Maailmankuulu LGBT-aktivisti hylkäsi elämäntapansa ja kertoo olevansa TBGL: Trasformed By Gods Love

"Sielussani on rauha, koska olen saanut anteeksi ja ikuisesti vapautettu"

Ulkomaat su 07.10.2018 11:28

Kansainvälisesti tunnettu ugandalaissyntyinen LGBT-aktivisti Val Kalende on luopunut lesboelämäntavastaan ja julkisesti tuominnut sen "samaa sukupuolta olevien synniksi".

LGBT-aktivistinaisen elämän täyskäännöksestä uutisoi muun muassa CBN News ja Faith Wire.

Val Kalende astui esiin 29. heinäkuuta paikallisella kristillisellä Salt-TV -kanavalla osana "Sunday Service" -livelähetystä, jota johti pastori Aloysius Bugingo.

36-vuotias Kalende julisti avoimesti, ettei hän ole enää lesbo ja että hän aikoo perustaa normaalin perheen.

Hän kertoi, että Jumala on antanut hänelle anteeksi kaiken ja muuttanut täysin hänet rakkaudellaan.

"Sunday Service" -livelähetyksessä Val selitti myös yksityiskohtaisesti vaikeuksista, joita hän oli kohdannut ollessaan lesbo sekä herätti lisäksi kohua kertomalla, että muut LGBTIQ-aktivistit halusivat tappaa hänet.

Kalende taisteli ennen maailmanlaajuisesti LGBT-oikeuksien puolesta ja protestoi usein voimakkaasti kristittyjä, jotka kannattavat perinteistä avioliittoa.

Kalende itse kasvoi saarnaajan lapsena Ugandassa helluntalaisessa perheessä, mutta jätti perheensä ja toimittajatyönsä ugandalaisessa Daily Monitor -päivälehdessä lokakuussa vuonna 2007 keskittyäkseen täysillä LGBT-aktivistina edistämään homoseksuaalien oikeuksia.

"Synnyin Kansangassa ja minulla on sukulaisia Kyebandossa. Liityin lesbojen joukkoon heti Makerere -yliopiston jälkeen. Minulla on kristityt vanhemmat", hän avautui Salt-TV:ssä Kampalassa.

Hän tunnusti olevansa jokseenkin avoin henkilö, kun kyseessä on asiat, joissa hän on intohimoinen. Hän kertoo, että opiskellessaan lukiossa St. Joseph's Girls Nsambyassa "vihollinen houkutteli" hänet jo tuolloin väärälle tielle.

"Minusta tuli kapinallinen. Meitä pidätettiin jopa konferensseista. Meidät otettiin säilöön poliisiasemalle ja vietiin tuomioistuimeen", hän kuvaili aktivistiaikaista elämäänsä.

Val Kalende oli yksi pioneereista ja johtajista Sexual Minorities of Uganda -järjestössä (SMUG ), joka on LGBT-organisaatioiden kattojärjestö maassa.

Vuonna 2010 Kalende aloitti Ugandan ja Yhdysvaltojen välisen neljän vuoden matkustelun, osallistui ihmisoikeuskonferensseihin ja puhetilaisuuksiin puhumalla äänekkäästi homoseksuaalien oikeuksista.

Kun Ugandan parlamentti kriminalisoi lailla homoseksuaalisen käyttäytymisen vuonna 2014, Kalende päätti jättää lopullisesti kotimaansa ja sai turvapaikan Kanadassa syyskuun 8. päivä vuonna 2015. Hänestä tuli kansainvälisen Gay and Lesbian Human Rights Commissionin jäsen.

Hän oli matkannut edestakaisin Ugandan, Yhdysvaltojen ja Kanadan väliä hakien poliittista turvapaikkaa ja kävi Yhdysvalloissa Barack Obaman aikana tutustumassa myös eri homojärjestöihin.

Val Kalende oli tuonut ilmi lesboutensa vuonna 2002 ja oli yli vuosikymmenen ajan yrittänyt edistää LGBT-ryhmien oikeuksia Ugandassa, jossa homoseksuaalisuutta pidetään rangaistavana rikoksena.

Niinpä kuuluisan ugandalaisen LGBT-aktivistin julkinen paljastus hylätä lesboilu olikin "järkyttävä ilmoitus" Ugandan koko LGBT-yhteisölle.

