Paavi ei välitä kristittyjen vainoista islamilaisissa maissa

Boualem Sansal: paavi Franciscuksen kanta muslimimaailmaan on samanlainen kuin länsimaisten johtajien

Ulkomaat to 14.02.2019 22:35

Vuonna 2018 4 136 kristittyä tapettiin yksinkertaisesti siksi, että he uskovat Jeeukseen. Keskimäärin 11 kristittyä joka päivä!

Tämä on dramaattinen luku, joka paljastuu vainottuja kristittyjä puolustavan ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin laatimasta 16. tammikuuta julkaistusta uudesta raportista "World Watch List 2019".

245 miljoonaa kristittyä maailmassa joutuu pelkäämään tällä hetkellä henkensä puolesta ja on vainoamisen kohteena. Luku on 14 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.

Italialainen kulttuurituottaja-kirjailija Giulio Meotti kiinnittää huomiota Gatestone -instituutin artikkelissaan paavin itsepäiseen vaikenemiseen mitä tulee kristittyjen vainoamiseen.

Algerialainen kirjailija Boualem Sansal on myös ällistynyt ja pettynyt eurooppalaisten johtajien paatuneeseen hyssyttelyyn, erityisesti kun kyse on islamista.

"Heidän asenteensa on yksinkertaisesti vastuuton, itsetuhoinen ja jopa lainvastainen... nykytilanteessa, jolle on ominaista huimaava (islamin) laajeneminen... Se on kuin elämistä uhkaavan tulivuoren juurella ymmärtämättä, että se valmistautuu purkautumaan", Sansal kuvailee.

Islamistit Ranskassa ja Algeriassa ovat uhanneet Sansalia kuolemalla.

Sansal on elokuussa 2015 julkaissut kirjan "2084", joka on bestselleri - tarina totalitaarisesta islamilaisesta kalifaattista.

”Kerroin ystävilleni, että jonakin päivänä jonkun pitäisi kirjoittaa vuodesta 2084, kuten Orwellin 1984, selittääkseen, miten islamistinen diktatuuri syntyy”, hän totesi. Islamilaisen valtion noustessa "olemme nähneet sen toteutuvan epätodellisella tavalla", hän lisäsi ja jatkoi: "Joten minun piti kirjoittaa kirja hyvin nopeasti."

Kirjassaan hän kirjoittaa, että paavi Franciscuksen kanta muslimimaailmaan on samanlainen kuin länsimaisten johtajien:

"Paavi Francis ei voinut missään tapauksessa olla tietämätön radikaalin islamin laajenemisen aiheuttamista vakavista ongelmista maailmassa ja kristinuskon vaikutuspiirin ytimessä... Huomatkaamme tämä jälleen... viimeisimpänä Eurooppaan saapuneella uskonnolla on luontainen este integroitua Euroopan pohjimmiltaan juutalais-kristillisiin puitteisiin", hän kiteyttää.

Paavi Francis on selittänyt, että "valloituskäsitys" on olennaista islamille, mutta "korjannut" nopeasti, että kristinuskoa voidaan tulkita samalla tavalla.

"Todellinen islam ja Koraanin asianmukainen tulkinta vastustavat kaikenlaista väkivaltaa."

Näin paavi väittää ja että "islam on rauhan uskonto, joka on sopusoinnussa ihmisoikeuksien kunnioittamisen ja rauhanomaisen rinnakkaiselon kanssa".

Giulio Meottin mielestä vaikuttaa siltä, kuin kaikki paavin pyrkimykset olisi suunnattu vapauttamaan islam "mistä tahansa sen velvollisuuksista".

"Hän näyttää toimivan näin vielä enemmän, kuin miten tarkkaavaiset muslimit ovat toimineet - kuten Egyptin presidentti Abdel Fattah el-Sisi, amerikkalainen kirjailija ja lääkäri M. Zuhdi Jasser, entinen Kuwaitin tiedotusministeri Sami Abdullatif Al-Nesf, ranskalais-algerialainen kirjailija Razika Adnani, Pariisissa toimiva tunisialainen filosofi Youssef Seddik, jordanialainen toimittaja Yosef Alawnah ja marokkolainen kirjailija Rachid Aylal", hän luettelee.

Monia vuosia Bostonin yliopistossa opettanut ja useita kulttuurisia kirjoja ja uskonnollisia kysymyksiä kirjoittanut yhdysvaltalainen katolinen kolumnisti William Kilpatrick vahvistaa sen, että paavi Francis ei ole huolissaan Euroopan islamisaatiosta:

"Hänen massamaahanmuuton edistämisensä todellakin osoittaa, ettei hän näytä vastustavan islamisaatiota. Joko siksi, että hän todella uskoo valheelliseen kerrontaan siitä, että islam on rauhan uskonto; tai koska hän luulee, että itsensä toteuttava ennustusstrategia tulee luomaan maltillisemman islamin. Francisiin ei näytä vaikuttavan se, että islam on leviämässä nopeasti. Hän pelaa valtavaa uhkapeliä - ei pelkästään oman elämänsä kanssa, vaan miljoonilla hengillä."

"Ikävä kyllä paavi Francis'n kanta islamiin on mielikuvituksellinen. Kristittyjen vaino on nyt kansainvälinen kriisi. Ajatellaanpa, mitä on tapahtunut kristityille muslimimaailmassa viimeisten parin kuukauden aikana", Giulio Meotti esittää.

Tammikuun alussa egyptiläisen koptikirkon ulkopuolella poliisi tapettiin hänen yrittäessään purkaa pommia.

Viime marraskuussa muslimit hyökkäsivät kopti​​kristittyjä kuljettavaan bussiin ja murhasivat seitsemän ja haavoittivat 14.

Libyassa löydettiin tammikuun alussa joukkohauta, joka sisälsi islamilaiseen valtioon kuuluvien jihadistien tappamien 34 etiopialaiskristityn ruumiit.

Iranin hallinto pidätti joulukuussa raaoissa siviiliväestöön kohdistetuissa tukahduttamistoimissa yli 109 kristittyä.

Mosulissa, joka oli Irakin kristittyjen keskus, vietettiin "joulua ilman kristittyjä", ja Irakissa 80 prosenttia kristityistä on kadonnut.

Turkkilainen toimittaja Uzay Bulut muistuttaakin, että länsimaisten hallitusten on ehdottoman tärkeää suojella kristittyjä ja kristinuskoon kääntyneitä muslimi- ja kommunistisessa maailmassa sellaisten ohjelmien avulla, kuten "Unkari Auttaa", ja antamalla vainotuille kristityille etusija pakolaisina.

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin sanoin: "Suojellaan Lähi-idän kristittyjä tai muuten kristittyjen vastaiset ​​vainot tulevat Eurooppaan."

Mutta mitä tekee paavi?

Maaliskuussa paavi Francis matkustaa Marokkoon, joka on myös Open Doorsin "tarkkailulistalla" sijalla 35.

Paavi Franciscus oli ensimmäinen katolisen kirkon johtaja, joka vieraili Arabian niemimaalla.

Kaksi huomattavinta kristinuskon ja islamin edustajaa, paavi Franciscus ja "vaikutusvaltaisimmaksi muslimiksi maailmassa" nimetty, Kairon Al-Azharin islamilaisen yliopiston johtaja, suurimaami sheikki Ahmed al-Tayeb allekirjoittivat 4. helmikuuta Arabiemiirikuntien Abu Dhabissa "Dokumentin ihmisten veljeydestä maailmanrauhan ja yhdessä elämisen puolesta”.

Asiakirja paheksuu "voimakkaasti" - lainaten Vatikaanin uutisia - "kaikkia Jumalan nimissä tehtyjä väkivallan perusteluja" ja vahvistaa "eri uskontojen edustajien kunnioittamista, kaiken syrjinnän tuomitsemista, tarvetta suojella kaikkia uskonnollisia rakennuksia, ja oikeutta uskonnonvapauteen sekä naisten oikeuksien tunnustamista".

Asiakirjaa kuvataan "historialliseksi veljeyden vakuutukseksi" ja kehutaan "historialliseksi läpimurroksi".

Lähi-idän ja islamin asiantuntija Raymond Ibrahim huomauttaa ongelmana olevan kuitenkin se, että sunnilaisen islamin arvostetuin uskonnollinen johtaja Ahmed al-Tayeb on toistuvasti puhuessaan arabian kielellä ja esiintyessään arabialaisissa medioissa kiistänyt kaikki ne ylevämieliset ajatukset, joita asiakirja korostaa.

Asiakirjassa esimerkiksi väitetään, että "vapaus on jokaisen oikeus: jokaisella ihmisellä on vakaumuksen, ajattelun, ilmaisun ja toiminnan vapaus... se, että ihmiset pakotetaan noudattamaan tiettyä uskontoa tai kulttuuria, on hylättävä, kuten myös kulttuurisen elämäntavan kieltäminen, jota muut eivät hyväksy".

Al-Tayebin mukaan islamin uskosta luopuneita pitäisi rangaista. Heidän ansaitsemaksi rangaistukseksi al-Tayeb on vahvistanut televisio-ohjelmassa vuonna 2016, että "islamilaisen lain oppineet [ al-fuqaha ] ja imaamit neljästä oikeustieteellisestä koulusta pitävät luopumista rikoksena ja ovat yhtä mieltä siitä, että islamista luopuneen on joko kieltäydyttävä tunnustamasta luopumustaan ​​tai muuten hän pääsee hengestään".

Korostaakseen asiaa, hän on viitannut islamin profeettaan, Muhammediin, hadithiin/perimätietoon, sanoen: "Kuka tahansa luopuu islamin uskonnosta, tappakaa hänet."

Jos nämä ovat al-Tayebin näkemyksiä uskonnonvapaudesta, mitä ovat hänen näkemyksensä "muista" - ihmisistä, jotka ovat syntyneet ei-muslimeiksi? kysyy Raymond Ibrahim.

On nimenomaan huomattava, että asiakirja, jonka hän allekirjoitti paavi Franciscuksen kanssa, vaatii "eri uskontojen uskovien kunnioittamista, kaiken syrjinnän tuomitsemista, tarvetta suojella kaikkia rukoushuoneita ja oikeutta uskonnonvapauteen".

Monet Egyptin liberaalit ja muslimiuudistajat vakuuttavat, että Egyptin koptikristittyvähemmistön kokema "ennennäkemätön vaino" on suoraan jäljitettävissä Al Azhariin, maailman keskeisimpään sunnilaiseen yliopistoon Kairossa, jota al-Tayeb johtaa.

Kun Isis-järjestön tekemässä itsemurhaiskussa kahdessa Egyptin koptikirkossa palmusunnuntaina vuonna 2017 tapettiin yli 50 ihmistä, suosittu muslimiuudistaja, tohtori Islam al-Behery oli sen jälkeen haastateltavana egyptiläisessä Amr Adib n Kul Youm -televisio-ohjelmassa.

Esitettyään useita yksityiskohtia mitä tulee Al Azharin radikalisoituneeseen opetussuunnitelmaan, al-Behery arvioi, että "70–80 prosenttia kaikesta terrorismista viimeisten viiden vuoden aikana [Egyptissä] on Al Azharin tuotantoa".

Vahvistaakseen väitteitään, al-Behery lainasi Al Azharin normitekstiä: "Kuka tappaa vääräuskoisen, hänen verensä on turvattu, vääräuskoisen ja uskovan (muslimin) veri ei ole samanarvoista."

Al-Beheryn mukaan Egyptin entinen suurimaami ja al-Tayebin edeltäjä, sheikki Muhammad Sayyid Tantawy (k. 2010) oli "pyytämättä poistanut kaikki vanhat kirjat ja määrännyt vain yhden johdantokirjan, mutta kun al-Tayeb nousi valtaan, hän hankkiutui eroon tästä kirjasta ja palautti kaikki vanhat kirjat, jotka ovat täynnä teurastusta ja verenvuodatusta".

Samoin Egyptin poliittinen kommentaattori tohtori Khalid al-Montaser ihmetteli kerran, että "tänä herkkänä aikana - kun murhanhimoiset terroristit perustavat uskonsa islamilaisiin teksteihin ja ymmärrykseen takfirista [muslimien syyttäminen islamista luopumisesta], murhaan, teurastukseen ja mestaukseen - Al Azhar -lehti tarjoaa maksuttoman kirjasen, jonka jälkipuoliskolla todellakin jokainen rivi päättyy sanoihin 'jokainen joka ei usko, lyökäämme hänen päänsä poikki'".

Tässä mukamas "historiallisessa asiakirjassa", jonka al-Tayeb allekirjoitti paavi Francis'n kanssa, sanotaan sitä vastoin, että "julistamme päättäväisesti, että uskonnot eivät saa koskaan yllyttää sotaan, vihamielisiiin asenteisiin, vihamielisyyteen ja ääriliikkeisiin, eivätkä ne saa kiihottaa väkivaltaan tai verenvuodatukseen".

Muutkin egyptiläiset poliittiset kommentoijat ovat huomanneet, kuinka huolimatta Al Azharin ankarasta suhtautumisesta "vääräuskoisiin" ja "luopioihin", al-Tayeb kieltäytyi tuomitsemasta islamilaista valtiota "ei-islamilaiseksi".

Yhden toisen televisioidun haastattelun aikana islamilaisen lain tutkija ja Al Azharissa tutkinnon suorittanut tohtori Muhammad Abdullah Nasr meni vieläkin pidemmälle:

"Al Azhar ei voi tuomita Isisiä epäislamilaiseksi. Islamilainen valtio on Al Azharin opinto-ohjelmien sivutuote. Al Azharin mukaan on oltava kalifaatti ja että muslimimaailman velvollisuus on perustaa se. Al Azhar opettaa oikeudenkäyttöä koskien luopumista islamista ja luopion tappamisesta. Al Azhar suhtautuu vihamielisesti uskonnollisiin vähemmistöihin ja opettaa asioita, kuten olla rakentamatta kirkkoja. Al Azhar ylläpitää jizyaa ["suojelurahaa", joka edellyttää ei-muslimien alamaisuutta]. Al Azhar opettaa ihmisten kivittämistä."

Lähi-idän ja islamin asiantuntija Raymond Ibrahim kertoo, että al-Tayeb on vastannut kaikille näille kriitikoille syyttämällä... Israelia. Maaliskuussa 2018 egyptiläisessä televisioidussa haastattelussa hän sanoi:

"Olen huomannut heidän aina kertovan meille, että terrorismi on islamilaista. Kaikki nuo tiedottajat raakkuvat tietämättömyyttään tai koska heille on kerrottu, että Al-Azharin opetussuunnitelmat olivat syy terrorismille, eivät koskaan puhu Israelista, Israelin vankiloista, sionistisen valtion tekemistä kansanmurhista... Jos ei sionistiyhteisön avulla vahingoitettaisi aluetta, ei olisi koskaan ollut mitään ongelmia."

Raymond Ibrahim päättelee:

"Tämä on ilmeisesti sheikki Ahmed al-Tayebin todellinen luonne - ainakin miten hän tunnetaan kotimaassaan Egyptissä, jossa hän puhuu arabiaa vapaasti ja selvästi - toisin kuin 'vuoropuhelussaan' länsimaisten johtajien kanssa, jotka ovat aivan liian innokkaita uskomaan mitä he haluaisivat kuulla."

Kuten Kairon ihmisoikeusinstituutti on todennut lausunnossaan:

"Maaliskuussa 2016 Saksan parlamentissa, sheikki al-Tayeb teki yksiselitteisesti selväksi, että Koraani takaa uskonnonvapauden, kun taas Kairossa hän esittää täsmälleen päinvastaisia ​​väitteitä.... Terrorismin ja radikaalien uskonnollisten ideologioiden torjunta ei onnistu ohjaamalla lännessä ja sen kansainvälisissä instituutioissa avoimia, kansainvälisiä rauhaa tukevia ja vapauksia ja oikeuksia kunnioittavia uskonnollisia vuoropuheluja samalla kun sisäisesti edistetään väkivaltaisen ääriliikkeen levitystä median, Al Azharin opetussuunnitelmien ja moskeijoiden kautta."

Siksi Raymond Ibrahimin mielestä onkin vaikeaa nähdä tämä paavi Franciscuksen ja suurimaami sheikki Ahmed al-Tayebin yhdessä allekirjoittama asiakirja minään muuna kuin "pinnallisena näytelmänä" ja arvatenkin lännen kannalta al-Tayebin allekirjoitus ei ole "paljonkaan arvoinen".

"Sheikki al-Tayeb on pukeutunut lampaan vaatteisiin ja paavi Franciscus on näköjään sinisilmäinen paimen, joka johtaa laumansa teurastukseen", Lähi-idän ja islamin asiantuntija Raymond Ibrahim vetää yhteen arvionsa.

Jihad Watchin johtaja Robert Spencer puolestaan luonnehtii paavia "Al-Vatikaanin suursheikki Franciscukseksi" hänen käytyään Yhdistyneissä Arabiemiraateissa julkistamassa yhteinen veljellisesti allekirjoitettu asiakirja ja pitää mahdottomana, että se todistaisi millään tavalla islamin suvaitsevaisuutta muita uskontoja tai "vääräuskoisia" kohtaan. Spencer tietää, että paavin mennessä Arabiemiirikuntiin hän tuli huijatuksi islamin oveluudella ja epärehellisyydellä.

"Se (asiakirja) on täynnä valheita ja toiveajattelua", Robert Spencer toteaa ja analysoi perusteellisesti erittäin räikeitä ja allekirjoitetussa asiakirjassa ilmenneitä valheellisia lausuntoja suhteessa niin islamiin kuin "al-Tayebin esittämään vilpittömyyteen" artikkelissaan FrontPage Magazine -nettiuutisjulkaisussa, joka on arvioitu 10 parhaan konservatiivisen aikakauslehden joukkoon.

Artikkelinsa kruunatuksi lopuksi Spencer havainnollistaa paavin ja suurimaamin solmimaa "yhteistä julistusta" osuvasti Raamatun lauseella:

"Älkää heistä välittäkö: he ovat sokeita sokeain taluttajia; mutta jos sokea sokeaa taluttaa, niin he molemmat kuoppaan lankeavat." (Matt. 15: 14)

 


 

Tytti Salenius to 14.02. 22:35

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot