Unkari järjestää kansallisen kuulemisen väestön vähenemisen korjaamiseksi

Unkari kunnioittaa kansalaistensa näkemyksiä perhepolitiikasta - tavoitteet vastakkaisia Brysselin "byrokraattien" pysyvälle maahanmuuttojärjestelmälle

Ulkomaat ti 27.11.2018 23:04

Vaikka jotkut Länsi-Euroopassa ovat jo päättäneet, että maahanmuutto tarjoaa ainoan keinon korvata Euroopan väestön väheneminen, Orbánin hallitus Unkarissa kannattaa tässäkin asiassa toista ratkaisua.

"Väestöongelma" aiotaan ratkaista siellä ​​perhepolitiikalla kansallisen kuulemisen avulla. Unkarin hallitus on käynnistänyt kansallisen kuulemisen, jossa kunnioitetaan unkarilaisten näkemyksiä perhepolitiikasta.

Perhe-, nuoriso- ja kansainvälisistä asioista vastaavan ministerin, Katalin Novákin mukaan kyselylomakkeet lähetetään postitse kahdeksaan miljoonaan kotitalouteen, ja verkkoversio tulee pian saataville.

Unkarin hallitus on järjestänyt useita kansallisia kuulemisia vuosien kuluessa, joissa kansalaiset ovat saaneet antaa palautetta tärkeistä poliittisista kysymyksistä, kuten uudesta perustuslaista, taloudellisista kysymyksistä, sosiaaliturvasta, eläkeläisiin vaikuttavista olosuhteista ja niin kutsutut Stop-Bryssel - ja Stop Soros -kuulemiset koskien maahanmuuttoa. Viimeisintä kuulemista täydentävät mediakampanja, radio- ja televisiolähetykset sekä mainostaulut. Kampanjan kokonaiskustannukset riippuvat lomakkeen täyttävien henkilöiden määrästä. Tietojen keruun suorittamisen takaraja on 21. joulukuuta.

Unkarin hallitus ilmoittaa uskovansa, että lisätty tuki lapsia kasvattaville perheille ja kannustimet lasten saamiseen ovat välttämättömiä, jotta voidaan hallita Unkarin ja koko Euroopan väestön vähenemisen "merkittävää ongelmaa", ja sen tavoitteet ovat vastakkaiset Brysselin "byrokraattien" kanssa, jotka "haluavat ottaa käyttöön pysyvän maahanmuuttojärjestelmän" selvitäkseen ongelmasta.

Siinä kysytään unkarilaisilta muun muassa sitä, ovatko he yhtä mieltä siitä, että "väestökatoa on korjattava maahanmuuton sijaan perheiden voimakkaamman tuen avulla".

Entä ovatko he samaa mieltä periaatteesta, että lapsella on oikeus äitiin ja isään.

Siinä pyydetään vastaamaan myös, onko "uusien perheiden tukiohjelmien edellytyksenä jatkossakin oltava työskentely" ja pitäisikö enemmän lapsia saaville perheille antaa enemmän tukea.

Viimeinen kysymys kyselylomakkeessa on, ovatko unkarilaiset yhtä mieltä siitä, että perheiden tukemista koskevaan lainsäädäntöön tehtävien muutosten hyväksymisestä olisi vaadittava parlamentissa kahden kolmasosan enemmistö.

Valtioneuvoston kanslian ministerin, Gergely Gulyásin mukaan Unkari käyttää bruttokansantuotteestaan viisi prosenttia perheiden tukijärjestelmiin - joka on suurin osuus Euroopassa. Tämän seurauksena syntyvyys on noussut 1,23:sta 1,5:een.

Valtiosihteeri Csaba Dömötör kertoi, että kyselyyn liittyvät kysymykset koskevat nuorten parien tukemista, lasten hankkimista koskevia kannustimia ja työllistymiskysymyksiä naisille, joilla on lapsia ja että vastaukset voisivat toimia perustana tuleville perheeseen liittyville toimenpiteille.


 

Tytti Salenius ti 27.11. 23:04

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot