Dalai-laman jyrkät lausunnot maahanmuuttajista Ruotsissa "liikaa" valtamedialle

Dalai-laman kehotukset "Euroopan pakolaisten palauttamisesta kotimaihinsa" poistettiin ja korvattiin "poliittisesti korrekteilla" lainauksilla

Ulkomaat su 16.09.2018 21:28

Suomen Uutiset kertoi torstaina Tiibetin buddhalaisuuden johtohahmon, Dalai-laman vierailusta Ruotsissa ja hänen tiukoista kommenteistaan, jotka liittyivät turvapaikanhakijoihin ja massamaahanmuuttoon Euroopassa.

"Mielestäni Eurooppa kuuluu eurooppalaisille. Pakolaisten tulisi palata kotiinsa jälleenrakentamaan omia kotimaitaan", Tiibetin hengellinen johtaja oli todennut ja kehottanut ruotsalaisia kouluttamaan heitä ja tekemään selväksi, että ensisijaisesti heidän pitäisi palata kotiin kehittämään omia kotimaitaan.

Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1989 saanut Dalai-lama eli Tenzin Gyatso on luultavasti maailman tunnetuin pakolainen.

Kiinan tasavalta miehitti Tiibetin 1950-luvulla ja hän on ollut maanpaossa vuodesta 1959 suurimmaksi osaksi Intiassa, jonne hän perusti Tiibetin pakolaishallituksen, jonka johtaja hän on.

Dalai-lama oli järkyttänyt suorilla sanoillaan ruotsalaisia toimittajia Malmön lehdistötilaisuudessa.

Dalai Lama on useaan otteeseen viime vuosina toistanut "samaa sanomaansa" Euroopasta ja turvapaikkakaaoksesta.

"Saksasta ei saa tulla arabimaata. Saksa on Saksa", Tiibetin hengellinen johtaja sanoi vuonna 2016, jolloin hän julisti, että arabit Euroopassa on lähetettävä kotiinsa arabimaihin.

Samhällsnytt kertoo, että Dalai-laman Ruotsissa vast'ikään antamat lausunnot olivat olleet kuitenkin "liikaa" useille ruotsalaisille sanomalehdille, muun muassa Dagens Nyheterille ja Göteborgs-Postenille.

Lehdet päättivät poistaa artikkeleista tiettyjä lainauksia ja muokata niitä.

Alkuperäisten uutisartikkelien "editoimisesta poliittisesti korrektimmiksi" tiedotti ensimmäisenä Nya Dagbladet.

Monissa suurissa ruotsalaisissa sanomalehdissä julkaistut Dalai-laman kehotukset "Euroopan pakolaisten palauttamisesta kotimaihinsa" on nimittäin korvattu uusilla artikkeleilla, joissa sen sijaan on päätetty korostaa muita ja "poliittisesti korrektimpia" lainauksia Dalai-lamalta - muun muassa hänen ilmaisevan myönteistä kunnioitusta EU:lle.

Klikatessa Göteborgs-Postenin linkkiä alkuperäiseen artikkeliin: sinut ohjataan (uudelleen) täysin erilaiseen artikkeliin, jonka "uusi" otsikko on "Dalai Lama näkee EU:n esikuvana". Alkuperäinen oli: "Dalai Lama: Pakolaiset on palautettava".

Lyhyt lainaus Göteborgs-Postenin "poliittisesti korrektimmasta" uutisesta liittyen Dalai-laman Ruotsin vierailuun:

"... Hän siirtyy spontaanisti yhteen Ruotsin vaalikampanjan suurimmista kysymyksistä, pakolaisten vastaanottoon.

Hän toteaa, että Lähi-idän pakolaisia on tullut paljon Eurooppaan ja hänen mielestään on hienoa, että esimerkiksi Ruotsi ja Saksa ottavat vastaan heidät.

'Suojelkaa näitä epätoivoisessa tilanteessa olevia ihmisiä', hän kehottaa."

Useat muut sanomalehdet ovat seuranneet Göteborgs-Postenin esimerkkiä, mukaan lukien Upsala Nya Tidning ja NT. Dagens Nyheter sen sijaan päätyi yksinkertaisesti poistamaan kokonaan artikkelin, jonka alkuperäinen sisältö on Ruotsin valtamedian mielestä ollut hyvin "kyseenalainen" ja kiusallinen.

 

 

Tytti Salenius su 16.09. 21:28

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Mikko Paunio

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi

su 07.08. 14:07

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23

videot