Musliminaapuri puukotti ja poltti juutalaisen 85-vuotiaan naisen kuoliaaksi Pariisissa

Uhrin kerrotaan tehneen poliisiviranomaisille valituksia paikallisesta muslimiasukkaasta, joka oli aiemmin uhannut polttaa hänet

Ulkomaat ke 28.03.2018 22:52

Jihad Watch uutisoi 85-vuotiaasta ranskalais-juutalaisesta, holokaustista selviytyneestä naisesta, joka löydettiin viime perjantaina kuolleena raa'asti puukotettuna ja poltettuna asuntoonsa Pariisissa.

Le Parisien -lehti kertoi tapauksen sattuneen naisen kotona Avenue Philippe-Augustella Ranskan pääkaupungin 11. kaupunginosassa.

Maanantaisten poliisilähteiden mukaan kaksi miestä on pidätetty 85-vuotiaan juutalaisnaisen taposta, jonka puukotettu ruumis löydettiin sen jälkeen, kun hänen Pariisin asuntonsa oli tuikattu tuleen.

Nainen tunnistettiin yksinään asuneeksi Mireille Knolliksi ja hänelle tehty ruumiinavaus osoitti, että hänen hiiltyneessä ruumiissaan oli vähintään 11 puukoniskua.

Asunnon rikosteknisen tutkimuksen mukaan murhapolttaja oli virittänyt tulta vähintään viiteen eri paikkaan.

Pariisin syyttäjänvirasto sanoi sunnuntaina, että se ei ole vielä kuitenkaan määrittänyt motiivia, mutta "ei sulje pois mitään olettamusta".

Yksi epäilty tunnistettiin 29-vuotiaaksi mieheksi ja toista epäiltyä koskevia tietoja ei ole annettu.

"Etsitkö motiivia? Tässä, ole hyvä", kirjoittaa Jihad Watchin johtaja Robert Spencer ja tarjoaa useita Koraanin jakeita muslimien juutalaisvihan tueksi ja todisteiksi --- motiiviksi.

Myös kansallinen ranskalais-juutalainen turvaorganisaatio ja valvontavirasto BNVCA totesi, että asunnossa oli sytytetty viisi tulipaloa ja uhri on nimeltään Mireille Knoll. Häntä oli puukotettu 11 kertaa.

Uhrin kerrotaan tehneen poliisiviranomaisille valituksia paikallisesta asukkaasta, joka oli aiemmin uhannut polttaa hänet.

Uhrin lapsenlapsi Noa Goldfarb on vakuuttunut, että hänen isoäitinsä murhan takana on musliminaapuri.

"Kaksikymmentä vuotta sitten lähdin Pariisista tietäen, ettei minulla ja juutalaisella kansalla ole tulevaisuutta siellä", Israelissa Herzliyassa asuva Goldfarb kirjoittaa Facebookissa.

"Mutta kuka olisi ajatellut, että sukulaisten jättäminen sinne missä on terrorismia ja julmuutta, johtaisi tällaiseen tragediaan. Isoäidin hyvin tuntema musliminaapuri oli puukottanut isoäidin kuoliaaksi 11 kertaa, joka varmasti sytytti hänen kotinsa palamaan eikä hänestä jäänyt jäljelle muistoksi meille edes yhtä esinettä, kirjettä tai valokuvaa. Meillä on vain kyyneleemme ja toinen toisemme."

Ranskalaisten juutalaisten instituutioiden edustajisto (CRIF) kehotti sunnuntaina antamassaan julkilausumassa "täydellistä läpinäkyvyyttä tässä tutkimuksessa, jotta tämän barbaarisen rikoksen motiivit tiedetään mahdollisimman nopeasti".

Neuvoston puheenjohtaja Francis Kalifat sanoi puhuneensa pitkään uhrin lasten kanssa ja ilmaisseen osanottonsa juutalaisyhteisön puolesta.

CRIF vaatii 85-vuotiaan juutalaisnaisen muistamista hänen jouduttuaan "halpamaisen ja antisemitistisen murhan" kohteeksi ja tuen osoittamista hänen perheelleen keskiviikkona klo 18.30 Place de la Nationissa Pariisissa.

Place de la Nation, entinen Place du Trône, on suuri pyöreä aukio Pariisin itäosassa, 11. ja 12. kaupunginosan rajalla.

Tämän kokoontumisen kerrotaan olevan kaikkien ranskalaisten myötätunto, CRIF kirjoittaa sivustollaan.

Viime vuonna ranskalais-juutalaisyhteisöä järkytti 65-vuotiaan eläkeläisen, juutalaisen opettaja-lääkäri Sarah Halimin murha Pariisissa.

Silloinkin muslimi toteutti silmitöntä vihaa juutalaisia kohtaan ja murtautui Halimin asuntoon, hakkasi naisen asunnossa ja heitti hänet kolmannen kerroksen ikkunasta kuolemaan. Tämänkin naisen asunto oli Pariisin 11. kaupunginosassa.

CRIF muistutti perjantaisen Mireille Knollin murhan "saavan meidän ajatuksemme palaamaan Sarah Halimiin täsmälleen vuosi sitten".

Viime kuussa ranskalainen tuomioistuin päätti, että Halimin tapauksessa olisi kyseessä antisemitistinen viharikos.

Ranskan reilun puolen miljoonan juutalaisyhteisö on ilmaissut yhä suurempaa huolta muslimien väkivaltaisten antisemitististen toimien lisääntymisestä.

Ranskan juutalaisia on arviolta 600 000, mikä tekee maan juutalaisyhteisöstä Euroopan suurimman. Suurin keskittymä on Pariisissa, jossa asuu noin 300 000 juutalaista.


 

Tytti Salenius ke 28.03. 22:52

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

"Unohdetun" ihmisoikeusjulistuksen ja "vihapuheen" kitkemisen vastakkainen väkivallan logiikka

la 11.07. 19:59

Timo Vihavainen

Patsaiden kohtaloita

ke 08.07. 23:39

Professorin Ajatuksia

Suru-uutisia maailmalta

ke 08.07. 23:38

Olli Pusa

Valheiden verkko

ke 08.07. 10:04

Laura Huhtasaari

Keskusjohtoisuus ei ole ratkaisu

ti 07.07. 20:43

videot