiset "eliittijoukot", Quds Forcen ja Basijin, joiden julkisesti ilmoitettu tehtävä on sitoutua erityisalueiden operaatioihin uskonnollisesti, ideologisesti, sotilaallisesti ja poliittisesti.

Eräät vanhemmat Iranin vallankumouksellisten vartijoiden jäsenet ovat antaneet lausuntoja, joissa he sanovat aikovansa laajentaa toimintaansa Yhdysvaltoissa ja Euroopassa.

Esimerkiksi viime marraskuussa IRGC: n varakoordinaattori Salar Abnoushin oli julistanut:

"Koko maailman on tiedettävä, että pian Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan muodostetaan vallankumoukselliset vartijat."

Islamistiset vakoojat tulevat tavallisesti länteen ja erityisesti Yhdysvaltoihin useissa eri "valeasuissa".

CIA, Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu ilmoitti viime vuonna, että terroristiryhmien virallinen strategia on piilottaa sen toimijat pakolaisten joukkoon, jotka saapuvat Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin ihmisvirtojen kautta Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta.

Näihin kuuluu myös muun muassa hakeutuminen koulutukseen, osallistuminen tutkimukseen tai terveyteen liittyviin virkoihin pyrkiminen. He tavoittelevat erityisiä ja tiettyjä Yhdysvaltain (suur)lähetystöjä, yliopistoja, tutkimuskeskuksia tai sairaaloita saadakseen viisumit. Henkilöt pyrkivät myös avustamaan ja rahoittamaan Iranin hallinnon vahvuutta Yhdysvalloissa helpottaakseen prosessiaan.

Rafizadeh korostaa, että heidän kykynsä esitellä itsensä ihanteellisina ehdokkaina auttavat luomaan "turvallisen vaikutelman".

"Aikeet saattavat kuitenkin aiheuttaa laajalle leviävää vahinkoa."

Esimerkiksi Mohsen Dehnavi, jonka Yhdysvaltojen rajaviranomaiset hiljattain karkottivat, oli Iranin armeijan agentti, aktiivi ja Basijin korkea-arvoinen jäsen. Hän oli aiemmin Iranin Sharif -yliopiston Basijin opiskelijakunnan johtaja ja Iranin hallinnon korkeimman johtajan, Ayatollah Khameneinin lojalisti ja henkilökohtaisesti saanut lahjoja Khameneilta.

Basijin jäsenten elinikäinen iskulause on "kuolema Amerikalle" ja "kuolema Israelille".

Basijille omistautunut jäsen seuraa tarkasti ei-muslimeja ja tekee ehdottomasti mitä tahansa miellyttääkseen islamistista korkeimpaa johtajaa. Mikään väkivallan teko ei ole liian suuri Basijille. Niitä, jotka tekevät murhia, pidetään uskonsankareina. Basijin ja IRGC: n päämäärä on väkivalta ja kenen tahansa sellaisen henkilön tuhoaminen, jolla on erilainen käsitys uskosta.

"Kuinka tämä mies, Mohsen Dehnavi pystyi saamaan Yhdysvaltain viisumin?" ihmettelee Rafizadeh.

Yhdysvaltojen rajaviranomaiset eivät automaattisesti hyväksyneet tämän iranilaisen viisumia. Jos hänen taustaansa ei olisi tarkistettu ja kyseenalaistettu, hän olisi voinut toimia vapaasti Yhdysvalloissa seurauksin, jotka olisivat saattaneet olla traagisia.

"Kysymys kuuluukin: Kuinka monta hänen kaltaista ihmistä jo toimii Yhdysvalloissa vapaasti, kuten IRGC toistuvasti väittää?" iranilais-amerikkalainen, poliittisena tiedemiehenä ja liike-elämän neuvonantajakin tunnettu Rafizadeh kysyy.

Ääri-islamilainen basiji Dehnavi on syytettynä islamististen arvojen suojaamisesta, toisinajattelijoiden tukahduttamisesta ja ei-muslimien, lähinnä kristittyjen tiiviistä tarkkailemisesta. Kun Dehnavi oli pysäytetty Bostonin lentokentällä, monet iranilaisen hallinnon edustajia puolustavat järjestivät Yhdysvalloissa erilaisia menetelmiä saadakseen hänet maahan. He muun muassa käänsivät valtavirran liberaalimedioiden otsikot ja näin pyrkivät varmistamaan hänen pääsynsä Amerikkaan.

Guardian kirjoitti:

"Iranilainen syöpätutkija on pidätetty Bostonin lentokentällä voimassaolevasta viisumisesta huolimatta vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa, kaksi viikkoa Donald Trumpin tarkistaman matkustuskiellon astumisesta voimaan.

Mohsen Dehnavi matkusti Yhdysvaltoihin työskentelemään vierailevana tutkijana Bostonin lasten sairaalaan, joka on yhteydessä Harvard Medical Schooliin."

Näin he keksivät väärennetyn kertomuksen ja esittivät tämän korkea-arvoisen Basiji-agentin viattomana ja pyyteettömänä syöpätutkijana, jonka pitäisi päästä Yhdysvaltoihin.

Heidän tavoitteensa oli manipuloida amerikkalaisten sydämet taistelemaan tämän miehen puolesta ja toivottamaan hänet avosylin tervetulleeksi maahan, jonka miehen järjestö oli vakuuttanut ja vannonut tuhoavansa, Majid Rafizadeh huomauttaa.

Rafizadehin mukaan vakaiden ja asteittaisten soluttautumisten kautta islamilaiset järjestöt juuri luovat islamistisia miliisejä, valtakirjoja ja valtuutuksia. Rafizadeh vaatii, että islamististen agenttien, vakoojien ja ääriliikkeitä, kuten Iranin hallintoa tai Muslimiveljeskuntaa sympatiseeraavien pääsyä Yhdysvaltoihin ei otettaisi liian kevyesti:

"Yhdysvaltojen virkamiehiä, konsulaatteja ja suurlähetystöjä on valvottava tiiviisti eri tasoilla."

Se että on vaikuttava ja muhkea ansioluettelo tai apuraha, stipendi johonkin yhteen amerikkalaiseen instituutioon tai että jopa väittää jättäneensä islamistisen järjestön, ei vielä tarkoita sitä, että on turvallista antaa jollekin viisumi ja sallia hänen tulla maahan. Edes viisumin saaminen ei saisi tarkoittaa sitä, että rajavartijat voivat lopettaa henkilön taustojen tarkan ja huolellisen tutkimisen. Muutoin tämä "trendi" kasvaa varmasti ja eksponentiaalisesti, Rafizadeh toteaa artikkelinsa lopuksi.


 

Tytti Salenius ti 08.08. 10:19

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Maahanmuuton seuraukset

to 28.09. 21:59

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09. 00:24

Mikko Paunio

Klaus Schwabin ja Thierry Malleretin kyyninen "Suuri Kertomus" on kauhistuttavan "Suuren Resetin" toimeenpano-ohjelma

ti 19.09. 16:25

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08. 20:50

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08. 19:21

videot