"Uutinen on järkyttävä minulle ja monille kollegoilleni. Olen erittäin huolissani hänestä", selitti Kalendan ystävä ja Sexual Minorities of Uganda -järjestön (SMUG) toiminnanjohtaja Frank Mugisha brittiläiselle gender-ideologiaa ja LGBT-ryhmien oikeuksia avoimesti lobbaavalle "uutissivusto" Pink Newsille.

Kalende on kaikesta huolimatta Facebook-profiilissaan myöhemmin rohkeasti jakanut hengellisiä lauseita ja muun muassa kuvan, jossa oli miehen ja naisen tikku-ukkohahmot sekä otsikko: "Jumalan avioliiton tarkoitus". Toisessa kuvassa oli sateenkaari ja teksti: "Jumala loi sateenkaaren lupaukseksi siitä, ettei koko maapallo tulvi enää vedenpaisumuksen takia. Hän ei luonut sitä homo-oikeuksien symboliksi".

Eräässä 12. heinäkuuta päivätyssä postauksessaan hän vihjasi jo selvästi sunnuntain 29. heinäkuuta "Sunday Service" -livelähetyksen puheeseensa:

“Transformed By God’s Love (TBGL) #overcomer #changed #freedommarch #NoConversionTherapy #MyChoice”

Joitakin hänen julkaisujaan ei "jostakin syystä" enää kuitenkaan löydy, vaan Facebook ilmoittaa sananvapautta rajoittavaan tyyliinsä, että "sivu ei ole saatavilla. Seuraamasi linkki voi olla virheellinen tai vanhentunut".

Val Kalende oli työskennellyt toimittajana viime vuosina myös The Huffington Postissa.

Vuonna 2016 kirjoittaessaan Huffington Postiin hän ilmoitti "pysyvänsä päättäväisesti" mukana LGBT-oikeuksien taistelussa ja että hän "aina uskoi totuuden muuttavaan voimaan, koska totuus, kuten he sanovat, vapauttaa meidät".

Nykyään näillä sanoilla on kuitenkin hyvin erilainen merkitys hänelle. Kalende sanoo evankeliumin totuuden vapauttaneen hänet syntisestä menneisyydestä.

"Vihollisella oli suunnitelma harhauttaa ja lopulta tuhota identiteettini. Jumalalla oli hyvä suunnitelma", hän kirjoittaa 2. elokuuta Facebook-sivullaan.

Hän pohtii, mikä meni pieleen ja kuinka on mahdollista, että "tämä kirkossa kasvanut tyttö" eksyi niin kauas.

"Olen paininut tämän kysymyksen kanssa monta vuotta. Minulla ei ollut vastauksia. Kapinani oli erottanut minut Jumalasta. Useita kertoja luin Raamattuani - etenkin kirjoituksia homoseksuaalisuudesta ja avioliitosta - mutta sydämeni oli paatunut", hän myöntää muistellessaan mennyttä elämää Facebook-julkaisussaan.

Val Kalende huomauttaa, että hän ei ollut vain "tavallinen lesbonainen ja homoaktivisti":

"Olin mentori, johtaja ja tutkija. Panokseni homoliikkeeseen olivat huomattavia", hän painottaa ja kertoo "syvästi katuvansa" kaikkea sitä.

Hän kiittää myös "rukoilevaa perhettään" muuttumisestaan ja iloitsee suuresti siitä, että tajutessaan Jumalan kantaneen häntä näin pitkälle "on järkevää nyt uskoa Jumalan pitäneen häntä silmällä".

"Hän säilytti naiseuteni. Hän ei koskaan lakannut rakastamasta minua. Hän tunsi minut nimeltä. Hän ei koskaan lopettanut kutsumasta minua takaisin Hänen tarkoitukseensa", Val Kalende toteaa kiitollisena.

Hän toivoo muiden kaltaistensa myös löytävän armon ja Jeesuksen rakkauden.

Entinen LGBT-aktivisti Val Kalende kirjoitti äskettäin:

"Sielussani on rauha, koska olen saanut anteeksi ja ikuisesti vapautettu, Psalmi 51:17."

Psalmi 51:17 kuuluu: Herra, avaa minun huuleni, että minun suuni julistaisi Sinun kiitostasi.

Hän ei enää ole LGBT, vaan ilmaisee olevansa nyt ylpeästi TBGL - Transformed by God's Love, Jumalan rakkauden muuttama.


 

Tytti Salenius su 07.10. 11:28

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot