Blogi: Olli Pusa, la 12.01.2019 22:51

Vastuunpakoilun SM-kisat?

Pikkuhiljaa on paine Oulun seksuaalirikoksissa (grooming) kasvanut niin suureksi, että asioista on ollut hetkittäin pakko puhua myös oikeilla nimillä. Tuosta piilottelusta on hyvä esimerkki 12.1 TV:n ykkösaamussa ollut sisäministeri Mykkäsen esiintyminen. Loputonta jaarittelua ja fraasien latelua. Onneksi toimittaja tivasi muutamiin asioihin vastauksia ja jotakin sentään tulee esiin.

Oulussa on siis paljastunut laaja alaikäisiin tyttöihin suuntautunut seksuaalirikosten sarja. Raiskauksia, alaikäisten seksuaalista hyväksikäyttöä ym. Tekijöinä joukko ”ulkomaalaistaustaustaisia” miehiä. Sittemmin myönnetty heidän olleen turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia. Rikoksista epäiltyjen määrä on kymmenissä, samoin uhrien. Yksi uhreista on syksyn aikana kuollut, joidenkin mediatietojen perusteella itsemurhan kautta.

Rikosten laajuutta ei varmasti tiedetä, puhutaan jäävuoren huipusta. Ilmeisestikin tapauksia on enemmän kuin mitä poliisi tietää ja samanlaista esiintyy myös muissa kaupungeissa. Niissä asiat eivät vain ole tulleet ihmisten tietoon. Poliisikin on arvioinut, että nyt paljastuneet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu.

Ketkä siis ovat nuo rikoksia tehneet ”ulkomaalaiset” miehet? Sisäministeri Mykkänen kiemurteli ykkösaamun haastattelussa, mutta mainitsi lopulta esimerkkeinä Afganistanin, Irakin ja Somalian. Siis niitä maita, joista on tultu laajasti Suomeen ”turvapaikkaa” hakemaan. Kaikki islaminuskoisia maita.

On tiukasti julistettu, ettei näiden rikosten perusteella pidä leimata kaikkia tuolta tulleita turvapaikanhakijoita. Suomalaisen oikeusperiaatteen mukaisesti asia on juuri noin. Silti tuo puhe on tyhjää täynnä olevaa liturgiaa.

Oulussa paljastunutta rikossarjaa ei voi julistaa yksittäisten rikollisten tekemäksi. Siinä on ollut mukana suuri joukko miehiä aktiivisesti toimimassa. Yleisen kokemuksen perusteella on vielä suurempi joukko tiennyt asiasta. Ei tuollainen missään suppeassa maahanmuuttajayhteisössä voi pysyä vain tekijöiden salaisuutena. Siis suurehko joukko on ollut selvillä asiasta ja tapahtunut on sopinut heidän arvomaailmaansa. Asia ei ole vain yksittäisten tekijöiden rötöstelyä vaan heijastaa tekijöiden oppimaa arvomaailmaa.

Jos asiaa tarkastelee laajemmassa yhteydessä, tuo käy entistä selvemmäksi. Jokainen, joka on edes pinnallisesti perehtynyt islamin oppeihin, tietää ettei kyseinen uskonto tuomitse alaikäisten seksuaalista hyväksikäyttöä samoin kuin läntinen maailma, varsinkin jos rikosten uhrit ovat ”vääräuskoisia”. Jopa opin keskeinen profeetta meni naimisiin alle 10-vuotiaan tytön kanssa. Hän on esikuva kunnon muslimille.

Tuo esikuva on varmaan osittain syntynyt sen ajan hengestä, jolloin jo ihmisten odotettavissa oleva elinikä oli varsin lyhyt. Yli 1000 vuotta sitten nuo maat olivat varsin erilaisia kuin läntinen maailma nykyään. Siellä tuo uskonnon määrittelevä kirja on kuitenkin naulattu sanamukaiseksi elämänohjeeksi, jota ei voi muuttaa. Lännessä on opittu jotakin ja yhteiskunta on kieltänyt monia asioita, mutta islamilainen maailma elää edelleen noiden oppien pohjalta.

Oulussa paljastuneet seksuaalirikostapaukset ovat itse asiassa olleet ”tyypillisiä” islamtaustaisten rikoksia. Tunnetuin tapaus on Britanniasta Rotherhamin kaupungista, jossa pääosin pakistanilaistaustaiset miehet vuosia pyörittivät alaikäisiin kantaväestön tyttöihin kohdistuvaa raiskausrinkiä. Kyseisen rikoksen laajuudesta kertoo se, että uhreja oli ainakin 1400 Tampereen kokoisessa kaupungissa!

Poliisi ei uskaltanut puuttua asiaan, koska pelkäsi syytöksiä rasismista. Suomessakin tuollaisista asioista puhuneet ovat saaneet rasistin leiman. Suomessa ylipäätään islamin arvostelu on julistettu tosiasiassa kielletyksi. Kritisointi on kuulemma vihapuhetta ja uskonnon loukkaamista. Maailmalla islamia pidetään myös poliittisena oppina. Ranskassa 100 tunnettua akateemikkoa, historioitsijaa, juristia ym. julkaisi islamista varoittavan kirjoituksen. Suomessa tuollaisesta ilmeisesti maailman johtava islamin asiantuntija oikeustieteen maisteri Raija Toiviainen nostaisi syytteen.

Rotherham on tunnetuimpia tapahtumia tässä asiassa, mutta samanlaisia tapauksia on Britanniassa paljastunut muissakin kaupungeissa. Esimerkkejä ovat olleet Newcastle ja Telford. Kuten Suomen poliisi arvelee, ilmi tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu. Noista tapauksista saa tietoa googlettamalla esimerkiksi kaupungin nimi ja ”grooming”. Asiat ovat Euroopassa varsin tunnettuja, mutta suomalainen media on niistä visusti vaiennut vai muistaako joku lukeneensa niistä valtamediasta? Tässä on hyvä esimerkki siitä, kuinka suomalainen valtamedia on pimittänyt asioita kansalaisilta.

Mitä sitten suomalaiset päättäjät ovat lausuneet Oulun hirvittävistä rikoksista. On julistettu, ettei tällaista saa tapahtua Suomessa, syylliset on tuomittava. Jotkut ovat julistaneet, että rikoksiin syyllistyneet on karkotettava maasta. Tilanne vain on se, että Suomessa taitaa olla jo ennestään 10.000 karkotusta odottavaa. Paniikissa puhutaan tiukkoja mielipiteitä ja ollaan ennen vaaleja tekevineen muutoksia. Toisaalta myönnetään, että suomalaiset Demla-juristit ovat pyöritelleet Suomen lainsäädännön sellaiseksi, että karkotukset olisivat vaikeita.

Puhutaan poliisien määrän lisäämisestä, mikä sinänsä on järkevä linja. Sitä kummallisempaa on, että poliisien määrää on vähennetty järjestelmällisesti. Vaaditaan tuomioita, vaaditaan kotoutumisen tehostamista ym. Annetaan lapsille neuvoja, että pitää välttää tuntemattomien kelkkaan lähtemistä netissä. Jotta nuo eivät olisi tuntemattomia, turvapaikanhakijoita on käytetty suomalaisissa päiväkodeissa ja kouluissa tutustumassa potentiaalisiin uhreihin. Useat nyt rikoksista kiinni jääneet ovat olleet mukana tuollaisissa ”kotouttamistoimissa”.

Siis suomalaisten viranomaisten toiminta on ollut käsittämätöntä typeryyttä. Varoituksen sanoja olisi voitu toki kertoa myös mediassa, mutta valtamedia on järjestelmällisesti pimittänyt asioita. Jos rikoksia on tehnyt maahanmuuttaja, media kertoo, että rikoksen teki ”porilainen mies” tms. Tuo sotku on seurausta suunnattomasta määrästä hölmöilyä.

Kotoutuminen onkin varsin omituinen suomalainen farssi. Suomalaiset viranomaiset julistavat pyrkivänsä kotouttamaan turvapaikanhakijoita. Touhu vain on naiivia sekoilua. Useat turvapaikanhakijat lomailevat kotimaissaan, paikoissa, joiden kauheutta ovat muka paenneet. Asia tiedetään, mutta suomalaiset viranomaiset eivät ole tehneet mitään. Muissa pohjoismaissa tähän on puututtu.

Jos joku lapsi alkaa liikaa kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan, hänet saatetaan lähettää ”uudelleenkasvatettavaksi” turvapaikanhakijoiden kotimaahan. Silloin ei olekaan mitään turvallisuusuhkaa. Esimerkiksi lapsiasiainvaltuutettu otti julkisuudessa kantaa siihen, että esimerkiksi somalit menettelivät usein näin liian hyvin Suomeen sopeutuneiden lasten suhteen. Kukaan viranomainen ei reagoinut asiaan mitenkään. Turvapaikanhakijat pitivät siis puheita ”kotoutumisesta” pilkkanaan.

Julistetaan, millaisilla keinoilla kansalaisia suojellaan. Yhtä peruskysymystä tästä asiasta yksikään suomalainen viranomainen ei ole nostanut esiin: miksi noita ylipäätään lasketaan maahan? Vuonna 2015 Suomeen tuli ainakin 32.000 turvapaikanhakijaa. Heistä 80% oli ihmissalakuljettajien ohjeiden mukaisesti hävittänyt paperinsa. Maahan tuli siis yhtenä vuonna 26.000 turvapaikanhakijaa, joista ei tiedetä edes keitä he ovat. Millaisilla ihmisillä on tarvetta häivyttää menneisyytensä? Esimerkiksi Turun terroristimurhaaja oli tällainen.

