Merkel: jäsenvaltioiden on valmisteltava kansallisen itsemääräämisoikeuden luovuttamista Brysseliin

Keltaliiviliikehdinnän pelossa ja kannatuksensa yhä laskiessa Macron toistaa samaa mantraa vaatien EU-maita alistumaan Brysselille ulkopolitiikassa, maahanmuutossa ja kehityksessä

Ulkomaat ma 26.11.2018 23:39

Saksan liittokansleri Angela Merkel on sanonut, että Euroopan unionin jäsenvaltioiden on oltava valmiita siirtämään toimivaltansa Brysseliin.

Merkelin edesottamuksista uutisoi Breitbart.

"Kansallisten valtioiden on nyt oltava valmiita luopumaan itsemääräämisoikeudestaan", Merkel sanoi puhuessaan Konrad Adenauer -säätiön järjestämässä tapahtumassa - keskiviikkona Berliinissä, jossa keskusteltiin jännitteistä globalisaation ja kansallisen itsemääräämisoikeuden välillä sekä (lopullisista?) ratkaisuista "populismia vastaan" - "miten voittaa äänestäjät takaisin" Euroopan parlamentin vaaleissa vuonna 2019.

Merkel selitti, että vaikka Saksa on luovuttanut osan itsemääräämisoikeudestaan ​​EU:hun, kansalliset parlamentit päättävät, allekirjoitetaanko kansainvälisiä sopimuksia.

Luottamus ja valmius tehdä kompromisseja ovat avainasemassa käsiteltäessä kansallisen itsenäisyyden ja globalisaation välisiä jännitteitä, CDU:n johtaja vakuutti ja korosti kiistanalaista YK:n maahanmuuttosopimusta, josta käyty väittely on edelleen hajottanut hänen puoluettaan.

Vuodesta 1986 CDU:n jäsenenä ollut kansainvälisenä juristina toimiva Matthias Herdegen on varoittanut 32-sivuisesta asiakirjasta, jonka mukaan allekirjoittajat "sitoutuvat poistamaan kaikki syrjinnän muodot" toimenpiteillä, joihin kuuluu valtion monimuotoisuuden edistäminen ja sosiaaliturvajärjestelmien avaaminen kaikille, mukaan lukien laittomat maahanmuuttajat, ja jotka on muotoiltu tavalla, joka merkitsee sen käyttämistä "lain harmaalla alueella".

Merkel paheksui niitä keskusteluja, joissa on pohdittu, pitäisikö Saksan liittyä siihen nopeasti kasvavaan joukkoon kansakuntia, jotka vetäytyvät sopimuksesta. Hänen mukaansa "on poliitikkoja, jotka uskovat voivansa päättää, milloin nämä sopimukset eivät ole enää voimassa, koska he edustavat kansaa".

"[Mutta] kansa koostuu henkilöistä, jotka asuvat pysyvästi maassa, he eivät ole ryhmä, joka määrittelee heidät [saksalaiseksi] kansaksi", hän korosti.

Merkelin suunnitelmissa on allekirjoittaa YK:n GCM-sopimus, joka julistaa maahanmuuton "välttämättömäksi, tarpeelliseksi ja toivottavaksi". Aiemmin liittokansleri oli syyttänyt sopimuksesta huolissaan olleita kriitikoita kansallismielisyyden puolustamisesta "sen todellisimmassa muodossaan".

"Tämä ei ole isänmaallisuutta, sillä isänmaallisuus on sitä, kun se ottaa mukaan muutkin saksalaisiin etuihin ja hyväksyy molempia osapuolia hyödyttävät -tilanteet", Merkel väitti ja siteerasi omin sanoin Emmanuel Macronin taannoista väitettä, kun Ranskan presidentti oli todennut "isänmaallisuuden olevan täysin vastakohta kansallismielisyydelle, koska kansallismielisyys on petollisuutta".

Tölväisy pääsi Macronin suusta sen jälkeen, kun Trump oli ilmoittanut lokakuussa olevansa "nationalistinen" eikä "globalistinen" - näkökanta, josta on kylläkin samaa mieltä puolet USA:n väestöstä.

