AfD perusti äärivasemmiston väkivallasta kertovan infosivuston

Alternative f r Deutschland on perustanut vasemmistoekstremistien Saksan demokraatteihin kohdistaman laajamittaisen väkivallan vastaisen kampanjasivuston.

Ulkomaat ma 08.07.2019 22:21

Berliinin AfD on perustanut äärivasemmistoa koskevan infosivuston. Blick nach Links -sivuston tarkoituksena on kertoa uuskommunistien väkivaltarikosten lisäksi myös vasemmiston ideologiasta, verkostoista ja niiden rahoituksesta, kertoo Junge Freiheit.

"Osaltaan sivusto on perustettu tiedottamista varten, mutta samalla se toimii myös vasemmistoekstremistien Saksan demokraatteihin kohdistaman laajamittaisen väkivallan vastaisena kampanjasivustona. Tätä väkivaltaa näytetään pitävän nykyään normaalina asiana", totesi Berliinin osavaltion AfD-puheenjohtaja Beatrix von Storch esitellessään projektia torstaina. Tavoitteena on luoda kokonaiskuva, joka herkistäisi kansalaiset tiedostamaan vasemmistoekstremismistä koituvat uhat ja edistäisi niiden vastaista taistelua.

Oikeusvaltion ja taistelutahtoisen demokratian puolesta

Konservatiivipuolueena AfD edustaa Berliinin osavaltion puheenjohtajan Georg Pazderskin mukaan oikeusvaltiota ja taistelutahtoista demokratiaa ja on itse laajalti vasemmistoekstremistien väkivallan kohteena. Sivustolla ei tulla harjoittamaan oikeisto- tai islamilaisekstremismin relativisointia, selvittivät sivustosta vastaavat esittelytilaisuudessa. On kuitenkin avoimesti ja julkisesti toimittava laajalti levinnyttä vasemmistoekstremismin vähättelyä vastaan.

Eräs sivuston painopisteistä tulee olemaan rahoituslähteiden paljastaminen.

"Äärivasemmiston organisaatioille virtaa liian paljon valtion rahaa, joko suoraan tai sitten välikäsien kautta", valitti Stroch ja painotti, että AfD ei katso tätä toimettomana.

Vasemmistopuolueet eivät myöskään irtisanoudu väkivaltaisista ”antifasisteista”, vaan he päinvastoin pitävät näitä oman kätensä jatkeena.

"Haluamme tuoda tämän harmaan vyöhykkeen julkisuuteen", kertoi Storch, jonka aloitteesta ”Blick nach links” on ilmeisesti perustettu.

Sivustosta vastaa AfD:n Berliini osavaltioyhdistys. Johtokunnan jäsen Ronald Gläser sanoo, että kaupungissa kärsitään erityisesti äärivasemmiston väkivallasta. Erityisen usein poltetaan autoja, tuhotaan kokonaisia kadunpätkiä ja uhkaillaan poliitikkoja.

On aika tiedottaa kansalaisille

Pelkästään viime vuonna tilastoitiin 1 223 vasemmiston poliittisesti motivoitunutta rikosta.

"On aika tiedottaa kansalaisille tästä", vaati Gläser.

Blick nach links tulee kattamaan koko Saksan. Toisaalta tullaan käyttämään etenkin paikallismedian artikkeleja, mutta tullaan tekemään myös omia tutkimuksia. Lisäksi sivuston käyttäjät voivat antaa vihjeitä sivustosta vastaaville. Kaikki tarkastetaan toimituksessa, ”hätiköityjä reaktioita ei tule esiintymään”, vakuutteli Pazderski. Tukea toivotaan saatavan myös osavaltion parlamentista mm. puolueiden siellä tekemien kysymysten muodossa.

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen ma 08.07. 22:21

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Venäläinen historian oppikirja

ti 15.10. 23:04

Professorin Ajatuksia

Tuhohakuinen mielenosoitus ei lisää sympatiaa

ti 15.10. 23:02

Laura Huhtasaari

Haluan provosoida ihmisiä tutkimaan asioita itse

la 12.10. 11:17

Heikki Porkka

Oikeusmurha ja poliittinen matka kohti turvatonta Suomea

la 12.10. 07:44

Jukka Hankamäki

Lähi-idästä uhkaava pakolaisaalto torjuttava päättäväisesti

pe 11.10. 22:36

videot