Vaikka heistä ei edes tiedetty, keitä he olivat, heidät laskettiin palloilemaan vapaasti väestön keskuuteen. Seurauksena on ollut useita murhia, satoja raiskauksia ja lukuisia muita väkivalta- ja seksuaalirikoksia. Päättäjät eivät tunne mitään vastuuta siitä, että ovat tuollaisen hulluuden sallineet. Pääministeri Sipilä yrittää vähätellä asiaa syyttämällä suomalaisia: ”tekeväthän suomalaisetkin rikoksia”. Julistetaan syyllisten joutuvan oikeuteen, mikä tietenkin on hyvä. Kuinka paljon siitä on lohtua uhreille? Oppositiossa monet puolueet ovat nyt alkaneet vaatia tiukempia toimia ja lisää poliisiresursseja. Mutta tulijoiden määrän rajoittamista tai laittomasti maassa olevien karkottamista heistä harvat ovat halunneet. Kun hallituspuolueet ovat ajaneet hulluutta EK:n vaatimuksesta, oppositiopuolueet ovat huutaneet ”UNELMAA”. Epäpyhä liitto.

Tulijoiden määrän vähentämisen sijasta esim. EK haluaa lisää tulijoita. Vuoden 2015 tulija-aalto meni elinkeinoelämän haaveiden suhteen pahasti perseelleen. Saksassa elinkeinoelämä on valittanut, että muuttoaalto ei suuntautunutkaan työmarkkinoille vaan sosiaaliturvaan. Sama on käynyt Suomessakin. Yritysjohtajat olivat surkeita yhteiskunnan ohjaamisessa. Tuon touhun seurauksena koko Eurooppa on kaoottisessa tilassa ja EU hajoamisen partaalla.

Nyt julistetaan, että siirrytään poimimaan tulijoita EU:n rajoille perustetuilta leireiltä. Silloin kuvitellaan vältettävän nykyiset ongelmat. Oulun rikoksesta epäiltyjen joukossa on turvapaikanhakijoiden lisäksi myös kiintiöpakolaisia. Tulijathan olisivat samoista maista kuin nyt ongelmia aiheuttaneet turvapaikanhakijat. Taas vaietaan niistä kulttuurisista erikoisuuksista…

Nyt suomalaisille yritetään uskotella, että ongelmat ovat hallinnassa ja nyt tarvitaan vain aikaisempien virheiden korjaamista. Noista virheistä kukaan ei tunnu kantavan vastuuta. Mutta samalla suomalaisille valehdellaan siitä, että turvapaikkaralli on loppunut. Menkääpä katsomaan tilastokeskuksen sivuilta Suomeen 2017 muuttaneiden tilastoja. Tulijoista yli 8000 oli tullut juuri niistä maista, joista Suomeen tulee turvapaikanhakijoita. Millaisia tulijoita kuvittelette Suomeen tulevan Afganistanista, Somaliasta, Irakista ym.? Tämä tulijavirta pimitetään suomalaisilta.

Suomalainen poliittinen järjestelmä on ajanut itsensä pahaan nurkkaan. Ainoa tuollaista maahanmuuttoa oikeasti vastustava puolue on perussuomalaiset. Muut puolueet käytännössä boikotoivat perussuomalaisia. Mitä tapahtuu vaaleissa? Jos perinteiset puolueet voittavat, mikään ei todellisuudessa muutu ja EK:n haave suuresta halpatyövoiman tulvasta toteutuu. Jos perussuomalaiset voittavat, politiikka saattaa ajautua samanlaiseen pattitilanteeseen, joka on jo nähty Saksassa, Ruotsissa ym. Tulevaa voi vain arvailla.

Suomalaiset ovat onneksi lainkuuliaisia ja kynnys oman käden oikeuden käyttöön on korkea. Ranskan keltaliivien toimintaa on vaikea kuvitella Suomessa. Mutta toisaalta suomalaiset alkavat olla kurkkuaan myöten täynnä maahanmuuttoa ja sen seurauksia. Jos vaikuttaminen vaalien kautta ei onnistu, otetaan melkoinen riski siitä, että ihmiset ottavat lain omiin käsiinsä. Se tuhoaisi suomalaisen yhteiskunnan perinteisiä vahvuuksia. Vai halutaanko Suomi ajaa siihen, jotta voidaan ottaa käyttöön poikkeuslakeja, joiden avulla kansalaisten tahto sivuutetaan?

Olli Pusa la 12.01. 22:51

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Eläkekeskustelusta

su 07.04. 15:15

Ahneuden henki?

ti 02.04. 11:13

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

Uutta presidentinhallintoa valitsemassa

ma 29.01. 19:33

Presidentti arvojohtajana

la 27.01. 17:00

Presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen finaali

ke 24.01. 20:24

Vihreä terroristiliike

to 04.01. 11:48

Kuusiniemi avautuu?

pe 29.12. 21:45

Jumalallinen ilmoitus?

to 28.12. 09:20

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04.2024 00:17

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04.2024 13:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44