Macron rämpii katastrofaalisesti laskevassa kannatuksessaan ja Ranskassa on ollut massiivisia "keltaliivien" mielenosoituksia, joissa suunnataan suuttumus Macronin käynnistämiä useita uudistuksia vastaan, joilla hän on pyrkinyt "vahvistamaan talouskasvua". Mielenosoituksissa on väitetty olleen kyse ennen kaikkea pieni- ja keskituloisten ranskalaisten verokapinasta, mutta keltaliiviliikehdintä heijastaa paljon laajempaa ja pitempään kytenyttä tyytymättömyyttä.

Keltaliivejä on Ranskassa verrattu Italian Viiden tähden liikkeeseen - yhteistä on poliittista eliittiä kohtaan tunnettu syvä epäluottamus.

Macron pakenikin viime viikonloppuna Berliiniin viettämään sekä ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistoseremoniaa että Saksan diktatuurin ja sodan uhrien surupäivää - mutta erityisesti turvautumaan Bundestagiin, Saksan kansalliseen parlamenttiin, julistaakseen siellä, että nyt "ranskalais-saksalaisella kaksikolla on velvollisuus olla antamatta maailman luisua kaaokseen ja se opastaa sen rauhan tielle".

”Euroopan on oltava vahvempi... ja saatava lisää valtaa”, Ranskan presidentti sanoi vaatien EU-maita luovuttamaan kansallisen itsemääräämisoikeutensa Brysseliin ”ulkopolitiikassa, maahanmuutossa ja kehityksessä” ja ”yhä suuremman osan budjeteistamme ja jopa verovaroistamme”.

YK:n maailmanlaajuinen maahanmuuttosopimus on synnyttänyt kiistoja kaikkialla maailmassa. Luettelo maista, jotka vetäytyvät ja kieltäytyvät allekirjoittamasta sitä, kasvaa päivä päivältä.

Erittäin yllättävää ja todella erikoista on se, että Italian pääministeri Giuseppe Conten on huhuttu allekirjoittavan sopimuksen Marrakechissa joulukuussa.

Totta tai tarua, vai kenties joku suuremman luokan vedätys tai suunnitelma Italialta loppumetreille saakka. "Kuinka muu maailma vastaa, miten poliittinen eliitti ja radikaali vasemmisto ensin hurraavat tullessaan lopulta huijatuksi ja naurunalaiseksi". Italian kansan toive ja reaktiot ovat kuitenkin selkeitä kaikkialla Italiassa, että he eivät halua Italian allekirjoittavan sopimusta - kuten useat twiitit osoittavat.

"Italian ei pidä allekirjoittaa maahanmuuttoa koskevaa maailmanlaajuista sopimusta. Ehdottomasti ei, toimi ministeri #Salvini.

Jos Italia allekirjoittaa sen, sitä pidetään pettämisenä ja äänten menettämisenä.

Minusta alkaen", vetoaa eräs twiitaten vastauksena yhteen Salvinin twiittiin.

Samoin vastataan Matteo Salvinille toisessa julkaisussa, jossa Italian sisäministeri ilmoittaa, kuinka maahantulleiden määrä on romahtanut, vastaanottokustannuksia on vähennetty ja suuria maahanmuuttajakeskuksia kuten Bagnoli ja nyt Cona (Venetsia) on purettu.

"Lupasimme sen ja teemme sen. Sanasta tosiasioihin", Salvini twiittaa, johon on kuitattu:

"Teitte hyvin, mutta hallituksenne haluaa allekirjoittaa Global Compactin, joka olisi itsemurha Italialle. Kuinka voit sallia sen allekirjoittamisen?"

Sopimuksen allekirjoittaminen olisikin ristiriidassa sisäministeri Matteo Salvinin jo vaalikampanjan aikana antamille lupauksille pysäyttää laiton maahanmuutto, jonka hän on jo aloittanut laittomien maahanmuuttajien nopealla poistamistahdilla maasta.

Voiko Salvini estää Italiaa vahvistamasta tuhoisan sopimuksen eteenpäinmenoa? Hän on vaikutusvaltainen esimerkki monelle maalle. Ohessa vetoomus, jossa vaaditaan Italiaa perääntymään sopimuksesta.

 

 

Tytti Salenius ma 26.11. 23:39

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot